Specialty Coffee Association

IRAN
 

چگالی دانه قهوه Green Coffee Bean Density *


چگالی دانه قهوه  Green Coffee Bean Density *

تمام دانه هایی که سبک هستند و در حقیقت رشد کامل ندارند ، پوسته ، صدف و یا دانه هایی که دارای ایراد و نواقص هستند مثل ears و یا شکسته هستند و یا قسمتهای مختلف یک دانه ، بطور قابل توجهی سبکتر بوده و از لحظ چگالی ، دارای چگالی پایین تر و کمتری هستند نسبت به دانه های کامل و سالم.

به این تفاوت دقت نمایید که دانه های کوچک و کامل با اینکه اندازه کوچکتر و وزن کمتری نسبت به دانه های بزرگ دارند اما جزو دانه های سبک و ناقص به حساب نمی آیند.

دانه های سبک علتهای طبیعی دارند مثل خشکسالی ، استرس و یا چیدن گیلاس قبل از رسیدن به تکامل ، که تمامی این موارد در دانه ها باعث تغییر شکل ، چین خوردگی و شکننده بودن دانه می شود.

شکسته شدن دانه ها در طی پروسه پوست کندن و دیگر فرآیندها ، همچنین زیادی خشک کردن ، نتیجه اش بصورت دانه های پوسته پوسته ، صدف ، دانه های شکسته و.... نمایان می شود. این دانه ها و تکه ها باعث مشکلات در پروسه قهوه می شوند و در نهایت باعث افت کیفیت فنجان قهوه می گردند.

نه تنها این دانه های شکسته و سبک باعث کاهش طعم ، اسیدیته ، مزه و Body قهوه می شوند بلکه باعث بوجود آمدن یک مزه خیلی معمولی و بی کیفیت می گردند. آنها توانایی این را دارند که یک فنجان خوب قهوه را تبدیل به فنجانی با طعم متوسط نمایند.

جداسازی بر اساس چگالی بسیار مهم است مخصوصا هنگامیکه دانه های قهوه ناهمگن و مختلف بطور طبیعی با هم مخلوط شده اند.

دانه های سبک و شکسته با استفاده از چرخش باد و جریان هوای قوی (کاتادور) و یا بوسیله استفاده از صفحه هایی که به آن gravity table  می گویند جداسازی می شوند ، هر دوی این روشها قهوه ها را بر اساس چگالی جدا می کنند ، اما کاتادور (جریان هوا) معمولا تاثیر کمتری در این جداسازی دارد نسبت به gravity .table

کاتادور در مراحل اولیه پاکسازی قهوه ، مفید و کاربردی است ، دقیقا بعد از Hulling ، جریان هوای قوی تمامی موارد سبک و کوچک را خارج می کند ، اگر این موارد جدا نشوند در مراحل بعدی فرآیند ایجاد مشکل خواهند کرد و یا باعث کند شدن آن خواهند شد.

از طرفی gravity table  بسیار موثر و کاربردی است ، زمانی که دانه های قهوه از لحاظ سایز با هم متفاوت می باشند ، صفحه غربالگر سایز ، بیشتر تکه های باقیمانده کوچک را جدا خواهد کرد و این عمل باعث بدست آمدن محصولی می شود که از لحاظ چگالی یکدست می باشد.

جریان هوا و gravity table باید بر اساس تیپ و کیفیت قهوه ها ایجاد شده و استفاده شود. (دقت داشته باشید که نوع فرایندهای انجام شده روی دانه قهوه مهم است) ، نظارتی کامل و صحیح در این کار ضروری می باشد ، به خصوص هنگامیکه محصول یکدست نیست. ( بعنوان مثال هنگامیکه دانه های قهوه از قبل درجه بندی سایز نشده باشند)

وجود یک ناودان حائل متوسط می تواند به ما این اطمینان را بدهد که جریان هوای وارد شده به درستی تنظیم شده است ، این موضوع بسیار ضروری است چرا که باعث می شود تا ما بتوانیم نتایج مطلوب را بدست آوریم.

این کار برای تمام سایزهای دانه های قهوه انجام می شود ، نه فقط برای دانه های کامل ، چرا که ارزش دانه های کوچک قهوه اجتناب ناپذیر است ، ما باید بتوانیم حداکثر میزان درجه بندی دانه ها را انجام دهیم.

 

تکه های سبک ، کوچک در یک درجه بندی قرار می گیرند ، دانه های کوچک ( درجه C ، دانه های ناقص Pea-berry ، درجه 15 و درجه 14 ) اینها هم دقیقا باعث همان مشکلات می شوند ، یعنی باعث می شود که تفت قهوه به خوبی انجام نگرفته و درجه و کیفیت فنجان قهوه پایین بیاید.


خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار

                                                                                                      

  

 



اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...