Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان چهارم : کولشیسکی و علوفه شتران


داستان چهارم : کولشیسکی و علوفه شتران


در سال 1683 ، قهوه در زمان کمی بعد از پاریس به وین رسید. ارتش قدرتمند عثمانی ضمن اشغال قسمتی از اروپا در بیرون از شهر وین مستقر شده و به نوعی این شهر را نیز در محاصره داشتند .

فرماندهان ارتش پروس ناامیدانه به دنبال فردی می گشتند که از میان ارتش عثمانی عبور کرده و پیام درخواست کمک را برای نیروهای ارتش لهستان ببرد.

آقای جورج فرانس کولشیسکی ، مردی اطریشی که سابقه زندگی در کشورهای عربی را داشت این مسئولیت خطرناک را پذیرفت.

او با پوشیدن یونیفرم ارتش عثمانی از میان آنها به سلامت عبور کرد و در 12 سپتامبر همان سال نبردی سرنوشت ساز میان ارتش اطریش و لهستان از یکطرف و ارتش عثمانی از سوی دیگر رخ داد و ترکها شکست خورده محاصره شهر وین را رها و فراری شدند.

در اردوگاه رها شده آنها مقادیر زیادی خیمه، شتر ، گاو، گوسفند ، عسل ، برنج ، گندم ، طلا و همچنین 500 کیسه بزرگ پر از دانه های عجیب و غریبی بجا مانده بود .

اطریشی ها در ابتدا فکر کردند که شاید این دانه ها علوفه شتر ها باشد و چون برایشان کاربردی نداشت شروع کردند به سوزاندن آنها . قهرمان جنگ آقای کولشیسکی که به واسطه زندگی در کشورهای عربی با بوی قهوه برشته شده آشنا بود ، متوجه موضوع گردید.

او فریاد زد : خدای من چه کار می کنید ؟ اینها قهوه هستند که شما می سوزانید . اگر نمی دانید این دانه های چه هستند آنها را به من بدهید تا به شما نشان دهم که چقدر فوق العاده اند.

او با نگاه کردن به مراسم قهوه نوشی ترکان ، اصول مقدماتی برشته کاری ، آسیاب و دم آوری قهوه را می دانست . چندی نگذشت که او اولین قهوه فروشی شهر وین را به نام بطری آبی افتتاح کرد.

قهوه هایی که او در کافه بطری آبی سرو میکرد به مانند ترکها شیرینی نسبتا زیادی داشت و همچنین او با تغییر اندکی در روش سرو، قهوه را از صافی عبور داده، تفاله ها را جدا کرده و کمی شیر به روی آن اضافه می کرد.

پس از چند دهه قهوه جای خود را به عنوان محرک اصلی تفکر خلاق و عضو جدا ناپذیری از فرهنگ والای این شهر باز نمود .

شهر وین مملو از قهوه خانه های فاخر بود. قهوه خانه های وین فضای فوق العاده ای برای گفتگو های زنده و هم چنین تمرکز افکار بودند .

مورخ مشهور قهوه ، اقای یان برستن ، باور داشت ذائقه قهوه نوشی عربها تمایل به قهوه سیاه و خالص دارد و بالعکس اروپائیان و امریکاییها قهوه را بیشتر با شیر مصرف می کنند. او این موضوع را از تفاوتهای ژنتیکی نژادهای متفاوت می دانست .سیستم گوارش در بدن عرب ها ، یونانی ها و ساکنان جنوب ایتالیا قابلیت دریافت لاکتوز شیر را ندارد و ترجیحا قهوه را همراه با شکر زیاد می نوشند .

شاید براساس همین نظریه امروز کاپوچینو های ایتالیایی از لحاظ حجم کوچکتر از کاپوچینو های دیگر مناطق شمال اروپا و دیگر مناطق است.


ادامه دارد ...

داستان پنجم : عاشقانه تر از هزاران بوسه


رضا حواله دار


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...