یکی از دستگاههای بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است.
در دههی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایدهی اختراع دستگاهی برای دم کردن قهوه که با استفاده از فشار کار کند به ذهن برخی خطور کرده بود.
این دستگاه برای نخستین بار در سال 1929 توسط طراحی ایتالیایی به نام آتیلیو کالیمانی (Attilio Calimani) به ثبت رسید.
با دم کردن قهوه توسط فرنچ پرس، بیشترین مقدار طعم از دانههای قهوه استخراج میشود و در نتیجه فنجان قهوهی غلیظ و لذیذی مملو از عطری خوش به دست خواهیم آورد.
فرنچ پرس از یک ظرف استوانهای شیشهای، پلاستیکی یا فلزی، یک سرپوش پلاستیکی یا فلزی و نیز یک فیلتر شیبدار از جنس نایلون یا سیم ظریف تشکیل شده که دانههای قهوه را از آب جدا میکند.
این دستگاه طراحی شیکی دارد و به آسانی قابل حمل است.
از آنجا که دستگاه فاقد فیلتر کاغذیست، روغنهای طبیعی موجود در دانههای قهوه از بین نمیروند. دستگاه منبع حرارت داخلی منحصر به فردی نیز ندارد.
* لوازم موردنیاز
- کتری
- آب تازه 180 سی سی برای هر ۲ قاشق غذاخوری قهوه (g۱۰)
- منبع حرارتی
- قهوه ساز فرنچ پرس
- حرارت سنج دیجیتال
- آسیاب که در درجه درشت تنظيم شده
- قهوه تازه ۲ قاشق غذاخوری برای هر 180 سی سی
- تایمر آشپزخانه
* ریزه کاری ها درباره فرنچ پرس
قهوه را درون فنجانها پخش کنید. به این صورت که مقدار کمی در اولین فنجان و سپس در فنجان بعدی و بعدی این کار را آنقدر تکرار کنید تا بافت کلی قهوه به صورت مساوی در فنجانها تقسیم شود.
فیلتر را تمیز نگه دارید هر دفعه آن را بشویید چون خاکهها و روغن که به سختی دیده میشوند، به سرعت روی آن انباشته میشوند. پس این قسمتها که دارای شیار است را مرتب بشویید تا مانند یک چاشنی اضافه روی قهوهتان تأثیر بدی نگذارد.
خانه قهوه تخصصی ایران/ سینا سلطانی