Specialty Coffee Association

IRAN
 

بخش 37 - بخار و کف دادن شیر


بخش 37 - بخار و کف دادن شیر

۷- بخار و کف دادن شیر

شیری که به خوبی بخار داده و کف داده شده باشد، برای تهیه نوشیدنیهای بر پایه شیر و اسپرسو یک عامل بسیار مهم می باشد.

حتی سخت گیر ترین و مشکل پسندترین افراد نیز نمی توانند در مقابل طعم عالی آن مقاومت کنند و از خوردن یک کاپوچینو عالی سرباز زنند.


۱ - ۷ - روش مخصوص بخار دادن کف شیر برای لاته

این مواد مخصوص داغ کردن و کف دادن شیر برای کاپوچینو و لاته می باشد.

- پارچ استیل خنک

- شیر

- دستگاه اسپرسو که در درجه کف و بخار تنظیم شده باشد.

- حوله مرطوب

تذکر برای کسانی که اسپرسوساز تکنفره دارند. اگر یک دستگاه تک مخزنی دارید امکان دارد بخواهید شیر را قبل از اسپرسو کف بدهید. اما این ماشین پس از هر بار مصرف یک مکث چند دقیقه ای دارد و باید دارای دو حالت شیر جوش و قهوه جوش باشد که هر کدام دمای متفاوتی دارد تا بتوان به هر دو منظور از آن استفاده کرد. بخار دادن صحیح کلید آماده کردن یک کاپوچینو خوب است. همان طور که کف روی سطح قهوه کمک زیادی به زیبایی ظاهری و ساختار قهوه می کند.

دستورالعمل:

١- پارچ را تا نصفه از شیر پر کنید به صورتی که فضای کافی برای بالا آمدن شیر وجود داشته باشد.

شیر بخار را باز و بسته کرده تا آب داخل آن خارج شود.

۲- شیر بخار را به داخل پارچ برده و با فشار زیاد باز کرده تا به لایه های زیرین برود.

۳- بخار را تا آخرین درجه زیاد کنید و پارچه را به آرامی پایین بیاورید.

۴- وقتی که تمامی حباب ها زیر سطح شیر رفتند و دستگاه را خاموش و پارچ را خارج کنید.

۵- اگر میزان بیشتری کف می خواهید ,سرلوله بخار را زیر سطح شیر نگه دارید و اگر فقط شیر گرم می خواهید سر لوله بخار در پائین ترین سطح شیر قرار گیرد .

۶- بعد از هر بار استفاده از لوله بخار ,آنرا با یک پارچه نمدار نظافت نمائید.

پارچه را دور لوله بسته و بخار را آزاد کنید تا گر شیری درون لوله باقی ماندهاست بیرون بیاید.


مواظب باشید دست خود را نسوزانید.



اشتباهات رایج در بخار دادن شیر

چرخاندن پارچ و بالا و پایین بردن آن در هنگام کف دادن و بخار دادن شیر باعث بوجود آمدن حباب های بزرگ روی آن می شود.

همچنین اگر سرلوله بخار ماشین کاملا از داخل شیر بیرون قرار بگیردباعث ایجاد کف سبک و حباب دار می شود .

نتیجه مطلوب بخار دادن شیر و ایجاد بافت مخملی همراه بافت فشرده است نه حباب های بزرگ و سبک.



۲ - ۷ - روش مخصوص جوشاندن و بخار دادن کاپوچینو

کاپوچینو درواقع از 1/3 شیر جوشیده، 1/3 شیر بخار و 1/3 قهوه اسپرسو تشکیل می شود. اما این معادله هیچ وقت به این دقت رعایت نمی شود. پس بهتر است روی بخار شیر و بوجود آوردن کف مناسب بیشتر تمرکز کنید و باید دقت کنید که این شیر نباید خیلی داغ شود. با تمرین و در طی زمان شما معادله مخصوص خود را برای کاپوچینو اختراع کنید.


دستورالعمل

این دستور تقریبا مانند دستور لانه می باشد تفاوت اصلی کاپوچینو با اسپرسو، میزان استفاده از شیر کف داده شده در آن است. از تمامی دستورات لاته تا مرحله ۵ آن پیروی کنید،

سپس :

١- بخار شیر را درون اسپرسو بریزید. از یک قاشق استفاده کرده و کف ها و حباب ها را کنار بریزید.

۲- از همان قاشق اسفتاده کنید تا کف ها را به سطح بیاورید.


۳ - ۷ - روش مخصوص برای بخار و کف دادن ماکیاتو

ماکیاتو آسان ترین نوشیدنی از مشتقات اسپرسو با پایه اصلی شیر می باشد. در این نوشیدنی از بخار شیر خبری نیست و فقط از شیر کف کرده و اسپرسو تشکیل شده است.

• دستورالعمل

برای آماده کردن شیر، برای ماکیاتو تا مرحله ۵ دستورالعمل لاته را طی کرده و سپس :

۱- تکه های کف را جدا کنی و شیر و اسپرسو را مخلوط کنید.

۲- کف را روی آن بریزید.

یادآوری: ما از بخار شیر استفاده نمی کنیم فقط به مقدار بسیار کمی کف شیر رویش می ریزیم.


۴ - ۷- روش مخصوص کاپوچینو

یک کاپوچینوی خشک خوب، محتوی هیچ گونه شیر بخار داده شده نمی باشد و فقط فوم شیر بر روی اسپرسو قرار می گیرد. با مقایسه این با کاپوچینوی معمولی به خوبی این اختلاف را متوجه می شوید.

خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan







اخبار

مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


پروتکل خلاق بهداشتی گامی در جهت شروع ایمن آموزشهای مهارتی فنی و حرفه ای
بدون شک امروزه تمامی مردم جهان به نحوی با ویرروس کرونا درگیرند . در ابتدا امید به این بود که این اپیدمی در بازه زمانی مشخصی پایان یافته و جهان به رو...


آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...