Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان بیست و پنجم : هجوم هیمیلیا وستاتریکس و نابودی گیاه قهوه


داستان بیست و پنجم : هجوم هیمیلیا وستاتریکس و نابودی گیاه قهوه

همیلیا وستاتریکس که به دلیل لکه‌های زرد-قهوه‌ای اولیه در سطح زیرین برگ‌های قهوه به " قهوه‌ زنگ" معروف است، این گیاه را نابود می‌کند. این لکه‌ها به تدریج سیاه شده و هاگ‌های نارنجی رنگی تولید می‌کند که به راحتی پراکنده می‌شوند. در ادامه، آنها به تدریج گسترش یافته تا تمام سطح برگ را می‌پوشانند و در نهایت باعث ریزش برگ می‌شوند. سرانجام، درخت کاملاً بی‌برگ شده و می‌میرد.

 

در سال اول ظهور، این بیماری خسارات قابل توجهی در سیلان وارد کرد، اما سپس به نظر رسید که دوره‌های بهبودی موقتی دارد. دانشمندان از سراسر جهان به کمک کشاورزان آمدند ،باغداران مواد شیمیایی مختلف را امتحان کردند، برگ‌های آلوده را جدا کردند، اما هیچ روشی مؤثر نبود. نظریه‌های مختلفی مطرح شد : برخی درختان سایه‌بان (Dadap) را دلیل این مسئله می‌دانستند، برخی دیگر رطوبت زیاد را عامل بیماری می‌پنداشتند. در واقع، این قارچ در محیط‌های مرطوب بهتر رشد می‌کند، اما دلیل اصلی تک‌کشتی بودن محصول بود. هرگاه انسان با ایجاد فراوانی مصنوعی یک گیاه خاص در طبیعت دخالت کند، طبیعت بالاخره راهی برای بهره‌برداری از این منبع غذایی به سود خودش پیدا می‌کند.


درخت قهوه به خودی خود گیاه مقاومی‌ست، گیاهان حاوی آلکالوئیدهای روان‌گردان، مانند کافئین و کوکائین اغلب در مناطق گرمسیری رشد می‌کنند. که در واقع، یکی از دلایل تنوع مواد در جنگل‌های بارانی استوایی، رقابت شدید برای بقا در محیطی‌است که فصل زمستانی برای استراحت از این نبرد وجود ندارد. گیاهان این مواد را به عنوان مکانیسم دفاعی تکامل داده‌اند، و احتمالا، کافئین در قهوه به عنوان یک آفت‌کش طبیعی برای دفع شکارچیان تکامل یافته‌است. اما با کشت گسترده و یکنواخت قهوه، پیدا شدن حشرات یا قارچ‌های بیماری‌زایی که به طور به خصوص از این نوع گیاه بهره ببرند اجتناب‌ناپذیر است.

 

در سال ۱۸۸۶، ادوین آرنولد نوشت : " به نظر می‌رسد فقط مسئله زمان است که قهوه در جاوه هم مانند سیلان با شکست مواجه شود. در بسیاری از زمین‌ها، درختان چیزی جز شاخه‌های پر از میوه‌های سبز که بخشی از آنها سیاه شده و ریخته‌اند، ندارند." پیش‌بینی آرنولد درست بود. این صنعت سنتی تولید قهوه به زودی به کشت چای روی آورد.

 

یکی از تأثیرات همه‌گیری قهوه‌زنگ، جستجوی دیوانه‌وار برای یافتن گونه‌های مقاوم‌تر قهوه بود. قهوه لیبریکا (Liberica) که بومی لیبریا بود، در ابتدا امیدوارکننده به نظر می‌رسید، اما آن هم در برابر قهوه‌ زنگ تسلیم شد. و نسبت به قهوه عربیکا کمتر محصول تولید می‌کرد، درنتیجه هرگز به محبوبیت مناسبی دست پیدا نکرد. قهوه روبوستا (Robusta) که توسط بومیان اوگاندا مصرف می‌شد و در کنگوی بلژیک کشف شد، در برابر بیماری مقاوم بود و در ارتفاعات پایین‌تر با شرایط مرطوب‌تر و گرم‌تر رشد می‌کرد. متأسفانه طعم این قهوه خشن بود و کافئین آن دو برابر عربیکا بود. با این حال، قرار بود در آینده نقش مهمی ایفا کند.

 

با وجود اثرات ویرانگر بیماری قهوه‌زنگ (هیمیلیا وستاتریکس)، عرضه‌ی جهانی قهوه همچنان به رشد خود ادامه داد. این رشد اغلب تحت تاثیر تقاضای به ظاهر پایان‌ناپذیر آمریکایی‌ها بود. در حالی که انگلیسی‌ها به نوشیدن چای عادت داشتند، مستعمرات سابقشان (آمریکایی‌ها) به نوشیدن این نوشیدنی سیاه و پر انرژی روی آوردند، نوشیدنی‌ای که قرار بود به روحیه‌ی کارآفرینی خارق‌العاده آمریکایی تبدیل شود. در نتیجه، تا پایان قرن نوزدهم، ایالات متحده مصرف کننده‌ی بیش از نیمی از قهوه‌ی جهان بود.

 

مترجم: ستایش حبیب‌زاده


اخبار

در پی اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر تبدیل کانادا به پنجاه‌ویکمین ایالت ایالات متحده، کافه‌های کانادایی در اقدامی نمادین نام ...


افزایش شدید قیمت قهوه تأثیر تغییرات اقلیمی و خشکسالی بر تولید و طعم دانه‌های قهوه:;در ماه نوامبر گذشته، قیمت پیش‌خرید دانه‌های قهوه عربیکا به بالاتری...


اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


مقالات

با توجه به اینکه امروزه مصرف‌کنندگان جوان‌تر روند نوشیدن قهوه را هدایت می‌کنند، علاقه به گزینه‌های بدون کافئین نیز در حال افزایش است. به‌طور مشابه، ...


;راه‌اندازی یک زنجیره کافی‌شاپ یک سرمایه‌گذاری پیچیده اما پربازده است که نیاز به برنامه‌ریزی دقیق، تحقیق در بازار و اجرای مناسب دارد. در ادامه، یک ر...


در فضای بسیار رقابتی صنعت قهوه، برندینگ همه‌چیز است. این موضوع همیشه یک عامل کلیدی برای تمایز برشته‌کاران قهوه تخصصی بوده است، اما با افزایش تورم و ...


لاکین کافی، زنجیره پرطرفداری که در چین فروش بیشتری نسبت به استارباکس دارد، این کافی شاپ ها قصد دارند;در ایالات متحده گسترش یابند.چهار سال پیش، لاکین...


مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...