Specialty Coffee Association

IRAN
 

عیوب و نواقص در دانه سبز قهوه Green Coffee Defect


عیوب و نواقص در دانه سبز قهوه Green Coffee Defect

به طور کلی میتوان گفت عیوب مختلف در مقیاس کم و زیاد و به طور متناوب مشاهده می شود .  گاهی اوقات یک نقص میتواند بومی یک منططقه خاص و ویژه آن منطقه باشد.


·    AMBERS   

 دانه هايي كه به علت شرايط خاك به رنگ زرد كهربايي در مي آيند.

 

·        ANTESIA-DAMAGED

دانه ها توسط حشره  Antesia  آسيب مي بينند در نتيجه حفره سياه روي دانه به وجود مي آيد و دانه كاملا پلاسيده و پژمرده مي شود.

 

·        BIACK BEANS

به علت جمع آوري دانه هاي نرسيده يا جمع آوري و برداشت دانه هايي كه پاي درخت ريخته اند ، دانه هاي سياه عمدتا معياري براي شمارش آلودگي هستند .

 

·        BIACKISH BEANS

دانه هايي هستند كه هنگام پالپ گيري زخمي و بريده شده اند اين قسمتها اكسيده شده و متمايل به رنگ سياه مي شوند.

 

·        BLEACHED BEANS 

 خشك كردن سريع دانه ها و زيادي خشك كردن آنها باعث ايجاد دانه هاي بدون رنگ مي شود اين دانه ها به علت بي رنگي و حالت ابري يا كف آلود مانند شان شناخته مي شوند ، معمولا هنگام خشك كردن مكانيكي اين مورد پيش مي آيد .

 

·        BIOTCHY BEANS

به علت خشك كردن ناهمگن و غير يكنواخت حالت  لك و پيس روي دانه نمايان مي گردد.

 

·          BROCA-DAMAGED BEANS

قسمتهايي از دانه قهوه توسط حشرهSTEPHANODRES HAMPEI  خورده مي شود و بطور يكه سوراخهاي در بين دانه ايجاد مي كند.

 

·        BROWN BEANS 

دانه ها به رنگ قهوه اي هستند علت آن ممكن است به خاطر تخمير ناقص و يا شستشو ي نامناسب و يا خشك كردن بيش از اندازه به وجود آيد . 

 

·        -COATED BEANS

دانه هايي هستند كه پوسته نقره اي به آنها چسبيده است و علت آن ممكن است به خاطر خشكسالي و برداشت گيلاسهاي نارس باشد.

 

·        CRUSHED BEANS

اين خسارت معمولا از طرف پوست كن قهوه به دانه مي خورد . در اين حالت معمولا دانه نصف شده و يا تكه اي از آن كنده مي شود .همچنين اغلب در زمان كوبيدن دستي گيلاس خشك قهوه براي جدا شدن پوسته و پالپ نيز اين خسارت روي ميدهد.

 

·        DISCOLOURED BEANS

 دانه هاي تغيير رنگ يافته هستند و اغلب به علت آسيب دستگاه پالپ اين مورد بوجود مي آيد و علتهاي ديگر شامل تماس با زمين ، آهن و آب آلوده ، بعلاوه آسيب ديدن بعلاوه مرحله خشك كردن و اينكه دانه ها در تانك تخمير باقي بماند.


 

·        DROUGHT-AFFECTED BEANS

دانه هايي كه تحت تاثير خشك سال قرار گرفته اند هم داراي پوشش هستند . هم بد شكل اند ، رنگ پريده و سبك مي باشند.                                                                                  

 

·        DULL/ UNNATURAL COLOURED BEANS

دانه هايي با رنگهاي غير طبيعي كه علت آن مي تواند خشك كردن نادرست و اغلب مجاورت با آلودگي فلزات باشد.

 

·        EARS

قسمتي از ELEPHANT BEAN  شكسته شده است.

 

·        EARTHY BEANS

دانه هايي هستند كه بوي خاك مي دهند علت آن برداشت دانه هايست كه روي زمين برهنه افتاده اند.            

 

·        EIEPHANT BEANS

ناهنجاري ژنتيكي كه منجر مي شود 2 تا دانه در هم ادغام مي شوند و اغلب از شكل عادي خارج مي شوند و تمايل به جدا شدن در حين فر آوري يا رست شدن دارند.

 

·        FADED  BEANS

دانه هاي پژمرده : دانه هايي كه مربوط به محصول كهنه هستند و يا آنهايي كه سريع خشك شده اند.                                            

 

·        FLAKY BEANS 

  دانه ها ي پوسته پوسته و برفكي دانه هايي هستند كه بسيار باريك ، سبك و زبر و ناهموار هستند.                  

         

·        FLOATS OR FLOATERS/LIGHTS

دانه ميوه هايي كه رشد كافي نيافته اند و پوك هستند و در آب شناور مي شوند در مرحله فر آوري شناور مي مانند، در قهوه شسته شده يكي از علائم درجه بندي نادرست طي مرحله فر آوري تر مي باشد.                

 

·        FOXY BEANS

 دانه هاي ترشيده  حالت زنگ زده و مايل به قرمز دارنددر نتيجه برداشت گيلاسهاي بسيار رسيده و گاهي اوقات گيلاسهاي زرد همچنين تاخير در مرحله پالينگ ، تخمير نادرست يا شستن نا مناسب اين شكل ديده مي شود .

 

·        GREEN/WATER-DAMAGED

آشكارا زماني كه پارشومنت خشك،  مرطوب گردد.                                 

 

·        HALL-DAMAGED BEANS

دايره هايي متمايل به رنگ سياه در قسنت بادامي شكل (بيضي) دانه مشاهده مي شود.            

                       

·        LIGHT  BEANS 

وزن دانه ها پايين تر از حد نرمال است كه علت آن مي تواند قطعي يا بيماري يا آب و هواي نامساعد باشد.

 

·        MOTTIED BEANS

دانه هاي (لكه دار – خال دار) ، به صورت لكه لكه هستند علت آن معمولا خشك كردن غير يكنواخت است .


·        MUSTY<MOULDY> BEANS

بخشي يا تمامي دانه تغيير رنگ يافته و متمايل به سفيد مي شود و بافت و رنگي خز مانند پيدا مي كند رشد كپك روي آن با چشم غير مسلح نيز مشاهده مي شود و نيز شواهد ي مبني بر قارچي بودن

 

·        OVERRIPE

دانه هاي خيلي رسيده كه به رنگ زرد متمايل به قهوه اي مي باشند همچنين به خاطر حالت ترشي هم شناخته مي شوند .                                                                                                       

 ·        PEA BERRY

اين مورد در نتيجه رشد يك دانه درون گيلاس مي باشد كه كشيده گوي شكل يا بيضي و گرد است در حالت معمول 2 دانه درون گيلاس مي باشد.

 

·        PUIPER-NIPPED

دانه هايي هستند كه توسط دستگاه پالپر زخمي شده اند ( به علت عدم تنظيم تيغ پالپر ) قسمتها يي زخمي شده به علت اكسيداسيون تغيير رنگ مي دهند( در طي فر آيند تخمير ) و طعم را مي توانند تغيير دهند .

 

·        QUAKERS

دانه هايي هستند كه رشد كامل پيدا نكرده اند و به عنوان  ROAST DEFECTS  نشان داده مي شوند .

 

·        RAGGED

دانه هاي زبر و ناصاف ، به علت خشكسالي اين مورد مشاهده مي شود ، برداشت مخلوط گيلاسهاي بالغ و نا بالغ منجر به مشاهده اين مدل دانه مي گردد.


·        STINKERS

 دانه هايي هستند كه زيادي تخمير مي شوند علت آن تميز نكردن مناسب دستگاه پالپر و تانك تخمير و كانال شستشو مي باشد .

 

·        THREE-CORNERED BEANS

دانه هاي سه گوش نيمه PEABERRY هستند.

 

·        WITHERED

دانه هايي چين خورده هستند علت آن مي تواند خشكسالي و يا كشاورزي ، پرورش ضعيف باشد.  

 


اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...