Specialty Coffee Association

IRAN
 

بخش 37 - بخار و کف دادن شیر


بخش 37 - بخار و کف دادن شیر

۷- بخار و کف دادن شیر

شیری که به خوبی بخار داده و کف داده شده باشد، برای تهیه نوشیدنیهای بر پایه شیر و اسپرسو یک عامل بسیار مهم می باشد.

حتی سخت گیر ترین و مشکل پسندترین افراد نیز نمی توانند در مقابل طعم عالی آن مقاومت کنند و از خوردن یک کاپوچینو عالی سرباز زنند.


۱ - ۷ - روش مخصوص بخار دادن کف شیر برای لاته

این مواد مخصوص داغ کردن و کف دادن شیر برای کاپوچینو و لاته می باشد.

- پارچ استیل خنک

- شیر

- دستگاه اسپرسو که در درجه کف و بخار تنظیم شده باشد.

- حوله مرطوب

تذکر برای کسانی که اسپرسوساز تکنفره دارند. اگر یک دستگاه تک مخزنی دارید امکان دارد بخواهید شیر را قبل از اسپرسو کف بدهید. اما این ماشین پس از هر بار مصرف یک مکث چند دقیقه ای دارد و باید دارای دو حالت شیر جوش و قهوه جوش باشد که هر کدام دمای متفاوتی دارد تا بتوان به هر دو منظور از آن استفاده کرد. بخار دادن صحیح کلید آماده کردن یک کاپوچینو خوب است. همان طور که کف روی سطح قهوه کمک زیادی به زیبایی ظاهری و ساختار قهوه می کند.

دستورالعمل:

١- پارچ را تا نصفه از شیر پر کنید به صورتی که فضای کافی برای بالا آمدن شیر وجود داشته باشد.

شیر بخار را باز و بسته کرده تا آب داخل آن خارج شود.

۲- شیر بخار را به داخل پارچ برده و با فشار زیاد باز کرده تا به لایه های زیرین برود.

۳- بخار را تا آخرین درجه زیاد کنید و پارچه را به آرامی پایین بیاورید.

۴- وقتی که تمامی حباب ها زیر سطح شیر رفتند و دستگاه را خاموش و پارچ را خارج کنید.

۵- اگر میزان بیشتری کف می خواهید ,سرلوله بخار را زیر سطح شیر نگه دارید و اگر فقط شیر گرم می خواهید سر لوله بخار در پائین ترین سطح شیر قرار گیرد .

۶- بعد از هر بار استفاده از لوله بخار ,آنرا با یک پارچه نمدار نظافت نمائید.

پارچه را دور لوله بسته و بخار را آزاد کنید تا گر شیری درون لوله باقی ماندهاست بیرون بیاید.


مواظب باشید دست خود را نسوزانید.



اشتباهات رایج در بخار دادن شیر

چرخاندن پارچ و بالا و پایین بردن آن در هنگام کف دادن و بخار دادن شیر باعث بوجود آمدن حباب های بزرگ روی آن می شود.

همچنین اگر سرلوله بخار ماشین کاملا از داخل شیر بیرون قرار بگیردباعث ایجاد کف سبک و حباب دار می شود .

نتیجه مطلوب بخار دادن شیر و ایجاد بافت مخملی همراه بافت فشرده است نه حباب های بزرگ و سبک.



۲ - ۷ - روش مخصوص جوشاندن و بخار دادن کاپوچینو

کاپوچینو درواقع از 1/3 شیر جوشیده، 1/3 شیر بخار و 1/3 قهوه اسپرسو تشکیل می شود. اما این معادله هیچ وقت به این دقت رعایت نمی شود. پس بهتر است روی بخار شیر و بوجود آوردن کف مناسب بیشتر تمرکز کنید و باید دقت کنید که این شیر نباید خیلی داغ شود. با تمرین و در طی زمان شما معادله مخصوص خود را برای کاپوچینو اختراع کنید.


دستورالعمل

این دستور تقریبا مانند دستور لانه می باشد تفاوت اصلی کاپوچینو با اسپرسو، میزان استفاده از شیر کف داده شده در آن است. از تمامی دستورات لاته تا مرحله ۵ آن پیروی کنید،

سپس :

١- بخار شیر را درون اسپرسو بریزید. از یک قاشق استفاده کرده و کف ها و حباب ها را کنار بریزید.

۲- از همان قاشق اسفتاده کنید تا کف ها را به سطح بیاورید.


۳ - ۷ - روش مخصوص برای بخار و کف دادن ماکیاتو

ماکیاتو آسان ترین نوشیدنی از مشتقات اسپرسو با پایه اصلی شیر می باشد. در این نوشیدنی از بخار شیر خبری نیست و فقط از شیر کف کرده و اسپرسو تشکیل شده است.

• دستورالعمل

برای آماده کردن شیر، برای ماکیاتو تا مرحله ۵ دستورالعمل لاته را طی کرده و سپس :

۱- تکه های کف را جدا کنی و شیر و اسپرسو را مخلوط کنید.

۲- کف را روی آن بریزید.

یادآوری: ما از بخار شیر استفاده نمی کنیم فقط به مقدار بسیار کمی کف شیر رویش می ریزیم.


۴ - ۷- روش مخصوص کاپوچینو

یک کاپوچینوی خشک خوب، محتوی هیچ گونه شیر بخار داده شده نمی باشد و فقط فوم شیر بر روی اسپرسو قرار می گیرد. با مقایسه این با کاپوچینوی معمولی به خوبی این اختلاف را متوجه می شوید.

خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan







اخبار

دالگونا کافی یا ویپد کافی ؟ Dalgona coffee Or Whipped coffee
چند ماه پیش خانم کتی انجل شرکتی به نام ویپ درینک در امریکا تاسیس و در اولین قدم کیت هائی را ارائه کرد که با آن می توان ویپد کافی به معنای قهوه غلیظ ...


سازمان جهانی قهوه International Coffee Organization
سازمان جهانی قهوه; ;International Coffee Organization;; ;در سال ۱۹۶۳ و در شهر لندن، تحت نظارت سازمان ملل متحد راه‌اندازی شد. این سازمان از توافق‌نامه...


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


مقالات

جدا سازی دانه های سبز قهوه براساس اندازه Size Classification
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه ذرات هم در پروسه فر...


وزن سنجی Gravimeter Analysis
این مرحله اولین مرحله از مراحل طبقه بندی می باشد که دانه های قهوه را بر اساس وزن مخصوصشان طبقه بندی می کند ، در اینجا دانه هایی که شکسته و رشد نیافته ...


دستگاه جدا كننده فتو اپتيكال Photo – optical sorter
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت و...


کافئین Caffeine
کشف کافئین ;Caffeine Discovery; کشف علمی کافئین در سال ;1819 نتیجه ملاقات یک شاعر آلمانی به نام گوئت و دانشمند جوانی به نام فردیناند رانج بود.شاعر آ...


گونه شناسی گیاهان قهوه Typology of Coffee plants
گونه ;species در تولید مثل ارگانیسم ها (گیاهان عالی مانند قهوه) ، گونه ها تشکیل شده اند از نمونه هائی که می توانند با یکدیگر آمیزش پیدا کرده و ایجاد...


مزرعه

کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرآوری گیلاس های قهوه
فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


خشک کردن طبیعی قهوه ( زیر نور آفتاب )
خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب);;خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال زمین آسفال...


سورتینگ قهوه سبز قبل از پروسه ی حمل و نقل Cleaning & Sorting Green Coffee Bean
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


انواع کشت قهوه
1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...