Specialty Coffee Association

IRAN
 

قسمت 28- راهنمای ماشین‌های اسپرسو


قسمت 28- راهنمای ماشین‌های اسپرسو

۳- راهنمای ماشین های اسپرسو

ماشین های اسپرسو در قیمت ها و مدل های مختلف در دسترس هستند.

کارخانجات اروپایی متخصص طراحی و ساخت ماشین های ارزان بدون استفاده از پمپ های گران هستند.

بعضی از این ماشین های جدید توانایی آن را دارند که اسپرسو با کیفیت در شات ۳۰ میلی لیتر را تولید کنند.

مشکل اینجاست که ما به دنبال بهترین ها هستیم و فقط به خوب بودن راضی نمی‌شویم. و برای بهترین اسپرسو به عالی ترین مدل ماشین که آن را پروسامر (Prosumer) می‌نامند نیازمندیم.

حالا با هم با مدل های متفاوت ساخت اسپرسو می پردازیم.


۱ - ۳ - موكای روگازی

این ماشین در واقع نوع دورگه ماشین اسپرسو و ماشین قهوه معمولی است.

این ماشین به اندازه کافی فشار ایجاد نمی کند تا کرما داشته باشیم.

معمولا نتیجه نهایی این ماشین شبیه ماشین های اسپرسو ارزان قیمت می باشد.

می توان موكای روگازی را نوعی ماشین ظاهراً اسپرسو نامید.

در نظر داشته باشید که همه نمی خواهند پول زیادی برای یک وسیله خانگی پرداخت کنید.

• مزایا: قیمت ارزان، طعم نسبتا خوب، تلخی مناسب.

• معایب: عدم سهولت در نظافت, کرم کم , بدون فومر شیر


* لوازم مورد نیاز

- دستگاه موکای ۳ تکه - ۲۴۰ میلی لیتر آب - ۷ گرم ( اونس) قهوه درشت آسیاب شده برای ۳۰ میلی لیتر (۱ اونس) شات single یا ۱۴ گرم قهوه درشت آسیاب شده برای ۲ تا ۳۰ میلی لیتر (۲ اونس) شات Double

- گاز یا نوع دیگری از وسایل حرارتی

دستورالعمل

۱- ظرف زیرین را تا زیر سوپاپ تخلیه بخار پر از آب کنید.

۲- فیلتر را با قهوه متوسط آسیاب شده پر کنید.

۳- با دست، سطح بالای قهوه را هم سطح کنید. بر روی قهوه فشار نیاورید و فقط آن را هم سطح کنید.

۴- سه تکه دستگاه موکا را به هم وصل کنید.

۵- موکا را روی حرارت ملایم گذاشته و تا موقعی که آب از داخل منفذ تخلیه بخار خارج نشده ادامه دهید.

۶- موكا را سریعا بنوشید.

موکاروی گازی نوعی اسپرسو ماشین با متدهای ترکیبی است که نتیجه ای مابین اسپرسو قهوه معمولی قوی می دهد. برای عده ای این بهترین ترکیب در فنجان است و خیلی ساده درست می شود.



۲ - ۳- اسپرسو ماشین روگازی

تفاوت مابین موکای روگازی و اسپرسو ماشین رو گازی چیست؟

چیزی حدود ۳۰ دلار. شوخی کردم !! غالبا اختلاف چندانی بین این دو نیست.

یک ماشین اسپرسو روگازی عالی معمولا فشار بیشتری ایجاد می کند و نهایتا گرمای بهتری ولی بهترین شات را به ما نمی دهد.

• مزایا: قیمت مناسب ، کیفیت بهتر از موکای روگازی

• معایب: گرمای کم و یا ضيف ، بدون فومر شیر، مشکل نظافت دستگاه


۳ - ۳ - اسپرسو ماشین برقی

این ماشین شبیه اسپرسو خانگی است و یک لوله بخار دارد.

این ماشین بیشتر از اینکه برای درست کردن قهوه به کار رود برای بخار دادن و کف دادن شیر استفاده می شود.

قهوه ای که از این ماشین بدست می آید خوب است ولی به عنوان اسپرسو، کرمای قوی ندارد و همین طور فوم شیر نیز آن چنان عالی نیست.

• مزایا : قیمت مناسب در بازار، بعضی از کمپانی های قهوه دستگاه هایشان اسپرسو عالی تولید می کنند.

• معایب : بیشتر دستگاه های اسپرسو بخار، استخراج قوی تری از قهوه انجام می‌دهند که این باعث تلخی بیشتر اسپرسو می شود.



۴ - ۳ - اسپرسو ماشین پمپی

اسپرسو ماشین پمپی نقطه شروع بسیاری از علاقمندان خانگی اسپرسو است.

اختراع پمپ اجازه داد تا فشار و سپس حرارت به آب سرد انجام پذیرد.

این ابداع شروع صنعت ساخت دستگاه های اسپرسو صنعتی شد.

تعدادی از کارخانجات ماشین اسپرسوی پمپی دقیق و ظریفی را ساخته اند که این ماشین ها قابل رقابت با ماشین اسپرسو صنعتی می باشند.

مخصوصا وقتی که شما دانه های اسپرسوی مرغوبی را می خرید یاد بگیرید چگونه قهوه ها را آسیاب کرده و از حداکثر توانایی قهوه استفاده کنید.

  • مزایا : کیفیت خوب قهوه
  • معایب : قیمت گران



۵ - ۳- اسپرسو ماشین پیستون دستی

این دستگاه دارای یک دسته بلند بر روی آن می باشد.

ایده اصلی، ساخت و انباشت فشار و رها کردن به آرامی بر روی قهوه می باشد.

در اینجا شما از دانسته ها و مهارت خود بهره گرفته و به صورت دستی شات قهوه را می سازید.

استفاده از این دستگاه ساده نیست. اغلب ابزاری برای کف دادن شیر همراه آن می آید. ولی از نگاه دیگر اسپرسوی خوبی می سازد.

• مزایا : توانایی ساخت اسپرسو با کیفیت اگر نحوه استفاده از آن را بدانید.

• معایب : برای افراد بزدل ساخته نشده است، احتیاج به مهارت دارد، کف شیر متغیر و ناهماهنگ



۶ - ۳ - اسپرسو ماشین با پیستون اتوماتیک

این مدل ماشین مدلی است که اکثر علاقمندان به اسپرسو آرزویش را دارند.

به جای استفاده از اهرم دستی که در اسپرسو ماشین پیستون دستی توضیح دادیم، پیستون این ماشین در داخل قرار دارد و به اندازه کافی فشار ایجاد می کند که کف شیر مناسب تری داشته باشیم.

این ماشین را با مدل کاملا اتوماتیک اشتباه نگیرید.

• مزایا : با تمرین، اسپرسوی شما شبیه کافی شاپ خواهد بود.

• معایب : نیاز به پول برای خرید و زمان برای یادگیری دارید.


پادز:

اسپرسوهای کیسه ای قهوه های آسیاب و پک شده ای هستند که داخل فیلترهای کاغذی قرار می‌گیرند.

برای استفاده از pods ، به سادگی آن را داخل هد قرار داده و دکمه استارت را فشار دهید. با استفاده از پادز، مشکل آسیاب و کوبیدن قهوه از جلوی راه ما برداشته می

شود. صنعت اسپرسو هزینه و زمان بسیاری برای تحقیق در زمینه بهترین بسته بندی انجام داده است تا قهوه ها تازه بمانند. مسلما پادز کیفیت قهوه تازه تفت و آسیاب شده را ندارد اما وقتی انتخاب دیگری ندارید، انتخاب مناسبی است. این را به خاطر داشته باشیدکه در اکثر مواقع نتیجه نهائی پادز در فنجان انچنان شبیه اسپرسو واقعی نیست.

خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan










اخبار

دالگونا کافی یا ویپد کافی ؟ Dalgona coffee Or Whipped coffee
چند ماه پیش خانم کتی انجل شرکتی به نام ویپ درینک در امریکا تاسیس و در اولین قدم کیت هائی را ارائه کرد که با آن می توان ویپد کافی به معنای قهوه غلیظ ...


سازمان جهانی قهوه International Coffee Organization
سازمان جهانی قهوه; ;International Coffee Organization;; ;در سال ۱۹۶۳ و در شهر لندن، تحت نظارت سازمان ملل متحد راه‌اندازی شد. این سازمان از توافق‌نامه...


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


مقالات

جدا سازی دانه های سبز قهوه براساس اندازه Size Classification
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه ذرات هم در پروسه فر...


وزن سنجی Gravimeter Analysis
این مرحله اولین مرحله از مراحل طبقه بندی می باشد که دانه های قهوه را بر اساس وزن مخصوصشان طبقه بندی می کند ، در اینجا دانه هایی که شکسته و رشد نیافته ...


دستگاه جدا كننده فتو اپتيكال Photo – optical sorter
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت و...


کافئین Caffeine
کشف کافئین ;Caffeine Discovery; کشف علمی کافئین در سال ;1819 نتیجه ملاقات یک شاعر آلمانی به نام گوئت و دانشمند جوانی به نام فردیناند رانج بود.شاعر آ...


گونه شناسی گیاهان قهوه Typology of Coffee plants
گونه ;species در تولید مثل ارگانیسم ها (گیاهان عالی مانند قهوه) ، گونه ها تشکیل شده اند از نمونه هائی که می توانند با یکدیگر آمیزش پیدا کرده و ایجاد...


مزرعه

فرآوری گیلاس های قهوه Coffee Processing
فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


انواع کشت برای گیاه قهوه Types of Coffee Cultivation
1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

انواع خشک سازی دانه قهوه سبز درون غلاف پارچمنتDrying Coffee Parchment
خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب);;خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال زمین آسفال...


سورتینگ قهوه سبز قبل از پروسه ی حمل و نقل Cleaning & Sorting Green Coffee Bean
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قهوه هیئتی Open Pot/Cowboy/Campfire Coffee
ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...