Specialty Coffee Association

IRAN
 

چگالی دانه قهوه Green Coffee Bean Density *


چگالی دانه قهوه  Green Coffee Bean Density *

تمام دانه هایی که سبک هستند و در حقیقت رشد کامل ندارند ، پوسته ، صدف و یا دانه هایی که دارای ایراد و نواقص هستند مثل ears و یا شکسته هستند و یا قسمتهای مختلف یک دانه ، بطور قابل توجهی سبکتر بوده و از لحظ چگالی ، دارای چگالی پایین تر و کمتری هستند نسبت به دانه های کامل و سالم.

به این تفاوت دقت نمایید که دانه های کوچک و کامل با اینکه اندازه کوچکتر و وزن کمتری نسبت به دانه های بزرگ دارند اما جزو دانه های سبک و ناقص به حساب نمی آیند.

دانه های سبک علتهای طبیعی دارند مثل خشکسالی ، استرس و یا چیدن گیلاس قبل از رسیدن به تکامل ، که تمامی این موارد در دانه ها باعث تغییر شکل ، چین خوردگی و شکننده بودن دانه می شود.

شکسته شدن دانه ها در طی پروسه پوست کندن و دیگر فرآیندها ، همچنین زیادی خشک کردن ، نتیجه اش بصورت دانه های پوسته پوسته ، صدف ، دانه های شکسته و.... نمایان می شود. این دانه ها و تکه ها باعث مشکلات در پروسه قهوه می شوند و در نهایت باعث افت کیفیت فنجان قهوه می گردند.

نه تنها این دانه های شکسته و سبک باعث کاهش طعم ، اسیدیته ، مزه و Body قهوه می شوند بلکه باعث بوجود آمدن یک مزه خیلی معمولی و بی کیفیت می گردند. آنها توانایی این را دارند که یک فنجان خوب قهوه را تبدیل به فنجانی با طعم متوسط نمایند.

جداسازی بر اساس چگالی بسیار مهم است مخصوصا هنگامیکه دانه های قهوه ناهمگن و مختلف بطور طبیعی با هم مخلوط شده اند.

دانه های سبک و شکسته با استفاده از چرخش باد و جریان هوای قوی (کاتادور) و یا بوسیله استفاده از صفحه هایی که به آن gravity table  می گویند جداسازی می شوند ، هر دوی این روشها قهوه ها را بر اساس چگالی جدا می کنند ، اما کاتادور (جریان هوا) معمولا تاثیر کمتری در این جداسازی دارد نسبت به gravity .table

کاتادور در مراحل اولیه پاکسازی قهوه ، مفید و کاربردی است ، دقیقا بعد از Hulling ، جریان هوای قوی تمامی موارد سبک و کوچک را خارج می کند ، اگر این موارد جدا نشوند در مراحل بعدی فرآیند ایجاد مشکل خواهند کرد و یا باعث کند شدن آن خواهند شد.

از طرفی gravity table  بسیار موثر و کاربردی است ، زمانی که دانه های قهوه از لحاظ سایز با هم متفاوت می باشند ، صفحه غربالگر سایز ، بیشتر تکه های باقیمانده کوچک را جدا خواهد کرد و این عمل باعث بدست آمدن محصولی می شود که از لحاظ چگالی یکدست می باشد.

جریان هوا و gravity table باید بر اساس تیپ و کیفیت قهوه ها ایجاد شده و استفاده شود. (دقت داشته باشید که نوع فرایندهای انجام شده روی دانه قهوه مهم است) ، نظارتی کامل و صحیح در این کار ضروری می باشد ، به خصوص هنگامیکه محصول یکدست نیست. ( بعنوان مثال هنگامیکه دانه های قهوه از قبل درجه بندی سایز نشده باشند)

وجود یک ناودان حائل متوسط می تواند به ما این اطمینان را بدهد که جریان هوای وارد شده به درستی تنظیم شده است ، این موضوع بسیار ضروری است چرا که باعث می شود تا ما بتوانیم نتایج مطلوب را بدست آوریم.

این کار برای تمام سایزهای دانه های قهوه انجام می شود ، نه فقط برای دانه های کامل ، چرا که ارزش دانه های کوچک قهوه اجتناب ناپذیر است ، ما باید بتوانیم حداکثر میزان درجه بندی دانه ها را انجام دهیم.

 

تکه های سبک ، کوچک در یک درجه بندی قرار می گیرند ، دانه های کوچک ( درجه C ، دانه های ناقص Pea-berry ، درجه 15 و درجه 14 ) اینها هم دقیقا باعث همان مشکلات می شوند ، یعنی باعث می شود که تفت قهوه به خوبی انجام نگرفته و درجه و کیفیت فنجان قهوه پایین بیاید.


خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار

                                                                                                      

  

 



اخبار

دالگونا کافی یا ویپد کافی ؟ Dalgona coffee Or Whipped coffee
چند ماه پیش خانم کتی انجل شرکتی به نام ویپ درینک در امریکا تاسیس و در اولین قدم کیت هائی را ارائه کرد که با آن می توان ویپد کافی به معنای قهوه غلیظ ...


سازمان جهانی قهوه International Coffee Organization
سازمان جهانی قهوه; ;International Coffee Organization;; ;در سال ۱۹۶۳ و در شهر لندن، تحت نظارت سازمان ملل متحد راه‌اندازی شد. این سازمان از توافق‌نامه...


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


مقالات

کافئین Caffeine
کشف کافئین ;Caffeine Discovery; کشف علمی کافئین در سال ;1819 نتیجه ملاقات یک شاعر آلمانی به نام گوئت و دانشمند جوانی به نام فردیناند رانج بود.شاعر آ...


گونه شناسی گیاهان قهوه Typology of Coffee plants
گونه ;species در تولید مثل ارگانیسم ها (گیاهان عالی مانند قهوه) ، گونه ها تشکیل شده اند از نمونه هائی که می توانند با یکدیگر آمیزش پیدا کرده و ایجاد...


گاز زدایی قهوه Coffee Degassing
چرا باید به قهوه بعد از برشته کاری اجازه گاز زدایی دهیم؟آیا قهوه هرچه تازه‌ برشت باشد کیفیت بهتری دارد ؟;جواب این سوال شما هم بله و هم نه است.; مطمئ...


مدیریت مشتری ناراضی Handling Complain
خوشبختانه درصد بسیار ناچیزی از فروش و خدمات منجر به شکایت و نهایتا مشتری ناراضی می گردد .;معمولاً این شکایات اکثر کوچک و قابل حل هستند . اگر در قهوه...


مزیت استفاده از آسیاب قهوه با تیغه های مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


مزرعه

کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرآوری گیلاس های قهوه
فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


خشک کردن طبیعی قهوه ( زیر نور آفتاب )
خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب);;خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال زمین آسفال...


پروسه ی حمل و نقل قهوه سبز
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


انواع کشت قهوه
1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...