Specialty Coffee Association

IRAN
 

انتخاب ماشین برشته کاری Choosing Machinery


انتخاب ماشین برشته کاری Choosing Machinery


انتخاب دستگاه برشته کاری قهوه نیاز به بررسی و تحقیقات طولانی دارد.

اغلب علاقمندان به کسب و کار برشته کاری قهوه تجربه عملی و اطلاعات علمی کافی در زمینه انتخاب دستگاه مناسب با نیاز خود ندارند و بیشتر مواقع احساسی عمل می کنند .

به ویژه آنهایی که برای بار اول می خواهند خرید کنند,  معمولاً این افراد تجربه کافی برای ارزیابی صحیح ماشین مورد نیاز خود را ندارند.

 توصیه می کنم قبل از انتخاب ماشینی حتماً از یک متخصص مشاوره بگیرید. 

 امروزه اکثر ماشینهای موجود در بازار باعث محدودیت در کیفیت و ثبات در محصول شما می شوند , طبیعتا نمایندگان فروش این ماشینها نیز ممکن است از گفتن این موارد به شما بنوعی طفره بروند.


 ویژگی هایی که باید هنگام خرید دستگاه برشته کاری قهوه  مورد توجه قرار دهید


  • ظرفیت Capacity

 ابتدا بایستی تصمیم بگیرید چه ظرفیتی نیاز دارید.  در گام بعدی به عنوان نقطه شروع با استفاده از ظرفیتی که سازنده بیان می کند میزان انرژی حرارتی را به منظور ظرفیتی که نیاز دارید مورد بررسی قرار دهید.

در نهایت با توجه به اینکه هر دستگاه کارایی انتقال حرارت متفاوتی دارد ,  از چند برشته کار که تجربه عملی استفاده از دستگاه مورد نظر شما را دارند مشاوره بگیرید . 

معمولا سوالات شما پیرامون مدت زمان برشته کاری و ظرفیت استوانه و همچنین تعداد برشته کاری در هر شیفت  می باشد.

 با استفاده از این اطلاعات شما باید احساس خوبی از ظرفیت واقعی دستگاه داشته باشید.


  •  شکل و پیکره دستگاه Configuration

 پیکره یک ماشین برشته کاری به احتمال زیاد بیشترین تأثیر را بر کیفیت تولید دارد. 

با توجه به تجربه و اطلاعاتی که طی مطالعه مباحث قبلی کسب کردیم , من برشته کن های تک جریانی single-pass را نسبت به برشته کن های دارای هوای برگشتی Re circulation با وجود کارایی انرژی بالاتر توصیه می نمایم.

من همچنین برشته کن های دارای استوانه با حرارت غیرمستقیم Indirectly heated drum یا یک برشته کن دارای استوانه دوجداره Double drum را نسبت به نمونه‌های حرارت مستقیم Flame on drum توصیه می‌کنم.

  یک برشته کن تک جریان هوایی Single -pass با استوانه دوجداره Double drum یا حرارت غیر مستقیم شانس تولید قهوه عالی را با حداقل از بین رفتن عطر و طعم به دلیل سوختن سطحی و بوی دود در محیط استوانه را افزایش می دهد.


  • استوانه The drum

اگر شما تصمیم به خرید یک برشته کن  با حرارت مستقیم به استوانه  هستید , ماشینی با استوانه فولادی Carbon-steel را انتخاب کنید.

برخلاف باور بیشتر آلمانی های قدیمی برشته کن های چدنی Cast-Iron دارای استوانه فولادی هستند و نه چدنی .

این ماشین ها و بسیاری دیگر اغلب دارای پره ،لنگرگاه و صفحه جلویی چدنی ولی استوانه فولادی هستند.

من یک ماشین با استوانه چدنی و یک ماشین با ورق آهنیSheet-Iron drum دیده ام. مابقی برشته کن هایی که من تا الان دیده ام دارای استوانه استیل Steel drum بوده اند.

بیشتر استوانه های برشته کن از فولاد ساخته می شوند، اما اخیرا سازندگان شروع به ساخت ماشین هایی با استوانه استیل ضد زنگ نموده‌اند که به نظر منطقی می آید  ولی من هنوز تجربه کافی کار با آنها را نداشتم تا نظری در مورد کارایی آنها ارائه دهم.

استوانه های از جنس استیل ضدزنگ ممکن است سبب توسعه نقاط داغ بیشتری از انواع فولادی شود که این معمولاً مشکل خیلی جدی نیست و با سرعت استوانه و ضخامت کافی حل می‌شود.



  • جریان هوا Air flow

  درمیان برشته کن ها من تعداد کمی با جریان هوای ناقص دیده‌ام،  اما چند ماشین با ضعف در روش تنظیم جریان هوا را مشاهده کرده‌ام. 

سرعت چرخش فن خروجی شما بایستی بر اساس دقیقه قابل تنظیم باشد. 

تنظیم دقیق میزان جریان هوا ایجاد پروفایل برشته کردن ملایم تری را می کند. 

ماشین های با دو و یا سه حالت تنظیم جریان جداگانه معمولاً توسط دمپر تنظیم می‌شود که هرچند قابل قبول است ولی محدودیت دارد.

محدودیت در تنظیمات باعث اجبار فرد برشته کار  به سازش و کنار امدن با یکی از تنظیمات پیشنهادی می شود ، همچنین تغییرات زیاد در جریان هوا هنگام تنظیمات باعث تغییرات ناگهانی در سرعت انتقال حرارت از طریق جابجایی میشود.

برخی از ماشین ها از یک فن برای جریان هوا درون  استوانه و سرد کردن دانه ها استفاده می کنند و من بیشتر این ماشین ها را توصیه نمی کنم،

انها مانع از مدیریت دمای استوانه هنگام سرد کردن دانه ها در بین دفعات برشته کاری می شوند.

 همچنین اگر  برشته کار بخواهد برشته کردن و خنک کردن را همزمان انجام دهد،  سبب محدود شدن گزینه جریان هوا در ابتدای هر دفعه برشت می شوند. 

تمامی برشت ها بایستی تا نزدیک دمای اتاق در مدت چهار دقیقه یا کمتر سردشوند.

توصیه من آزمایش قدرت برشته کردن قبل از خرید است. سرد کردن سریع از طعم نانی Baked flavor و کاهش شیرینی‌  Loss of sweetness  جلوگيري کرده و اجازه پایان دادن دقیق تری از برشته کردن را ارائه می‌دهد .


  • کنترل سوخت Gas Control

مهمتر از داشتن قدرت در حرارت و  شعله توانمند، یک ماشین برشته کاری باید قابلیت تنظیم میزان ورودی انرژی و کنترل شعله را نیز داشته باشد.

در واقع ماشین با ظرفیت سی کیلوگرم و بیشتر دارای قابلیت تنظیم سوخت Stepless gas adjustmentاست.

اما بیشتر ماشین های کوچک ممکن است این قابلیت  و یا تلفیقی از دو یا سه تنظیم را با هم داشته باشند Stepped gas adjustment .

این قابلیت انعطاف پذیری بسیار بیشتری را برای فرد برشته کن به منظور تلاش در تکرار پروفایل برشت مطلوب در تمامی اندازه نمونه های برشت فراهم می آورد.

من با سازندگان مختلفی در مورد اینکه چرا انها قابلیت تنظیم گاز محدودی را برای برشته کننده های کوچک میگذارند و قابلیت تنظیم کاملی را برای ماشین های بزرگ بحث داشته ام.

انها همیشه با اشاراتی مبهم که ماشین های کوچک فیزیک متفاوتی دارند خود را تبرئه می کنند. تا کنون هیچ استدلال قانع کننده ای برای محدودیت در تنظیم گاز ارائه نشده است.

حدس میزنم دلیل واقعی آن‌ها برای عرضه محدودیت در کنترل مشعل در ماشین های کوچک، این است که تولید با این مشعل ها بسیار ارزان تر است و سازندگان میخواهند قسمت رقابتی در بازار ماشین های کوچک را حفظ نمایند.


  • سرعت استوانه Drum speed

 قابلیت تنظیم سرعت استوانه احتمالا کمترین اهمیت را در بین دیگر کنترل های مختلف برشته کردن دارد  اما می تواند در تنظیم دقیق برشته کردن کمک نماید. 

در فرایند برشته کاری با افزایش حجم دانه‌ها روند چرخش آنها در استوانه تغییر پیدا می کند

 کمی افزایش تدریجی سرعت چرخش استوانه به حفظ چرخش ایده آل برای برشت یکنواخت همزمان با حجیم شدن دانه کمک شایانی می نماید.

 تنظیم سرعت چرخش همچنین هنگام برشت وزنهای مختلف بسیار مفید است.


نویسنده : اسکات راوو

ترجمه : آیسان خاورمیانه کالا

بازنویسی : خانه قهوه تخصصی