Specialty Coffee Association

IRAN
 

دستورالعمل کوتاه برای قهوه ترک Turkish Coffee Short tutorial


دستورالعمل کوتاه برای قهوه ترک Turkish Coffee Short tutorial

این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همزمان درون قهوه ساز تهیه می شود.

در این دﺳـﺘﮕﺎه هیچ فیلتری وﺟﻮد ﻧﺪارد و لرت قهوه درآن ﺗﻪﻧشین می‌ﺷـﻮﻧﺪ و ﺗﻨﻬـﺎ راه ﺟﻠـﻮﮔیریي از ورودﺷـﺎن به ﻓﻨﺠﺎن ریختن ﺑﺎدﻗﺖ آن اﺳﺖ.

بعضی ها این نوع ریختن را نوعی ازﻫﻨﺮ می‌داﻧﻨﺪ، ﺑﺮاي بعضی از افراد هم درست کردن این نوع قهوه بسیار ساده و پیش پا افتاده است.

بطور سنتی قهوه ایبریک  در ﻣﻨﺎﺳﺒﺖ ﻫﺎي ﺟﺪي و ﻏﻢ اﻧﮕیز ﺑﺪون شکر و در ﻣﺮاﺳﻢ عروسی ﺑﺎ شکر اﺿـﺎﻓﻪ سرو می‌شود.  در بغضی کشورهای عربی سرو کردن قهوه بدون کف رویش نوعی توهین محسوب می‌شود و ارزش قهوه را از بینمی‌برد، پس باید مراقب سرو این نوع قهوه در مناطق مختلف باشید تا پیغامی را اشتباه منتقل نکنید.

روش تهیه قهوه ترک :

  1.  دانه های قهوه را به ریزترین اندازه آسیاب کنید .
  2. پودر را در کناری بگذارید . ابتدا آب سرد را درون قهوه جوش بریزید . برای اندازه گیری از فنجانهای قهوه ترک استفاده کنید . به ازای هر فنجان قهوه معادل 3/4 همان فنجان را با آبسرد پر کرده و داخل ایبریک بریزید .
  3. بهتر است میزان قهوه ای که دم می کنید متناسب با اندازه قهوه جوشتان باشد . مثلاً اگر دو نفره است به اندازه دو فنجان قهوه دم کنید نه کمتر .
  4.  سطح آب باید تا ابتدای گردنه یاَ تنگی ََقهوه جوش برسد و از آن بالاتر نرود و گرنه سر ریز می شود 
  5.  اکنون پودر قهوه را به آب اضافه کنید . به ازای هر فنجان قهوه خوری آب دو قاشق چای خوری قهوه . یا به ازای هر 60 میلی لیتر اب ، 7 تا َ10 گرم قهوه به اب اضافه کنید .
  6. می توانید در صورت تمایل به ازای هر دو قاشق چای خوری پودر قهوه یک قاشق چای خوری شکر نیز به قهوه اضافه کنید. البته این مقدار به نسبت سلیقه شما متغیر است . در این مرحله می توانید به قهوه ادویه های هل و رازیانه اضافه کنید .
  7. توجه داشته باشید که باید در این مرحله و قبل از روشن کردن اجاق مخلوط را هم بزنید تا شکر به خوبی در اب حل شود .
  8. وقتی شکر کاملاً در آب حل شد ، اجاق گاز را روشن کنید . با شعله ای متوسط رو به کم . اگر زیاد باشد قهوه تان خواهد سوخت . در این مرحله قهوه تان را هم نزنید و تنها نظاره گر فرآیند باشید .
  9. پس از گذشت زمان اندکی حدود 2 دقیقَه و زمانی که حرارت قهوه به حدود 70 درجه می رسد شروع به کف کردن می نماید.
  10.  آنرا از روی حرارت بردارید تا حرارت و کف هر دو فروکش کنند .هرگز اجازه ندهید حرارت به 75 درجه برسد . زیرا مزه قهوه بیش از حد استخراج خواهد شد .
  11. دوباره قهوه را روی شعله بگذارید ، شعله باید متوسط رو به کم باشد . چشمتان را از روی اجاق برندارید زیرا سریعتر کف می کند . قبل از اینکه سرازیر شود آنرا از روی حرارت بردارید .
  12.  مرحله هشتم را برای دومین بار و سومین بار نیز تکرار کنید .
  13. قهوه را به آرامی در فنجان بریزید .
  14.  بهتر است قهوه  را کمی در فنجان اول و کمی در فنجان دوم بریزید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا فنجانها پر شود . این کار باعث می شود کیفیت قهوه هر دو فنجان یکسان باشد .
  15.  اگر مرحله هشتم را دو یا 3 بار انجام ندهیم در فنجان هایمان لرد بیشتری خواهیم داشت .


 خانه قهوه تخصصی ایران/ پاتریس بویری

 


اخبار

دالگونا کافی یا ویپد کافی ؟ Dalgona coffee Or Whipped coffee
چند ماه پیش خانم کتی انجل شرکتی به نام ویپ درینک در امریکا تاسیس و در اولین قدم کیت هائی را ارائه کرد که با آن می توان ویپد کافی به معنای قهوه غلیظ ...


سازمان جهانی قهوه International Coffee Organization
سازمان جهانی قهوه; ;International Coffee Organization;; ;در سال ۱۹۶۳ و در شهر لندن، تحت نظارت سازمان ملل متحد راه‌اندازی شد. این سازمان از توافق‌نامه...


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


مقالات

جدا سازی دانه های سبز قهوه براساس اندازه Size Classification
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه ذرات هم در پروسه فر...


وزن سنجی Gravimeter Analysis
این مرحله اولین مرحله از مراحل طبقه بندی می باشد که دانه های قهوه را بر اساس وزن مخصوصشان طبقه بندی می کند ، در اینجا دانه هایی که شکسته و رشد نیافته ...


دستگاه جدا كننده فتو اپتيكال Photo – optical sorter
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت و...


کافئین Caffeine
کشف کافئین ;Caffeine Discovery; کشف علمی کافئین در سال ;1819 نتیجه ملاقات یک شاعر آلمانی به نام گوئت و دانشمند جوانی به نام فردیناند رانج بود.شاعر آ...


گونه شناسی گیاهان قهوه Typology of Coffee plants
گونه ;species در تولید مثل ارگانیسم ها (گیاهان عالی مانند قهوه) ، گونه ها تشکیل شده اند از نمونه هائی که می توانند با یکدیگر آمیزش پیدا کرده و ایجاد...


مزرعه

کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرآوری گیلاس های قهوه
فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


خشک کردن طبیعی قهوه ( زیر نور آفتاب )
خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب);;خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال زمین آسفال...


سورتینگ قهوه سبز قبل از پروسه ی حمل و نقل Cleaning & Sorting Green Coffee Bean
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


انواع کشت قهوه
1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...