Specialty Coffee Association

IRAN
 

قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *


اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است.

در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شما به قهوه میگردد.

همچنین دانستن این نکات در تمرینات و مسابقات ورزشی به شما کمک بسیاری خواهد کرد.

کافئین (ماده فعال قهوه) با تاثیر مستقیمی که بر سیستم اعصاب مرکزی شما میگذارد، به شما کمک میکند تا صبح بهتر از خواب بیدار شوید، تمرکز بیشتری در محل کار داشته باشید و در سالن ورزشی کمی پر بارتر عمل کنید.

کافئین تاثیرات زیادی بر سلامتی شما میگذارد. قابل توجه ترین تاثیر شاید محافظت از بدن شما در مقابل بیماری های عصبی (پارکینسون و الزایمر)، سرطان ( مثانه، لوزالمعده، پستان، تخمدان، روده بزرگ وکولورکتال ) باشد.

اگر شما روزانه یک فنجان قهوه، چای و یا نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند Red bull  استفاده میکنید، مسلما با تاثیرات کافئین بر بدنتان آشنا هستید.

چندین روش برای استفاده از کافئین وجود دارد که رعایت آن باعث میشود که کافئین در تمرینات و مسابقات به شما کمک بهتری کند.

همچنین چند عارضه جانبی نامطلوب که از مصرف بی رویه کافئین و یا مصرف قهوه های نامرغوب پدید میآید.

مهمترین تاثیری که کافئین بر بدن شما میگذارد به شرح ذیل است : بهبود تمرکز، هوشیاری و خلق و خوی مخصوصا در ورزشکاران کم خواب.

افزایش سرعت واکنش و افزایش دقت در حرکات ماهرانه. کاهش درد های موضعی، افزایش خروجی انرژی در ورزشکاران.

با توجه به این تاثیرات جالب، جای تعجب نیست که بسیاری از ورزشکاران کافئین را نه تنها در صبح بلکه قبل شروع تمرینات نیز مصرف میکنند.

با این وجود شما باید تفکر اشتباه هرچه بیشتر بهتر را در مصرف کافئین دنبال نکنید.

مصرف بیش از اندازه کافئین تاثیرات منفی بالقوه ای در روح و بدن شما بجا میگذارد. مثلا دوز زیاد کافئین میتواند شما را لرزان و عصبی کند که این حالت برای یک ورزشکار حرفه ای وضعیت جالبی نیست.

همچنین دوز زیاد کافئین ممکن است باعث حساس شدن سیستم گوارشی شما گردد و نهایتا به سردرد و تپش قلب منجر شود و احساس عمومی بدی در شما ایجاد کند. با توجه به ماندگاری و تاثیر۴تا۶ساعته کافئین در بدن مصرف آن در بعدازظهر و یا شب می تواند منجر به بیخوابی و یا بدخوابی شود و مسلما بیخوابی و بدخوابی تاثیر منفی بر روی عملکرد شما در روز بعد میگذارد.

دوز زیاد کافئین باعث کاهشPH خون و اسیدی تر شدن خون شما میگردد و ممکن است باعث افت انرژی در بدن شما گردد.

حتما می پرسید، خوب حالا با این توضیحات چقدر قهوه باید مصرف کنیم که به بهترین عملکرد برسیم؟

این موضوع بستگی به ظرفیت شما دارد، تقریبا به همان میزان است که بطور معمول استفاده میکنید.

مصرف۳تا۶میلیگرم کافئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن مصرف کننده پیشنهاد میشود. مثلا برای یک فرد ۶۰کیلویی میزان مصرف حدود۱۸۰میلیگرم تا۵۴۰میلی گرم پیشنهاد میشود.

اگر قهوه باز حرفه ای  هستید دوز مصرف را کمی بالاتر بگیرید و اگر تازه کار هستید زیر این خط مصرف کنید. برای دانستن میزان کافئین موجود در نوشیدنی های حاوی کافئین به جدول زیر مراجعه نمایید.

  • چای  240 سی سی  25 تا 50 میلی گرم کافئین
  • رد بول270 سی سی 80 میلی گرم کافئین
  • قهوه عربیکا ملایم 400 سی سی 160 میلی گرم کافئین
  • قهوه ربوستا 400 سی سی 300 میلی گرم کافئین
  • قهوه ترک 60 سی سی 150 میلی گرم کافئین
  • اسپرسو 30 سی سی 90 میلی گرمکافئین 

 نتیجه نهایی: مصرف کافئین بطور بالقوه میتواند وضعیت تمرین شما را بهبود بخشد.

اما مصرف بیش از حد به احتمال زیاد به عملکرد شما آسیب می رساند.

نکته اصلی آزمایش و درک اثرات کافئین بر روی شماست. در حالت ایده ال شما میتوانید دوز کافئین را دستکاری کنید تا از طریق دوز متوسط بهترین اثر تقویت کننده عملکرد را به دست اورید.

بطور مثال میتوانید کمی دوز روزانه را در روزهای منتهی به مسابقات و یا رقابت حساس کاهش دهید و سپس در روز مسابقه به دوز متوسط خود یا حتی کمی بالاتر باز گردید. این بهترین روش برای رساندن بدنتان به بهترین عملکرد بدون مصرف بیش از حد کافئین است.

این تکنیک به شما کمک میکند بدون اینکه دچار تاثیرات منفی از مصرف بیش از حد کافئین شوید،به حداکثر عملکرد بدن خود برسید.


                  خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...