Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان بیستم : کاشت، برداشت و فرآوری قهوه در گواتمالا


داستان بیستم : کاشت، برداشت و فرآوری قهوه در گواتمالا

اگرچه رواج یافتن این روش با آزمون و خطا همراه بود، ولیکن، در آمریکای مرکزی به طور سنتی قهوه را زیر سایه‌ی درختان مختلف می‌کارند تا از تابش آفتاب محافظت بشوند، در نتیجه خودبه‌خود پوشش گیاهی ایجاد می‌گردد، و از تولید بیش از حد قهوه و فرسایش درختان و خاک جلوگیری می‌شود. این درختان سایه‌دار معمولا سالی یکبار هرس می‌شوند تا مقدار مناسبی از نور خورشید از میانشان عبور کند، چوب حاصل از هرس نیز برای سوخت استفاده می‌شود.

برخلاف قهوه‌ی برزیلی، قهوه‌ی آمریکای مرکزی با روش "مرطوب" برداشت می‌شود، روشی که در هند غربی ابداع و در سیلان(Ceylon) و کاستاریکا رایج شد. به گفته‌ی اکثر کارشناسان قهوه، این روش، دانه‌ای با کیفیت بهتر و نقص کمتر تولید می‌کند که نوشیدنی حاصل از آن طعمی شفاف، اسیدی و پاکیزه دارد. با این حال، این شیوه نیاز به نیروی کار بسیار بیشتری دارد، به ماشین‌آلات و زیرساخت پیشرفته‌تری نیاز بود و در هر مرکز فرآوری (همانطور که پیش از این اشاره کردیم به آن Beneficio گفته می‌شود) باید آب جاری فراوانی در دسترس باشد. دامنه‌های کوهستانی گواتمالا آب کافی دارند و کشاورزان آلمانی نیز دانش فنی زیادی به همراه آوردند.


با رشد صنعت قهوه در اواخر قرن نوزدهم، واردکنندگان قهوه به دو نوع تقسیم شدند: برزیلی‌ها و ملایم‌ها. قهوه‌ی برزیلی به عنوان محصولی با کیفیت پایین‌تر شهرت یافت، شهرتی که همیشه هم بی‌دلیل نبود، سایر قهوه‌های عربیکا که با دقت فراوری‌شده را ملایم می‌نامیدند، چون طعم آن در فنجان به تندی قهوه‌ی برزیلی نبود.

در حالیکه کارگران برزیلی می‌توانند شاخه‌ها را یکباره بتکانند، کارگران گواتمالایی باید تنها دانه‌های رسیده را با دست بچینند. این دانه‌ها سپس با ماشین تفاله‌گیری می‌شوند و به مدت حداکثر 48 ساعت در مخازن آب تخمیر قرار می‌گیرند. در این مدت، ماده‌ی لزج اطرف دانه (mucilage) تجزیه می‌شود و از سطح دانه جدا شده، در عین حال طعمی خاص و لطیف به دانه‌ی داخلی می‌بخشد.

سپس دانه‌ها از طریق یک کانال بلند عبور داده می‌شوند و هم‌زمان ماده‌ی لزج اطرف دانه‌ی جدا شده همراه با آب زائد شسته می‌شود. درحالی‌که هنوز لایه‌ی نازک پوسته کاغذی دور دانه باقی مانده است، آنها را یا زیر نور آفتاب پهن می‌کنند تا خشک شوند یا در استوانه‌های چرخان بزرگ که با پوست خشک‌شده‌ی دسته‌های قبلی، زغال سنگ، گاز یا چوب درختان سایه‌دار گرم می‌شوند، خشک می‌کنند. پس از آن، زنان و کودکان دانه‌های خشک‌شده را با دست جدا می‌کنند و دانه‌های شکسته، سیاه، کپک‌زده، یا بیش از حد تخمیر‌شده را بیرون می‌کشند.


از آنجا که خود دانه‌ی قهوه فقط 20 درصد وزن میوه‌ی قهوه را تشکیل می‌دهد، کل این فرآیند مقدار زیادی ضایعات به‌وجود می‌آورد. توده‌های تفاله‌ی مرطوب معمولا اگر مرکز فرآوری در همان مزرعه باشد، به عنوان کود بدبو بازیافت می‌شوند. در غیر این صورت، اگر همراه با آب فاضلاب به رودخانه‌ها رها شوند، ماده‌ی لزج اطراف دانه باعث آلودگی شدید محیط زیست خواهد شد.


مترجم: ستایش حبیب‌زاده



اخبار

در پی اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر تبدیل کانادا به پنجاه‌ویکمین ایالت ایالات متحده، کافه‌های کانادایی در اقدامی نمادین نام ...


افزایش شدید قیمت قهوه تأثیر تغییرات اقلیمی و خشکسالی بر تولید و طعم دانه‌های قهوه:;در ماه نوامبر گذشته، قیمت پیش‌خرید دانه‌های قهوه عربیکا به بالاتری...


اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


مقالات

با توجه به اینکه امروزه مصرف‌کنندگان جوان‌تر روند نوشیدن قهوه را هدایت می‌کنند، علاقه به گزینه‌های بدون کافئین نیز در حال افزایش است. به‌طور مشابه، ...


;راه‌اندازی یک زنجیره کافی‌شاپ یک سرمایه‌گذاری پیچیده اما پربازده است که نیاز به برنامه‌ریزی دقیق، تحقیق در بازار و اجرای مناسب دارد. در ادامه، یک ر...


در فضای بسیار رقابتی صنعت قهوه، برندینگ همه‌چیز است. این موضوع همیشه یک عامل کلیدی برای تمایز برشته‌کاران قهوه تخصصی بوده است، اما با افزایش تورم و ...


لاکین کافی، زنجیره پرطرفداری که در چین فروش بیشتری نسبت به استارباکس دارد، این کافی شاپ ها قصد دارند;در ایالات متحده گسترش یابند.چهار سال پیش، لاکین...


مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...