Specialty Coffee Association

IRAN
 

داستان سیر تکامل مزارع کوچک قهوه و داستان بی پایان عشق و زندگی *


داستان سیر تکامل مزارع کوچک قهوه و داستان بی پایان عشق و زندگی *

 
برای اولین بار در سال 2000 کلمه مایکرولات به واژه نامه جهانی فرهنگ قهوه وارد گردید و هر ساله پس از آن این واژه بیشتر و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد .
برای اینکه بهتر با این موضوع آشنا شویم ابتدا به بررسی مفهوم واژه «لات» در صنعت  قهوه می پردازیم واژه لات به معنای یک کانتینر کامل از قهوه سبز می باشد .یک کانتینر 20 فیت قهوه می تواند وزن خالصی معادل 18 تا 19 تن را داشته باشد . بطور مثال یک کانتینر 20 فیتی قهوه برزیل شامل 320 عدد کیسه 60 کیلوئی می باشد که در مجموع 19200 کیلوگرم است و یا یک کانتینر قهوه کاستاریکا مجموعاً 275 کیسه 69 کیلوئی می باشد که در مجموع 18975 کیلوگرم وزن دارد .
 
واژه «مایکرولات» به معنای مزارع کوچکی از قهوه هستند که قاعدتاً محصول نهائیشان به  وزن و حجم یک کانتینر کامل نمیرسد .
این واژه که در سال 2000 ابداع گردید زائیده نیاز زمانی خود می باشد ، کمبود قهوه باعث گردید تجار قهوه سبز مبالغ بالاتری را به تولیدکنندگان قهوه پیشنهاد کنند و در عین حال از آنها کیفیت بالاتری را درخواست نمایند . تجار قهوه سبز توانستند با طبقه بندی کیفی و کمی دانه های سبز منفعت بیشتری را کسب کنند  و مشتریان خاصی برای قهوه های مخصوص بدست آورند ، در ابتدا کارشان خیلی سخت نبود و نیاز به سلیقه و حوصله داشت . 
تجار قهوه از واسطه های محلی خواستند که محصولات هر مزرعه را با هم ترکیب نکرده و فرآوری و بسته بندی هر مزرعه به صورت جداگانه صورت پذیرد . در این مرحله تجار قهوه به جای یک کانتینر کامل (320 کیسه) از یک نوع قهوه  (قهوه السالوادور) می توانستند 120 کیسه قهوه از مزرعه Villa Galicia  و 100 کیسه دیگر از مزرعه Altamira  و 100 کیسه هم از مزرعه El Manzano ...
یا در مثالی بجای 275 کیسه قهوه کلمبیا ، تجار با گروه بندی قهوه سبز می توانستند 150 کیسه 69 کیلوئی از مزرعه Granja La Esperanzaو 100 کیسه از Honey و 25 کیسه قهوه از با فرآوری خشک داشته باشند .
 
تنوع انواع قهوه سبز نهایتاً به کیفیت برتر و قیمت بالاتر برای تجار منتهی می شد و مشتریان حاضر بودند برای این ظرافت و سلیقه در انتخاب گوناگونی، قیمت بالاتری پرداخت کنند .
البته تمایز این روش فروش و عرضه قهوه سبز فقط به کیفیت بسنده نمی شود ، این موضوع که امروز خریدار قهوه سبز می تواند دقیقاً مختصات جغرافیایی مزرعه قهوه خریداری شده را  تشخص دهد بسیار هیجان انگیز می باشد . بطور مثل شما قهوه سبزی دردست دارید که می دانید از مزرعه El Manzano به مدیریت آقای Emilio Lopez  به دست آمده است .
 
برای اینکه داستان را خلاصه کنیم باید بگوئیم که با شروع موج مایکرولاتها رشد قهوه تخصصی (کیفیت برتر) در جهان سرعت بیشتری گرفت و بر این اساس هر ساله ما کیفیت بهتری از قهوه را خواهیم داشت .  مسلماً قیمت این نوع قهوه ها بالاتر از قهوه های معمولی می باشد که به دو دلیل ذیل می باشد : 
 
دلیل اول محدودیت تولید این نوع از قهوه های مخصوص می باشد و با توجه به درخواست زیادی که در بازار برای این کالا وجود دارد قیمت بالطبع بالا می رود .
 
دلیل دوم برای بالا بودن قیمت قهوه تخصصی نسبت به قهوه معمولی زمان ، دقت ، زحمت و تلاش است که توسط تمامی عوامل قهوه مخصوص برای بدست آمدن این محصول ارائه می شود .
 
حقیقتاً می دانید هر درخت قهوه حدود نیم کیلو قهوه در سال می دهد که اصلاً  مقدار زیادی نیست ، برای بدست آوردن قهوه معمولی می بایست بسیار تلاش کرد و قهوه مخصوص تلاشی چندین برابر بیشتر از قهوه های معمولی می طلبد ، پس طبیعی است که قیمتی بالاتر داشته باشد . 
 
 
خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار
 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...