تاریخچه
قهوه ساز قطره ای
کلیور Clever یکی از ساده
ترین و ارزان ترین دستگاه ها برای دم کردن یک فنجان قهوه ی فیلتر شده و بدون درد
( لرد ) است که با بهره بردن از نیروی گرانشی زمن کار میکند . این دستگاه ویژگی
های خوب فرنچ پرس و پوراوور یا همان ملیتا را در یک دستگاه به صورت همزمان جمع
کرده است. ساز و کار کلیور طوری است که شما می توانید زمان خیس خوردن پودر قهوه در
آب را کنترل کنید و پس از گذشت مدت زمان دلخواه آن را از فیلتر عبور دهید و به
داخل ماگ قهوه خوریان بریزید.
از جمله ویژگی های
خوب کلیور این است که مدت زمان خیس خوردن پودر قهوه در آب دست خود شماست و از جمله
ویژگی های خوب قهوه ساز پور اوور یا ملیتا نیز فیلتر کاغذی آن است که باعث می شود
قهوه ی به دست آمده عاری از درد ( لرد ) باشد. در قهوه ساز قطره ای کلیور این دو
ویژگی به طور یکجا وجود دارند.
طراحی
قهوه ساز کلیور در واقع ظرفی قیفی شکل است که اندکی نیز به کمکس شباهت دارد . برای دم کردن قهوه با کلیور به یک فیلتر کاغذی جداگانه و نیز به یک پارچ یا ماگ برای ریختن قهوه به داخل آن در مرحله ی اخر نیاز داریم . کلیور به گونه ای طراحی شده است که با قرار گرفتن بر روی سطح صاف مثل کابینت یا میز ، دریچه ی زیرین آن بسته باقی می ماند ، اما با قرار گرفتن بر روی سطح غیر صاف مثل سطح پارچ یا ماگ ، این دریچه باز می شود و قهوه از فیلتر عبور کرده به داخل ظرف مورد نظر می ریزد. پس در مراحل اولیه ی استفاده از آن باید کلیور را بر روی یک سطح صاف قرار دهیم تا این دریچه بسته بماند . تنها در مرحله ی آخر ، یعنی پس از آن که قهوه به مدت 4 دقیقه دم شد ، آن را بر روی سطح غیر هموار مثل ماگ قهوه خوری قرار می دهیم تا دریچه باز شود و قهوه به داخل ماگ ریخته شود .
آب را به میزان دو
برابر مورد نیاز برای تهیه ی میزان دلخواه قهوه بجوشانید. سپس فیلتر کاغذی را درون
قهوه ساز قطره ای کلیور قرار دهید و بر روی آن آب داغ بریزید تا هم مزه ی کاغذی
فیلتر گرفته شود و هم این که کلیور گرم شود . می توانید با قرار دادن کلیور بر روی
یک فنجان یا پارچ ، اب داغ را اهسته از کلیور خارج کنید . اما راه سریع تر این است
که خودتان کلیور را از بالا در ظرفشویی خالی کنید.
دانه های قهوه تان
را آسیاب کنید . اگر آن ها را خیلی ریز آسیاب کردید مدت زمان خیساندن قهوه در آب
را کاهش دهید و اگر آن ها را درشت آسیاب می کنید این مدت زمان را اندکی افزایش
دهید تا طعم دانه ها به خوبی استخراج شود.
به ازای هر 120
میلی لیتر آب حدودا 7 گرم پودر قهوه را به دورن فیلتر بریزید.
آب جوش را درون
فیلتر داخل کلیور و بر روی پودر قهوه بریزید. سعی کنید آب را طوری داخل فیلتر
بریزید که تمامی دانه های قهوه از کناره و لبه ی فیلتر به مرکز آن بروند. سپس روی
کلیور را با یک درپوش یا نعلبکی بپوشانید. 1 دقیقه و 30 ثانیه صبر کنید. سپس درپوش
را بردارید و قهوه و آب را اندکی هم بزنید. دوباره درپوش را بگذارید و 2 دقیقه و
30 ثانیه صبر کنید. ( در صورت تمایل می توانید از هم زدن محلول صرف نظر کنید و در
عوض پس از ریختن آب جوش بر روی قهوه ، 4 دقیقه صبر کنید و به مرحله ی بعد بروید. )
اکنون درپوش را
برداشته و یک بار محلول را به آرامی هم بزنید. سپس قهوه ساز کلیور را بر روی پارچ
یا ماگ قهوه خوریتان قرار دهید تا دریچه ی زیر آن باز شود و قهوه به داخل ماگ
بریزد.
نکات مهم
از جمله امتیازهای
کلیور این است که دانه های قهوه با درجه آسیاب های مختلف را نسبتا به راحتی از خود
عبور می دهد و هنگام کارکردن با آن لازم نیست سخت گیری شدیدی در مورد نوع آسیاب (
دندانه ای یا تیغه ا ی بودن ) و درجه ی آن ( ریزی و درشتی دانه ها ) به خرج داد .
با این حال بهتر است دانه ها ریز نباشند و
اندکی به درشتی بزنند .
حواستان باشد هنگام دم کردن قهوه در کلیور آن را بر روی یک سطح صاف مانند میز یا کابینت آشپزخانه تان قرار دهید تا دریچه ی زیرین آن بسته بماند و قهوه بی موقع از آن سرریز نکند. تنها در مرحله ی آخر ، یعنی وقتی قهوه دم شد ، کلیور را بر روی ماگ قهوه خوری تان قرار دهید تا سطح غیر هموار ماگ باعث شود دریچه باز شود و به دورن ماگ ریخته شود . حتما برای کار کردن با کلیور یک ساعت یا زمان سنج به همراه داشته باشید تا قهوه به اندازه ی لازم دم شود.
مشکلات احتمالی
خانه قهوه تخصصی