کیو گریدر فرد متخصص و متبحرایی است که مهارت و توانایی تشخیص و آنالیز دانه سبز ، دانه های برشته شده و نوشیدنی های قهوه را دارا است . این مهارت ها توسط سازمان های مرتبط و طی آزمونی سه روزه شامل ۲۲ موضوع بررسی و گواهینامه کیو گرید به فرد اعطا می گردد .
دوره
های آموزشی نیز برای کسب این مهارت ها و نهایتاً دریافتگواهینامه کیو گرید برگزار
میگردد . دوره آموزشی کیو گریدینگ شامل تمرینات متفاوتی نظیر شناخت قهوه
سبز، آفت ها، شرایط کاشت و نتایج حاصل شده، شرایط و مشخصات مراحل برشته کاری،
کاپینگ و سنسوری قهوه می باشد .
اطلاعات
و مهارت های پایه قهوه برای شروع این دوره الزامی می باشد. کلمات
خاصی در هر حرفه وجود دارد که باعث می گردد ارتباطات افراد در آن حوزه سرعت و دقت
بالاتری پیدا کند. صنعت قهوه نیز از این موضوع مستثنا نیست تعدادی از کلمات
و صفات کاربردی در سنسوری و کاپینگ قهوه به شرح ذیل است :
Flavor : strong ( قوی ),
rich ( جون دار ، قوی ), bland(
ملایم ، مطلوب ، بی مزه ) , flat( یکدست ، بی مزه )
, harsh(
زننده ، تیز ) , riot (غوغا
، قاطی پاتی ) , grassy( علفی ) ,
muddy( گلی ) , rough( زمخت ، ناهموار )
, complex(
مختلط ، ترکیبی ) ,
woody( چوبی ) , rounded( پر ) , balanced( متعادل ) , nutty ( آجیلی ) , unbalanced ( نا متعادل ), syrupy ( شربتی ) , delicate (
خوش طعم ، لطیف ), subtle ( نامحسوس ، لطیف ), smooth ( ملایم ، هموار،
صاف ), earthy( خاکی ) , mellow ( ملایم ),
wild ( وحشی ), winey (
شراب مانند ), rubbery( لاستیکی ) , caramel- like ( کارامل مانند ),
malty( مانند آبجو ) , briny ( شور),
fermented ( مخمری ، ترش شده ), flat ( تر و تازه ، با طراوت ) , fresh ( تازه ), clear (
شفاف ، زلال )
Acidity : Bright ( روشن ),
sharp (
تیز ), dry( خشک ) , snappy ( جرقه دار ، تیز ),
brisk( تند ، تیز ) , vibrant( مرتعش ) , wine-like( شراب مانند ) , tart ( ترش و تند ),
sour( ترش ) , astringent( گس ) ,
delicate( ملایم ) , harsh( زننده ، تیز )
, mild ( ملایم )
Body : Thin( رقیق ) ,
light( سبک ) , thick ( غلیظ ) , heavy ( سنگین ) ,
oily( روغنی ) , buttery( کره ای ) , watery( آبکی ) , creamy (
خامه ای )
( تمیز ، زلال ) Aftertaste: Bitter( تلخ ) , lingering( کش دار ، طولانی ) , clean