Specialty Coffee Association

IRAN
 

بخش 37 - بخار و کف دادن شیر


بخش 37 - بخار و کف دادن شیر

۷- بخار و کف دادن شیر

شیری که به خوبی بخار داده و کف داده شده باشد، برای تهیه نوشیدنیهای بر پایه شیر و اسپرسو یک عامل بسیار مهم می باشد.

حتی سخت گیر ترین و مشکل پسندترین افراد نیز نمی توانند در مقابل طعم عالی آن مقاومت کنند و از خوردن یک کاپوچینو عالی سرباز زنند.


۱ - ۷ - روش مخصوص بخار دادن کف شیر برای لاته

این مواد مخصوص داغ کردن و کف دادن شیر برای کاپوچینو و لاته می باشد.

- پارچ استیل خنک

- شیر

- دستگاه اسپرسو که در درجه کف و بخار تنظیم شده باشد.

- حوله مرطوب

تذکر برای کسانی که اسپرسوساز تکنفره دارند. اگر یک دستگاه تک مخزنی دارید امکان دارد بخواهید شیر را قبل از اسپرسو کف بدهید. اما این ماشین پس از هر بار مصرف یک مکث چند دقیقه ای دارد و باید دارای دو حالت شیر جوش و قهوه جوش باشد که هر کدام دمای متفاوتی دارد تا بتوان به هر دو منظور از آن استفاده کرد. بخار دادن صحیح کلید آماده کردن یک کاپوچینو خوب است. همان طور که کف روی سطح قهوه کمک زیادی به زیبایی ظاهری و ساختار قهوه می کند.

دستورالعمل:

١- پارچ را تا نصفه از شیر پر کنید به صورتی که فضای کافی برای بالا آمدن شیر وجود داشته باشد.

شیر بخار را باز و بسته کرده تا آب داخل آن خارج شود.

۲- شیر بخار را به داخل پارچ برده و با فشار زیاد باز کرده تا به لایه های زیرین برود.

۳- بخار را تا آخرین درجه زیاد کنید و پارچه را به آرامی پایین بیاورید.

۴- وقتی که تمامی حباب ها زیر سطح شیر رفتند و دستگاه را خاموش و پارچ را خارج کنید.

۵- اگر میزان بیشتری کف می خواهید ,سرلوله بخار را زیر سطح شیر نگه دارید و اگر فقط شیر گرم می خواهید سر لوله بخار در پائین ترین سطح شیر قرار گیرد .

۶- بعد از هر بار استفاده از لوله بخار ,آنرا با یک پارچه نمدار نظافت نمائید.

پارچه را دور لوله بسته و بخار را آزاد کنید تا گر شیری درون لوله باقی ماندهاست بیرون بیاید.


مواظب باشید دست خود را نسوزانید.



اشتباهات رایج در بخار دادن شیر

چرخاندن پارچ و بالا و پایین بردن آن در هنگام کف دادن و بخار دادن شیر باعث بوجود آمدن حباب های بزرگ روی آن می شود.

همچنین اگر سرلوله بخار ماشین کاملا از داخل شیر بیرون قرار بگیردباعث ایجاد کف سبک و حباب دار می شود .

نتیجه مطلوب بخار دادن شیر و ایجاد بافت مخملی همراه بافت فشرده است نه حباب های بزرگ و سبک.



۲ - ۷ - روش مخصوص جوشاندن و بخار دادن کاپوچینو

کاپوچینو درواقع از 1/3 شیر جوشیده، 1/3 شیر بخار و 1/3 قهوه اسپرسو تشکیل می شود. اما این معادله هیچ وقت به این دقت رعایت نمی شود. پس بهتر است روی بخار شیر و بوجود آوردن کف مناسب بیشتر تمرکز کنید و باید دقت کنید که این شیر نباید خیلی داغ شود. با تمرین و در طی زمان شما معادله مخصوص خود را برای کاپوچینو اختراع کنید.


دستورالعمل

این دستور تقریبا مانند دستور لانه می باشد تفاوت اصلی کاپوچینو با اسپرسو، میزان استفاده از شیر کف داده شده در آن است. از تمامی دستورات لاته تا مرحله ۵ آن پیروی کنید،

سپس :

١- بخار شیر را درون اسپرسو بریزید. از یک قاشق استفاده کرده و کف ها و حباب ها را کنار بریزید.

۲- از همان قاشق اسفتاده کنید تا کف ها را به سطح بیاورید.


۳ - ۷ - روش مخصوص برای بخار و کف دادن ماکیاتو

ماکیاتو آسان ترین نوشیدنی از مشتقات اسپرسو با پایه اصلی شیر می باشد. در این نوشیدنی از بخار شیر خبری نیست و فقط از شیر کف کرده و اسپرسو تشکیل شده است.

• دستورالعمل

برای آماده کردن شیر، برای ماکیاتو تا مرحله ۵ دستورالعمل لاته را طی کرده و سپس :

۱- تکه های کف را جدا کنی و شیر و اسپرسو را مخلوط کنید.

۲- کف را روی آن بریزید.

یادآوری: ما از بخار شیر استفاده نمی کنیم فقط به مقدار بسیار کمی کف شیر رویش می ریزیم.


۴ - ۷- روش مخصوص کاپوچینو

یک کاپوچینوی خشک خوب، محتوی هیچ گونه شیر بخار داده شده نمی باشد و فقط فوم شیر بر روی اسپرسو قرار می گیرد. با مقایسه این با کاپوچینوی معمولی به خوبی این اختلاف را متوجه می شوید.

خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan