Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان دهم : شکر، قهوه و برده داری


داستان دهم : شکر، قهوه و برده داری

  تا سال ۱۷۵۰، درخت قهوه در پنج قاره‌ی جهان وجود داشت و مردم از نوشیدنی قهوه بهرمند می‌شدند. برای طبقات پایین جامعه، این نوشیدنی نه تنها جایگزین غذاهای مغذی شده بود، بلکه به عنوان محرکی انرژی‌بخش مورد استفاده قرار می‌گرفت و مجالی بود برای استراحت کارگران. تأثیرات قهوه  عموماً مثبت برآورد می‌شد، هرچند گاهی جنجال‌برانگیز نیز بود.

این نوشیدنی نقش مهمی در کاهش مصرف الکل و آبجو در اروپا ایفا کرد و به عنوان عاملی برای جنبش اجتماعی و فکری نیز شناخته می‌شد. همانطور که ویلیام یوکرزدر کتاب " همه چیز درباره‌ی قهوه  "  اشاره کرده : « هر جایی که قهوه وارد شده، بذر انقلاب کاشته شده! این نوشیدنی رادیکالی ترین نوشیدنی محسوب می‌شود از این نظر که همواره مردم را به تفکر واداشته و دقیقا زمانی که مردم شروع به اندیشیدن می‌کنند، برای مستکبران تهدیدی جدی تلقی می‌شوند.»

 

در ادامه، با گسترش کشت قهوه توسط قدرت‌های استعماری اروپا در مستعمرات خود، فرایند کشت، مراقبت، و برداشت این محصول وظیفه‌ی بردگان آفریقایی منظور شد. کاپیتان دو کلیو (که در داستان‌های پیشین به او اشاره کردیم ) ممکن است به درخت قهوه‌اش عشق می‌ورزید، اما این بردگان آفریقایی بودند که میلیون‌ها دانه‌ی قهوه را با رنج و عذاب برداشت می‌کردند..

 

در ابتدا، بردگان آفریقایی برای کار در مزارع نیشکر به کارائیب آورده شده بودند. در طی زمان سرگذشت قهوه و شکر به گونه‌ای به یکدیگر وابسته شده بود، شکر ارزان‌قیمت و شیرین بود، که طعم تلخ قهوه را برای مصرف‌کنندگان قابل تحمل می‌کرد، از طرفی، قهوه علاوه بر اثر کافئین، انرژی مورد نیاز مردم را نیز فراهم می‌کرد. همانند پیشینه‌ی قهوه، شکر نیز توسط اعراب رواج یافت و مصرف آن همزمان با چای و قهوه در نیمه دوم قرن هفدهم افزایش پیدا کرد.

 

در سال ۱۷۳۴ استعمارگران فرانسوی کشت قهوه را در سنت-دومینگو آغاز کردند، در نتیجه، به نیروی کار بیشتری برای فعالیت در مزارع نیاز داشتند، و به طرز شگفت‌آوری تا سال ۱۷۸۸، سنت-دومینگو نیمی از قهوه جهان را تأمین می‌کرد. بنابراین، قهوه‌ای که الهام‌بخش اندیشمندان بزرگی مانند ولتر و دیدرو بود، در واقع محصول کار اجباری و غیرانسانی برده‌داریمحسوب می‌شد.

 بردگان در سنت-دومینگو در شرایط وحشتناکی زندگی می‌کردند، در کلبه‌های تاریک و نمور، با حداقل غذا و حداکثر میزان کار. یک جهانگرد فرانسوی در اواخر قرن هجدهم با تاسف نوشته است: «مطمئن نیستم که قهوه و شکر برای خوشبختی اروپا ضروری باشند، اما خوب می‌دانم که این دو محصول، عامل سیاه بختی دو منطقه بزرگ جهان شده‌اند: قاره آمریکا (کارائیب) برای کشت آنها از سکنه خالی شد و آفریقا،مردمان‌شان سرزمین خود را به اجبار ترک کردند و به عنوان برده به کار گرفته می‌شوند.»

 سال‌ها بعد، یکی از بردگان سابق از خاطرات تلخ خود تحت استعمار فرانسوی‌ها چنین نوشت: «آیا آنها مردان را وارونه آویزان نکردند؟ آیا ما را مانند حیوانات در غل و زنجیر نگه نداشتند؟ من خود شاهد بودم که چگونه مردانی را به درختان می‌بستند و آنقدر شلاق می‌زدند تا استخوان‌هایشان از زیر پوست نمایان می‌شد.» این روایات تلخ، روی تاریک داستان قهوه را نشان می‌دهد. قهوه‌ای که امروز محبوب‌ترین نوشیدنی جهان نامیده می‌شود.

 

در سال ۱۷۹۱، بردگان شروع به قیام کردند، جنبشی ۱۲ ساله که در تاریخ از آن به عنوان "تنها شورش موفق بردگان" یاد می‌شود. آنها مزارع به آتش کشیدند و اربابان را به سزای اعمالشان رساندند. تا سال ۱۸۰۱، زمانی که رهبر انقلابی هائیتی، توسن لوورتور، در تلاش بود تا صادرات قهوه را مجددا احیا کند، میزان برداشت قهوه نسبت به سال ۱۷۸۹ حدود ۴۵٪ کاهش یافته بود.

 

لوورتور سیستم "فرماژ" را معرفی کرد ( سیستمی که در فرانسه رواج یافته بود، و واضحا اشاره بر مالکیت شخصی بر زمینی داشت که دیگر افراد در آن کار می کردن – در این جا منظور بردگان هستند که در زمین‌های زراعی دیگران کار میکردند )  که در عمل به بردگی دولتی منجر شد. کارگران مانند بردگان قرون وسطی به مزارع تحت مالکیت دولت محدود شدند و با دستمزدی ناچیز مجبور به کارهای طاقت‌فرسا بودند. هرچند حداقل شکنجه‌های معمول متوقف شده و خدمات پزشکی اولیه در دسترس آنان قرار گرفت.

 اما زمانی که ناپلئون بناپارت بین سال‌های ۱۸۰۱ تا ۱۸۰۳ نیروهایی را برای بازپس گیری هائیتی فرستاد، درختان قهوه دوباره به حال خود رها شدند. کمی بعد، ناپلئون از شکست نهایی نیروهایش در اواخر ۱۸۰۳ مطلع شد، فریاد زد:«لعنت بر قهوه! لعنت بر مستعمرات!» بازگشت قهوه هائیتی به بازارهای جهانی سال‌ها به طول انجامید و هرگز به جایگاه قبلی خود بازنگشت.

 سپس، هلندی‌ها از این فرصت استفاده کردند و با عرضه قهوه‌ی جاوه (یکی از جزایر اندونزی) کمبود بازار را جبران کردند. اگرچه آنها به طور معمول به حمله یا شکنجه کارگران نمی‌پرداختند، اما سیستم برده‌داری را حفظ کردندو در نتیجه ادامه دادند. همانطور که هاینریش ادوارد جیکوب، مورخ قهوه می‌نویسد: «در حالی که کارگران جاوه‌ای در گرمای طاقت‌فرسای استوایی به هرس درختان و برداشت میوه‌های قهوه مشغول بودند، اربابان سفیدپوست جزیره تنها چند ساعت در روز به خودشان زحمت تکان خوردن می‌دادند.»

 

در اوایل قرن نوزدهم، زمانی که ادوارد داووس دکر، کارمند دولت هلند، در جاوه خدمت می‌کرد، شرایط تغییری نکرده بود. او در نهایت در اعتراض به این وضعیت استعفا داد و رمان "مکس هاولار" و با نام مستعار "مولتاتولی" نوشت :"  « غریبه‌هایی از غرب آمدند و خود را اربابان این سرزمین می‌دانند. آنها مردم را مجبور کردند تا برای دستمزدهای ناچیز قهوه کشت کنند. میگویید " قحطی" ؟ در جاوه‌ی حاصلخیز و پربرکت؟ باز هم قحطی؟ بله، تنها چند سال پیش، این مناطق کامل از گرسنگی مردند. مادران کودکان خود را برای تهیه غذا به اندک پولی می‌فروختند. مادران کودکان خود را می‌خوردند!» 

 دکر از ملاکین هلندی که زمین‌های خود را با بردگانی حاصلخیز می‌کردند که از زمین‌های خودشان دور شده بودند، به شدت انتقاد کرد. این سیستم وحشتناک تا سال‌ها پس از آن نیز ادامه یافت.

 

اما همه داستان قهوه تاریک نیست. کشاورزان کوچکی مانند اتیوپیایی‌ها که در ارتفاعات و باغچه‌های کوچک قهوه را پرورش می‌دهند، نیز از این راه زندگی می‌کنند. مشکل نه از خود درخت قهوه است و نه از روش کشت آن، بلکه از نحوه‌ی رفتار با کسانی است که با کار سخت، این محصول را پرورش داده و برداشت می‌کنند. همانطور که دکر نوشت:« ارباب هلندی حقوق کارگر را پرداخت نکرد و از دسترنج او به نفع خودش استفاده کرد.» در طول تاریخ صنعت قهوه، این کلمات همواره شنیده شده‌اند.


مترجم: ستایش حبیب زاده

 


اخبار

در پی اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر تبدیل کانادا به پنجاه‌ویکمین ایالت ایالات متحده، کافه‌های کانادایی در اقدامی نمادین نام ...


افزایش شدید قیمت قهوه تأثیر تغییرات اقلیمی و خشکسالی بر تولید و طعم دانه‌های قهوه:;در ماه نوامبر گذشته، قیمت پیش‌خرید دانه‌های قهوه عربیکا به بالاتری...


اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


مقالات

با توجه به اینکه امروزه مصرف‌کنندگان جوان‌تر روند نوشیدن قهوه را هدایت می‌کنند، علاقه به گزینه‌های بدون کافئین نیز در حال افزایش است. به‌طور مشابه، ...


;راه‌اندازی یک زنجیره کافی‌شاپ یک سرمایه‌گذاری پیچیده اما پربازده است که نیاز به برنامه‌ریزی دقیق، تحقیق در بازار و اجرای مناسب دارد. در ادامه، یک ر...


در فضای بسیار رقابتی صنعت قهوه، برندینگ همه‌چیز است. این موضوع همیشه یک عامل کلیدی برای تمایز برشته‌کاران قهوه تخصصی بوده است، اما با افزایش تورم و ...


لاکین کافی، زنجیره پرطرفداری که در چین فروش بیشتری نسبت به استارباکس دارد، این کافی شاپ ها قصد دارند;در ایالات متحده گسترش یابند.چهار سال پیش، لاکین...


مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...