Specialty Coffee Association

IRAN
 

چگالی دانه قهوه Green Coffee Bean Density *


چگالی دانه قهوه  Green Coffee Bean Density *

تمام دانه هایی که سبک هستند و در حقیقت رشد کامل ندارند ، پوسته ، صدف و یا دانه هایی که دارای ایراد و نواقص هستند مثل ears و یا شکسته هستند و یا قسمتهای مختلف یک دانه ، بطور قابل توجهی سبکتر بوده و از لحظ چگالی ، دارای چگالی پایین تر و کمتری هستند نسبت به دانه های کامل و سالم.

به این تفاوت دقت نمایید که دانه های کوچک و کامل با اینکه اندازه کوچکتر و وزن کمتری نسبت به دانه های بزرگ دارند اما جزو دانه های سبک و ناقص به حساب نمی آیند.

دانه های سبک علتهای طبیعی دارند مثل خشکسالی ، استرس و یا چیدن گیلاس قبل از رسیدن به تکامل ، که تمامی این موارد در دانه ها باعث تغییر شکل ، چین خوردگی و شکننده بودن دانه می شود.

شکسته شدن دانه ها در طی پروسه پوست کندن و دیگر فرآیندها ، همچنین زیادی خشک کردن ، نتیجه اش بصورت دانه های پوسته پوسته ، صدف ، دانه های شکسته و.... نمایان می شود. این دانه ها و تکه ها باعث مشکلات در پروسه قهوه می شوند و در نهایت باعث افت کیفیت فنجان قهوه می گردند.

نه تنها این دانه های شکسته و سبک باعث کاهش طعم ، اسیدیته ، مزه و Body قهوه می شوند بلکه باعث بوجود آمدن یک مزه خیلی معمولی و بی کیفیت می گردند. آنها توانایی این را دارند که یک فنجان خوب قهوه را تبدیل به فنجانی با طعم متوسط نمایند.

جداسازی بر اساس چگالی بسیار مهم است مخصوصا هنگامیکه دانه های قهوه ناهمگن و مختلف بطور طبیعی با هم مخلوط شده اند.

دانه های سبک و شکسته با استفاده از چرخش باد و جریان هوای قوی (کاتادور) و یا بوسیله استفاده از صفحه هایی که به آن gravity table  می گویند جداسازی می شوند ، هر دوی این روشها قهوه ها را بر اساس چگالی جدا می کنند ، اما کاتادور (جریان هوا) معمولا تاثیر کمتری در این جداسازی دارد نسبت به gravity .table

کاتادور در مراحل اولیه پاکسازی قهوه ، مفید و کاربردی است ، دقیقا بعد از Hulling ، جریان هوای قوی تمامی موارد سبک و کوچک را خارج می کند ، اگر این موارد جدا نشوند در مراحل بعدی فرآیند ایجاد مشکل خواهند کرد و یا باعث کند شدن آن خواهند شد.

از طرفی gravity table  بسیار موثر و کاربردی است ، زمانی که دانه های قهوه از لحاظ سایز با هم متفاوت می باشند ، صفحه غربالگر سایز ، بیشتر تکه های باقیمانده کوچک را جدا خواهد کرد و این عمل باعث بدست آمدن محصولی می شود که از لحاظ چگالی یکدست می باشد.

جریان هوا و gravity table باید بر اساس تیپ و کیفیت قهوه ها ایجاد شده و استفاده شود. (دقت داشته باشید که نوع فرایندهای انجام شده روی دانه قهوه مهم است) ، نظارتی کامل و صحیح در این کار ضروری می باشد ، به خصوص هنگامیکه محصول یکدست نیست. ( بعنوان مثال هنگامیکه دانه های قهوه از قبل درجه بندی سایز نشده باشند)

وجود یک ناودان حائل متوسط می تواند به ما این اطمینان را بدهد که جریان هوای وارد شده به درستی تنظیم شده است ، این موضوع بسیار ضروری است چرا که باعث می شود تا ما بتوانیم نتایج مطلوب را بدست آوریم.

این کار برای تمام سایزهای دانه های قهوه انجام می شود ، نه فقط برای دانه های کامل ، چرا که ارزش دانه های کوچک قهوه اجتناب ناپذیر است ، ما باید بتوانیم حداکثر میزان درجه بندی دانه ها را انجام دهیم.

 

تکه های سبک ، کوچک در یک درجه بندی قرار می گیرند ، دانه های کوچک ( درجه C ، دانه های ناقص Pea-berry ، درجه 15 و درجه 14 ) اینها هم دقیقا باعث همان مشکلات می شوند ، یعنی باعث می شود که تفت قهوه به خوبی انجام نگرفته و درجه و کیفیت فنجان قهوه پایین بیاید.


خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار

                                                                                                      

  

 



اخبار

آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


ترویج قهوه ترک در امریکای شمالی *
کامیونی با طراحی زیبای دوره عثمانی در کنار خیابان پنجم نیویورک ایستاده ، چند دختر و پسر با لباسهای سنتی ترکیه در حال سرو قهوه و پاسخ به سوالات رهگذران...


دوره آموزشی شکلات ساز با ارائه گواهینامه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور
نام استاندارد آموزش شغل : شکلات سازشرح استاندارد : شکلات ساز شغلی است از مشاغل خدمات تغذیه که دارای شایستگی های انتخاب مواد پایه تشکیل دهنده شکلات و ک...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...


سینی ریزش Drip Tray *
سینی در ماشین اسپرسو که فنجان را برای پر شدن روی ان قرار می دهند و برای جمع آوری سر ریز و چکه در زیر گروپ طراحی شده است....


دستگاه برشته کاری استوانه ای قهوه Drum Roaster*
دستگاه برشته کاری قهوه که دارای محفظه ای استوانه ای با حجم مشخصی برای فراوری قهوه می باشددر این روش برشته کاری قهوه; استوانه ها در حجمهای 100 گرم; الی...