Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان دوم : توسعه و قلمروهای جدید قهوه


داستان دوم : توسعه و قلمروهای جدید قهوه


نهایتا انحصار طلبی  ترکها نتیجه عکس داد.

در سال 1600 میلادی فردی به نام بابا بودان که برای انجام مناسک حج از هندوستان به شبه جزیره عربستان سفر کرده بود ، هفت عدد دانه قهوه را به دور کمرش بسته و با موفقیت از یمن خارج شد. برای اولین بار دانه های قهوه در جنوب هندوستان و در کوههای میسورکاشته شدند .

در سال 1616 میلادی هلندی ها که سردمدار تجارت دریایی بودند ، توانستد قلمه هایی از قهوه را از شهر عدن به آمستردام برده و در باغ سلطنتی نگهداری کنند . در سالهای 1658 هلندی ها با استفاده از قلمه های جدید رشد یافته در باغ سلطنتی آمستردام ، شروع به کاشت قهوه در منطقه سیلان نمودند.

در سال 1699 پای هلندی های علاقمند به گسترش مزارع قهوه ، به اندونزی باز شد. قلمه های قهوه از مالابار هند به جاوا ، سوماترا ، سلب، تیمور، بالی و دیگر جزایر اندونزی برده و کاشته شدند.

در همان سال ها اولین مرکز تحقیقاتی قهوه را در منتهی الیه شرق جزیره جاوا بنا نهادند که هنوز پابرجاست.

ثمره این همه تلاش هلندی ها منجر به این گشت که برای سالهای متمادی ، قیمت گزاری جهانی قهوه براساس تولید و عرضه سالانه قهوه کمپانی هند شرقی هلند صورت می گرفت .

در سالهای 1700 میلادی قهوه های جاوا و موکا رایج ترین و مشهورترین قهوه های جهان بودند و امروزه هم شنیدن این دو اسم ، نوشیدنی سیاه را در ذهنمان تداعی می نماید.

با توجه به تفاوت های عمده نوشیدنی قهوه با دیگر نوشیدنی ها ی رایج آن دوره ، اروپائیان در ابتدا نمی دانستند باید با قهوه چه کارهایی انجام دهند.

در سال 1610 شاعر انگلیسی سرجورج ساندیز ، در مورد عادات قهوه نوشی نوشت : ترکها بیشتر اوقات روزشان را صرف حرف زدن و نوشیدنی سیاهی می کنند که مثل دوده سیاه است و طعم خوشایندی هم ندارد.

او اضافه می کند : اگرچه ترکها معتقدند که این نوشیدنی نشاط بخش است و به هضم غذا کمک می کند .

بالاخره اروپائیان قهوه را با صبوری قبول کردند .


·      قهوه و پاپ کلمنت هشتم

کشیشان نزدیک به پاپ برنامه ای را ترتیب دادند که در آن پاپ کلمنت هشتم به عنوان رهبر مذهبی اروپا برای اولین بار قهوه را بیازماید. طبق برنامه تنظیم شده پاپ باید قهوه را بنوشد و آن را نامطبوع، نامناسب و شراب شیطان نامیده و مسیحیون را از نوشیدن آن نهی کند .

پاپ کلمنت هشتم قهوه را نوشید، لبخندی زد و گفت : چرا این شراب شیطان اینقدر دلپذیر است ؟ حیف است اجازه دهیم کفار این نوشیدنی خارق العاده را فقط خودشان مصرف کنند. ما باید شیطان را گول بزنیم و با غسل تعمید قهوه را نوشیدنی رسمی مسیحیت نماییم .

پاپ کلمنت هشتم در سال 1605 از دنیا رفت.

در نیمه اول قرن هفدهم قهوه برای اروپائیان هنوز نوشیدنی عجیب و ناشناخته ای بود. مانند دیگر مواد کمیاب آن دوره چون شکر ، کاکائو و چای که بعنوان دارو و در طبقه اشراف مورد استفاده قرار می گرفتند.

به مرور و در نیمه دوم قرن مصرف قهوه با درک منافع اجتماعی آن گسترش بیشتری یافت .

درسال 1650 قهوه در کنار لیموناد در خیابانهای ایتالیا توسط اکواسدراتاجو Aquacedratajo فروخته می شد. اولین قهوه خانه در سال 1683 در ونیز افتتاح گردید و نامش را برای نوشیدنی که سرو میکرد Caffe نامیدند.

چندی نگذشت که هویت فرهنگی قهوه خانه ها خود به خود شکل گرفت. اوقات خوش همنشینی با دوستان ، گفتگوهای داغ و غذاهای دلپذیر فرم کامل تری به فر هنگ قهوه نوشی داد.




معرفی قهوه به فرانسویان توسط سلیمان آقا سفیر عثمانی در فرانسه در دوره پادشاهی لوئی چهاردهم  صورت گرفت. به دستور او در شروع ، قهوه در مهمانیهای مجلل پاریسی با بهترین کیفیت و همچنین رعایت اصول حرفه ای سرو می گردید.

او به خوبی می دانست اشراف پاریسی سردمدار نوآوری های اجتماعی هستند و اگر به چیزی علاقمند شوند، دیگر طبقات جامعه نیز آن را دنبال خواهند نمود.

سلیمان آقا محلی را نیز برای معرفی قهوه در پاریس بنا نهاد و برای جذابیت بیشتر از لباسهای سنتی و هنر معماری عثمانی استفاده نمود . خانم های پاریسی را به این محل دعوت می نمود و برای آنها مراسم سنتی تهیه و سرو قهوه را اجرا می کرد.

مورخین معتقدند که تحت تاثیر فعالیتهای فرهنگی سلیمان آقا ، نه تنها قهوه بلکه استفاده از شال ، دستار و عمامه در مدهای پاریسی و استفاده از فرش و قالیچه در منازل اروپائیان رایج گردید .

برنامه معرفی قهوه به فرانسویان توسط سلیمان آقا با مشکلاتی نیز روبرو گردید.

قهوه محصولی وارداتی بود و پادشاه فرانسه ترجیح میداد که فرانسویان شراب بنوشند. نوشیدن قهوه با منافع پادشاه در منافات بود.

به دستور لوئی چهاردهم ، پزشکان فرانسوی ماموریت یافتند تا مصرف قهوه را برای بدن مضر معرفی نمایند . پزشکان اعلام کردند : مصرف این نوشیدنی ذائقه شما را برای لذت بردن از شراب از بین می برد. مصرف قهوه باعث خشکی و پیچیدگی نخاع و نهایتا به فرسودگی و ناتوانی فیزیکی منجر می شود.

اگرچه شش سال بعد دکتر فیلیپ سیلوستر دوفور کتاب جامعی در دفاع از قهوه نوشت . همچنین در سال 1696 ، دکترهای پاریسی قهوه را به عنوان دارویی ضد یبوست و برای تقویت روده پایینی تجویز می کردند.

 

ادامه دارد...

 

رضا حواله دار

  

 

 

 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...