Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان چهاردهم : روش کاشت و برداشت قهوه برزیلی


داستان چهاردهم : روش کاشت و برداشت قهوه برزیلی

    

  در کشاورزی به روش برزیلی‌ها کمیت بر کیفیت اولویت دارد، ضمن اینکه در کشاورزی برزیل روش‌های استفاده شده حداقل تلاش و سختی را دارند، به طوریکه روش جامع پرورش قهوه توسط برزیلی‌ها تا حد زیادی بدون تغییر تا کنون باقی مانده است.

بهترین بستر کاشت قهوه، در خاک‌های حاصل از تخریب سنگ‌های آتشفشانی مخلوط با پوشش گیاهی پوسیده (کود گیاهی) است، که این ویژگی‌ها توصیف‌کننده خاک رس قرمز و یا همان "ترا روکسا" در برزیل است. پس از کاشت بذرها، چهار یا پنج سال طول می‌کشد تا یک درخت ثمره‌ی مناسبی بدهد. در برزیل، هر درخت قهوه سه و گاها چهار بار در سال گل‌های ظریف سفیدی بر روی شاخه‌هایش می‌روید( البته در سایر مناطق جهان ممکن است تنها یک یا دو بار گلدهی وجود داشته باشد). این انفجار سفیدرنگ که بلافاصله پس از باران شدید رخ می‌دهد، جذاب، معطر و کوتاه‌مدت است. بیشتر درختان قهوه خودگرده‌افشان هستند و به کشت تک‌-محصولی اجازه می‌دهند بدون نیاز به گیاهان مجاور برای جذب زنبورهای عسل، رشد کنند.


پس از زمان گلدهی، اولین گیلاس‌های درخت نمایان می‌شوند، و این دوره‌ی میوه‌دهی برای پرورش‌دهندگان درخت قهوه اهمیت بسزایی دارد. ازجمله خساراتی که می‌تواند رخ دهد باد شدید یا تگرگ است، که توانایی تخریب کل محصول را دارد. قهوه عربیکا (تنها نوع شناخته‌شده‌ی قهوه تا پایان قرن نوزدهم) در ارتفاعات ۳۰۰۰ تا ۶۰۰۰ پایی، در مناطقی با میانگین دمای سالانه حدود ۷۰ درجه فارنهایت (۲۱ درجه سانتی‌گراد) بهترین رشد را دارد؛ این گیاه هرگز نباید به زیر نقطه انجماد برسد یا بالاتر از ۸۰ درجه فارنهایت (۲۷ درجه سانتی‌گراد) رود. این تفاوت‌های ظریف باعث می‌شود که دانه‌ی قهوه‌ای که رشد‌یافته در ارتفاعات بالاست به‌کندی رشد ‌کند، و عموماً متراکم‌تر وپرمزه تر باشد نسبت به دانه‌های رشد‌یافته در ارتفاعات پایین‌تر.

از آنجا که ۹۵ درصد کشور(برزیل) زیر ۳۰۰۰ پا ارتفاع دارد، دانه‌های برزیلی همواره تمایل به کم‌اسیدیته بودن و بدنه‌ای ضعیف‌تر داشته‌اند. و حتی بدتر از آن، آنکه برزیل داراییخبندان‌ها و خشکسالی‌های دوره‌ای است که با تخریب پوشش جنگلی، شدت و فراوانی آن‌ها افزایش یافته است. چرا که، قهوه تحمل یخبندان سخت را ندارد و ضمن اینکه به باران فراوان (هفتاد اینچ در سال) نیاز دارد. برداشت محصول در برزیل اندکی پس از پایان باران‌ها، معمولاً در ماه مه، آغاز می‌شود و شش ماه ادامه می‌یابد. قهوه‌ی برزیلی‌ای که بدون سایه‌بان(بدون سایه) کشت می‌شود، حتی سریع‌تر رشد می‌کند و در صورت عدم کوددهی مصنوعی، خاک را تخلیه می‌کند(از تمامی منابع غنی خاک تغذیه می‌کند و خاک تخلیه می‌شود.).


درختان قهوه به‌مدت حدود پانزده سال محصول خوبی خواهند داد، اگرچه برخی از درختان تا بیست یا حتی سی سال به‌طور پیوسته بار می‌دهند. هنگامی که درختان، دیگر به‌خوبی بار ندهند، می‌توان آن‌ها را با توجه به نوع و اندازه قطع کرد، سپس هرس نمود، تا تنها قوی‌ترین جوانه‌ها باقی بمانند. به‌طور متوسط بسته به گونه‌ی درخت و شرایط رشد، یک درخت پنج پوند میوه می‌دهد که در نهایت به یک پوند دانه‌ی قهوه‌ی قابل‌استفاده تبدیل می‌شود.

قهوه زمانی رسیده محسوب می‌شود که میوه‌ی سبز آن به قرمز پررنگ شراب‌مانند تبدیل شود، و یا در گونه‌های متفاوت‌تر، زردشود( در نظر داشته باشید که میوه‌ی قهوه نوعی توت و یا گیلاس محسوب می‌شود).این میوه، کمی شبیه کرانبری(توت خرس) یا گیلاس به‌نظر می‌رسد، اگرچه بیضی‌شکل‌تر است. کشاورزان با فشار دادن گیلاس قهوه بین انگشت شست و اشاره، آن را آزمایش می‌کنند. اگر دانه به‌راحتی بیرون بپرد و میوه بشکافد، رسیده است. آنچه در دست باقی می‌ماند، پوست قرمز، همراه با کمی از گوشت میوه (که به آن پالپ می‌گویند) است. آنچه بیرون می‌آید یک ماده‌ی صمغ مانند چسبناک است که به پوسته‌ای نازک چسبیده است، داخل این ماده‌ی لزج، دو دانه وجود دارد که با پوسته‌ی نقره‌ای رنگ شفاف پوشیده شده‌اند.


روش سنتی خارج کردن دانه، معروف به روش "خشک"، هنوز روش مورد پسند برای فرآوری بیشتر قهوه‌های برزیلی است. در این روش، هم گیلاس‌های رسیده و هم نارس، همراه با جوانه‌ها و برگ‌ها، از شاخه‌ها کنده شده و روی چادرهای پارچه‌ایبزرگی که زیر درختان پهن شده‌اند ریخته می‌شوند. سپس آن‌ها را در حیاط‌های بزرگ پهن می‌کنند تا میوه‌ها خشک شوند. برای این‌کار آنها باید چندین بار در روز زیرورو شوند، شب‌ها جمع‌آوری و در برابر شبنم پوشانده شوند، سپس دوباره پهن شوند تا کامل خشک بشوند. و اگرطوری روی چادرها پخش نشوند که روی هم قرار نگیرند، ممکن است در داخل پوست تخمیر شود و بو و طعم‌های نامطبوع و نامطلوب ایجاد کنند. هنگامی که پوست‌ها چروکیده، سفت و تقریباً سیاه شدند، پوست‌ها با کوبیدن بر آن‌ها به راحتی جدا می‌شوند. در روزهای اولیه، قهوه اغلب با پوشش پوست مانندش برای صادرات نگهداری می‌شد، اگرچه تا اواخر قرن نوزدهم، ماشین‌آلاتکارخانه‌ها، پوست‌ میوه‌ها و پوشش روی دانه‌ها را جدا می‌کردند، دانه‌ها را اندازه‌گیری می‌کردند و حتی آن‌ها را پولیش می‌کردند و برق می‌انداختند.


از روش "خشک" اغلب نتایج ضعیفی حاصل می‌شد، به‌خصوص در منطقه‌ی ریو. از آنجا که گیلاس‌های رسیده و نارس با هم کنده می‌شدند، طعم قهوه از همان ابتدا به‌خطر می‌افتاد. همچنین ممکن بود دانه‌ها مدت طولانی روی زمین بمانند و کپک بزنند یا سایر طعم‌های خاکی نامطبوع را جذب کنند که به‌عنوان طعم "ریویی" شناخته می‌شود که به شدت قوی، تلخ و مزه‌ای همانند فلزات، و به شدت نامطبوع است. برخی قهوه‌های ریو با دست چیده می‌شدند و با ملایمت پالپ‌شان را خارج می‌کردند، این قهوه به "قهوه‌ی ریوی طلایی" معروف شد و به شدت مورد تقاضا بود.


مترجم: ستایش حبیب‌زاده

 


اخبار

در پی اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر تبدیل کانادا به پنجاه‌ویکمین ایالت ایالات متحده، کافه‌های کانادایی در اقدامی نمادین نام ...


افزایش شدید قیمت قهوه تأثیر تغییرات اقلیمی و خشکسالی بر تولید و طعم دانه‌های قهوه:;در ماه نوامبر گذشته، قیمت پیش‌خرید دانه‌های قهوه عربیکا به بالاتری...


اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


مقالات

با توجه به اینکه امروزه مصرف‌کنندگان جوان‌تر روند نوشیدن قهوه را هدایت می‌کنند، علاقه به گزینه‌های بدون کافئین نیز در حال افزایش است. به‌طور مشابه، ...


;راه‌اندازی یک زنجیره کافی‌شاپ یک سرمایه‌گذاری پیچیده اما پربازده است که نیاز به برنامه‌ریزی دقیق، تحقیق در بازار و اجرای مناسب دارد. در ادامه، یک ر...


در فضای بسیار رقابتی صنعت قهوه، برندینگ همه‌چیز است. این موضوع همیشه یک عامل کلیدی برای تمایز برشته‌کاران قهوه تخصصی بوده است، اما با افزایش تورم و ...


لاکین کافی، زنجیره پرطرفداری که در چین فروش بیشتری نسبت به استارباکس دارد، این کافی شاپ ها قصد دارند;در ایالات متحده گسترش یابند.چهار سال پیش، لاکین...


مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...