Specialty Coffee Association

IRAN
 

قسمت 28- راهنمای ماشین‌های اسپرسو


قسمت 28- راهنمای ماشین‌های اسپرسو

۳- راهنمای ماشین های اسپرسو

ماشین های اسپرسو در قیمت ها و مدل های مختلف در دسترس هستند.

کارخانجات اروپایی متخصص طراحی و ساخت ماشین های ارزان بدون استفاده از پمپ های گران هستند.

بعضی از این ماشین های جدید توانایی آن را دارند که اسپرسو با کیفیت در شات ۳۰ میلی لیتر را تولید کنند.

مشکل اینجاست که ما به دنبال بهترین ها هستیم و فقط به خوب بودن راضی نمی‌شویم. و برای بهترین اسپرسو به عالی ترین مدل ماشین که آن را پروسامر (Prosumer) می‌نامند نیازمندیم.

حالا با هم با مدل های متفاوت ساخت اسپرسو می پردازیم.


۱ - ۳ - موكای روگازی

این ماشین در واقع نوع دورگه ماشین اسپرسو و ماشین قهوه معمولی است.

این ماشین به اندازه کافی فشار ایجاد نمی کند تا کرما داشته باشیم.

معمولا نتیجه نهایی این ماشین شبیه ماشین های اسپرسو ارزان قیمت می باشد.

می توان موكای روگازی را نوعی ماشین ظاهراً اسپرسو نامید.

در نظر داشته باشید که همه نمی خواهند پول زیادی برای یک وسیله خانگی پرداخت کنید.

• مزایا: قیمت ارزان، طعم نسبتا خوب، تلخی مناسب.

• معایب: عدم سهولت در نظافت, کرم کم , بدون فومر شیر


* لوازم مورد نیاز

- دستگاه موکای ۳ تکه - ۲۴۰ میلی لیتر آب - ۷ گرم ( اونس) قهوه درشت آسیاب شده برای ۳۰ میلی لیتر (۱ اونس) شات single یا ۱۴ گرم قهوه درشت آسیاب شده برای ۲ تا ۳۰ میلی لیتر (۲ اونس) شات Double

- گاز یا نوع دیگری از وسایل حرارتی

دستورالعمل

۱- ظرف زیرین را تا زیر سوپاپ تخلیه بخار پر از آب کنید.

۲- فیلتر را با قهوه متوسط آسیاب شده پر کنید.

۳- با دست، سطح بالای قهوه را هم سطح کنید. بر روی قهوه فشار نیاورید و فقط آن را هم سطح کنید.

۴- سه تکه دستگاه موکا را به هم وصل کنید.

۵- موکا را روی حرارت ملایم گذاشته و تا موقعی که آب از داخل منفذ تخلیه بخار خارج نشده ادامه دهید.

۶- موكا را سریعا بنوشید.

موکاروی گازی نوعی اسپرسو ماشین با متدهای ترکیبی است که نتیجه ای مابین اسپرسو قهوه معمولی قوی می دهد. برای عده ای این بهترین ترکیب در فنجان است و خیلی ساده درست می شود.



۲ - ۳- اسپرسو ماشین روگازی

تفاوت مابین موکای روگازی و اسپرسو ماشین رو گازی چیست؟

چیزی حدود ۳۰ دلار. شوخی کردم !! غالبا اختلاف چندانی بین این دو نیست.

یک ماشین اسپرسو روگازی عالی معمولا فشار بیشتری ایجاد می کند و نهایتا گرمای بهتری ولی بهترین شات را به ما نمی دهد.

• مزایا: قیمت مناسب ، کیفیت بهتر از موکای روگازی

• معایب: گرمای کم و یا ضيف ، بدون فومر شیر، مشکل نظافت دستگاه


۳ - ۳ - اسپرسو ماشین برقی

این ماشین شبیه اسپرسو خانگی است و یک لوله بخار دارد.

این ماشین بیشتر از اینکه برای درست کردن قهوه به کار رود برای بخار دادن و کف دادن شیر استفاده می شود.

قهوه ای که از این ماشین بدست می آید خوب است ولی به عنوان اسپرسو، کرمای قوی ندارد و همین طور فوم شیر نیز آن چنان عالی نیست.

• مزایا : قیمت مناسب در بازار، بعضی از کمپانی های قهوه دستگاه هایشان اسپرسو عالی تولید می کنند.

• معایب : بیشتر دستگاه های اسپرسو بخار، استخراج قوی تری از قهوه انجام می‌دهند که این باعث تلخی بیشتر اسپرسو می شود.



۴ - ۳ - اسپرسو ماشین پمپی

اسپرسو ماشین پمپی نقطه شروع بسیاری از علاقمندان خانگی اسپرسو است.

اختراع پمپ اجازه داد تا فشار و سپس حرارت به آب سرد انجام پذیرد.

این ابداع شروع صنعت ساخت دستگاه های اسپرسو صنعتی شد.

تعدادی از کارخانجات ماشین اسپرسوی پمپی دقیق و ظریفی را ساخته اند که این ماشین ها قابل رقابت با ماشین اسپرسو صنعتی می باشند.

مخصوصا وقتی که شما دانه های اسپرسوی مرغوبی را می خرید یاد بگیرید چگونه قهوه ها را آسیاب کرده و از حداکثر توانایی قهوه استفاده کنید.

  • مزایا : کیفیت خوب قهوه
  • معایب : قیمت گران



۵ - ۳- اسپرسو ماشین پیستون دستی

این دستگاه دارای یک دسته بلند بر روی آن می باشد.

ایده اصلی، ساخت و انباشت فشار و رها کردن به آرامی بر روی قهوه می باشد.

در اینجا شما از دانسته ها و مهارت خود بهره گرفته و به صورت دستی شات قهوه را می سازید.

استفاده از این دستگاه ساده نیست. اغلب ابزاری برای کف دادن شیر همراه آن می آید. ولی از نگاه دیگر اسپرسوی خوبی می سازد.

• مزایا : توانایی ساخت اسپرسو با کیفیت اگر نحوه استفاده از آن را بدانید.

• معایب : برای افراد بزدل ساخته نشده است، احتیاج به مهارت دارد، کف شیر متغیر و ناهماهنگ



۶ - ۳ - اسپرسو ماشین با پیستون اتوماتیک

این مدل ماشین مدلی است که اکثر علاقمندان به اسپرسو آرزویش را دارند.

به جای استفاده از اهرم دستی که در اسپرسو ماشین پیستون دستی توضیح دادیم، پیستون این ماشین در داخل قرار دارد و به اندازه کافی فشار ایجاد می کند که کف شیر مناسب تری داشته باشیم.

این ماشین را با مدل کاملا اتوماتیک اشتباه نگیرید.

• مزایا : با تمرین، اسپرسوی شما شبیه کافی شاپ خواهد بود.

• معایب : نیاز به پول برای خرید و زمان برای یادگیری دارید.


پادز:

اسپرسوهای کیسه ای قهوه های آسیاب و پک شده ای هستند که داخل فیلترهای کاغذی قرار می‌گیرند.

برای استفاده از pods ، به سادگی آن را داخل هد قرار داده و دکمه استارت را فشار دهید. با استفاده از پادز، مشکل آسیاب و کوبیدن قهوه از جلوی راه ما برداشته می

شود. صنعت اسپرسو هزینه و زمان بسیاری برای تحقیق در زمینه بهترین بسته بندی انجام داده است تا قهوه ها تازه بمانند. مسلما پادز کیفیت قهوه تازه تفت و آسیاب شده را ندارد اما وقتی انتخاب دیگری ندارید، انتخاب مناسبی است. این را به خاطر داشته باشیدکه در اکثر مواقع نتیجه نهائی پادز در فنجان انچنان شبیه اسپرسو واقعی نیست.

خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan










اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...