Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان سیر تکامل مزارع کوچک قهوه و داستان بی پایان عشق و زندگی *


داستان سیر تکامل مزارع کوچک قهوه و داستان بی پایان عشق و زندگی *

 
برای اولین بار در سال 2000 کلمه مایکرولات به واژه نامه جهانی فرهنگ قهوه وارد گردید و هر ساله پس از آن این واژه بیشتر و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد .
برای اینکه بهتر با این موضوع آشنا شویم ابتدا به بررسی مفهوم واژه «لات» در صنعت  قهوه می پردازیم واژه لات به معنای یک کانتینر کامل از قهوه سبز می باشد .یک کانتینر 20 فیت قهوه می تواند وزن خالصی معادل 18 تا 19 تن را داشته باشد . بطور مثال یک کانتینر 20 فیتی قهوه برزیل شامل 320 عدد کیسه 60 کیلوئی می باشد که در مجموع 19200 کیلوگرم است و یا یک کانتینر قهوه کاستاریکا مجموعاً 275 کیسه 69 کیلوئی می باشد که در مجموع 18975 کیلوگرم وزن دارد .
 
واژه «مایکرولات» به معنای مزارع کوچکی از قهوه هستند که قاعدتاً محصول نهائیشان به  وزن و حجم یک کانتینر کامل نمیرسد .
این واژه که در سال 2000 ابداع گردید زائیده نیاز زمانی خود می باشد ، کمبود قهوه باعث گردید تجار قهوه سبز مبالغ بالاتری را به تولیدکنندگان قهوه پیشنهاد کنند و در عین حال از آنها کیفیت بالاتری را درخواست نمایند . تجار قهوه سبز توانستند با طبقه بندی کیفی و کمی دانه های سبز منفعت بیشتری را کسب کنند  و مشتریان خاصی برای قهوه های مخصوص بدست آورند ، در ابتدا کارشان خیلی سخت نبود و نیاز به سلیقه و حوصله داشت . 
تجار قهوه از واسطه های محلی خواستند که محصولات هر مزرعه را با هم ترکیب نکرده و فرآوری و بسته بندی هر مزرعه به صورت جداگانه صورت پذیرد . در این مرحله تجار قهوه به جای یک کانتینر کامل (320 کیسه) از یک نوع قهوه  (قهوه السالوادور) می توانستند 120 کیسه قهوه از مزرعه Villa Galicia  و 100 کیسه دیگر از مزرعه Altamira  و 100 کیسه هم از مزرعه El Manzano ...
یا در مثالی بجای 275 کیسه قهوه کلمبیا ، تجار با گروه بندی قهوه سبز می توانستند 150 کیسه 69 کیلوئی از مزرعه Granja La Esperanzaو 100 کیسه از Honey و 25 کیسه قهوه از با فرآوری خشک داشته باشند .
 
تنوع انواع قهوه سبز نهایتاً به کیفیت برتر و قیمت بالاتر برای تجار منتهی می شد و مشتریان حاضر بودند برای این ظرافت و سلیقه در انتخاب گوناگونی، قیمت بالاتری پرداخت کنند .
البته تمایز این روش فروش و عرضه قهوه سبز فقط به کیفیت بسنده نمی شود ، این موضوع که امروز خریدار قهوه سبز می تواند دقیقاً مختصات جغرافیایی مزرعه قهوه خریداری شده را  تشخص دهد بسیار هیجان انگیز می باشد . بطور مثل شما قهوه سبزی دردست دارید که می دانید از مزرعه El Manzano به مدیریت آقای Emilio Lopez  به دست آمده است .
 
برای اینکه داستان را خلاصه کنیم باید بگوئیم که با شروع موج مایکرولاتها رشد قهوه تخصصی (کیفیت برتر) در جهان سرعت بیشتری گرفت و بر این اساس هر ساله ما کیفیت بهتری از قهوه را خواهیم داشت .  مسلماً قیمت این نوع قهوه ها بالاتر از قهوه های معمولی می باشد که به دو دلیل ذیل می باشد : 
 
دلیل اول محدودیت تولید این نوع از قهوه های مخصوص می باشد و با توجه به درخواست زیادی که در بازار برای این کالا وجود دارد قیمت بالطبع بالا می رود .
 
دلیل دوم برای بالا بودن قیمت قهوه تخصصی نسبت به قهوه معمولی زمان ، دقت ، زحمت و تلاش است که توسط تمامی عوامل قهوه مخصوص برای بدست آمدن این محصول ارائه می شود .
 
حقیقتاً می دانید هر درخت قهوه حدود نیم کیلو قهوه در سال می دهد که اصلاً  مقدار زیادی نیست ، برای بدست آوردن قهوه معمولی می بایست بسیار تلاش کرد و قهوه مخصوص تلاشی چندین برابر بیشتر از قهوه های معمولی می طلبد ، پس طبیعی است که قیمتی بالاتر داشته باشد . 
 
 
خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار
 


اخبار

موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


مقالات

چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


طیف رنگ بندی در دانه سبز قهوه و تاثیر آن بر نمودار برشته کاری- قسمت اول
;چگونه رنگ دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی در هنگام چیدن ، خشک کردن ، پوست کندن و درجه بندی دانه ...


حقایقی در مورد قهوه بدون کافئین
کافئینCaffeine;یک ماده شیمیایی خوراکی است که درگیاهان مختلفی ازجمله;قهوه،;کاکائو،;کولا;و;چای;یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از;خوابید...


نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...