Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان چهارم : کولشیسکی و علوفه شتران


داستان چهارم : کولشیسکی و علوفه شتران


در سال 1683 ، قهوه در زمان کمی بعد از پاریس به وین رسید. ارتش قدرتمند عثمانی ضمن اشغال قسمتی از اروپا در بیرون از شهر وین مستقر شده و به نوعی این شهر را نیز در محاصره داشتند .

فرماندهان ارتش پروس ناامیدانه به دنبال فردی می گشتند که از میان ارتش عثمانی عبور کرده و پیام درخواست کمک را برای نیروهای ارتش لهستان ببرد.

آقای جورج فرانس کولشیسکی ، مردی اطریشی که سابقه زندگی در کشورهای عربی را داشت این مسئولیت خطرناک را پذیرفت.

او با پوشیدن یونیفرم ارتش عثمانی از میان آنها به سلامت عبور کرد و در 12 سپتامبر همان سال نبردی سرنوشت ساز میان ارتش اطریش و لهستان از یکطرف و ارتش عثمانی از سوی دیگر رخ داد و ترکها شکست خورده محاصره شهر وین را رها و فراری شدند.

در اردوگاه رها شده آنها مقادیر زیادی خیمه، شتر ، گاو، گوسفند ، عسل ، برنج ، گندم ، طلا و همچنین 500 کیسه بزرگ پر از دانه های عجیب و غریبی بجا مانده بود .

اطریشی ها در ابتدا فکر کردند که شاید این دانه ها علوفه شتر ها باشد و چون برایشان کاربردی نداشت شروع کردند به سوزاندن آنها . قهرمان جنگ آقای کولشیسکی که به واسطه زندگی در کشورهای عربی با بوی قهوه برشته شده آشنا بود ، متوجه موضوع گردید.

او فریاد زد : خدای من چه کار می کنید ؟ اینها قهوه هستند که شما می سوزانید . اگر نمی دانید این دانه های چه هستند آنها را به من بدهید تا به شما نشان دهم که چقدر فوق العاده اند.

او با نگاه کردن به مراسم قهوه نوشی ترکان ، اصول مقدماتی برشته کاری ، آسیاب و دم آوری قهوه را می دانست . چندی نگذشت که او اولین قهوه فروشی شهر وین را به نام بطری آبی افتتاح کرد.

قهوه هایی که او در کافه بطری آبی سرو میکرد به مانند ترکها شیرینی نسبتا زیادی داشت و همچنین او با تغییر اندکی در روش سرو، قهوه را از صافی عبور داده، تفاله ها را جدا کرده و کمی شیر به روی آن اضافه می کرد.

پس از چند دهه قهوه جای خود را به عنوان محرک اصلی تفکر خلاق و عضو جدا ناپذیری از فرهنگ والای این شهر باز نمود .

شهر وین مملو از قهوه خانه های فاخر بود. قهوه خانه های وین فضای فوق العاده ای برای گفتگو های زنده و هم چنین تمرکز افکار بودند .

مورخ مشهور قهوه ، اقای یان برستن ، باور داشت ذائقه قهوه نوشی عربها تمایل به قهوه سیاه و خالص دارد و بالعکس اروپائیان و امریکاییها قهوه را بیشتر با شیر مصرف می کنند. او این موضوع را از تفاوتهای ژنتیکی نژادهای متفاوت می دانست .سیستم گوارش در بدن عرب ها ، یونانی ها و ساکنان جنوب ایتالیا قابلیت دریافت لاکتوز شیر را ندارد و ترجیحا قهوه را همراه با شکر زیاد می نوشند .

شاید براساس همین نظریه امروز کاپوچینو های ایتالیایی از لحاظ حجم کوچکتر از کاپوچینو های دیگر مناطق شمال اروپا و دیگر مناطق است.


ادامه دارد ...

داستان پنجم : عاشقانه تر از هزاران بوسه


رضا حواله دار


اخبار

مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


پروتکل خلاق بهداشتی گامی در جهت شروع ایمن آموزشهای مهارتی فنی و حرفه ای
بدون شک امروزه تمامی مردم جهان به نحوی با ویرروس کرونا درگیرند . در ابتدا امید به این بود که این اپیدمی در بازه زمانی مشخصی پایان یافته و جهان به رو...


آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...