Specialty Coffee Association

IRAN
 

بخش 37 - بخار و کف دادن شیر


بخش 37 - بخار و کف دادن شیر

۷- بخار و کف دادن شیر

شیری که به خوبی بخار داده و کف داده شده باشد، برای تهیه نوشیدنیهای بر پایه شیر و اسپرسو یک عامل بسیار مهم می باشد.

حتی سخت گیر ترین و مشکل پسندترین افراد نیز نمی توانند در مقابل طعم عالی آن مقاومت کنند و از خوردن یک کاپوچینو عالی سرباز زنند.


۱ - ۷ - روش مخصوص بخار دادن کف شیر برای لاته

این مواد مخصوص داغ کردن و کف دادن شیر برای کاپوچینو و لاته می باشد.

- پارچ استیل خنک

- شیر

- دستگاه اسپرسو که در درجه کف و بخار تنظیم شده باشد.

- حوله مرطوب

تذکر برای کسانی که اسپرسوساز تکنفره دارند. اگر یک دستگاه تک مخزنی دارید امکان دارد بخواهید شیر را قبل از اسپرسو کف بدهید. اما این ماشین پس از هر بار مصرف یک مکث چند دقیقه ای دارد و باید دارای دو حالت شیر جوش و قهوه جوش باشد که هر کدام دمای متفاوتی دارد تا بتوان به هر دو منظور از آن استفاده کرد. بخار دادن صحیح کلید آماده کردن یک کاپوچینو خوب است. همان طور که کف روی سطح قهوه کمک زیادی به زیبایی ظاهری و ساختار قهوه می کند.

دستورالعمل:

١- پارچ را تا نصفه از شیر پر کنید به صورتی که فضای کافی برای بالا آمدن شیر وجود داشته باشد.

شیر بخار را باز و بسته کرده تا آب داخل آن خارج شود.

۲- شیر بخار را به داخل پارچ برده و با فشار زیاد باز کرده تا به لایه های زیرین برود.

۳- بخار را تا آخرین درجه زیاد کنید و پارچه را به آرامی پایین بیاورید.

۴- وقتی که تمامی حباب ها زیر سطح شیر رفتند و دستگاه را خاموش و پارچ را خارج کنید.

۵- اگر میزان بیشتری کف می خواهید ,سرلوله بخار را زیر سطح شیر نگه دارید و اگر فقط شیر گرم می خواهید سر لوله بخار در پائین ترین سطح شیر قرار گیرد .

۶- بعد از هر بار استفاده از لوله بخار ,آنرا با یک پارچه نمدار نظافت نمائید.

پارچه را دور لوله بسته و بخار را آزاد کنید تا گر شیری درون لوله باقی ماندهاست بیرون بیاید.


مواظب باشید دست خود را نسوزانید.



اشتباهات رایج در بخار دادن شیر

چرخاندن پارچ و بالا و پایین بردن آن در هنگام کف دادن و بخار دادن شیر باعث بوجود آمدن حباب های بزرگ روی آن می شود.

همچنین اگر سرلوله بخار ماشین کاملا از داخل شیر بیرون قرار بگیردباعث ایجاد کف سبک و حباب دار می شود .

نتیجه مطلوب بخار دادن شیر و ایجاد بافت مخملی همراه بافت فشرده است نه حباب های بزرگ و سبک.



۲ - ۷ - روش مخصوص جوشاندن و بخار دادن کاپوچینو

کاپوچینو درواقع از 1/3 شیر جوشیده، 1/3 شیر بخار و 1/3 قهوه اسپرسو تشکیل می شود. اما این معادله هیچ وقت به این دقت رعایت نمی شود. پس بهتر است روی بخار شیر و بوجود آوردن کف مناسب بیشتر تمرکز کنید و باید دقت کنید که این شیر نباید خیلی داغ شود. با تمرین و در طی زمان شما معادله مخصوص خود را برای کاپوچینو اختراع کنید.


دستورالعمل

این دستور تقریبا مانند دستور لانه می باشد تفاوت اصلی کاپوچینو با اسپرسو، میزان استفاده از شیر کف داده شده در آن است. از تمامی دستورات لاته تا مرحله ۵ آن پیروی کنید،

سپس :

١- بخار شیر را درون اسپرسو بریزید. از یک قاشق استفاده کرده و کف ها و حباب ها را کنار بریزید.

۲- از همان قاشق اسفتاده کنید تا کف ها را به سطح بیاورید.


۳ - ۷ - روش مخصوص برای بخار و کف دادن ماکیاتو

ماکیاتو آسان ترین نوشیدنی از مشتقات اسپرسو با پایه اصلی شیر می باشد. در این نوشیدنی از بخار شیر خبری نیست و فقط از شیر کف کرده و اسپرسو تشکیل شده است.

• دستورالعمل

برای آماده کردن شیر، برای ماکیاتو تا مرحله ۵ دستورالعمل لاته را طی کرده و سپس :

۱- تکه های کف را جدا کنی و شیر و اسپرسو را مخلوط کنید.

۲- کف را روی آن بریزید.

یادآوری: ما از بخار شیر استفاده نمی کنیم فقط به مقدار بسیار کمی کف شیر رویش می ریزیم.


۴ - ۷- روش مخصوص کاپوچینو

یک کاپوچینوی خشک خوب، محتوی هیچ گونه شیر بخار داده شده نمی باشد و فقط فوم شیر بر روی اسپرسو قرار می گیرد. با مقایسه این با کاپوچینوی معمولی به خوبی این اختلاف را متوجه می شوید.

خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan







اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...