Specialty Coffee Association

IRAN
 

تعیین زمان برشته کردن Determining Roast Time


تعیین زمان برشته کردن Determining Roast Time


گروه بزرگی از دست اندرکاران برشته کاری در جهان بر این عقیده غلط باور دارد که برشته کردن کند، توسعه یافتگی بهتری را در دانه به ارمغان می آورد .

 این درست است که برشته کردن خیلی سریع منتهی به قهوه‌ای غیر توسعه یافته می شود ، اما برشته کردن کند نیز لزوماً تضمین‌کننده توسعه مطلوب نیست.

نه زمان کل برشته کردن و نه مدت زمان توسعه تعیین کننده توسعه نهایی در برشته کاری نمی باشند. شکل کل منحنی برشت بر توسعه تاثیر گذار است .


با فرض اینکه مقدار بچ  شما کمتر و یا مساوی با ظرفیت واقعی ماشین برشته کن شما باشد، محدوده وسیعی از منحنی های برشته کردن را با زمانهای مختلف به همراه توسعه و طعم مطلوب می توان ایجاد کرد و نمی‌توانم دقیقاً، محدوده زمانی بهینه را برای ماشین شما بگویم ، اما محدوده‌های تخمینی ذیل را پیشنهاد می دهم

  • دستگاه برشته کن  قدیمی استوانه ای ، ۱۰ الی ۱۶ دقیقه
  •  دستگاه برشته کن  با حرارت غیر مستقیم و یا دارای صفحه محافظ ، ۹ الی ۱۵ دقیقه
  •  دستگاه برشته کن  بستر سیال ، ۷ الی ۱۱ دقیقه

 در هر ماشین برشته کن ، مقدار نمونه کمتر نیاز به زمان کوتاه‌تری برای توسعه دارد. چگالی ، اندازه و میزان رطوبت دانه سبز و درجه برشتگی هم در زمان بهینه برشته شدن تاثیرگذارند


سرعت چرخش در دقیقه استوانه Drum RPM

یکی از مواردی که بایستی تنظیم شود سرعت چرخش استوانی برشته کن در دقیقه است که با توجه به قطر داخلی و وزن نمونه ای که برشته می شود تعیین می گردد.

تنظیم سرعت چرخش بایستی مخلوط سازی مناسب دانه‌ها به منظور برشته شدن یکنواخت با حداقل خطر سوختگی سطحی را تامین کند . 

بر اساس تجربیات و ارزیابی های غیر رسمی از شرکت های مختلف توصیه به استفاده از محدوده های جدول ذیل برای اندازه نمونه های بین ۶۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت اسمی ماشین می کنم. 

  • ظرفیت اسمی دستگاه 5 تا 12 کیلوگرم ، سرعت چرخش 52 تا 54 دقیقه 
  • ظرفیت اسمی دستگاه 15 تا 22 کیلوگرم ، سرعت چرخش 50 تا 52 دقیقه 
  • ظرفیت اسمی دستگاه 30 تا 45 کیلوگرم ، سرعت چرخش 48 تا 50 دقیقه

 

این اعداد تعداد میانگین هایی تخمینی بر اساس ابعاد معمول  محفظه برشته کن هستند . معیار اصلی برای سرعت چرخش مناسب مخلوط سازی یکنواخت و برشته کردن دانه ها با حداقل سوختگی سطحی است.

 برشته کننده ها بایستی موارد ذیل را در هنگام تنظیم سرعت چرخش مد نظر قرار دهند  :

  •  سرعت چرخش بالاتر به طور جزئی سبب افزایش جریان هوا و انتقال حرارت از طریق جابجایی میشود. 
  •  اندازه کوچک نمونه دربرشته کاری نیاز به سرعت چرخش پایین تری هم دارد .
  • اگر تنظیم سرعت چرخش دستگاه شما به آسانی قابل تنظیم است، افزایش تدریجی سرعت چرخش را با پیشرفت برشته کردن انجام دهید. این کار باعث اختلاط یکنواخت و چرخش دانه ها هنگامی که حجیم شدند می شود. ( تصور کنید که افزایش حجم دانه‌ها معادل افزایش مقدار نمونه برشکاری است(. 


نویسنده : اسکات راوو

ترجمه : آیسان خاورمیانه کالا

بازنویسی : خانه قهوه تخصصی


x