Specialty Coffee Association

IRAN
 

قهوه عاج سیاه ، گرانترین قهوه دنیا Elephant coffee *


قهوه عاج سیاه ، گرانترین قهوه دنیا Elephant coffee *

گرانترین قهوه جهان در منطقه مثلث طلایی کشور تایلند تولید می شود و صد البته که شهرت جهانی این منطقه به دلیل تولید دیگر محصولات  غیر قانونی می باشد.
آقای بلاک دینکین کارآفرین 44 ساله کانادایی از سال 2003 در تولید نوع خاصی از قهوه را در این منطقه سرمایه گذاری کرده است.
 
این نوع قهوه که  قهوه عاج سیاه < Black Ivory Coffee >   نامیده می شود ، از میوه های مرغوب قهوه ای تهیه می شوند که از معده فیل های عظیم الجثه عبور کرده و سپس فرآوری می شوند . این قهوه گرانترین قهوه دنیا است.
 
دستگاه گوارش فیل با عمل تخمیر پروتئین قهوه را از بین می برد و به آن طعم خاص و منحصر بفردی می دهد.
نحوه فرآوری این نوع قهوه بسیار شبیه کوپی لواک * می باشد. کارفرمای کانادایی متوجه شد که جایگاه جهانی قهوه کپی لواک بدلیل تقلب ، سواستفاده از حیوانات و بیماریها در حال تضعیف شدن می باشد.
 
آقای بلاک دینکین معتقد است این نوع تقلب ها و سوء استفاده ها در مورد قهوه عاج سیاه وجود ندارد. او معتقد است که فیل برخلاف کپی لواک و انسان ، گیاه خواراست . آنها روزانه مقدار زیادی علف و گیاههان سبز می خورند . حیوانات گیاه خوار برای هضم گیاهان عمل تخمیر را در معده شان انجام می دهند تا قسمت های جامد گیاهان براحتی شکسته و هضم شوند .
 
او معتقد است فرآیند تخمیر که در بسیاری دیگر از صنایع غذایی و نوشیدنی ها استفاده می شود . در این مورد خاص بطور طبیعی باعث استخراج شکر موجود در دانه های قهوه می شود . بعلاوه کمک می کند عطر و طعم پالپ میوه قهوه به داخل دانه ها رسوخ کند.
او می خواهد مردم قهوه اش را مزه کنند. قهوه ای با عطر گلها و شکلات و مزه شکلات مالتی و کمی گیلاس ، در این قهوه هیچ گونه تلخی وجود ندارد و بسیار شفاف و گواراست. شباهتی عجیب به چای دارد.شاید می توان Black Ivory coffee را پلی بین قهوه و چای دانست. 
 
نقطه شروع داستان غذا دادن به فیل هاست . میوه های قهوه  با دیگر میوه ها مخلوط شده و از دو راه ، یکی مستقیماً از راه دهان و یا بصورت مکشی از خرطوم وارد دهان فیل ها می شود . سپس بین 2 تا 3 روز طول می کشد که حیوان بارش را تخلیه کند .
فیل بانان < Mahouts > و همسرانشان می بایست دانه ها را از میان تفاله ها جداسازی کرده و چندین مرتبه با آب آنها را بشویند . اکثر اوقات این جداسازی و شستن براحتی صورت نمی گیرد. به همین دلیل برای بدست آوردن نیم کیلو قهوه عاج سیاه می بایست 16 کیلو میوه قهوه به فیل خورانده شود . مقدار زیادی از این دانه ها خرد شده و قابل بازیافت برای فرآیند تفت نخواهد بود .
 
آقای کانادایی معتقد است که آرام پز فیلی به تنهایی باعث این نتیجه عالی نمی شود . او از نوع مرغوبی از گونه عربیکا استفاده می کند که در منطقه Tribes در شمال تایلند و مرز میانمار بدست می آید . همینطور فرآیند خشک کردن طولانی و تفت دقیق ، قهوه عاج سیاه را منحصر به فرد می کند .
 
کل محصول بدست آمده در سال 2012 ، 70 کیلوگرم و در سال 2014 ، به حدود 200 کیلو گرم افزایش خواهد یافت . محدودیت *تولید این محصول و برندینگ زیرکانه * باعث گردیده که هر کیلو از این محصول 1100 دلار به تعداد  محدودی از هتل های لوکس جهان فروخته شود و حداقل قیمت برای هر فنجان از این قهوه 50 دلار می باشد .
 
در شروع این طرح یکی از چالشهای آقای کانادایی پیدا کردن فیل هایی به این منظور بود . صاحبان فیل ها نگران ازدیاد کافئین و دیگر مواد در بدن حیوان و هیجان بیش از حد طبیعی فیل هایشان بودند. این چالش پای آقای بلاک دینکین  را به بنیاد حمایت از فیلهای آسیایی در شمال تایلند باز کرد .
در واقع نگرانی اصلی این نیست که ازدیاد کافئین در بدن فیل ها باعث تهیج کاذب فیلها شود بلکه عادت فیل ها به کافئین و عدم رسیدن میزان کافی به آنها باعث سردرد فیلها و بداخلاقی آنها می شود که این حالت بسیار خطرناک است.
 
در انتها این کارفرمای کانادایی مقیم در تایلند ، ضمن ابراز خوشحالی از کار در طبیعت زیبا در کنار مردمانی خونگرم ، برنامه ای برای تولید بیشتر در سالهای آتی ندارد و می گوید همینکه لازم نیست بیشتر از 50 درصد از درآمدم را به اداره مالیات کشور کانادا بدهم ، بسیار شانس آورده ام !! 
 
برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک http://www.blackivorycoffee.com  مراجعه فرمایید.
 
 
خانه قهوه تخصصی ایران / شیما حسین پور
 
   پاورقی :
 
* کپی لواک
  • نوعی قهوه است که از دانه های قهوه موجود در مدفوع حیوانی از رده راسویان تهیه می شود .این حیوان پس از خوردن قهوه آن را دفع می کند که از آن برای تهیه این نوع قهوه استفاده می کنند. 
 
* زیرکانه 
  • تبلیغ جهانی حمایت از فیل های تحت نظر بنیاد فیل آسیایی در تایلند
  • اختصاص 8 درصد از فروش این محصول برای نگهداری فیل های بیمار 
 
* محدودیت
  • استفاده از نوع خاص از میوه قهوه عربیکا
  • توجه به اشتها و خواست حیوان
  • تخریب و از بین رفتن بالاتر از 85 درصد از قهوه بلعیده شده توسط فیل در فرآیند هضم
  • 8800 دانه قهوه برابر است با یک کیلو قهوه عاج سیاه
 
 
 
 


اخبار

آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


ترویج قهوه ترک در امریکای شمالی *
کامیونی با طراحی زیبای دوره عثمانی در کنار خیابان پنجم نیویورک ایستاده ، چند دختر و پسر با لباسهای سنتی ترکیه در حال سرو قهوه و پاسخ به سوالات رهگذران...


دوره آموزشی شکلات ساز با ارائه گواهینامه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور
نام استاندارد آموزش شغل : شکلات سازشرح استاندارد : شکلات ساز شغلی است از مشاغل خدمات تغذیه که دارای شایستگی های انتخاب مواد پایه تشکیل دهنده شکلات و ک...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...


سینی ریزش Drip Tray *
سینی در ماشین اسپرسو که فنجان را برای پر شدن روی ان قرار می دهند و برای جمع آوری سر ریز و چکه در زیر گروپ طراحی شده است....


دستگاه برشته کاری استوانه ای قهوه Drum Roaster*
دستگاه برشته کاری قهوه که دارای محفظه ای استوانه ای با حجم مشخصی برای فراوری قهوه می باشددر این روش برشته کاری قهوه; استوانه ها در حجمهای 100 گرم; الی...