Specialty Coffee Association

IRAN
 

کیو گریدر و ترمینولوژی کاپینگ


کیو گریدر و ترمینولوژی کاپینگ


کیو گریدر فرد متخصص و متبحرایی است که مهارت و توانایی تشخیص و آنالیز دانه سبز ، دانه های برشته شده و نوشیدنی های قهوه را دارا است .  این مهارت ها توسط سازمان های مرتبط  و طی آزمونی سه روزه شامل ۲۲ موضوع بررسی و گواهینامه کیو گرید به فرد اعطا می گردد .


دوره های آموزشی نیز برای کسب این مهارت ها و نهایتاً دریافت‌گواهینامه کیو گرید برگزار می‌گردد .  دوره آموزشی کیو گریدینگ شامل تمرینات متفاوتی نظیر شناخت قهوه سبز، آفت ها، شرایط کاشت و نتایج حاصل شده، شرایط و مشخصات مراحل برشته کاری، کاپینگ و سنسوری قهوه می باشد .


اطلاعات و مهارت های پایه قهوه برای شروع این دوره الزامی می باشدکلمات خاصی در هر حرفه وجود دارد که باعث می گردد ارتباطات افراد در آن حوزه سرعت و دقت بالاتری پیدا کند.  صنعت قهوه نیز از این موضوع مستثنا نیست تعدادی از کلمات و صفات کاربردی در سنسوری و کاپینگ قهوه به شرح ذیل است :



Aroma Floral , fruity , fragrant , pungent , smoky , earthy , spicy , citrus-like , berry-like , medicinal , carbony 

Flavor strong , rich , bland , flat , harsh , rioy , grassy , muddy , rough , complex , woody , rounded , balanced ,  unbalanced , delicate , subtle , smooth , earthy , mellow , wild , winey , rubbery , caramel- like , malty , briny , fermented , flat , fresh , clear 

Acidity Bright , sharp , dry , snappy , brisk , vibrant , wine-like , tart , sour , astringent , delicate , harsh , mild 

Body Thin , light , thick , heavy , oily , buttery , watery , creamy 

Aftertaste  Bitter , lingering , clean