Specialty Coffee Association

IRAN
 

دکتر کافی - هفته دوم آبان


دکتر کافی - هفته دوم آبان

موضوع : قهوه بدون کافئین   Decaf Coffee 
 
سلام دکتر کافی .
 لطفا در مورد روشهای کافئین زدایی از قهوه توضیح دهید و آیا مصرف قهوه بودن کافئین برای سلامتی مضر است؟  
 
                                  خیلی ممنون
                                  مهدی مرتضوی
 
 
 
 
دکتر کافی :
 
 
Decaffeination ،  یعنی جدا سازی قسمت اعظم کافئین موجود در قهوه سبز از دانه ها ، بدون تحت تاثیر قرار دادن کیفیت قهوه سبز. 
 
روش اول: روش استفاده از آب                  water de-caffeinating
روش دوم: chemical                      chemical  decaffeinating 
روش سوم: Co2                            Co2 decaffeinating 
 
به دلیل اینکه کافئین قابلیت حل شدن در آب را دارد ، فرایند جداسازی کافئین از دانه قهوه سبز فرایند نسبتا آسانی می باشد.
 
مرحله اول دانه های قهوه سبز را در آب گرم قرار می دهند تا خیس بخورد و در آب حل شود . سپس آب را فیلتر کرده و کافئین را از آن جدا می کنند . آب بدون کافئین به قهوه سبز دوباره اضافه شده و سپس همراه دانه های سبز خشک می شوند. بهترین روش water  decafe   روش سوئیسی می باشد که 99% کافئین را حذف میکند .
 
متد دوم : روش شیمیایی جدا سازی کافئین از حلالها برای این جداسازی استفاده می شود . حلالها نیز مثل آب، کافئین ها را در خود حل می کنند . البته شایعات زیادی در مورد کا فئین زدائی با حلالها وجود دارد .مثلا تاثیر منفی این حلالها روی بدن انسان و لایه اوزون.
 
نهایتا روش سوم:  استفاده از Co2  ، کربن دی اکسید می باشد. عبور گاز دی اکسید کربن با فشار از میان دانه های قهوه سبز برای جذب کافئین.
 
دوست گرامی :
مصرف قهوه بدون کافئین مخصوصا قهوه ای که به روش سوئیسی کافئین زدایی شده باشد نه تنها برای سلامتی مضر نیست بلکه استفاده محدود آن برای بانوان در دوره حاملگی و کسانی که به کافئین حساسیت دارند و همچنین بیماران با فشار خون بالا و تیروئید فعال توصیه می گردد.  
 
                                                       ارادتمند 
                                                       دکتر کافی