حتما به این موضوع آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند. هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی خصوصیات آن تغییر میکند.
رنگ ، عطر، بو ،مزه در محصولات کشاورزی به عوامل متنوعی چون کیفیت خاک ،میزان بارش و رطوبت، نحوه و میزان تابش آفتاب و بسیاری عوامل دیگر مرتبط است .
تعدادی از پارامتر ها را میتوان با رعایت اصول و قوانین کشاورزی پایدار کنترل نمود ولی کنترل تعداد بسیاری از آنها مثل میزان تابش آفتاب و یا میانگین درجه حرارت فصل در اختیار ما نیست . به همین دلیل کیفیت محصولات کشاورزی هر ساله متغیرند و این مساله اجتناب ناپذیر است .
این موضوع شاید در مورد هویج و سیب زمینی آنچنان تاثیر گذار نباشد ، ولی در مورد محصولات خاصی چون قهوه و انگور که پس از تبدیل شدن به محصول نهایی عطر و بو و مزه آنها طیف گسترده و وسیعی را شامل خواهند شد بسیار پر اهمیت میباشد
گاهی اوقات تمامی عوامل محیطی و طبیعی و ... دست به دست هم میدهند و محصولی به دست می آید که تکرار ناپذیر است. در صنعت شراب سازی به آن سال کشاورزی ، میلیزیم میگویند.
مثلا در سال 2021 میگویند شراب سال 2008 این منطقه میلیزیم ( وینتیج ) است و بهترین نتیجه را در تمام سال های گذشته داشته است . بطری های سال میلیزیم در فضایی خنک و خشک نگهداری شده و به عنوان رفرنس عطر و طعم همواره در دسترس و قابل دسترسی میباشد
توجه کنید ، موضوع مطلب قهوه است . شراب را بدین دلیل انتخاب کردیم چون هر دو شباهت های ساختاری زیادی به هم دارند.
در مورد قهوه این موضوع هم صدق میکند. محصول به دست آماده از یک مزرعه تفاوت های آشکاری در سال های مختلف زراعی دارند .
مشکلاتی نظیر گرمایش زمین و تغییر شرایط آب و هوا و از طرفی مدت زمان طولانی شکوفه تا گیلاس و برداشت فرآوری قهوه باعث ایجاد این تفاوت ها و شاید در آینده باعث نابودی بسیاری از گونه های قهوه گردد.
با توجه به اینکه نگه داری دانه های سبز قهوه برای مدت زمان طولانی امکان پذیر نمی باشد و قهوه ها دچار افت کیفی خواهند شد ، سوال ما این است !!!!
چگونه میتوان در آینده به قهوه های وینتیج گذشته دسترسی داشته باشیم ؟
مجموعه ایی که در آن قهوه های سال های گذشته با همان عطر و طعم اصلی وجود داشته باشند.
به طور مثال شما چگونه میتوانید در سال 2030 قهوه اسپشیالتی گیشا ،برنده جایزه ی اول کاپ اف اکسلنس 2021 را با همان کیفیت بنوشید؟
یکی از راه های هوشمندانه، فریز کردن دانه های سبز قهوه میباشد که مزایای ذیل را دارد :
• جلوگیری از کهنگی بر اثر مرور زمان
• ایجاد سولار از انواع متعدد قهوه
• با فریز کردن دانه های قهوه ( با توجه به در دسترس بودن آنها ) در آینده می توان ضمن ارائه اطلاعات مبدا و کشاورزی قهوه ،پارامتر پراهمیت سال زراعی را به عنوان یک پارامتر تاثیر گذار مطرح کنیم.
این موضوع قطعا به ما اجازه میدهد کشفیات جدیدی در صنعت قهوه داشته باشیم.
خانه قهوه تخصصی
رضا حواله دار