Specialty Coffee Association

IRAN
 

قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *


اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است.

در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شما به قهوه میگردد.

همچنین دانستن این نکات در تمرینات و مسابقات ورزشی به شما کمک بسیاری خواهد کرد.

کافئین (ماده فعال قهوه) با تاثیر مستقیمی که بر سیستم اعصاب مرکزی شما میگذارد، به شما کمک میکند تا صبح بهتر از خواب بیدار شوید، تمرکز بیشتری در محل کار داشته باشید و در سالن ورزشی کمی پر بارتر عمل کنید.

کافئین تاثیرات زیادی بر سلامتی شما میگذارد. قابل توجه ترین تاثیر شاید محافظت از بدن شما در مقابل بیماری های عصبی (پارکینسون و الزایمر)، سرطان ( مثانه، لوزالمعده، پستان، تخمدان، روده بزرگ وکولورکتال ) باشد.

اگر شما روزانه یک فنجان قهوه، چای و یا نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند Red bull  استفاده میکنید، مسلما با تاثیرات کافئین بر بدنتان آشنا هستید.

چندین روش برای استفاده از کافئین وجود دارد که رعایت آن باعث میشود که کافئین در تمرینات و مسابقات به شما کمک بهتری کند.

همچنین چند عارضه جانبی نامطلوب که از مصرف بی رویه کافئین و یا مصرف قهوه های نامرغوب پدید میآید.

مهمترین تاثیری که کافئین بر بدن شما میگذارد به شرح ذیل است : بهبود تمرکز، هوشیاری و خلق و خوی مخصوصا در ورزشکاران کم خواب.

افزایش سرعت واکنش و افزایش دقت در حرکات ماهرانه. کاهش درد های موضعی، افزایش خروجی انرژی در ورزشکاران.

با توجه به این تاثیرات جالب، جای تعجب نیست که بسیاری از ورزشکاران کافئین را نه تنها در صبح بلکه قبل شروع تمرینات نیز مصرف میکنند.

با این وجود شما باید تفکر اشتباه هرچه بیشتر بهتر را در مصرف کافئین دنبال نکنید.

مصرف بیش از اندازه کافئین تاثیرات منفی بالقوه ای در روح و بدن شما بجا میگذارد. مثلا دوز زیاد کافئین میتواند شما را لرزان و عصبی کند که این حالت برای یک ورزشکار حرفه ای وضعیت جالبی نیست.

همچنین دوز زیاد کافئین ممکن است باعث حساس شدن سیستم گوارشی شما گردد و نهایتا به سردرد و تپش قلب منجر شود و احساس عمومی بدی در شما ایجاد کند. با توجه به ماندگاری و تاثیر۴تا۶ساعته کافئین در بدن مصرف آن در بعدازظهر و یا شب می تواند منجر به بیخوابی و یا بدخوابی شود و مسلما بیخوابی و بدخوابی تاثیر منفی بر روی عملکرد شما در روز بعد میگذارد.

دوز زیاد کافئین باعث کاهشPH خون و اسیدی تر شدن خون شما میگردد و ممکن است باعث افت انرژی در بدن شما گردد.

حتما می پرسید، خوب حالا با این توضیحات چقدر قهوه باید مصرف کنیم که به بهترین عملکرد برسیم؟

این موضوع بستگی به ظرفیت شما دارد، تقریبا به همان میزان است که بطور معمول استفاده میکنید.

مصرف۳تا۶میلیگرم کافئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن مصرف کننده پیشنهاد میشود. مثلا برای یک فرد ۶۰کیلویی میزان مصرف حدود۱۸۰میلیگرم تا۵۴۰میلی گرم پیشنهاد میشود.

اگر قهوه باز حرفه ای  هستید دوز مصرف را کمی بالاتر بگیرید و اگر تازه کار هستید زیر این خط مصرف کنید. برای دانستن میزان کافئین موجود در نوشیدنی های حاوی کافئین به جدول زیر مراجعه نمایید.

  • چای  240 سی سی  25 تا 50 میلی گرم کافئین
  • رد بول270 سی سی 80 میلی گرم کافئین
  • قهوه عربیکا ملایم 400 سی سی 160 میلی گرم کافئین
  • قهوه ربوستا 400 سی سی 300 میلی گرم کافئین
  • قهوه ترک 60 سی سی 150 میلی گرم کافئین
  • اسپرسو 30 سی سی 90 میلی گرمکافئین 

 نتیجه نهایی: مصرف کافئین بطور بالقوه میتواند وضعیت تمرین شما را بهبود بخشد.

اما مصرف بیش از حد به احتمال زیاد به عملکرد شما آسیب می رساند.

نکته اصلی آزمایش و درک اثرات کافئین بر روی شماست. در حالت ایده ال شما میتوانید دوز کافئین را دستکاری کنید تا از طریق دوز متوسط بهترین اثر تقویت کننده عملکرد را به دست اورید.

بطور مثال میتوانید کمی دوز روزانه را در روزهای منتهی به مسابقات و یا رقابت حساس کاهش دهید و سپس در روز مسابقه به دوز متوسط خود یا حتی کمی بالاتر باز گردید. این بهترین روش برای رساندن بدنتان به بهترین عملکرد بدون مصرف بیش از حد کافئین است.

این تکنیک به شما کمک میکند بدون اینکه دچار تاثیرات منفی از مصرف بیش از حد کافئین شوید،به حداکثر عملکرد بدن خود برسید.


                  خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار


اخبار

دالگونا کافی یا ویپد کافی ؟ Dalgona coffee Or Whipped coffee
چند ماه پیش خانم کتی انجل شرکتی به نام ویپ درینک در امریکا تاسیس و در اولین قدم کیت هائی را ارائه کرد که با آن می توان ویپد کافی به معنای قهوه غلیظ ...


سازمان جهانی قهوه International Coffee Organization
سازمان جهانی قهوه; ;International Coffee Organization;; ;در سال ۱۹۶۳ و در شهر لندن، تحت نظارت سازمان ملل متحد راه‌اندازی شد. این سازمان از توافق‌نامه...


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


مقالات

کافئین Caffeine
کشف کافئین ;Caffeine Discovery; کشف علمی کافئین در سال ;1819 نتیجه ملاقات یک شاعر آلمانی به نام گوئت و دانشمند جوانی به نام فردیناند رانج بود.شاعر آ...


گونه شناسی گیاهان قهوه Typology of Coffee plants
گونه ;species در تولید مثل ارگانیسم ها (گیاهان عالی مانند قهوه) ، گونه ها تشکیل شده اند از نمونه هائی که می توانند با یکدیگر آمیزش پیدا کرده و ایجاد...


گاز زدایی قهوه Coffee Degassing
چرا باید به قهوه بعد از برشته کاری اجازه گاز زدایی دهیم؟آیا قهوه هرچه تازه‌ برشت باشد کیفیت بهتری دارد ؟;جواب این سوال شما هم بله و هم نه است.; مطمئ...


مدیریت مشتری ناراضی Handling Complain
خوشبختانه درصد بسیار ناچیزی از فروش و خدمات منجر به شکایت و نهایتا مشتری ناراضی می گردد .;معمولاً این شکایات اکثر کوچک و قابل حل هستند . اگر در قهوه...


مزیت استفاده از آسیاب قهوه با تیغه های مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


مزرعه

کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرآوری گیلاس های قهوه
فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


خشک کردن طبیعی قهوه ( زیر نور آفتاب )
خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب);;خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال زمین آسفال...


پروسه ی حمل و نقل قهوه سبز
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


انواع کشت قهوه
1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...