هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل
جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به
بررسی و برنامه ریزی خرید سال آینده می کنند.
ازچندین دهه گذشته تاکنون برزیل همواره قهرمان اول در تولید جهانی قهوه
بوده است و هرگونه تغییر در شرایط موجود در برزیل می تواند به تغییرات گسترده ای
در بازار جهانی قهوه ختم گردد.
با نگاهی به گزارشات اقتصادی متوجه می شویم که امروزبرزیل
چون سالهای دهه 50 وابستگی اقتصادی چندانی به فروش قهوه ندارد ولی نمی توان کتمان
کرد که حجم عمده ای از پاکتهای اسپرسو برندهای قهوه جهانی با محصولات این کشور پر
می شوند و تصور کاهش محصول برزیل در بازار جهانی قهوه بسیار رعب انگیز است .
در دهه اخیر گرمایش زمین و تغییرات آب و هوائی چالشهای
بسیاری را برای صنعت قهوه برزیل پدید آورده است .
تحقیقات نشان می دهد که این تغییرات الگوهای آب و هوائی
جدید اتفاقی و فصلی نیستند بلکه بخشی از یک الگوی بزرگتر و ثابت آب و هوائی هستند
که می توانند محصول سالهای 2021 و 2022 را بشدت تحت تاثیر خود کاهش دهند.
درجه حرارت بالای هوا / کاهش رطوبت و افزایش خشکی هوا /
بارانهای ناپایدار وناهماهنگ با فصل گل دهی قهوه قطعا اثرات جبران ناپذیری بر
برداشت سال 2021 خواهد داشت .
با ادامه این شرایط تغییراتی رخ خواهد داد که خلاصه وار در
ذیل به آن اشاره میکنم :
نهایتا مواردذکر شده فوق می تواند شرایط تولید قهوه برزیل را در سالهای پیش رو بشدت تحت تاثیر قرار دهد.
رضا حواله دار