Specialty Coffee Association

IRAN
 

قسمت 28- راهنمای ماشین‌های اسپرسو


قسمت 28- راهنمای ماشین‌های اسپرسو

۳- راهنمای ماشین های اسپرسو

ماشین های اسپرسو در قیمت ها و مدل های مختلف در دسترس هستند.

کارخانجات اروپایی متخصص طراحی و ساخت ماشین های ارزان بدون استفاده از پمپ های گران هستند.

بعضی از این ماشین های جدید توانایی آن را دارند که اسپرسو با کیفیت در شات ۳۰ میلی لیتر را تولید کنند.

مشکل اینجاست که ما به دنبال بهترین ها هستیم و فقط به خوب بودن راضی نمی‌شویم. و برای بهترین اسپرسو به عالی ترین مدل ماشین که آن را پروسامر (Prosumer) می‌نامند نیازمندیم.

حالا با هم با مدل های متفاوت ساخت اسپرسو می پردازیم.


۱ - ۳ - موكای روگازی

این ماشین در واقع نوع دورگه ماشین اسپرسو و ماشین قهوه معمولی است.

این ماشین به اندازه کافی فشار ایجاد نمی کند تا کرما داشته باشیم.

معمولا نتیجه نهایی این ماشین شبیه ماشین های اسپرسو ارزان قیمت می باشد.

می توان موكای روگازی را نوعی ماشین ظاهراً اسپرسو نامید.

در نظر داشته باشید که همه نمی خواهند پول زیادی برای یک وسیله خانگی پرداخت کنید.

• مزایا: قیمت ارزان، طعم نسبتا خوب، تلخی مناسب.

• معایب: عدم سهولت در نظافت, کرم کم , بدون فومر شیر


* لوازم مورد نیاز

- دستگاه موکای ۳ تکه - ۲۴۰ میلی لیتر آب - ۷ گرم ( اونس) قهوه درشت آسیاب شده برای ۳۰ میلی لیتر (۱ اونس) شات single یا ۱۴ گرم قهوه درشت آسیاب شده برای ۲ تا ۳۰ میلی لیتر (۲ اونس) شات Double

- گاز یا نوع دیگری از وسایل حرارتی

دستورالعمل

۱- ظرف زیرین را تا زیر سوپاپ تخلیه بخار پر از آب کنید.

۲- فیلتر را با قهوه متوسط آسیاب شده پر کنید.

۳- با دست، سطح بالای قهوه را هم سطح کنید. بر روی قهوه فشار نیاورید و فقط آن را هم سطح کنید.

۴- سه تکه دستگاه موکا را به هم وصل کنید.

۵- موکا را روی حرارت ملایم گذاشته و تا موقعی که آب از داخل منفذ تخلیه بخار خارج نشده ادامه دهید.

۶- موكا را سریعا بنوشید.

موکاروی گازی نوعی اسپرسو ماشین با متدهای ترکیبی است که نتیجه ای مابین اسپرسو قهوه معمولی قوی می دهد. برای عده ای این بهترین ترکیب در فنجان است و خیلی ساده درست می شود.



۲ - ۳- اسپرسو ماشین روگازی

تفاوت مابین موکای روگازی و اسپرسو ماشین رو گازی چیست؟

چیزی حدود ۳۰ دلار. شوخی کردم !! غالبا اختلاف چندانی بین این دو نیست.

یک ماشین اسپرسو روگازی عالی معمولا فشار بیشتری ایجاد می کند و نهایتا گرمای بهتری ولی بهترین شات را به ما نمی دهد.

• مزایا: قیمت مناسب ، کیفیت بهتر از موکای روگازی

• معایب: گرمای کم و یا ضيف ، بدون فومر شیر، مشکل نظافت دستگاه


۳ - ۳ - اسپرسو ماشین برقی

این ماشین شبیه اسپرسو خانگی است و یک لوله بخار دارد.

این ماشین بیشتر از اینکه برای درست کردن قهوه به کار رود برای بخار دادن و کف دادن شیر استفاده می شود.

قهوه ای که از این ماشین بدست می آید خوب است ولی به عنوان اسپرسو، کرمای قوی ندارد و همین طور فوم شیر نیز آن چنان عالی نیست.

• مزایا : قیمت مناسب در بازار، بعضی از کمپانی های قهوه دستگاه هایشان اسپرسو عالی تولید می کنند.

• معایب : بیشتر دستگاه های اسپرسو بخار، استخراج قوی تری از قهوه انجام می‌دهند که این باعث تلخی بیشتر اسپرسو می شود.



۴ - ۳ - اسپرسو ماشین پمپی

اسپرسو ماشین پمپی نقطه شروع بسیاری از علاقمندان خانگی اسپرسو است.

اختراع پمپ اجازه داد تا فشار و سپس حرارت به آب سرد انجام پذیرد.

این ابداع شروع صنعت ساخت دستگاه های اسپرسو صنعتی شد.

تعدادی از کارخانجات ماشین اسپرسوی پمپی دقیق و ظریفی را ساخته اند که این ماشین ها قابل رقابت با ماشین اسپرسو صنعتی می باشند.

مخصوصا وقتی که شما دانه های اسپرسوی مرغوبی را می خرید یاد بگیرید چگونه قهوه ها را آسیاب کرده و از حداکثر توانایی قهوه استفاده کنید.

  • مزایا : کیفیت خوب قهوه
  • معایب : قیمت گران



۵ - ۳- اسپرسو ماشین پیستون دستی

این دستگاه دارای یک دسته بلند بر روی آن می باشد.

ایده اصلی، ساخت و انباشت فشار و رها کردن به آرامی بر روی قهوه می باشد.

در اینجا شما از دانسته ها و مهارت خود بهره گرفته و به صورت دستی شات قهوه را می سازید.

استفاده از این دستگاه ساده نیست. اغلب ابزاری برای کف دادن شیر همراه آن می آید. ولی از نگاه دیگر اسپرسوی خوبی می سازد.

• مزایا : توانایی ساخت اسپرسو با کیفیت اگر نحوه استفاده از آن را بدانید.

• معایب : برای افراد بزدل ساخته نشده است، احتیاج به مهارت دارد، کف شیر متغیر و ناهماهنگ



۶ - ۳ - اسپرسو ماشین با پیستون اتوماتیک

این مدل ماشین مدلی است که اکثر علاقمندان به اسپرسو آرزویش را دارند.

به جای استفاده از اهرم دستی که در اسپرسو ماشین پیستون دستی توضیح دادیم، پیستون این ماشین در داخل قرار دارد و به اندازه کافی فشار ایجاد می کند که کف شیر مناسب تری داشته باشیم.

این ماشین را با مدل کاملا اتوماتیک اشتباه نگیرید.

• مزایا : با تمرین، اسپرسوی شما شبیه کافی شاپ خواهد بود.

• معایب : نیاز به پول برای خرید و زمان برای یادگیری دارید.


پادز:

اسپرسوهای کیسه ای قهوه های آسیاب و پک شده ای هستند که داخل فیلترهای کاغذی قرار می‌گیرند.

برای استفاده از pods ، به سادگی آن را داخل هد قرار داده و دکمه استارت را فشار دهید. با استفاده از پادز، مشکل آسیاب و کوبیدن قهوه از جلوی راه ما برداشته می

شود. صنعت اسپرسو هزینه و زمان بسیاری برای تحقیق در زمینه بهترین بسته بندی انجام داده است تا قهوه ها تازه بمانند. مسلما پادز کیفیت قهوه تازه تفت و آسیاب شده را ندارد اما وقتی انتخاب دیگری ندارید، انتخاب مناسبی است. این را به خاطر داشته باشیدکه در اکثر مواقع نتیجه نهائی پادز در فنجان انچنان شبیه اسپرسو واقعی نیست.

خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan










اخبار

دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


پروتکل خلاق بهداشتی گامی در جهت شروع ایمن آموزشهای مهارتی فنی و حرفه ای
بدون شک امروزه تمامی مردم جهان به نحوی با ویرروس کرونا درگیرند . در ابتدا امید به این بود که این اپیدمی در بازه زمانی مشخصی پایان یافته و جهان به رو...


آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


مقالات

نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...