Specialty Coffee Association

IRAN
 

برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *


برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ،

گیلاسهای خورده شده توسط این جانوران در معده تحت تاثیر آنزیمهای گوارشی قرار می گیرد و یک سری فعل و انفعالات روی آنها انجام شده وقاعدتا این تغییرات روی مزه و طعم قهوه تاثیر گذاشته  وبعد از طریق مدفوع جانور دفع میشود ،

سپس جمع آوری شده و برای نقل و انتقال آماده می شوند ،

به جانورانی همچون :

    • نوعی سمور آسیایی (اندونزی ، سوماترا) 
    • گوزن (مالزی ، اندونزی ، جنوب شرق آسیا) 
    • فیل(هندوستان)
    • نوعی پرنده ( برزیل)
    • بز (اتیوپی)
  • نوعی خفاش در منطقه Caribbean وجود دارد که این جانور گیلاسهای رسیده را با دندان زخمی می کند در حقیقت این کار باعث نشانه گذاری گیلاس قهوه رسیده می شود.
  • میمون رزوس : این جانور میوه را جویده و پالپ آن را می خورد و ما بقی را از دهان خارج می کند ، در اینجا دانه قهوه تحت تاثیر آنزیم ها قرار نمی گیرد.
  • کرم ها : گیلاسهای تازه قهوه که از درخت می افتند و در خاک قرار میگرند پس از مدتی تخمیر می شوند ، همزمان با این پدیده کرمها وارد گیلاس شده و گوشت میوه را می خورند و به داخل دانه نفوذ می کنند ، برخی از این کرمها داخل دانه باقی می مانند و بیرون نمی آیند.

علاوه بر اینکه سیستم گوارشی جانوران روی مزه و طعم قهوه اثر می گذارند ،

کارشناسان قهوه گمان می کنند که این موضوع صرفا یک موضوع انتخابی است چرا که جانوران تنها گیلاسهای بسیار خوش طعم و رسیده و دارای بالاترین کیفیت را انتخاب می کنند و می خورند ،

این فرضیه با آزمایش روی میمونهایی که گیلاسها را می جوند و تفاله ان را بیرون می ریزند به اثبات رسیده است.

از طرفی باید این حقیقت را هم مد نظر داشت که جانورانی که در مزارع کشت قهوه از این میوه ها استفاده میکنند و تفاله ان را بیرون میریزند و یا جانورانی که گیلاسها را میخورند و آن را دفع میکنند از لحاظ کیفیت و عطر وطعم گیلاس بدست آمده در درجه پایین تری قرار دارند نسبت به گیلاسهایی که در طبیعت وحشی توسط جانوران خورده می شوند چرا که در مزارع جانوران دارای قدرت انتخاب محدودتری هستند نسبت به طبیعت وحشی  و آنها این انتخاب را در طبیعت بر اساس حس بویایی بسیار پیشرفته خود انجام می دهند و می توانند گیلاسهای خوش طعم و رسیده را تشخیص داده و جدا کنند.


           خانه قهوه تخصصی ایران / رامین ذوالفقاری