Specialty Coffee Association

IRAN
 

قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *


اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است.

در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شما به قهوه میگردد.

همچنین دانستن این نکات در تمرینات و مسابقات ورزشی به شما کمک بسیاری خواهد کرد.

کافئین (ماده فعال قهوه) با تاثیر مستقیمی که بر سیستم اعصاب مرکزی شما میگذارد، به شما کمک میکند تا صبح بهتر از خواب بیدار شوید، تمرکز بیشتری در محل کار داشته باشید و در سالن ورزشی کمی پر بارتر عمل کنید.

کافئین تاثیرات زیادی بر سلامتی شما میگذارد. قابل توجه ترین تاثیر شاید محافظت از بدن شما در مقابل بیماری های عصبی (پارکینسون و الزایمر)، سرطان ( مثانه، لوزالمعده، پستان، تخمدان، روده بزرگ وکولورکتال ) باشد.

اگر شما روزانه یک فنجان قهوه، چای و یا نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند Red bull  استفاده میکنید، مسلما با تاثیرات کافئین بر بدنتان آشنا هستید.

چندین روش برای استفاده از کافئین وجود دارد که رعایت آن باعث میشود که کافئین در تمرینات و مسابقات به شما کمک بهتری کند.

همچنین چند عارضه جانبی نامطلوب که از مصرف بی رویه کافئین و یا مصرف قهوه های نامرغوب پدید میآید.

مهمترین تاثیری که کافئین بر بدن شما میگذارد به شرح ذیل است : بهبود تمرکز، هوشیاری و خلق و خوی مخصوصا در ورزشکاران کم خواب.

افزایش سرعت واکنش و افزایش دقت در حرکات ماهرانه. کاهش درد های موضعی، افزایش خروجی انرژی در ورزشکاران.

با توجه به این تاثیرات جالب، جای تعجب نیست که بسیاری از ورزشکاران کافئین را نه تنها در صبح بلکه قبل شروع تمرینات نیز مصرف میکنند.

با این وجود شما باید تفکر اشتباه هرچه بیشتر بهتر را در مصرف کافئین دنبال نکنید.

مصرف بیش از اندازه کافئین تاثیرات منفی بالقوه ای در روح و بدن شما بجا میگذارد. مثلا دوز زیاد کافئین میتواند شما را لرزان و عصبی کند که این حالت برای یک ورزشکار حرفه ای وضعیت جالبی نیست.

همچنین دوز زیاد کافئین ممکن است باعث حساس شدن سیستم گوارشی شما گردد و نهایتا به سردرد و تپش قلب منجر شود و احساس عمومی بدی در شما ایجاد کند. با توجه به ماندگاری و تاثیر۴تا۶ساعته کافئین در بدن مصرف آن در بعدازظهر و یا شب می تواند منجر به بیخوابی و یا بدخوابی شود و مسلما بیخوابی و بدخوابی تاثیر منفی بر روی عملکرد شما در روز بعد میگذارد.

دوز زیاد کافئین باعث کاهشPH خون و اسیدی تر شدن خون شما میگردد و ممکن است باعث افت انرژی در بدن شما گردد.

حتما می پرسید، خوب حالا با این توضیحات چقدر قهوه باید مصرف کنیم که به بهترین عملکرد برسیم؟

این موضوع بستگی به ظرفیت شما دارد، تقریبا به همان میزان است که بطور معمول استفاده میکنید.

مصرف۳تا۶میلیگرم کافئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن مصرف کننده پیشنهاد میشود. مثلا برای یک فرد ۶۰کیلویی میزان مصرف حدود۱۸۰میلیگرم تا۵۴۰میلی گرم پیشنهاد میشود.

اگر قهوه باز حرفه ای  هستید دوز مصرف را کمی بالاتر بگیرید و اگر تازه کار هستید زیر این خط مصرف کنید. برای دانستن میزان کافئین موجود در نوشیدنی های حاوی کافئین به جدول زیر مراجعه نمایید.

  • چای  240 سی سی  25 تا 50 میلی گرم کافئین
  • رد بول270 سی سی 80 میلی گرم کافئین
  • قهوه عربیکا ملایم 400 سی سی 160 میلی گرم کافئین
  • قهوه ربوستا 400 سی سی 300 میلی گرم کافئین
  • قهوه ترک 60 سی سی 150 میلی گرم کافئین
  • اسپرسو 30 سی سی 90 میلی گرمکافئین 

 نتیجه نهایی: مصرف کافئین بطور بالقوه میتواند وضعیت تمرین شما را بهبود بخشد.

اما مصرف بیش از حد به احتمال زیاد به عملکرد شما آسیب می رساند.

نکته اصلی آزمایش و درک اثرات کافئین بر روی شماست. در حالت ایده ال شما میتوانید دوز کافئین را دستکاری کنید تا از طریق دوز متوسط بهترین اثر تقویت کننده عملکرد را به دست اورید.

بطور مثال میتوانید کمی دوز روزانه را در روزهای منتهی به مسابقات و یا رقابت حساس کاهش دهید و سپس در روز مسابقه به دوز متوسط خود یا حتی کمی بالاتر باز گردید. این بهترین روش برای رساندن بدنتان به بهترین عملکرد بدون مصرف بیش از حد کافئین است.

این تکنیک به شما کمک میکند بدون اینکه دچار تاثیرات منفی از مصرف بیش از حد کافئین شوید،به حداکثر عملکرد بدن خود برسید.


                  خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار


اخبار

دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


پروتکل خلاق بهداشتی گامی در جهت شروع ایمن آموزشهای مهارتی فنی و حرفه ای
بدون شک امروزه تمامی مردم جهان به نحوی با ویرروس کرونا درگیرند . در ابتدا امید به این بود که این اپیدمی در بازه زمانی مشخصی پایان یافته و جهان به رو...


آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


مقالات

نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...