Specialty Coffee Association

IRAN
 

انتقال حرارت در برشته کاری قهوه Heat Transfer In Coffee Roasting


انتقال حرارت در برشته کاری قهوه  Heat Transfer In Coffee Roasting

انتقال حرارت در برشته کردن قهوه 
حرارت از طریق هدایت، جابجایی و تابش از ماشین‌های برشته کن قهوه به دانه منتقل میشود.  هر ماشین برشته کن انتقال حرارت را از طریق ترکیب متفاوتی از این مکانیسم ها انجام می دهد.  در ادامه تاثیر طراحی دستگاه‌های برشته کن بر انتقال حرارت را بررسی می کنیم.

هدایت، جابجایی و تابشConvection,Conduction,radiation
برشته کن های قدیمی( استوانه ای شکل)  که حرارت مستقیم از استوانه فلزی منتقل می‌شد،  سپس هدایت انجام می گردید.  حرارت به صورت تابشی از سطح داغ برشته کن به دانه ها و همچنین بین دانه ها نیز سهم اندکی در این انتقال حرارت داشت.  سازندگان آلمانی میزان انتقال حرارت تخمینی را در این برشته کن ها به صورت ۷۰ درصد توسط جابجایی و ۳۰ درصد توسط هدایت عنوان می‌کنند.
برشته کن های استوانه ای غیر مستقیم،  استوانه برشته کن را از منبع حرارتی جدا کردند تا سطح در تماس با دانه  دارای دمای پایین‌تری در طول برشته کردن باشد. در این دستگاهها سهم انتقال انرژی از طریق جابجایی بیشتر است.


برشته کن های بستر سیال فاقد استوانه هستند   و در آنها برشته کردن توسط معلق نگه داشتن دانه در هوا به کمک جریان با سرعت بالای یک گاز داغ انجام می شود.  برشته کن های دارای سیستم گردش هوا مانند برشته کن های لورینگ اسمارت هوای گرم خروجی از برشته کن را ذخیره و مجدداً استفاده می‌کنند.  هر دو نوع طراحی این برشته کن ها انتقال حرارت را تقریبا فقط با جا به جایی انجام می دهند.
شروع یک برشته کردن،  با بارگیری دانه دارای دمای اتاق به داخل برشته کن آغاز می شود.  این عملیات سبب کاهش دمای محیط داخل برشته کن میشود.  در دقایق اول در برشته کن های کلاسیک، هدایت حرارت از طریق سطح داغ برشته کن، نقش اساسی را در انتقال حرارت به دانه ایفا می نماید.


به محض اینکه هوای داخل برشته کن دوباره به دمای اولیه رسید، جابجایی مکانیسم اصلی انتقال حرارت میشود.  در این ماشینها، محفظه برشته کن  به عنوان منبع ذخیره حرارتی عمل کرده و سبب تسریع در مرحله افزایش دما می شود.  در برشته کن های همرفت گرا( جابجایی)  معمولاً از دماهای بالاتر برای شروع استفاده میشود تا بتواند انرژی حرارتی لازم را برای شروع به برشته کردن با توجه به عدم ذخیره حرارت تامین نماید.
ایجاد اختلاف درجه حرارتی زیاد در ابتدای برشته کردن و به حداقل رساندن در انتهای برشته کردن ضروریات یک برشته کردن یکنواخت و توسعه مطلوب مرکز دانه است.

انتقال حرارت و شیب حرارتی Heat Transfer and Temperature Gradient
دوسوم ابتدایی برشته کردن یک فرایند گرماگیر است.  به این معنی که دانه‌ها انرژی را جذب میکند و انرژی از طریق هدایت از سطح دانه به درون  آن منتقل می شود.  شیب حرارتی یا اختلاف  حرارتی بین دانه ها اصلی‌ترین  عامل تعیین کننده سرعت انتقال حرارت است.   به عبارت ساده،  اختلاف حرارتی بیشتر باعث حرارت دهی سریعتر مرکز دانه میشود.  اختلاف درجه حرارت در ابتدای برشته کردن ممکن است به حدود ۵۰ درجه سانتی گراد و یا بیشتر برسد و سپس با پیشرفت برشته کردن این اختلاف کاهش می یابد. به عبارت دیگر بعد از گذشت چند دقیقه از برشته کردن،  دمای مرکز دانه به آهستگی به دمای سطح دانه می‌رسد و سپس هر دو با هم افزایش پیدا می‌کند.  در مجموع اختلاف درجه حرارتی در برشت های سریع زیاد  و در برشت های طولانی خیلی کم است.
نکته: بیشترین اختلاف حرارتی در دو دقیقه پس از برشته کردن به وجود می آید.


نویسنده : اسکات راوو

ترجمه : آیسان خاورمیانه کالا

بازنویسی : خانه قهوه تخصصی



اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...