Specialty Coffee Association

IRAN
 

کم فروشی استارباکس


کم فروشی استارباکس

دو شهروند آمریکایی و ساکن کالیفرنیا شکایتی را علیه فروشگاههای زنجیره ایی قهوه استارباکس به دادگاه فدرال امریکا ارائه کرده اند.
آنها معتقدند که استارباکس در طی ده سال گذشته بر خلاف تبلیغات صورت گرفته ، میزان کمتری از قهوه را در هر لیوان برای مشتریان سرو کرده است و به قولی کم فروشی کرده است.
یکی از شاکیان پرونده ، اقای بنجامین ویلز ، در شهر سانفرانسیسکو زندگی می کند ، او می گوید استارباکس با کم فروشی و فریب مشتریانش میزان کمتری قهوه برای آنان سرو کرده که با توجه به وسعت جهانی این ابر غول قهوه ، این کم فروشی برای این شرکت در سطح جهانی صدها میلیون دلار سود داشته است.
 
به طور مثال ، مشتری استارباکس که قهوه لاته (اسپرسو + شیر بخار داده شده) در حجم 300 سی سی را سفارش می دهد تنها حدود 250 سی سی محصول دریافت می کند و ما بقی کف شیر است که از دیدگاه انجمن علوم غذایی و انجمن وزن جهانی و اندازه گیری ، کف شیر بعنوان عامل تعیین کننده حجم برای فروش در نظر گرفته نمی شود. این شهروند آمریکایی معتقد است استارباکس با کم فروشی و فریب مشتریان باعث افزایش تقلبی قیمت سهام این شرکت و ضربه به شرکتهای رقیبی شده است که صادقانه فعالیت می کنند.
او با مدارک مستند ثابت می کند که این کم فروشی برنامه ایی از قبل طراحی شده است ، چرا که تمامی اصول این کار در مدلهای آموزشی پرسنل این شرکت بطور مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد.
 
او می گوید به طور مثال استاندارد آموزشی و دستورالعملهای تهیه قهوه لاته استارباکس در سال 2006 بازنویسی و به تمامی شعبات ابلاغ گردید.
استاندارد جدید تهیه قهوه لاته با هدف کاهش مصرف شیر که نهایتا به کاهش هزینه تولید منجر می شود صورت پذیرفته است.
 
همانطور که به خوبی می دانید یک فنجان لاته کلاسیک از میزان مشخصی اسپرسو ، شیر بخار داده شده و حداکثر 6 میلیمتر کف شیر تشکیل یافته است ، ولی استارباکس برای کاهش مصرف شیر و سود دهی بالاتر با تغییر عمدی در دستورالعمل واقعی به جای شیر بخار داده شده ، کف شیر بسیار بیشتری از 6 میلی متر ، برای مشتریان سرو می کند و همانطور که گفتیم اصولا در صنایع غذایی میزان کف مواد غذایی در بسته بندی محسوب نمی شود.
این شکایت برای آقای معترض (بنجامین ویلز) جنبه شخصی ندارد ، اما پیگیری ایشان از این جهت می تواند جذاب باشد که جلوی سوء استفاده شرکتهای چند ملیتی که فقط به سود دهی بیشتر و رضایت سهامدارانشان می اندیشند گرفته شود.
 
یکی از مدیران مسئول استارباکس با آگاهی از این دعوی قانونی معتقد است که این موضوع بدون نتیجه و به نفع استارباکس پایان خواهد پذیرفت.
 
 
 
گردآوری : مهیار اصانلو


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...