Specialty Coffee Association

IRAN
 

چطور این مارمولک کوچک بامزه میتونه قهوه رو نجات بده؟!


چطور این مارمولک کوچک بامزه میتونه قهوه رو نجات بده؟!

محققین دانشگاه میشیگان در حال بررسی هستند که چگونه مارمولک کوچک (گونه ای از ایگوآنا معروف به Anolis) بصورت طبیعی آفات رو از گیلاس قهوه دور میکند؟

این اولین تحقیق در این زمینه است که نشان میدهد این گونه جانوری در جلوگیری از شیوع [1]CBB که یکی از تهدیدهای جدی تولید قهوه در جهان است، چگونه عمل میکند.

برای شناخت بیشتر این حشره موذی (CBB) خوب است بدانیم تحقیقات علمی دیگری توانایی زنده ماندن این جانور در داخل گیلاس قهوه را مورد بررسی قرارداده و دریافتند که مانند این است که یک انسان 70 کیلویی در 500 شات اسپرسو شناور باشد، که نشان میدهد این حشره کوچک چنان سیستم گوارش مقاوم و منحصر بفردی دارد که او را قادر میکند در میان این حجم از کافئین باشد.

در سراسر مناطق جنوب مکزیک بیش از 300 گونه از مارمولک Anolis موجود است. (اهالی کارولینا جنوبی و جورجیا آشنایی بیشتری با یکی از اقوام این مارمولک دارند که در رنگ سبز روشن و نحوه رفتار، شباهت عجیبی با Anolis دارند)

پژوهشگران دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست در حال حاضر بر روی مزارع خانواده پیترز واقع در فینکا ایرلاندا در چیاپاس میکزیک - که بیش از دو دهه است نمونه کاملی از تنوع زیستی و تولید قهوه ارگانیک است - مطالعه میکنند.

ایوان موناگان یکی از 6 پژوهشگر در حال تحصیل در فینکا ایرلاندا است که همراه دو پروفسور (جان وندرمیر و ایوت پرفکتو) با علاقه خاصی بر روی شرایط زیست 2 گونه مارمولک که در پوست درختان سایه دار زندگی و آسیب کمتری میزنند، مطالعه میکنند.

نکته مهم اینجاست که ایوان بر روی مدفوع نمونه هایی از Anolis تحقیق میکند که از حشره CBB تغذیه میکنند، او رژیم غذایی مارمولک و تعداد CBB که میتواند بخورد اندازه میگیرد.

همچنین این گروه از پژوهشگران یک آزمایشگاه راه اندازی کردند که در آن CBB را تکثیر نموده و رفتار تغذیه ای مارمولک ها از این حشرات را در مزرعه ارگانیک و غیر ارگانیک مقایسه می نمایند. تاکنون بیشتر این مارمولک ها در محیط ارگانیک پراکنده شده اند.

نکته عجیب و جالب این پژوهش، شاید همین تعامل مشترک میان این دو حیوان کوچک است، گونه های anoles که در سراسر جهان یافت شده است، اغلب در طبیعت گرمسیری و ارتفاعات بالا در مکانهایی است که قهوه رشد پیدا میکند. این مارمولک کوچک ممکن است بهترین راه برای از بین بردن CBB نباشد، اما ممکن است قطعه ای مفید از یک پازل جذاب تنوع زیستی باشد.

مرجان بستان بان

خانه قهوه تخصصی



[1] Coffee Berry Borer beetle

 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...