Specialty Coffee Association

IRAN
 

دوروی سکه قهوه *


دوروی سکه قهوه *

 
مشهورترین قهوه خانه های جهان ( کافی شاپ های سنتی ) در زمان شاه عباس دیده شده اند . در زمان شاه عباس قهوه خانه های زیادی در شهر اصفهان مخصوصا در چهار باغ وجود داشت. کافه های سنتی ایران ، فرهنگسراهایی برای بزرگانی چون میرداماد ، شیخ بهایی و دیگر ادبا و عرفا و همچنین عموم مردم بودند . نجار ، بنا ، آهنگران و ...  بعد از کار دور هم جمع شده و با هم تبادل شعر می کردند . پرده خوانی ، شاهنامه خوانی از دیگر ابداعات هنری و جذاب این دوره در قهوه سراهای سنتی به شمار می رفت . 
 
لازم به ذکر است در همان ایام قهوه در اروپا رایج نبود و  جهانگردان بسیاری از تجربه نوشیدن اولین قهوه در ایران و عثمانی نوشته اند از جمله  جهانگرد ایتالیایی پیتر دولاواله  در سفرنامه خود از تجربه نوشیدن قهوه در  قهوه سراهای ( کافه شاپهای سنتی ) ایرانی چنین می نویسد :

" ایرانیان می گویند قهوه خواص زیادی برای تندرستی دارد ، به ویژه برای گوارش و نیرومند کردن معده و پیشگیری از ترش کردن، که همه اینها چیزهای خوبی هستند . حتی می گویند اگر پس از شام قهوه خورده شود کمی خواب از سر می برد . به همین خاطر کسانی که می خواهند شبها مطالعه کنند آن  را می نوشند . امیدوارم وقتی به شهر رم بر میگردم این را با خود بیاورم شاید تا آن موقع چیز تازه ای باشد . "

رشد و توسعه مصرف قهوه از حدود 200 سال قبل در غرب شروع و همچنان این روند صعودی در پیشرفتهای صنعتی این حوزه ادامه دارد و بالعکس مصرف قهوه نه تنها در غرب افزایش نیافته بلکه بنا به دلایلی کاهش نیز یافته است . امروزه بر این اساس مدیران صنایع عظیم جهانی در این صنعت همواره به دنبال یافتن بازار مصرفی مناسب در اقصی نقاط جهان هستند .
 
قهوه نقش بسیار مهمی را در روند شکل گیری و تکامل انقلاب صنعتی اروپا داشته است . دکتر چارلز زایسلر استاد فلسفه خواب از دانشگاه هاروارد می گوید : بدون قهوه شکل گیری جامعه  مدرن  و امروزی غرب،  همراه با تلاش 24 ساعته،  هیچگاه میسر نبود . او معتقد است قهوه سمبل، اکسیر هوشیاری و جوهر طراحی روزمره هر فرد است.
قهوه توانست دقت و هوشیاری را به نیروی کار مورد نیاز انقلاب صنعتی هدیه کند . کارگران قهوه را جایگزین نوشیدنیهای الکلی رایج آن دوره کردند و توانستند با انرژی و هوشیاری کسب شده از قهوه به مشکلات کار  فائق آیند .
 
جای تاسف است که قهوه هیچ وقت این نقش را در کشورهای در حال رشد بازی نکرده است . قهوه برای این مردمان ( جهان سوم ) همواره کالایی لوکس و سمبل اقتدار غربیهاست . متاسفانه ما با قهوه پز می دهیم . جای بسیار تاسف است که یک فنجان قهوه در میلان ایتالیا 2000 تومان ( نیم یورو ) و همان قهوه با کیفیت پایین تر در کشور ما 4 یورو به مردم ارائه می شود .
 
تمامی دست اندر کاران مرتبط به این هنر و صنعت باید تلاش کنند به نحوی قهوه ارزانتر و با کیفیت بالاتری در سبد غذایی مردم قرار دهند . اگر این خدمت صورت گیرد می توانیم پیشگیر بسیاری از مشکلات کشور عزیزمان در حوزه های اجنماعی و سلامت باشیم.
 
 
خانه قهوه تخصصی ایران/شیما حسین پور
 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


بیش از یک میلیون نفر شب و روز تلاش می‌کنند تا بهترین دانه‌های قهوه را تهیه کنند. قهوه به راحتی در هر خاکی نمی‌تواند پرورش داده شود و نیازمند خاک، شر...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...