Specialty Coffee Association

IRAN
 

پنج سوال از پنج کارآفرین قهوه در پنج نقطه ایران


پنج سوال از پنج کارآفرین قهوه در پنج نقطه ایران

پنج سوال از پنج کارآفرین قهوه در پنج نقطه ایران

1.نقطه پیوند شما با قهوه کجاست ؟

2.سقف فداکاری شما برای کسب و کارتان به چه میزان است ؟

3. چالشهای اصلی کسب و کارقهوه در کشورمان را چه می دانید ؟

4. چه کسب و کار دیگری به غیر از قهوه برای شما جذابیت دارد ؟

5.نهایت آرزوی شغلی شما چیست ؟  


شرکت کنندگان در نظر سنجی خانه قهوه تخصصی ایران SCAIRAN

آقای صمد صادقی موسس قهوه ویتولی ارومیه

آقای هاوار آذریان موسس قهوه گش سنندج  

آقای کامران باقری نیا قهوه کیا                

آقای مهدی خواجوی قهوه آدنیس تهران       

آقای فرید دهدیلانی قهوه موآ تهران     


صمد صادقی : کارشناسی مهندسی برق و چهار سال سابقه  فعالیت تولیدی قهوه تحت برند قهوه ویتولی ارومیه .

هاوار آذریان : 32 ساله فارغ التحصیل رشته روانشناسی و یکسال تجربه فعالیت تولیدی قهوه و موسس قهوه گش در سنندج گش در زبان کردی بمعنای روی گشاده می باشد.

کامران باقری نیا : 44 ساله کارشناس سخت افزار با 23 سال سابقه مرتبط و کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی وموسس قهوه کیا.

مهدی خواجوی :39 ساله  6 سال در تولید و فروش قهوه و موسس3 شعبه از  فروشگاههای قهوه آدنیس در تهران.

فرید دهدیلانی : فارغ التحصیل رشته فایننس از ایالات متحده عضو گروه موسس قهوه تخصصی موآ و 3 سال سابقه  تجارت قهوه سبز , تولید , فروش داخلی و صادرات قهوه در ایران .

                             

1.نقطه پیوند شما با قهوه کجاست ؟

صادقی : نقطه پیوند من با قهوه کاملا با دیدگاه های تجاریم ارتباط مستقیم داشت .

4 سال قبل من طرفدار نوشیدن قهوه نبودم ولی می دیدم که صنعت قهوه در حال رشد است , البته امروز قهوه خور حرفه ای هستم و خوشحالم که این راه را انتخاب کردم . 


آذریان : نقطه پیوند من با قهوه به زمان دانشجوئی و شب امتحان برمی گردد , البته کمترین اطلاعات را در مورد قهوه داشتم . قهوه های دانشجوئی ما تلخ و بد مزه بودند ولی عملکرد فوقالعاده داشتند و چشمان ما را تا صبح باز نگه می داشتند . شاید نقطه اصلی اتصال من به قهوه معجزه آشنائی با  دانه های سبز قهوه و دیدن مراحل برشته کاری قهوه بود .


باقری نیا :  داستان من با قهوه با خاطرات کودکیم  شروع می شود , تهیه قهوه ترک برای مهمانان توسط مادرم .خیلی اتفاقی  سال 91 یک دستگاه قهوه فرانسه خریدم و هر روز در محل کارم با همکاران قهوه درست میکردیم .  تجربه نوشیدن روزانه , قهوه های متفاوت با دوستان زمینه ساز گفتگوها و مطالعه بیشتر در این زمینه گردید.


خواجوی : در مورد من بهتر است بگویم نقطه جوش تا نقطه اتصال . داستان از آنجا شروع شد که من شروع کردم به نوشیدن قهوه , زمان زیادی نگذشت که کار کمی بالا گرفت و من تا روزی چهار فنجان قهوه می نوشیدم  , دوستانم هم شرایط من روداشتند با یک حساب سر انگشتی و ضرب  رفقا در فنجان قهوه در روز به عدد قابل توجهی رسیدم وتصمیم گرفتم که زحمت درست کردن قهوه روزانه دوستانم را هم بکشم . علیرغم تمام مخالفتها و محدودیتها در جنوب شهر تهران اولین قهوه فروشی را در خیابان خراسان افتتاح کردم , امروز با همکاری شرکاءدر شعبات قهوه ادنیس مشغول به خدمت هستیم .


دهدیلانی : علاقه فردی عامل اتصال من به کسب و کار قهوه است , قهوه دوست با وفا و پر انرژی من است که سالهاست  هر روز صبح آن را سر میز صبحانه ملاقات می کنم .  قهوه برای شروع یک روز جدید به من انرژی و روحیه مضاعفی می دهد.سه  سال پیش مصمم شدیم با آوردن قهوه با کیفیت در سبد غذائی هموطنان در جهت سلامت و افزایش بهره وری در کار وبسیاری از موارد دیگر قدمی هر چند کوچک برداشته باشیم .نام فرزند این تصمیم قهوه موآ است .


2.سقف فداکاری شما برای کسب و کارتان به چه میزان است ؟

صادقی : کاملا از لحاظ مادی ومعنوی در اختیار کسب و کار قهوه ام هستم . همواره آماده کامل جهت آموزش و ارتقاء اطلاعات ومهارت هستم . همیشه سعی کردم شفافیتهای لازم را ایجاد کنم و بسیاری موارد دیگر , خلاصه بگویم سقف من در کسب و کار قهوه ویتولی بقول خارجی ها آسمان است .

آذریان : قهوه جزء اصلی زندگی من است , منبع درآمدم و بشکل عجیبی دوستم نیز محسوب می شود . ما کرد ها اگر روی کسی یا چیزی اسم دوست بگذاریم آماده همه گونه فداکاری برای آن هستیم .

باقری نیا :ازابتدای شروع کسب و کارقهوه ,  ندائی درونی بمن می گفت تو محکوم به موفقیت هستی , مطمئنان  هیچ عقب گردی در این کار نخواهم داشت و حتی اگر شرایط اقتصادی ما را بزمین بزند مسیر را سینه خیز ادامه خواهیم داد.

خواجوی :همیشه آماده  دویدن بدون توقف برای  برای کسب و کار قهوه ام هستم .

سه سال سختی کشیدم که کارم رونق بگیرید و حتی لحظه ای به شکست فکر نکردم , امروز هم آمادگی هرگونه فداکاری

را برای هدفم دارم . همیشه دنبال شغلی بودم که دوستش هم داشته باشم و قهوه این را بمن هدیه داد .

دهدیلانی : همانطور که عرض کردم قهوه دوست و برند قهوه موآ فرزند ماست . مسلما ما تمام تلاشمان را جهت پیشرفت و موفقیت برند موآ خواهیم داشت و باور داریم این هدف در آینده نزدیک  از مسیر رضایتمندی طرفداران این برند بیش از پیش محقق خواهد گردید .


3.چالشهای اصلی کسب و کارقهوه در کشور ما چه می دانید ؟

صادقی : بنظرم یکی از چالشها عدم شناخت احاد مردم درباره مزایای استفاده از این نوشیدنی اعجاب انگیز می باشد و همچنین برای تولید کنندگان مشکل اصلی عدم دسترسی به مواد اولیه با کیفیت و قیمت مناسب است .

آذریان : برای من با توجه به زمان کوتاه حضورم در این کسب وکارچالش های متعددی وجود دارد .فکر می کنم با آموزشهای تخصصی بیشتر ,  استفاده از تجربیات مشاوران صدیق در این حوزه و همچنین مطالعات و تجربیات آزاد بتوانم به مرور مشکلات را پشت سر گذارم . کاملا متوجه این موضوع هستم که باید در این حرفه  همواره کسب دانش کنم و زمان لازم را اختصاص داده تا به عمق کافی برسم .

 باقری نیا : محدودیتهای علمی و آموزشی , عدم شناخت مصرف کنندگان از کیفیت و نحوه مصرف صحیح, میزان سرمایه در گردش بالا  چالشهای اصلی در کار من  هستند .  ایجاد یک کسب و کار قهوه در سطح عالی شبیه  دریافت مدرک دکترا از یک دانشگاه معتبر می باشد , پر هزینه و زمانبر است .

خواجوی : آموزش و اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد . قهوه ایران بصورت بومی و قومی به جلو می رود. متاسفانه علاقه و گرایش بالای  مصرف کنندگان قهوه با سطح کمی وکیفی اطلاعات دست اندرکاران این حرفه همراه نیست و این موضوع مصرف کننده را دچار سر در گمی می کند . مشکل دیگر که می توانم عنوان کنم , عدم صداقت و شفافیت در ساختار کلی این صنعت می باشد که در تمامی نقاط اعم از تجارت , فراوری , آموزش و فروش عمده و خرده  بشدت وجود داشته و در حال تخریب تدریجی اعتماد و علاقه عموم می باشد. 

دهدیلانی :عدم ثبات درنرخ ارز , بسیاری از قوانین دست و پا گیر , سیستمهای نظارتی و اداری ناکارامد در امر تولید که گذشتن از هفت خوان آنها بسیاری از کارآفرینان را سرخورده کرده است .

از مسئولین خواهشمندم اگر واقعا به کار آفرینی و اشتغال زائی , تولید , صادرات و ارزآوری اهمیت می دهند . در جهت تصحیح نظام اداری دست و پا گیر در تولید  اقدام عاجل نمایند . لطفا  اجازه دهید خلاقیت ذهنی کار آفرین جهت افزایش کیفی و کمی تولید و  گسترش بازارمصرف داخلی و خارجی بکار رود .


4. اگر روزی تصمیم به ترک این حرفه داشته باشید , چه کسب و کار دیگری به غیر از قهوه برای شما جذابیت دارد ؟

صادقی : امیدوارم که هیچوقت در چنین شرایطی قرار نگیرم ,البته تولید و صادارت میوه خشک و خشکباررا هم دوست دارم 

آذریان : پاسخ دادن به این سوال بسیار سخت است , من تازه وارد این حرفه شده ام  و در حال پیدا کردن جایگاهی  برای خودم هستم و به خروج و شغل دیگر فکر هم نمی کنم . امیدوارم بتوانم موفق شوم .

باقری نیا : امیدوارم در کنار تولید قهوه بتوانم امسال  در زمینه واردات قهوه سبز نیز فعالیتم را شروع کنم .

خواجوی : به ترک این حرفه به هیچ وجه فکر نمی کنم , ولی اگر مجبور به این کار شوم در یکی از شاخهای نوشیدنی و غذا ادامه خواهم داد.

دهدیلانی : پیشینه من علم فایننس است و در این زمینه فعالیت مستمر دارم ولی فعالیت تجاری در زمینه قهوه برای ما بشکل عجیبی , سرگرمی همراه با کار است . کشف و خرید قهوه های خاص از مزارع بنام جهان , لذت فرآوری و آشامیدن و نوشانده محصولات خاص به همگان برای ما  مقوله ای بسیار پر ارزش است , از صمیم قلب بشما می گویم که  علیرغم تمام مشکلات موجود به  هیچ وجه به کسب و کار جایگزین فکر نمی کنیم .


5.نهایت آرزوی شغلی شما چیست ؟

صادقی : نهایت آرزوی شغلی من رضایت مندی هر چه بیشتر مشتریانم می باشد امیدوارم محصولات ویتولی در تمام کشور در دسترس مصرف کنندگان قرار گیرد و همچنین بتوانیم میزان بیشتری از محصولات را صادر نمائیم .

آذریان : بینهایت دوست دارم که با ترویج صحیح مصرف قهوه در کردستان و ارائه آموزشهای مرتبط ضمن ایفای نقش فرهنگی به گسترش بازار مصرف کمک کنم . همچنین پروژه ای برای  ایجاد کافی شاپهای زنجیره ای دارم .

باقری نیا : البته خیلی راحت نیست در شرایط سخت اقتصادی امروز در مورد سقف آرزوها صحبت کنیم ولی من همیشه آرزو دارم که بتوانم در سطحی فرا ملی در زمینه تجارت و تولید قهوه حضور داشته باشم .

خواجوی : تولید بیشتر . شعبات بیشتر . مشتری بیشتر نهایت آرزوی من است .همچنین   ایجاد فضای آموزشی در شعبات برای ترویج صحیح و عمیق فرهنگ قهوه نوشی .

دهدیلانی : نهایت آرزوی ما فعالیت قدرتمندانه موآ در خارج از مرزهای ایران عزیز است , باورداریم  کشور ما با توجه به موقعیت استراتژیک موجود می بایست هاب قهوه خاورمیانه باشد ! با توجه به پتانسیلهای موجود در کشور و زیر ساختهای مناسب ایجاد شده توسط شرکت قهوه موآ و دیگر عزیزان فعال در این حوزه  آرزو میکنیم که روزی نام ایران در منطقه و جهان بدرخشد و سهم مناسبی از بازارقهوه  در اختیار ما قرارگیرد , بی شک در این زمینه  راه درازی در پیش داریم .


ضمن تشکر ازپاسخگوئی  دوستان کارآفرین عزیزبه سوالات مطرح شده .

لازم به ذکر است در انتخاب افراد برای  پاسخگوئی به سوالات سعی شد از طیف متفاوتی از افراد فعال در صنعت قهوه ایران استفاده شود تا مسائل بصورت گسترده تر مورد بررسی قرار گیرد .

کارآفرین گرامی از اینکه با توجه به محدودیتهای موجود مجبور به حذف قسمتهائی از گفتار ارزشمند شما شدیم کمال پوزش را داریم .

همچنین امیدواریم که علاقمندان به سرمایه گذاری , مسئولین مرتبط , فعالان حوزه و همگی دوستداران قهوه با مطالعه مطلب فوق به نتایج مفیدی دست یابند .

                   با تشکر/ شیما حسین پور

 

 

            

         

         


اخبار

موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


مقالات

چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


طیف رنگ بندی در دانه سبز قهوه و تاثیر آن بر نمودار برشته کاری- قسمت اول
;چگونه رنگ دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی در هنگام چیدن ، خشک کردن ، پوست کندن و درجه بندی دانه ...


حقایقی در مورد قهوه بدون کافئین
کافئینCaffeine;یک ماده شیمیایی خوراکی است که درگیاهان مختلفی ازجمله;قهوه،;کاکائو،;کولا;و;چای;یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از;خوابید...


نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...