Specialty Coffee Association

IRAN
 

چرا ما قهوه می نوشیم ؟ *


چرا ما قهوه می نوشیم ؟ *

بو، رایحه و تمامی تجربه نوشیدن قهوه، این نوشیدنی ساده را به قسمتی از زندگی مدرن و فرهنگ رایج ما درآورده است.
اکثر مردم در سرتاسر جهان دوست دارند که روز خود را با یک فنجان قهوه شروع کنند و هرروز عده ای به این علاقه مندان اضافه می شوند.
مراسم و تشریفات بنا به محل زندگی تغییر میکنند. گروهی روز را با اسپرسو و گروهی دیگر با قهوه فیلترشده شروع می کنند ولی در اصل هدف هر دو گروه شروع روزی با انرژی و روحیه خوب است.
اما تنها تاثیر قهوه بر روی روحیه ما نیست. بلکه برای سلامتی ما نیز مفید است و نقش اساسی در وعده های غذایی ایفا میکند.
محققان می گویند نوشیدن قهوه زندگی را برایتان زیباتر می کند و سرعت و دقت مغز در تشخیص کلمات با بار معنایی مثبت را افزایش می دهد.
همچنین محققان می گویند اگر قهوه بخورید مغزتان کلمَات مثبت را بهتر می شناسد. قهوه موجب تفکر منطقی و سرعت واکنش های رفتاری انسانی می شود و عواطف مثبت را تقویت می کند. قهوه َهمچنین باعث می شود ما با مردم جدید آشنا شده و دوستان جدید پیدا کنیم. معاملات را گسترش داده و افکارمان را به اشتراک بگذاریم.
قهوه از اوایل قرن هفدهم در اروپا نوشیده می شد اما خیلی مرسوم نبود. و در آن زمان در قرون وسطی اروپا، نیازی به این نوشیدنی معجزه آسا حس نمی شد. در فاصله زمانی میانه قرن 17 تا میانه قرن 19 سرمای شدید اروپا که به نام دوره یخی کوچک نامیده می شد، باعث گشت که مردم با نوشیدن چای و قهوه دردهایشان کاهش یابد و بدن هایشان گرم شود و نهایتا این جفت به معروف ترین نوشیدنی های جهان تبدیل شدند.
جدا از خواص آب و هوایی، خصوصیات زمانی قرون وسطی به صورتی بود که زندگی به آرامی می گذشت و پر از روزهای مقدس بود و اجتماع به خوبی سازمان یافته نبود. اولین نقطه عطف در سال 1583 اتفاق افتاد. هنگامی که گالیله فرمول حرکت پاندول را بدست آورد. این یک انقلاب بزرگ بود که مردم را به سمت زندگی کاملا زمان بندی شده هدایت کرد.
در اواخر قرن هفدهم ساعت عقربه دار دقیقه شمار در انگلستان رایج شد. این پیشرفت اقتصاد و صنایع را به سمت صنعتی شدن و انجام کارهایی که تا چند سال پیش غیر ممکن بود هدایت کرد. 
ممکن است این اتفاق تاریخی تصادفی صورت گرفته باشد اما این روش جدید فکر کردن و رفتار، مصادف با زمانی قرار گرفت که نوشیدن قهوه در ونیز، پاریس، آمستردام، لندن و در میان اروپا رایج شده بود و اثر نیروبخش قهوه ، باعث شد افراد ساعت های کاری طولانی را دوام بیاورند.
در این دوره یک فنجان قهوه خوب، یک نوشیدنی مفرح و همچنین ضروری روزمره محسوب می شد. قهوه مردم را قادر به هشیار بودن و آماده برای روبه رو شدن با چالش های مختص برای یک زندگی شلوغ کرد. تمام این اتفاقات همراه با اختراع ساعت جیبی و کشف تاثیرات کافئین بر روی بدن، زمینه ساز توسعه دنیای مدرن امروزی گشت.
بنجامین فرانکلین با درایت خود دریافت که شناسایی و گسترش قهوه از کشورهای مستعمره دور به جمع های روشنفکرانه اروپایی هدیه ای از طرف خداست. یکی از ارزش های والای این نوشیدنی این بود که قطره ای الکل در آن وجود نداشت و این موضوع در دوره ای اتفاق افتاد که اعتیاد به الکل اروپا را در خود می سوزاند. ورود قهوه به اروپا و رایج شدن آن باعث نجات اروپا در آن دوره گشت.
قهوه سمبل اکسیر هشیاری و جوهر طراحی روزمره هر فرد شناخته شد. همراه روز ما در شروع و در امتداد روز. 
قهوه بشر را از سلطه و قدرت نوشیدنی های شیطانی و افراد مست و شهوت ران رها کرد.با توجه به نیاز به کار و تلاش و دقت بالا در دوره انقلاب صنعتی، دولتمردان به چای و قهوه بیشترین توجه و حمایت را نشان دادند.
انقلاب صنعتی باعث رشد اقتصاد و صنعت مخصوصاً در انگلستان شد . اقتصاد کشاورزی به اقتصاد صنعتی تبدیل شد و همین طور جامعه از بافت جامعه کشاورزی به بافت جامعه صنعتی تغییر پیدا کرد که یکی از عوامل اصلی آن سوخت فسیل و ماشین بخار بود. واقعیت این بود که کارگران این کارخانجات به مرور به قهوه علاقمند شدند و از آب جو که در همه جا در دسترس شان بود روی برگرداندند.
قهوه با جایگاهی که در بین مردم پیدا کرد برای میلیونها نفر نقش مدیر نیروی انسانی را به نحو عالی اجرا نمود.
در معامله ای پایاپای، کارگران با نوشیدن قهوه صبحگاهی شور و شعف کار را بدست آورده و از خواب آلودگی رها شدند و این برای کارخانجات صنعتی آن دوره بسیار حائز اهمیت بود. توجه داشته باشیم که ما رخوت، سستی، کم دقتی ناشی از الکل را با هوشیاری، دقت، آگاهی بدست آمده از قهوه عوض کردیم.
قهوه به یک ماده با ارزش تبدیل گردید و کارگران را برای انجام کار در شیفت های طولانی آماده کرد.
توانایی کارگران چندین برابر گردید و کیفیت کار آنها بالاتر رفت.
مردم باور کردند که مصرف کردن غذاها و نوشیدنی هایی که کافئین دارند بی خطر هستند.
همراه با اختراع چراغ برق در همان دوره، مردم توانستند یاد بگیرند که چطور زندگی خود را با ساعت و نور چراغ به جای طلوع و غروب آفتاب تنظیم کنند.
نکته دیگری که باید آن را درک کرد آبی است که همیشه باید برای قهوه یا چای جوشانده شود که این کار بیماری ها را کاهش میدهد به خصوص مسمومیت ها و بیماریهای غذایی. چیزی که در میان کارگران کارخانجات که در محیط بسته نگه داری می شوند و همچنین مردمی که در شهرهای پر جمعیت زندگی می کردند بسیار شایع بود.
بنابراین کافئین نقش اساسی را در رونق اقتصادی تاریخ جهانی داشت. آقای چارلز زایلستر متخصص خواب از دانشگاه پزشکی هاروارد معتقد بود که کافئین دنیای مدرن امروزی را پایه گذاری کرده است. او جمله زیر نظریه خود را به این نحو اعلام کرده است:
" بدون کمک قهوه پیشرفت سریع و جنون آمیز جامعه مدرن با 24 ساعت کار در روز ممکن نبود."
در نگاهی دیگر، قهوه به عنوان یک سمبل فرهنگی شناخته شد. یکی از اولین قهوه خانه های اروپا به وسیله ادوارد لوید در سال 1688 در لندن تاسیس شد. محلی برای ملاقات دلالان و ماهیگیران.مرکزی که نهایتا به اولین کمپانی بیمه لویدز تبدیل شد..
در همین مسیر قهوه خانه ها به مرور گسترش پیدا کردند و به محل ملاقات زنده ای برای معاملات تجاری، گفت و گوهای علمی و ادبی تبدیل شدند. اولین قهوه خانه ها در پاریس سمبل روشنگری و ارشاد بودند.

خانه قهوه تخصصی ایران/ رضا حواله دار
 
 
 
 
 


اخبار

آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


ترویج قهوه ترک در امریکای شمالی *
کامیونی با طراحی زیبای دوره عثمانی در کنار خیابان پنجم نیویورک ایستاده ، چند دختر و پسر با لباسهای سنتی ترکیه در حال سرو قهوه و پاسخ به سوالات رهگذران...


دوره آموزشی شکلات ساز با ارائه گواهینامه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور
نام استاندارد آموزش شغل : شکلات سازشرح استاندارد : شکلات ساز شغلی است از مشاغل خدمات تغذیه که دارای شایستگی های انتخاب مواد پایه تشکیل دهنده شکلات و ک...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...


سینی ریزش Drip Tray *
سینی در ماشین اسپرسو که فنجان را برای پر شدن روی ان قرار می دهند و برای جمع آوری سر ریز و چکه در زیر گروپ طراحی شده است....


دستگاه برشته کاری استوانه ای قهوه Drum Roaster*
دستگاه برشته کاری قهوه که دارای محفظه ای استوانه ای با حجم مشخصی برای فراوری قهوه می باشددر این روش برشته کاری قهوه; استوانه ها در حجمهای 100 گرم; الی...