قهوه سبز دانه گیاه قهوه است که هنوز بو داده
نشده و رنگ سبز است .خاصیت کاهش وزن دانه سبز قهوه به دلیل وجود سطح بالایی از
کلروژنیک اسید است. کلروژنیک اسید یک ترکیب شیمیایی طبیعی است از ترکیب کافئیک اسید
و کوینیک اسید است. این ترکیب شیمیایی مدت
هاست به عنوان آنتی اکسیدان که قابلیت کند
کردن ترشح قند را در خون پس از خوردن یک وعده غذایی دارد شناخته شده است.
سال ۲۰۰۸،یک و
نیم میلیارد بزرگسال که ۲۰ سال یا بیشتر داشتند، دچار اضافه وزن بوده و از این تعداد بیش از ۲۰۰ میلیون از مردان و نزدیک به ۳۰۰ میلیون از زنان چاق بودند. بیش از 65 درصد از جمعیت جهان، در کشورهایی زندگی می کنند که اضافه وزن و چاقی کسر وزن انسان ها را میکشد.
به علت افزایش نگرانی عمومی راجع به اضافه
وزن و چاقی گرایش افراد به سمت مواد غذایی که بر کاهش وزن اثر گذارند بیشتر شده
است. یکی از مواد غذایی که بر کاهش وزن تاثیر گذار است قهوه سبز است. قهوه سبز
دانه گیاه قهوه است که هنوز بو داده نشده و رنگش سبز است.
خاصیت کاهش وزن دانه سبز قهوه، به دلیل وجود سطح بالایی از کلروژنیک اسید می
باشد. کلروژنیک اسید یک ترکیب شیمیایی طبیعی
است که متشکل از ترکیب کافئیک اسید و کوئینیک اسید است. این ترکیب شیمیایی مدتهاست به عنوان آنتی اکسیدان، که قابلیت کند کردن ترشح قند را در خون پس از خوردن یک وعده غذایی دارد، شناخته شده است.
همچنین این ترکیب شیمیایی بر متابولیسم گلوکز و چربی در بدن تاثیر گذاشته و به همین علت بر بیماری های قلبی، دیابت و کاهش وزن اثر مثبت دارد. نام تجاری کلروژنیک اسید « اسوتول svetol است که به عنوان افزودنی غذایی در قهوه، آدامس و... استفاده می شود.
در جدیدترین مطالعات روی دانه قهوه
سبز که در ژانویه ۲۰۱۲ منتشر شده است محققان یک گروه نمونه از بزرگسالان را که عصاره
قهوه ای که حاوی کلروژنیک اسید در دوزهای
مختلف بود را مصرف می کردند، به مدت ۱۲ هفته مورد مطالعه قرار دادند.
همه آن گروه دارای اضافه وزن و شاخص توده بدن بیشتر از ۲۵ بودند.
این افراد به طور میانگین ۸ کیلوگرم وزن کم کردند که این مقدار ۱۰ درصد از کل وزن بدن آنها و 4 درصد از کل چربی آنها بود.
به خاطر فواید و کمک به کاهش وزن که قهوه
سبز دارد به طور عمده ای تمرکز و توجه
افرادی که رژیم غذایی دارند و یا مراقب وزن خود هستند را به خود معطوف کرده و باعث
شده که آن ها شروع به نوشیدن قهوه بدون بو دادن آن کنند. حتی کافی شاپ های زیادی سرو قهوه سبز دم
کرده را شروع کرده اند. قهوه سبز دم کرده
بو و مزه اش جذابیت کمتری نسبت به قهوه سیاه دم کرده دارد و در واقع تلختر است.به همین دلیل برندهای
تهیه داروهای لاغری عصاره قهوه سبز را به
صورت کپسول تولید کرده و به فروش میرساند.
اگر خودتان هم خواستید می توانید در منزل
قهوه سبز را دم کرده و نوش جان کنید. برای
این کار میتوانید از قوری های معمولی استفاده کنید. ۶۰ گرم از دانه های قهوه سبز را با ۳۰۰ گرم آب مخلوط کرده و آن را در قوری ریخته
و بجوشانید. پس از آن که آب جوش آمد حرارت
را کم کرده و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بجوشد.
پس از این مدت مخلوط را از روی شعله برداشته و حداقل یک ساعت بگذارید تا
سرد شود. با کمک صافی دانه ها را از مایع
جدا کنید.
مطلب فوق صرفا جهت گسترش اطلاعات در زمینه قهوه و سلامتی از وب سایت www.ico.org منعکس گردید .