Specialty Coffee Association

IRAN
 

شستشو و جداسازی wet milling *


شستشو و جداسازی wet milling *

دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند (سالم) جدا می شوند ، این اتفاق بر اساس چگالی گیلاسها می افتد.

گیلاسهای شناور علتهای متفاوتی برای شناوری دارند به عنوان مثال اگر گیلاس خیلی خشک شده باشد و یا دارای ناهنجاری باشد مثلا فقط یک دانه از دو دانه داخل گیلاس رشد کرده باشد و دیگری تو خالی باشد و یا گیلاس تحت تاثیر آفات قرار گرفته باشد و یا تخمیر صورت گرفته باشد و به هر دلیلی هوا داخل آن رفته باشد. آنهایی که به عمق آب می روند همان گیلاسهای کامل و رسیده هستند و یا گیلاسهای سبزی که هنوز کال هستند و کامل نشده اند.

پس از مرحله جداسازی در آب گیلاسهای رسیده به منظور جداسازی پالپشان وارد دستگاه پالپر می شوند ، پالپ نرم گیلاسهای رسیده به راحتی در پالپر جدا می شود ، برخلاف آنهایی که کال هستند و سبز ، که اینها به دلیل محکم بودن پالپشان دست نخورده و سالم از پالپر خارج می شوند.

فشار دستگاه پالپر می تواند تنظیم شود با یک تیغه که قابلیت تنظیم شدن و تغییر درجه دارد ، این تنظیم شدن می تواند بر اساس درجات مختلف رسیده بودن گیلاسها و یا گونه های مختلف قهوه باشد.

پس از شکسته شدن پالپ درون دستگاه پالپر دانه ها وارد غربال یا الک می شوند اکنون این دانه ها دارای اندکی پالپ و موسیلاژ و پارشومنت هستند  ، بعدها می توان از پارشومنت هم بعنوان سوخت و یا کود استنفاده کرد.(در مطالب بعدی به ان اشاره خواهد شد)

همانطور که مشاهده کردید در اینجا از نیروی آب برای جداسازی و همینطور برای انتقال دانه ها استفاده می شود ، وسایل و ابزارهای این کار در مزارع  معمولا روی زمین شیبدار قرار می گیرد جهت انتقال راحت تر گیلاسها ، در این مرحله باید آب کافی در دسترس باشد هرچند که در ابزار و وسایل مدرن این قابلیت وجود دارد که آب کمی استفاده شود وهمچنین آبی که استفاده میشود دوباره باز یافت شده و استفاده مجدد گردد.

دو نوع دستگاه پالپر وجود دارد ، درام پالپر و دیسک پالپر ، در درام پالپر گیلاسها در طول کانالهایی حرکت داده شده و از غلتکهایی که دارای گره هستند می گذرند ،در دیسک پالپر گیلاسهای قهوه بر روی صفحه هایی که حرک دورانی دارند حرکت می کنند ، هر دو پالپر دارای تیغه های قابل تنظیم هستند که فشار وارد شده روی گیلاسهای قهوه را تنظیم می کند و یا می تواند بر اساس گونه های مختلف قهوه تنظیم و سازگار گردد.

همانطور که در بالا ذکر شد ، گیلاسهایی که زیر آب قرار می گیرند می توانند بر اساس استحکام پالپ و رسیدگی و یا کال بودن جدا شوند ، گیلاسهای کاملا رسیده دارای پالپ نرم بوده از این رو در پالپر به راحتی باز و جدا می شوند بر خلاف گیلاسهای کال و سبز که بصورت دست نخورده و سالم از پالپر جدا می شوند زیرا پالپ آنها از استحکام بالایی برخوردار است ، جداسازی پوست و پالپ از دانه هایی که اکنون دارای پارشومنت هستند توسط الک و بصورت مکانیکی صورت می گیرد.

در درام پالپر در این قسمت درامی وجود دارد که می چرخد و غربال می کند و در دیسک پالپر یک غربال صاف و مسطح وجود دارد ، فشار پالپر در مرحله اول باید خیلی کم تنظیم شود به علت اینکه دانه های کال و نیمه کال زخمی نشوند ، اگر فشار بالا باشد اینها نیز زخمی می شوند و پالپشان کنده می شود.

قهوه یی که از گیلاسهای کال تهیه می شود بصورت جداگانه خشک می شود و دارای کیفیت پایینی است ، البته از لحاظ اقتصادی جای سوال وجود دارد ، چرا که هزینه یی که برای تولید قهوه از این گیلاسها  صرف می- شود از سود حاصل از فروش آنها بیشتر است.


خانه قهوه تخصصی ایران / محمدرضا پور رسول


بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید. همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...