Specialty Coffee Association

IRAN
 

دستگاه تفت دهندة آزمایشگاهی Røst با ورود به مرحلة تولید در مسیر موفقیت


دستگاه تفت دهندة آزمایشگاهی Røst با ورود به مرحلة تولید در مسیر موفقیت

یکی از برجسته ترین محصولاتی که در رویداد جهانی قهوه رونمایی شد (در بهار اخیر برگزار شد)، تفت دهندة آزمایشگاهی Røst بود. دستگاهی با اندازه batch 100 گرم که طراحی و تولید آن در نروژ انجام شده است. شرکت Røst جایزه بهترین محصول را در این همایش از آن خود کرد. اولین مرحلة تولید تجاری این دستگاه هم اکنون آغاز شده است.

این دستگاه کوچک و شیک ویژگی های منحصر به فردی دارد:

جداسازی پوسته دانه ها

سیستم تهویه دود خروجی

صدای بسیار کم

نمایشگر لمسی برای نمایش، ذخیره و اشتراک گذاری روند فرآیند تفت که به این وسیله کاربران می توانند فرآیند تفت دانه ها را به صورت خودکارو یا دستی اجرا کنند.

این دستگاه توانایی اجرای فرآیندهای تفت را به صورت پی در پی و بی وقفه دارد. به این منظور در منبع حرارتی دستگاه از یک مشعل خاص (مشعل پروپان) استفاده شده است. این مشعل هوا را گرم کرده و آن را از طریق صفحة استیل استوانه ای شکل (درام)، به گردش درمی آورد. هوای گرم دانه های قهوه را گرم می کند و در عین حال درام دانه ها را به حرکت درمی آورد. بنابراین این دستگاه فرآیند تفت توسط درام (Drum Roasting) را با انتقال حرارت ناشی از حرکت دانه ها (Fluid-bed-like heat transfer) ترکیب می کند.

 Sverre Simonsen، مؤسس و مدیر ارشد فناوری Røst Coffee در مصاحبه با روزنامه Coffee News دربارة اختراع جدیدی که درحال ثبت است گفته است: « انتقال حرارت از طریق درام در طول فرآیند تفت هیچ تأثیر منفی روی دانه ها ندارد و پس از پیش گرم شدن دستگاه، هیچ اختلاف دمایی وجود نخواهد داشت».

Sverre Simonson و برادرش Trond Simonson، مؤسس و مدیرعامل Røst Coffee، در ابتدا می خواستند دستگاه تفت دهنده ای با ظرفیت یک کیلوگرم برای علاقمندان روسترهای خانگی طراحی کنند. بعد از اینکه آن ها نمونة اولیة دستگاه را برای Tim Wendelboe و Morten Wennersgaard از شرکت Nordic Approach نمایش دادند، اشخاص برجسته ای دو برادر را ترغیب کردند تا اهداف پروژه را تغییر دهند و یک تفت دهندة آزمایشگاهی حرفه ای بسازند. از این طرح با اختصاص کمک هزینه ای از طرف بانک توسعه نوآوری نروژ حمایت شد. نمونة اولیة محصول 6 ماه بعد تهیه شد. 3 سال پس از آن نمونة نهایی آماده شد و هم اکنون فاز تولید محصول آغاز شده است.

Sverre Simonson می گوید: « ما هم اکنون در حال کارکردن روی تولید برای مشتریان آزمایشی هستیم. همچنین ما روی چرخة دوم تولید خود که تا اواخر اکتبر آماده می شود، کار می کنیم. در این سطح ما روی بازار اروپا متمرکز هستیم.»

همچنین سیمونسون اضافه کرد که این دستگاه با قیمت 5800 دلار آمریکا به فروش خواهد رسید که این به این معناست که این محصول به طور کامل از هدف اولیة خود (به عنوان یک دستگاه خانگی) فاصله گرفته است. البته با توجه به اینکه این پروژه با موفقیت عملیاتی شده است، امکان دارد در آینده در سطح مصرف کننده نهایی نیز اجرا شود.

سیمونسون می گوید: « در حال حاضر ما صرفاً روی تفت دهندة آزمایشگاهی Røst تمرکز داریم. ولی شاید در آینده از این تکنولوژی برای تولید محصولات دیگری استفاده کنیم».

 

ابوذر مفید

خانه قهوه تخصصی


اخبار

موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


مقالات

چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


طیف رنگ بندی در دانه سبز قهوه و تاثیر آن بر نمودار برشته کاری- قسمت اول
;چگونه رنگ دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی در هنگام چیدن ، خشک کردن ، پوست کندن و درجه بندی دانه ...


حقایقی در مورد قهوه بدون کافئین
کافئینCaffeine;یک ماده شیمیایی خوراکی است که درگیاهان مختلفی ازجمله;قهوه،;کاکائو،;کولا;و;چای;یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از;خوابید...


نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...