Specialty Coffee Association

IRAN
 

چهار دلیل مستحکم برای ننوشیدن استارباکس


چهار دلیل مستحکم برای ننوشیدن استارباکس

بدون شک استارباکس یک مرجع مهم قهوه در جهان کنونی محسوب می شود . مدیریت متمرکز 23187 شعبه در 64 کشور جهان و فروش سالیانه 14.9 بیلیون دلار بسیار اغوا کننده و تحسین برانگیز می باشد.
مدیر ارشد این مجموعه کافی شاپ زنجیره ای جهانی آقای هوارد شولتز است که با 1.6 بیلیون دلار جزو بیلیونر های جهانی میباشد .
این ارقام در حالی که ممکن است در نگاه اول به طور قاطع تحسین برانگیز باشد اما از یک سوال مهم نمی شود سر سری گذشت . آیا مواد اولیه غذایی و نوشیدنی های استارباکس از کیفیت و سلامت لازم برخوردار است ؟
 متخصصان علوم غذایی با عنوان چهار مورد ذیل معتقدند که استارباکس یک گزینه سلامت نیست.
 
 
1- کیفیت قهوه دانه ها :
دانه های مورد مصرف در استارباکس معمولاً توسط سموم آفت کش قوی کشت و به بار نشسته اند و تنها کمی بیشتر از 1.1 درصد از قهوه مورد استفاده از انواع ارگانیک می باشد. حتی قهوه های بدون کافئین  این ابرشرکت قهوه جهانی ، وضعیت مطلوبی نداردو گزینه سالمی محسوب نمی شود.
قهوه بدون کافئین ( دی کف ) استارباکس از دانه های معمولی قهوه که معمولاً سم پاشی شده اند تهیه می شوند . بدتر اینکه برای جداسازی کافئین می بایست این قهوه دانه ها درون حلالهایی مثل متیلن کلرید خیس شوند . این محلول شیمیایی مولد یا تشدید کننده سرطان می باشد. همچنین این مواد سیستم عصبی مرکزی را هدف قرارداده و بسیار برای کبد و کلیه خطرناک هستند. 
انجمن تجارت ارگانیک ( OTA ) تنها دو روش را برای جاسازی کافئین از قهوه پیشنهاد می کند . روش اول که آب سوئیسی ( Swiss water  ) نامیده میشود و روش دوم استفاده از کربن دی اکسید غیر سمی می باشد.
گزارشی در مجله مصرف کننده سال 2011 چاپ شد و در آن تفاوت قهوه استارباکس و مک دونالد بدینگونه نوشته شده است.
قهوه استارباکس قوی اما سوخته است و تلخی آن به میزانی است که به جای از بین بردن خواب آلودگی ، اشک از چشمان شما سرازیر می کند.
 خوانندگان این مطلب که با انواع روشهای تفت قهوه آشنایی دارند مطلع هستند که در تفت های بسیار تیره ( ایتالیان و فرانسه ) که گاهی اوقات دانه قهوه ها شبیه ذغال می شوند ، عطر و طعم جغرافیایی قهوه از بین می رود و هویت واقعی قهوه مفقود می شود. حتما می پرسید چرا استارباکس دانه ها را می سوزاند ؟؟
تلاش استارباکس برای بدست آوردن طعم یکدست از انواع متفاوت قهوه با هدف یکدست سازی ذائقه جهانی محصولاتش می باشد. 
 
2- کیفیت شیر مصرفی استارباکس :
شیر مصرفی استارباکس از گاوهایی تهیه می شوند که بصورت محدود و متمرکز زندگی می کنند که اصطلاحا Cafo  نامیده می شوند . برای این گاوها رژیم غذایی نامناسبی شامل محصولات کشاورزی ژنتیکی مثل بلال ، سویا و غیره در نظر گرفته می شود . به گاوهای بیچاره طی چرخه زندگیشان آنتی بیوتیکهای قوی به صورت روزمره نیز تزریق می شود .
در سال 2011 استارباکس تقریباً 350 میلیون لیتر شیر در یک سال استفاده کرد . این میزان برای پرکردن بیش از 155 استخر هم سایز استخرهای المپیک کافی است . استارباکس بزرگ و بزرگ تر می شود و بالطبع میزان شیر مورد مصرف بیشتر می شود .
در سال 2007 انجمن جهانی مصرف کنندگان ارگانیک (  OCA ) با تحت فشار قراردادن استارباکس این مجموعه را مجبور به توقف در استفاده از شیرهای هورمونی شرکت Monsanto’s rBGH کرد .
هرچند که استارباکس با زیرکی تمام این پیروزی که توسط انجمن جهانی مصرف کنندگان ارگانیک کسب شده بود را با تبلیغی حرفه ای به قول ما ماست مالی کرد.
در این تبلیغ استارباکسی ها اعلام کردند که ما نه تنها از شیرهای هورمونی استفاده نمی کنیم بلکه فقط از شیرهایی استفاده می کنیم که بصورت ژنتیکی تغییر شکل داده نشده باشد .
 
3- شیر سویای ارگانیک  مصرفی استارباکس :
علاقمندان به مصرف شیر سویا به جای شیرهای معمولی ، گول کلمه ارگانیک را نخورند !!!!
محققان می گویند تنها نوع شیر سویای ارگانیک برای مصرف ، محصولی است که از مخمر سویا بدست می آید .در گزارشی از یک مجله سلامتی چاپ نیویورک اعلام شده بود ، شیر سویای مصرف شده در استارباکس دارای موادی هستند که " کاراچینان " نامیده می شود . این مواد ظاهراً طبیعی و سالم و از نوعی جلبک بدست می آید . متاسفانه 
گزارشات رسیده مبنی بر این است که این ماده می تواند آثار مخربی بر معده و دیگر ارگانهای بدن بگذارد و این ماده بعد از هضم غذا مولد و تشدید کننده سرطان می باشد.
 
4- پخت مواد خوراکی آلوده ( سمی ) :
شیرینیها ، دونات ها ، ساندویچ های نسبتاً گران قیمت استارباکس حاوی مواد سمی  زیر می باشد.
1-  مواد غذایی و آردهای نامرغوب
2- شکرهای تولید شده درفرآیند شیمیایی ومضر
3- کربوکسی متیل سلولز ( Cellulose gum  )
4- روغنهای ارزان قیمت و سمی مشتق شده از سویا و ذرت
5- آزودی کربن آمید . در بسیاری از کشورها ممنوع می باشد و باعث بیماری آسم می شود.
6- پروپیلن گلیکول . از مشتقات نفتی که در ضد یخ استفاده می شود .
7- سدیم بنزوئیک اسید که به وفور در کیک لیمویی مشهور استارباکس استفاده میشود.
به طور مثال ترکیب سدیم بنزوئیک و ویتامین سی و یا اسید اسکوربیک ، ماده ای می سازد که براحتی با تخریب DNA موجود در سلولها ، مولد و تشدید کننده سرطان می شود.
متاسفانه مواد غذایی استارباکس مملو از حجم زیادی از انواع هورمونها می باشد که موجب سرطان پستان و پروستات می شوند .
 
خوب ، حالا حتماً می پرسید با وجود این همه مشکلات ، راه حل چیست ؟
 
پیشنهاد ما به دوستان خارج از کشور بررسی و شناخت و حمایت از کافی شاپ های مستقل و محلی است که ضمن ارائه محصولات با کیفیت به شما ، با تنوع موزیک و فضای موجود در هر کدام از این کافی شاپ ها شما تجارب متفاوتی را کسب خواهید کرد و مثل استارباکس تکراری نخواهند بود .
و از دوستان داخل کشور نیز خواهشمندیم دعا کنند تا پای استارباکس به کشور ما باز نشود !! 
 
جهت کسب اطلاعات بیشتر به لینک http://www.organicconsumers.org مراجعه فرمایید.
 
گردآوری :رضا حواله دار
 
 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...