Specialty Coffee Association

IRAN
 

انواع کاشت قهوه Types of coffee cultivation*


انواع کاشت قهوه Types of coffee cultivation*

کاشت زیر نور مستقیم خورشید :گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قهوه عربیکا بر خلاف قهوه ربوستا بصورت طبیعی جزو این دسته نیست اما امروزه با استفاده از روشهای ژنتیکی و ترکیب ژنهای این دو گونه ، گونه جدیدی پرورش داده اند که می تواند زیر نور مستقیم خورشید پرورش یابد (هرچند که نور مستقیم خورشید همیشه برای رشد گیاهان مناسب نیست چراکه سرعت رشد اولیه را تحریک کرده و این رشد سریع در نهایت برداشت محصول را با محدودیتهایی مواجه می کند)

این روند پژوهش برای گیاه قهوه با تحقیق روی قهوه لیبریکا آغاز شد که تقریبا به قهوه کانافورا شبیه می باشد (قهوه کانافورا تا آن زمان کشف نشده بود) این قهوه برای ارتفاعات پایین مناسب است و مقاومت بالایی در برابر پوسیده شدن دارد ، آزمایش و تحقیق روی قهوه کانافورا بعدها دنبال شد ، نتایج ای تحقیقات به هیبریدهایی نسبت داده می شود که با قهوه عربیکا ایجاد شده و دارای عطر و کیفیت عربیکا بوده اما مقاومت و پایداری آنها مربوط به گونه کانافورا می باشد که باعث می شود زیر نور مستقیم خورشید رشد پیدا کنند.

این نوع کشت دارای مزایا و معایبی می باشد ، یکی از مزیت های آن بالغ شدن یا همان رسیدن سریع گیلاس قهوه می باشد ، اما از اشکالات آن می توان به فقدان تنوع زیستی ، توسعه و گسترش آفات در مزارع تک محصولی ، از بین رفتن مواد معدنی موجود در خاک ، که اینها بدان معنی است که کود دادن و استفاده از آفت- کشها باید بصورت متناوب در این نوع کشت در نظر گرفته شود که هزینه این موارد حدود یک پنجم محصول تولید شده زیر نور خورشید می باشد.



کاشت در سایه درختاندر بسیاری از کشورها و مناطق به ویژه آنهایی که نزدیک به خط استوا قرار دارند ، گیاهان قهوه در بین درختان و گیاهانی رشد می کنند که برای آنها سایه ایجاد می کنند ، این روش محصول نهایی کمتری نسبت به کشت در زیر نور مستقیم خورشید ایجاد می کند ، سیر تکاملی گیلاسهای قهوه در این نوع کشت آرامتر بوده و محصول یکدست تری ایجاد می کند.

سایه درختان باعث ایجاد تعادل در اختلاف دمای روز و شب شده و باعث حفاظت گیاه در برابر سرمازدگی و باد می گردد ، رشد علف های هرز را محدود کرده و از فرسایش خاک جلوگیری می کند ، با اینکه درختان مواد معدنی خاک را خارج و استفاده می کنند اما ریزش برگهای آنها باعث برگرداندن این مواد به خاک می شود ، این درختان سایه دار با داشتن ریشه های عمیق رقابتی برای بدست آوردن مواد معدنی و غذایی با گیاهان قهوه ندارند ، همچنین سایه این درختان می تواند شدت نور خورشید را به میزان قابل توجهی کاهش دهد (بستگی به ارتفاع و میزان شاخ و برگ آنها دارد)

کشت گیاه قهوه در سایه درختان دارای تنوع زیستی بالاتری می باشد ، همچنین باعث وجود حشرات بیشتر ، علف هرز کمتر ، رطوبت پایدارتر و مکمل معدنی بهتری برای این گیاهان می شود و همانطور که گفته شد هنگامیکه درختان مواد معدنی را از عمق کمتر خاک استخراج می کنند آن را از طریق ریزش برگهایشان به خاک بر میگردانند.

خاستگاه قهوه عربیکا نشان می دهد که کشت قهوه در سایه درختان یکی از طبیعی ترین روشهای کشت این گیاه می باشد ، در اتیوپی گیاهان قهوه  بدوا بین دو منطقه کوهستانی –  جنگلی محدود شده اند ، در محیطی که سایه قابل توجهی توسط درختان ایجاد گردیده است.



کاشت در باغات در این نمونه از کشت گیاه قهوه بصورت وحشی و بدون نظم خاصی رویش می یابد ، قهوه بسته به منطقه و زمینی که بتواند نیازهای آن را برطرف کند رشد می کند. این نوع کشت گسترش وسیعی در اتیوپی دارد ، کشوری با گونه های مختلف قهوه وحشی ، بهتر است بدانیم بین قهوه بدست آمده از باغ قهوه و قهوه جنگلی تفاوت وجود دارد ، در باغ تا حدودی رشد قهوه تحت کنترل است چرا که کشاورز تعداد اندکی گونه قهوه را کنترل می کند ، برخی از آنها محصول خوب و مناسب داده و برخی محصولات ضعیف دارند اما در جنگل کنترل کردن و هرس کردن درختان مشکل بوده در نتیجه محصول ضعیفی می دهند.(مخصوصا درختان کهنسال amber coffee )

کشت قهوه در باغ مشکلات خاص خود را دارا می باشد ، نمونه بارز آن آفات هستند ، چرا که این آفات ترجیح می دهند به مزارع تک محصولی حمله کنند ، اطلاعات دقیقی مبنی بر اینکه چرا گیاهان مختلف قهوه در این باغات در یک منطقه خاص رشد می کنند در دست نیست.

بخش وسیعی از این مدل کاشت مختص کشور اتیوپی می باشد ، در این کشور تعداد زیادی از تولیدکنندگان کشاورزانی هستند که پرورش قهوه شغل فرعی آنها بوده و در حقیقت کمک هزینه زندگیشان می باشد ، با آن می توانند دادو ستد کرده و یا مستقیما به فروش برسانند ، علاوه بر قهوه نوعی از غلات که از آن آرد تهیه می شود و جزو اصلی غذاهای آنها می باشد ، موز ، میوه های دیگر و سبزیجات توسط کشاورزان اتیوپیایی پرورش داده می شود ، این کار آنها را به مرحله خودکفایی در زندگی رسانده است.



کاشت در زمینهای پله ای، تراس : در این نوع کشت درختان برای یک دوره 3 ساله هرس می شوند و هدف از این کار بدست آوردن و تولید کردن محصول یکدست و یکنواخت می باشد. در حالت نرمال 15-10% کار کشت و زرع گیاه به هرس کردن و آراستن گیاه مربوط می شود. در روشی که در کاستاریکا معمول است یک سوم کار کشت به هرس کردن گیاه مربوط می شود ، گیاهان بصورت ردیفهای سه تایی قرار گرفته و به ازای هر سه ردیف ، یک ردیف خالی می باشد و درختی در آن قسمت وجود ندارد ، وقتی از کنار با این نوع کاشت نگاه می کنیم شکلی آبشار مانند به آن منطقه می دهد ، این مدل کاشت باعث می شود تا جمع آوری محصول بصورت یکدست و یکنواخت انجام شود ، هرس کردن منظم و پیوسته گیاه را جوان نگه داشته و باعث می شود محصول آن زیاد شود ، این کار از زمانی که اولین گل روی شاخه نمایان میشود انجام می گیرد.



خانه قهوه تخصصی ایران / نازنین مظلومی


بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید.همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.


اخبار

دالگونا کافی یا ویپد کافی ؟ Dalgona coffee Or Whipped coffee
چند ماه پیش خانم کتی انجل شرکتی به نام ویپ درینک در امریکا تاسیس و در اولین قدم کیت هائی را ارائه کرد که با آن می توان ویپد کافی به معنای قهوه غلیظ ...


سازمان جهانی قهوه International Coffee Organization
سازمان جهانی قهوه; ;International Coffee Organization;; ;در سال ۱۹۶۳ و در شهر لندن، تحت نظارت سازمان ملل متحد راه‌اندازی شد. این سازمان از توافق‌نامه...


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


مقالات

جدا سازی دانه های سبز قهوه براساس اندازه Size Classification
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه ذرات هم در پروسه فر...


وزن سنجی Gravimeter Analysis
این مرحله اولین مرحله از مراحل طبقه بندی می باشد که دانه های قهوه را بر اساس وزن مخصوصشان طبقه بندی می کند ، در اینجا دانه هایی که شکسته و رشد نیافته ...


دستگاه جدا كننده فتو اپتيكال Photo – optical sorter
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت و...


کافئین Caffeine
کشف کافئین ;Caffeine Discovery; کشف علمی کافئین در سال ;1819 نتیجه ملاقات یک شاعر آلمانی به نام گوئت و دانشمند جوانی به نام فردیناند رانج بود.شاعر آ...


گونه شناسی گیاهان قهوه Typology of Coffee plants
گونه ;species در تولید مثل ارگانیسم ها (گیاهان عالی مانند قهوه) ، گونه ها تشکیل شده اند از نمونه هائی که می توانند با یکدیگر آمیزش پیدا کرده و ایجاد...


مزرعه

فرآوری گیلاس های قهوه Coffee Processing
فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


انواع کشت برای گیاه قهوه Types of Coffee Cultivation
1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

انواع خشک سازی دانه قهوه سبز درون غلاف پارچمنتDrying Coffee Parchment
خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب);;خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال زمین آسفال...


سورتینگ قهوه سبز قبل از پروسه ی حمل و نقل Cleaning & Sorting Green Coffee Bean
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قهوه هیئتی Open Pot/Cowboy/Campfire Coffee
ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...