Specialty Coffee Association

IRAN
 

بخش 38- دستورهای مختلف قهوه


بخش 38- دستورهای مختلف قهوه

۸- دستورهای مختلف قهوه

تعداد زیادی نوشیدنیوجود داردکه با قهوه درست می شوند , به راحتی می توان در این باره یک کتاب نوشت . در این قسمت من تعداد زیادی از قهوه های مورد علاقه ام را با دستور آن ذکر می کنم.

۱ - ۸ - اسپرسو

دیپلمات فرانسوی، چارلی ماریس گفته است : اسپرسو باید به سیاهی شیطان به داغی جهنم ، به خالصي فرشته ها و به دل چسبی عشق باشد.

۱ اونس برابر ۳۰ میلی لیتر اسپرسو

شکر به میزان دلخواه

۱- فنجان و نعلبکی و قاشق اسپرسو را گرم کنید.

۲- فنجان را زیر دستگاه قرار دهید.

۳- اسپرسو را آماده کنید.

۴- با شکر سرو کنید.

پیشنهاد برای سرو کردن با یک لیوان آب سرد سرو شود.


۲ - ۸ - کاپوچینو

کاپوچینو برپایه اسپرسو و با شیر گرم و کف شیر تشکیل می شود اما این نسبت معمولا با توجه به سلیقه افراد تغییر می کند. کلمه کاپوچینو اشاره به راهبه ها کاپوچین دارد و دلیل آن رنگ و حالت ارائه این نوشیدنی و شباهت آن به نشان این راهبه هاست.


30 میلی لیتر اسپرسو

160 میلی لیتر شیر به همراه ۱ قاشق برای هم زدن

۱- یک شات اسپرسو را داخل فنجان بریزید.

۲- شیر را بخار داده و کف دهید.

۳- شیر را به اسپرسو اضافه کنید.

۴- با استفاده از یک قاشق مقداری کف روی آن بریزید.

پیشنهاد برای سرو کردن : با استفاده از یک قلم طراحی روی آن را با سس شکلات تزئین کنید.


۳ - ۸ کاپوچینو خشک

این نوع کاپوچینو از اسپرسو و لایه های کف شیر درست می شود , بدین منظور میزان زیادی

بخار به شیرداده می شود.

۱ اونس برابر ۳۰ میلی لیتر اسپرسو


۱- یک شات اسپرسو را داخل فنجان بریزید.

۲- شیر را بخار دهید

۳- با استفاده از یک قاشق مقداری کف روی اسپرسو بریزید.

پیشنهاد برای سرو کردن : هر نوع دسر شیرین همراه خوبی برای این نوشیدنی می باشد .

کف سفیدی که بر روی آن قرار گرفته و خط اسپرسوی زیرین، در یک لیوان شیشه ای به وضوح قابل مشاهده است.


۴ - ۸ - قهوه لاته

معمولا برای صبحانه سرو می شود. این قهوه سفید، از شیر گرم به همراه مقداری کمی کف تشکیل

می شود سوئیسیها آن را شكاله می نامندد که تحت الفظ کاسه معنی میدهد.

30 میلی لیتر اسپرسو

200 میلی لیتر شیر

۱- یک شات اسپرسو را داخل فنجان بریزید.

۲- شیر را گرم کرده و بخار دهید.

٣- شیر را داخل اسپرسو بریزید.

۴- لایه ضخیمی از کف را روی شیر بریزید تا مانند سر پوش عمل کنند.

پیشنهاد برای سرو : در روزها گرم تابستان ارائه این نوشیدنی بصورت خنک بسیار مطبوع است. طریقه درست کردن آن به این صورت است : 30 سی سی اسپرسو را خنک کرده و یک لیوان شیر سرد را نیز به آن بیفزایید. در آخر کافی است آن را درون یک لیوان پر از یخ بریزید.


۵ - ۸ - کافه موکا

درست مانند لاته این قهوه نیز با اسپرسو و شیر تهیه می شود, بعلاوه پودر کاکائو یا سیروپ شکلات به آن اضافه می شود . کلمه موکا اسم یک شهر در یمن است و هیچ ربطی به شکلات ندارد اما امروزه معنای جدید گرفته و به عنوان نوشیدنی حاوی شکلات شناخته شده است.

30 میلی لیتر اسپرسو

۱ قاشق غذاخوری پر پودر کاکائو یا شربت شکلات

200 میلی لیتر شیر

1 - 1 شات اسپرسو آماده کنید.

۲- پودر کاکائو یا شربت شکلات را درون فنجان بریزید.

۳- اسپرسو را درون آن ریخته و هم بزنید.

۴- شیر را بخار داده و به آن اضافه کنید.

پیشنهاد برای سرو کردن این نوشیدنی در تابستان : برای یک خوراکی شکلاتی تازه، ورژن یخی این نوشیدنی را درست کنید که دستور آن به صورت زیر است:

30 سی سی اسپرسو را خنک کرده و ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو یا شربت شکلات را داخل لیوان ریخته و سپس مقداری یخ و یک لیوان شیر سرد به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.


۶ - ۸ - امریکانو

این نوشیدنی ترکیبی از اسپرسو با آب جوش است و قهوه امریکانو نامیده می شود. اگر به جای آب جوش آب یخ بریزید ورژن یخی آن بدست می آید.

۳۰ میلی لیتر اسپرسو

۱۴۰ میلی لیتر آب جوش

۱- یک شات اسپرسو را داخل فنجان بریزید.

۲- آب جوش را اضافه کرده و هم بزنید.

پیشنهاد برای سرو کردن : اول آب گرم راداخل لیوان بریزید و سپس اسپرسو را روی آن اضافه کنید این روش باعث پایداری کرمای اسپرسو می شود.


۷ - ۸ - چشم قرمز

اگر قهوه معمولی را با اسپرسو مخلوط کنید چشم قرمز به وجود می آید که برای بیدار ماندن در شب آن را می نوشند. اسامی دیگر مانند «شلیکی در تاریکی» هم نامیده می شود.

۱۵۰ میلی لیتر قهوه تازه جوشیده شده

۳۰ میلی لیتر اسپرسو

۱- یک فنجان عصاره قهوه را دم کنید

۲- یک شات اسپرسو آماده کنید .

۳- آنها را مخلوط کنید.

پیشنهاد برای سرو کردن: می توان این نوشیدنی را با اضافه کردن ۲ شات اسپرسو «چشم سیاه» درست کنید. و همچنین با اضافه کردن ۳ شات «چشم مرده» به وجود می آید.


۸ - ۸ - ماکیاتو

این نوشیدنی را با بعضی از مشتقات قهوه اشتباه نگیرید. ماکیاتو اسپرسو است همراه باکمی کف شیر.

۳۰ میلی لیتر اسپرسو

۱ قاشق غذاخوری کف شیر

۱- یک شات اسپرسو آماده کنید .

۲- کف شیر را در یک نعلبکی جدا آماده کنید.

۳- یک قاشق غذاخوری کف شیر را روی اسپرسو بریزید.

پیشنهاد برای سرو کردن: فنجان کوچک اسپرسو به سرعت سرد می شود. فنجان را گرم کنید و اسپرسو را هم نزنید. ظاهر ماکیاتو، جاذبه خاص خودش را دارد.


۹ - ۸ - کارامل ماکیاتو

همان طور که از اسم آن پیداست این نوشیدنی ورژن کاراملی از ماکیاتو می باشد.

۳۰ میلی لیتر اسپرسو

۱ فنجان بخار شیر

شربت وانیل ، سس کارامل

۱- یک شات اسپرسو و بخار شیر را آماده کنید.

۲- شربت وانیل را درون فنجان بریزید.

٣- بخار شیر را روی شربت بریزید.

۴- با استفاده از قاشق شیر را با کف بپوشانید.

۵- اسپرسو تازه دم شده را داخل فنجان بریزید.

۶- سس کارامل را کم کم روی آن بریزید.

پیشنهاد برای سرو کردن : هوس یک چیز خنک کرده اید؟ ماکیاتو کاراملی یخی را امتحان کنید. ۲ شات اسپرسو آماده کنید و اجازه دهید خنک شود. در یک لیوان یخ و سس وانیل را بریزید و یک لیوان شیر به آن بیفزایید. اسپرسو را روی آنها ریخته و با کارامل و خامه تزئین

کنید.


۱۰ - ۸ - اسپرسو کن پانا

این نوشیدنی شامل یک یا دو شات اسپرسو است ,کن پانا در زبان ایتالیایی به معنای خامه است. اگر به اسپرسو خامه اضافه کنیم یک نوشیدنی جدید به وجود می آید بنام اسپرسو کن پانا .

۱ یا ۲ شات اسپرسو

خامه

١- شات اسپرسو را آماده کنید

۲- درون فنجان بریزید

۳- روش را با خامه بپوشانید

پیشنهاد برای سرو کردن : این نوشیدنی با بستنی طعم را در ترکیب بسیار خوبی است.


۱۱ - ۸ - اسپرسو مارتینی

این قهوه نوعی کوکتل مارتینی کلاسیک دارد و هنگامی که تکان داده شود بسیار بهتر است

اما باید توجه داشت که نباید همزده شود.


۱۲ - ۸ - قهوه ایرلندی

۱۳ - ۸ - قهوه ملانژه

برخلاف اسپرسو کن پانا که خامه چکیده دارد، این قهوه دارای خامه ذوب شده است.

1 فنجان قهوه تازه دم شده

۱ قاشق غذاخوری خامه چکیده

۱ قاشق چایخوری شکلات رنده شده یا یک قاشق چایخوری پودر کاکائو

1- قهوه را دم کنید.

۲- خامه را ذوب کرده و روی قهوه بریزید.

۳- گرده ای از شکلات یا پودر کاکائو روی آن بپاشید. پیشنهاد برای سرو کردن : می توانید برگ نعنا تازه یا شیره آن را به این قهوه اضافه کنید.


۱۴ - ۸ - پپرسو Pepresso

این نوع اسپرسو با طعمی تند و لذت بخش است. مانند این است که طعم شکلات را با فلفل مخلوط کرده باشیم این طعم تند و شیرین مورد پسند تمامی ذائقه هاست.

30 گرمی سس شکلات- دانه فلفل را درون فلفل ساب ریخته و آسیاب کنید.

30 میلی لیتری اسپرسو

١- سطح یک فنجان اسپرسو را از شکلات بپوشانید.

۲- مقداری فلفل را به آن بیفزایید.

٣- فنجان را زیر دستگاه اسپرسو قرار دهید.

۴- شات اسپرسو را در داخل فنجان از قبل آماده شده بریزید.

پیشنهاد برای سرو کردن: قبل از سرو کردن پپرسو ، آن را هم بزنید. به این صورت شما عطر و مزه ترکیب شکلات و فلفل و اسپرسو را حداکثر می کنید.


۱۵ - ۸ - قهوه رویال

این قهوه در یکی از فیلمهای پری ماسون Perry mason به نام چنگک مخملی Velvet claws با بازی وارن ویلیام به وجود آمد. این فیلم عجیب و غریب است اما این نوشیدنی مجذوب کننده می باشد.

۲ فنجان قهوه تازه دم

۱ قاشق چایخوری نیشکر دان شده

۲ اونس برابر ۶۰ میلی لیتر XXX

۲ اونس برابر ۶۰ میلی لیتر خامه چرب

١- قهوه تازه دم را داخل فنجان بریزید

۲- نیشکر را اضافه کرده و تا زمانی که کاملا حل شود هم بزنید

۳- XXX را اضافه کنید.

۴- یک سرقاشق چایخوری خامه پرچرب را روی نوشیدنی ریخته و بلافاصله سرو کنید. پیشنهاد برای سرو کردن : برای ورژن بدون الكل آن می توانید قهوه طعم دار را جایگزین کنید.


۱۶ - ۸ - قهوه ونیز

ویکتور هوگو می گوید : این نوشیدنی شیرین و وسوسه کننده به همراه بستنی وانیلی می تواند قلب امپراطور اليزابت را نیز تسخیر کند.

• نصف فنجان قهوه تازه دم

• شربت وانیل

۱ اسکوپ بستنی وانیلی 1- قهوه را در فاصله کمی از درست کردن نوشیدنی دم کنید.

۲- یک اسکوپ بستنی وانیلی را داخل لیوان بریزید.

٣- لیوان را زیر شیر قهوه جوش بگذارید.

۴- اجازه دهید قهوه به طور مستقیم به وسط لیوان و روی بستنی بریزد.

۵- سس وانیل را اضافه کنید.


۱۷ - ۸ - قهوه یخی

این ابتکاری است که می توان اضافه ی قهوه ای که از صبح باقی مانده را به یک نوشیدنی دلچسب برای عصرانه تبدیل کند.

۱۴۰ میلی لیتر قهوه

• ۱ قاشق چایخوری شیرین کننده بسته به خواست خودتان

• شیر

١- قهوه را دم کنید.

۲- قهوه را برای ۳ الی ۵ ساعت درون دمای اتاق یا یک ساعت و نیم تا ۳ ساعت درون

یخچال بگذارید تا خنک شود.

۳- یک لیوان را پر از یخ کنید.

۴- قهوه سرد را درون لیوان بریزید.

۵- هم بزنید تا هم دما شوند.

۶- شیر و شیرین کننده را اضافه کنید.

پیشنهاد برای سرو کردن: قهوه را درون قالب یخ بریزید و بگذارید یخ بزند و از آن به جای یخ استفاده کنید تا حالت آبکی به وجود نیاید.


۱۸ - ۸ - قهوه مکزیکی

اسم این قهوه به دلیل تند بودنش به مکزیکیها ربط داده شده است. استفاده از لیکور سفید باعث طعم آتشین این نوشیدنی می شود.

۳۰ میلی لیتر لیکور قهوه

۱ اونس برابر ۳۰ میلی XXX

۵ اونس برابر ۱۵۰ میلی لیتر قهوه جوشیده

۱ قاشق چایخوری شکر قهوه ای • او و اونس خامه چکیده

شکلات رنده شده

1- قهوه و لیکور را درون یک فنجان بزرگ مخلوط کنید.

۲- برای شیرین شدن کمی شکر قهوه ای بیفزایید.

۳- به آرامی خامه را روی آن بریزید.

۴- مقداری شکلات رنده شده روی آن بپاشید.

پیشنهاد برای سرو کردن : نصف قاشق چایخوری به اندازه یک گرم دارچین و یا چوب دارچین به صورت سنتی به این نوشیدنی اضافه کنید.


۱۹ - ۸ - کافه اوله

این قهوه به زبان فرانسه به معنی «قهوه روی شیر» است که برای صبحانه نوشیده می شود. |

• نصف فنجان قهوه فرانسه

• نصف فنجان شیر

١- قهوه فرانسه را بجوشانید

۲- شیر را بخار دهید

٣- به نسبت برابر شیر و قهوه را درون فنجان بریزید.

۴- هم بزنید و داغ سرو کنید.

پیشنهاد برای سرو کردن : قهوه را با یک قاشق کاسنی بجوشانید.


خانه قهوه تخصصی ایران / Scairan




اخبار

آزمون عملی دوره آموزشی باریستا ( متصدی کافی شاپ ) سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


ترویج قهوه ترک در امریکای شمالی *
کامیونی با طراحی زیبای دوره عثمانی در کنار خیابان پنجم نیویورک ایستاده ، چند دختر و پسر با لباسهای سنتی ترکیه در حال سرو قهوه و پاسخ به سوالات رهگذران...


دوره آموزشی شکلات ساز با ارائه گواهینامه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور
نام استاندارد آموزش شغل : شکلات سازشرح استاندارد : شکلات ساز شغلی است از مشاغل خدمات تغذیه که دارای شایستگی های انتخاب مواد پایه تشکیل دهنده شکلات و ک...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...


سینی ریزش Drip Tray *
سینی در ماشین اسپرسو که فنجان را برای پر شدن روی ان قرار می دهند و برای جمع آوری سر ریز و چکه در زیر گروپ طراحی شده است....


دستگاه برشته کاری استوانه ای قهوه Drum Roaster*
دستگاه برشته کاری قهوه که دارای محفظه ای استوانه ای با حجم مشخصی برای فراوری قهوه می باشددر این روش برشته کاری قهوه; استوانه ها در حجمهای 100 گرم; الی...