Specialty Coffee Association

IRAN
 

شستشو و جداسازی wet milling *


شستشو و جداسازی wet milling *

دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند (سالم) جدا می شوند ، این اتفاق بر اساس چگالی گیلاسها می افتد.

گیلاسهای شناور علتهای متفاوتی برای شناوری دارند به عنوان مثال اگر گیلاس خیلی خشک شده باشد و یا دارای ناهنجاری باشد مثلا فقط یک دانه از دو دانه داخل گیلاس رشد کرده باشد و دیگری تو خالی باشد و یا گیلاس تحت تاثیر آفات قرار گرفته باشد و یا تخمیر صورت گرفته باشد و به هر دلیلی هوا داخل آن رفته باشد. آنهایی که به عمق آب می روند همان گیلاسهای کامل و رسیده هستند و یا گیلاسهای سبزی که هنوز کال هستند و کامل نشده اند.

پس از مرحله جداسازی در آب گیلاسهای رسیده به منظور جداسازی پالپشان وارد دستگاه پالپر می شوند ، پالپ نرم گیلاسهای رسیده به راحتی در پالپر جدا می شود ، برخلاف آنهایی که کال هستند و سبز ، که اینها به دلیل محکم بودن پالپشان دست نخورده و سالم از پالپر خارج می شوند.

فشار دستگاه پالپر می تواند تنظیم شود با یک تیغه که قابلیت تنظیم شدن و تغییر درجه دارد ، این تنظیم شدن می تواند بر اساس درجات مختلف رسیده بودن گیلاسها و یا گونه های مختلف قهوه باشد.

پس از شکسته شدن پالپ درون دستگاه پالپر دانه ها وارد غربال یا الک می شوند اکنون این دانه ها دارای اندکی پالپ و موسیلاژ و پارشومنت هستند  ، بعدها می توان از پارشومنت هم بعنوان سوخت و یا کود استنفاده کرد.(در مطالب بعدی به ان اشاره خواهد شد)

همانطور که مشاهده کردید در اینجا از نیروی آب برای جداسازی و همینطور برای انتقال دانه ها استفاده می شود ، وسایل و ابزارهای این کار در مزارع  معمولا روی زمین شیبدار قرار می گیرد جهت انتقال راحت تر گیلاسها ، در این مرحله باید آب کافی در دسترس باشد هرچند که در ابزار و وسایل مدرن این قابلیت وجود دارد که آب کمی استفاده شود وهمچنین آبی که استفاده میشود دوباره باز یافت شده و استفاده مجدد گردد.

دو نوع دستگاه پالپر وجود دارد ، درام پالپر و دیسک پالپر ، در درام پالپر گیلاسها در طول کانالهایی حرکت داده شده و از غلتکهایی که دارای گره هستند می گذرند ،در دیسک پالپر گیلاسهای قهوه بر روی صفحه هایی که حرک دورانی دارند حرکت می کنند ، هر دو پالپر دارای تیغه های قابل تنظیم هستند که فشار وارد شده روی گیلاسهای قهوه را تنظیم می کند و یا می تواند بر اساس گونه های مختلف قهوه تنظیم و سازگار گردد.

همانطور که در بالا ذکر شد ، گیلاسهایی که زیر آب قرار می گیرند می توانند بر اساس استحکام پالپ و رسیدگی و یا کال بودن جدا شوند ، گیلاسهای کاملا رسیده دارای پالپ نرم بوده از این رو در پالپر به راحتی باز و جدا می شوند بر خلاف گیلاسهای کال و سبز که بصورت دست نخورده و سالم از پالپر جدا می شوند زیرا پالپ آنها از استحکام بالایی برخوردار است ، جداسازی پوست و پالپ از دانه هایی که اکنون دارای پارشومنت هستند توسط الک و بصورت مکانیکی صورت می گیرد.

در درام پالپر در این قسمت درامی وجود دارد که می چرخد و غربال می کند و در دیسک پالپر یک غربال صاف و مسطح وجود دارد ، فشار پالپر در مرحله اول باید خیلی کم تنظیم شود به علت اینکه دانه های کال و نیمه کال زخمی نشوند ، اگر فشار بالا باشد اینها نیز زخمی می شوند و پالپشان کنده می شود.

قهوه یی که از گیلاسهای کال تهیه می شود بصورت جداگانه خشک می شود و دارای کیفیت پایینی است ، البته از لحاظ اقتصادی جای سوال وجود دارد ، چرا که هزینه یی که برای تولید قهوه از این گیلاسها  صرف می- شود از سود حاصل از فروش آنها بیشتر است.


خانه قهوه تخصصی ایران / محمدرضا پور رسول


بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید. همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.


اخبار

دالگونا کافی یا ویپد کافی ؟ Dalgona coffee Or Whipped coffee
چند ماه پیش خانم کتی انجل شرکتی به نام ویپ درینک در امریکا تاسیس و در اولین قدم کیت هائی را ارائه کرد که با آن می توان ویپد کافی به معنای قهوه غلیظ ...


سازمان جهانی قهوه International Coffee Organization
سازمان جهانی قهوه; ;International Coffee Organization;; ;در سال ۱۹۶۳ و در شهر لندن، تحت نظارت سازمان ملل متحد راه‌اندازی شد. این سازمان از توافق‌نامه...


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


مقالات

کافئین Caffeine
کشف کافئین ;Caffeine Discovery; کشف علمی کافئین در سال ;1819 نتیجه ملاقات یک شاعر آلمانی به نام گوئت و دانشمند جوانی به نام فردیناند رانج بود.شاعر آ...


گونه شناسی گیاهان قهوه Typology of Coffee plants
گونه ;species در تولید مثل ارگانیسم ها (گیاهان عالی مانند قهوه) ، گونه ها تشکیل شده اند از نمونه هائی که می توانند با یکدیگر آمیزش پیدا کرده و ایجاد...


گاز زدایی قهوه Coffee Degassing
چرا باید به قهوه بعد از برشته کاری اجازه گاز زدایی دهیم؟آیا قهوه هرچه تازه‌ برشت باشد کیفیت بهتری دارد ؟;جواب این سوال شما هم بله و هم نه است.; مطمئ...


مدیریت مشتری ناراضی Handling Complain
خوشبختانه درصد بسیار ناچیزی از فروش و خدمات منجر به شکایت و نهایتا مشتری ناراضی می گردد .;معمولاً این شکایات اکثر کوچک و قابل حل هستند . اگر در قهوه...


مزیت استفاده از آسیاب قهوه با تیغه های مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


مزرعه

کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرآوری گیلاس های قهوه
فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


خشک کردن طبیعی قهوه ( زیر نور آفتاب )
خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب);;خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال زمین آسفال...


پروسه ی حمل و نقل قهوه سبز
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


انواع کشت قهوه
1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...