عربیکا در مقابل ربوستا
قهوه عربیکا بهتر است یا ربوستا ؟
هر دو گونه خصوصیات منحصر بفرد خود و بالطبع طرفداران خود را دارا هستند.
در سالهای گذشته موج های جهانی ایجاد شده برای قهوه در زیر گروه قهوه های عربیکا اتفاق افتاد.
البته همچنان هر دو گونه در رقابت حجم تولید جهانی پایاپای به پیش می روند.
با مطالعه تفاوتهای ذاتی این دو گونه در این مطلب، بهتر به خصوصیات هر دو پی خواهید برد.
گونه : کافه آ عربیکا / کافه آ کانافورا
کشور خاستگاه : آفریقای شرقی (اتیوپی) /
منطقه آب و هوایی :مناطق زیر خط استوا نیمه مرطوب / استوا ، مناطق نیمه مرطوب
، جنگلهای همیشه سبز
ارتفاع رویش : سرزمینهای مرتفع (2200-800 متر) /سرزمینهای کم ارتفاع
(800-0 متر)
میزان دمای ایده ال : 24-15 درجه سانتی گراد /
بارش ایده ال ،میزان بارش : 1200-1000 میلی لیتر/
ژنتیک : 44
کروموزوم /
طول دانه : 12-8 میلی متر/ 8-5 میلی متر
شکل ظاهری دانه : بیضی ، کشیده ، سطح داخلی صاف ، برش میانی به
شکل اس / گرد ، در یک انتها مخروطی ، برش مرکزی صاف
تولید مثل : گیاه تک پایه ،خودلقاح / گیاه دوپایه ،دگر لقاح
مدت زمان رسیدن گل تا میوه : 9-6 ماه /
طرز قرار گرفتن روی شاخه : در طول شَاخه پخش شده اند/
طرز قرار گرفتن ریشه : بصورت عمودی و عمیق / بصورت افقی پخش شده و سطحی می باشد
زمان گل دادن : پایان فصل بارانی / زمان مشخصی ندارد
میزان روغن : 17%-15% . 12%-10%
میزان قند : 9%-6% . 7%-3%
میزان کافئین : 1.4%-0.8% .
چگالی : کم ،فشردگی کم/ زیاد، فشردگی بالا
میزان تولید جهانی : 60%-55% . 45%-40%
بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید.همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.