Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان بیست و سوم : قهوه در کاستاریکا ،یک تاثیر دموکراتیک


داستان بیست و سوم : قهوه در کاستاریکا ،یک تاثیر دموکراتیک

 در حالی که کشورهای تولیدکننده قهوه در آمریکای لاتین همواره شاهد انقلاب‌ها، سرکوب‌ها و خونریزی‌های فراوان بوده‌اند، کاستاریکا در این میان به نحوی استثنایی ظاهر شده است. رابرت ویلیامز در کتاب خود با عنوان " دولت‌ها و تکامل اجتماعی: توضیحی بر قهوه و ظهور حکومت‌های ملی در آمریکای مرکزی" که در سال ۱۹۹۴ منتشر شد، به خوبی شرح می‌دهد که شیوه شکل‌گیری زمین‌های قهوه و نظام کارگری در اواخر قرن نوزدهم، الگوی حکومت‌های آمریکای مرکزی را تعیین کرد - الگویی که تا به امروز نیز ادامه یافته است، او در این کتاب گفته است . 


« همزمان با گسترش کشت قهوه، شبکه‌های تجاری، ارتباطات مالی بین‌المللی، الگوهای مهاجرت و سرمایه‌گذاری، و همچنین روابط سیاسی جهانی دگرگون شد. اما تاثیر قهوه بسیار فراتر از این سطح بود و به لایه‌های عمیق‌تر زندگی روزمره در بنادر، پایتخت‌ها،مراکز تجاری داخلی و مناطق روستایی نفوذ کرد. این محصول واحد، فعالیت‌های بازرگانان، صرافان، زمین‌داران، خرده‌فروشان، متخصصان، کارمندان دولت، فقرای شهری، و روستاییان را دچار تحول اساسی کرد. بررسی دقیق این کالای به ظاهر ساده، پنجره‌ای استثنایی برای درک فرآیند شکل‌گیری دولت‌های آمریکای مرکزی در اختیار می‌گذارد.»

 

در کاستاریکا، اتکا به کشت قهوه منجر به شکل‌گیری دموکراسی، روابط عادلانه، مزارع کوچک‌تر و رشد آرام و پیوسته شد. دلیل اصلی این تفاوت را باید در نبود نیروی کار آماده جستجو کرد. بیشتر جمعیت بومی کاستاریکا که هرگز زیاد نبوده‌اند، یا توسط استعمارگران اسپانیایی اولیه کشته شدند ویا بر اثر بیماری‌ها از بین رفتند. در نتیجه، زمانی که کاستاریکایی‌ها در دهه ۱۸۳۰ کشت جدی قهوه را آغاز کردند، آنها نتوانستند مزارع بزرگی (Latifundia) مشابه برزیل و گواتمالا ایجاد کنند. در عوض، داشتن مزارع کوچک خانوادگی یک امر معمول تلقی می‌شد. این وضعیت باعث شد صنعت قهوه کاستاریکا به تدریج و بدون نیاز به مداخله سرکوبگرانه‌ی دولت توسعه یابد.

 

علاوه بر این، تولید قهوه در کاستاریکا ابتدا در اراضی حاصلخیز مرتفع دره مرکزی، نزدیک سن‌خوزه آغاز شد و از آنجا به سایر مناطق گسترش یافت. برای سال‌های متوالی، مرزهای در حال گسترش به کارآفرینان قهوه اجازه می‌داد مزارع جدیدی در زمین‌های بکر ایجاد کنند. این فرصت باعث شد درگیری‌های کمتری بر سر زمین به وجود آید. در فصل برداشت، خانواده‌ها به یکدیگر کمک می‌کردند. و خود کشاورزان کارهای سخت فیزیکی را انجام می‌دادند و احساس مسئولیت نسبت به زمین داشتند. این شرایط به ایجاد یک روحیه ملی نسبتاً برابرطلبانه کمک می‌کرد.

 

تنش اصلی در کاستاریکا بین کشاورزان زمین‌های کوچک و صاحبان " بنیفیسیوها" – زمین‌های دارای تجهیزات فرآوری قهوه- بود. از آنجا که مزارع عموماً بسیار کوچک بودند، نمی‌توانستند کارخانه‌های فرآوری مرطوب خود را داشته باشند. صاحبان بنیفیسیوها نفوذ زیادی داشتند و می‌توانستند قیمت‌هایی مصنوعاً پایین تعیین کنند و بیشتر سود را به جیب بزنند. اگرچه این نابرابری باعث تنش می‌شد، اما دولت کاستاریکا به طور کلی توانست این وضعیت را به صورت مسالمت‌آمیز مدیریت کند. این کشور کوچک در آمریکای مرکزی در طول سال‌ها، سهم خود را از انقلاب و خونریزی داشته است، اما هیچ‌کدام قابل مقایسه با همسایگانش نبوده‌اند. دلیل این امر را می‌توان مستقیماً به شیوه توسعه صنعت قهوه در این کشور ربط داد.

 

در ابتدا، انگلیسی‌ها بر تجارت خارجی با کاستاریکا تسلط داشتند، اما آلمانی‌ها نیز به سرعت وارد شدند، به طوری که در اوایل قرن بیستم بسیاری از بنیفیسیوها و مزارع بزرگ قهوه در این کشور را در اختیار گرفتند. با این حال، برخلاف گواتمالا، کاستاریکا به فقرای سختکوش بومی فرصت می‌داد تا به طبقه اجتماعی بالاتر در صنعت قهوه بپیوندند. برای مثال، خولیو سانچز لپیز (Julio Sanches Lepiz) کار خود را با یک مزرعه کوچک آغاز کرد و از طریق سرمایه‌گذاری‌های مکرر در مزارع قهوه، به بزرگ‌ترین صادرکننده قهوه کشور تبدیل شد. اگرچه موفقیت او خارق‌العاده بود، اما سایر کشاورزان نسبتاً فقیر کاستاریکایی نیز توانستند دارایی‌های قابل توجهی ایجاد کنند.

 

مترجم: ستایش حبیب‌زاده



اخبار

در پی اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر تبدیل کانادا به پنجاه‌ویکمین ایالت ایالات متحده، کافه‌های کانادایی در اقدامی نمادین نام ...


افزایش شدید قیمت قهوه تأثیر تغییرات اقلیمی و خشکسالی بر تولید و طعم دانه‌های قهوه:;در ماه نوامبر گذشته، قیمت پیش‌خرید دانه‌های قهوه عربیکا به بالاتری...


اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


مقالات

با توجه به اینکه امروزه مصرف‌کنندگان جوان‌تر روند نوشیدن قهوه را هدایت می‌کنند، علاقه به گزینه‌های بدون کافئین نیز در حال افزایش است. به‌طور مشابه، ...


;راه‌اندازی یک زنجیره کافی‌شاپ یک سرمایه‌گذاری پیچیده اما پربازده است که نیاز به برنامه‌ریزی دقیق، تحقیق در بازار و اجرای مناسب دارد. در ادامه، یک ر...


در فضای بسیار رقابتی صنعت قهوه، برندینگ همه‌چیز است. این موضوع همیشه یک عامل کلیدی برای تمایز برشته‌کاران قهوه تخصصی بوده است، اما با افزایش تورم و ...


لاکین کافی، زنجیره پرطرفداری که در چین فروش بیشتری نسبت به استارباکس دارد، این کافی شاپ ها قصد دارند;در ایالات متحده گسترش یابند.چهار سال پیش، لاکین...


مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...