Specialty Coffee Association

IRAN
 

انواع کاشت قهوه Types of coffee cultivation*


انواع کاشت قهوه Types of coffee cultivation*

کاشت زیر نور مستقیم خورشید :گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قهوه عربیکا بر خلاف قهوه ربوستا بصورت طبیعی جزو این دسته نیست اما امروزه با استفاده از روشهای ژنتیکی و ترکیب ژنهای این دو گونه ، گونه جدیدی پرورش داده اند که می تواند زیر نور مستقیم خورشید پرورش یابد (هرچند که نور مستقیم خورشید همیشه برای رشد گیاهان مناسب نیست چراکه سرعت رشد اولیه را تحریک کرده و این رشد سریع در نهایت برداشت محصول را با محدودیتهایی مواجه می کند)

این روند پژوهش برای گیاه قهوه با تحقیق روی قهوه لیبریکا آغاز شد که تقریبا به قهوه کانافورا شبیه می باشد (قهوه کانافورا تا آن زمان کشف نشده بود) این قهوه برای ارتفاعات پایین مناسب است و مقاومت بالایی در برابر پوسیده شدن دارد ، آزمایش و تحقیق روی قهوه کانافورا بعدها دنبال شد ، نتایج ای تحقیقات به هیبریدهایی نسبت داده می شود که با قهوه عربیکا ایجاد شده و دارای عطر و کیفیت عربیکا بوده اما مقاومت و پایداری آنها مربوط به گونه کانافورا می باشد که باعث می شود زیر نور مستقیم خورشید رشد پیدا کنند.

این نوع کشت دارای مزایا و معایبی می باشد ، یکی از مزیت های آن بالغ شدن یا همان رسیدن سریع گیلاس قهوه می باشد ، اما از اشکالات آن می توان به فقدان تنوع زیستی ، توسعه و گسترش آفات در مزارع تک محصولی ، از بین رفتن مواد معدنی موجود در خاک ، که اینها بدان معنی است که کود دادن و استفاده از آفت- کشها باید بصورت متناوب در این نوع کشت در نظر گرفته شود که هزینه این موارد حدود یک پنجم محصول تولید شده زیر نور خورشید می باشد.



کاشت در سایه درختاندر بسیاری از کشورها و مناطق به ویژه آنهایی که نزدیک به خط استوا قرار دارند ، گیاهان قهوه در بین درختان و گیاهانی رشد می کنند که برای آنها سایه ایجاد می کنند ، این روش محصول نهایی کمتری نسبت به کشت در زیر نور مستقیم خورشید ایجاد می کند ، سیر تکاملی گیلاسهای قهوه در این نوع کشت آرامتر بوده و محصول یکدست تری ایجاد می کند.

سایه درختان باعث ایجاد تعادل در اختلاف دمای روز و شب شده و باعث حفاظت گیاه در برابر سرمازدگی و باد می گردد ، رشد علف های هرز را محدود کرده و از فرسایش خاک جلوگیری می کند ، با اینکه درختان مواد معدنی خاک را خارج و استفاده می کنند اما ریزش برگهای آنها باعث برگرداندن این مواد به خاک می شود ، این درختان سایه دار با داشتن ریشه های عمیق رقابتی برای بدست آوردن مواد معدنی و غذایی با گیاهان قهوه ندارند ، همچنین سایه این درختان می تواند شدت نور خورشید را به میزان قابل توجهی کاهش دهد (بستگی به ارتفاع و میزان شاخ و برگ آنها دارد)

کشت گیاه قهوه در سایه درختان دارای تنوع زیستی بالاتری می باشد ، همچنین باعث وجود حشرات بیشتر ، علف هرز کمتر ، رطوبت پایدارتر و مکمل معدنی بهتری برای این گیاهان می شود و همانطور که گفته شد هنگامیکه درختان مواد معدنی را از عمق کمتر خاک استخراج می کنند آن را از طریق ریزش برگهایشان به خاک بر میگردانند.

خاستگاه قهوه عربیکا نشان می دهد که کشت قهوه در سایه درختان یکی از طبیعی ترین روشهای کشت این گیاه می باشد ، در اتیوپی گیاهان قهوه  بدوا بین دو منطقه کوهستانی –  جنگلی محدود شده اند ، در محیطی که سایه قابل توجهی توسط درختان ایجاد گردیده است.



کاشت در باغات در این نمونه از کشت گیاه قهوه بصورت وحشی و بدون نظم خاصی رویش می یابد ، قهوه بسته به منطقه و زمینی که بتواند نیازهای آن را برطرف کند رشد می کند. این نوع کشت گسترش وسیعی در اتیوپی دارد ، کشوری با گونه های مختلف قهوه وحشی ، بهتر است بدانیم بین قهوه بدست آمده از باغ قهوه و قهوه جنگلی تفاوت وجود دارد ، در باغ تا حدودی رشد قهوه تحت کنترل است چرا که کشاورز تعداد اندکی گونه قهوه را کنترل می کند ، برخی از آنها محصول خوب و مناسب داده و برخی محصولات ضعیف دارند اما در جنگل کنترل کردن و هرس کردن درختان مشکل بوده در نتیجه محصول ضعیفی می دهند.(مخصوصا درختان کهنسال amber coffee )

کشت قهوه در باغ مشکلات خاص خود را دارا می باشد ، نمونه بارز آن آفات هستند ، چرا که این آفات ترجیح می دهند به مزارع تک محصولی حمله کنند ، اطلاعات دقیقی مبنی بر اینکه چرا گیاهان مختلف قهوه در این باغات در یک منطقه خاص رشد می کنند در دست نیست.

بخش وسیعی از این مدل کاشت مختص کشور اتیوپی می باشد ، در این کشور تعداد زیادی از تولیدکنندگان کشاورزانی هستند که پرورش قهوه شغل فرعی آنها بوده و در حقیقت کمک هزینه زندگیشان می باشد ، با آن می توانند دادو ستد کرده و یا مستقیما به فروش برسانند ، علاوه بر قهوه نوعی از غلات که از آن آرد تهیه می شود و جزو اصلی غذاهای آنها می باشد ، موز ، میوه های دیگر و سبزیجات توسط کشاورزان اتیوپیایی پرورش داده می شود ، این کار آنها را به مرحله خودکفایی در زندگی رسانده است.



کاشت در زمینهای پله ای، تراس : در این نوع کشت درختان برای یک دوره 3 ساله هرس می شوند و هدف از این کار بدست آوردن و تولید کردن محصول یکدست و یکنواخت می باشد. در حالت نرمال 15-10% کار کشت و زرع گیاه به هرس کردن و آراستن گیاه مربوط می شود. در روشی که در کاستاریکا معمول است یک سوم کار کشت به هرس کردن گیاه مربوط می شود ، گیاهان بصورت ردیفهای سه تایی قرار گرفته و به ازای هر سه ردیف ، یک ردیف خالی می باشد و درختی در آن قسمت وجود ندارد ، وقتی از کنار با این نوع کاشت نگاه می کنیم شکلی آبشار مانند به آن منطقه می دهد ، این مدل کاشت باعث می شود تا جمع آوری محصول بصورت یکدست و یکنواخت انجام شود ، هرس کردن منظم و پیوسته گیاه را جوان نگه داشته و باعث می شود محصول آن زیاد شود ، این کار از زمانی که اولین گل روی شاخه نمایان میشود انجام می گیرد.



خانه قهوه تخصصی ایران / نازنین مظلومی


بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید.همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.


اخبار

آزمون عملی دوره آموزشی باریستا ( متصدی کافی شاپ ) سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


ترویج قهوه ترک در امریکای شمالی *
کامیونی با طراحی زیبای دوره عثمانی در کنار خیابان پنجم نیویورک ایستاده ، چند دختر و پسر با لباسهای سنتی ترکیه در حال سرو قهوه و پاسخ به سوالات رهگذران...


دوره آموزشی شکلات ساز با ارائه گواهینامه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور
نام استاندارد آموزش شغل : شکلات سازشرح استاندارد : شکلات ساز شغلی است از مشاغل خدمات تغذیه که دارای شایستگی های انتخاب مواد پایه تشکیل دهنده شکلات و ک...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...


سینی ریزش Drip Tray *
سینی در ماشین اسپرسو که فنجان را برای پر شدن روی ان قرار می دهند و برای جمع آوری سر ریز و چکه در زیر گروپ طراحی شده است....


دستگاه برشته کاری استوانه ای قهوه Drum Roaster*
دستگاه برشته کاری قهوه که دارای محفظه ای استوانه ای با حجم مشخصی برای فراوری قهوه می باشددر این روش برشته کاری قهوه; استوانه ها در حجمهای 100 گرم; الی...