Specialty Coffee Association

IRAN
 

انتخاب ماشین برشته کاری Choosing Machinery


انتخاب ماشین برشته کاری Choosing Machinery


انتخاب دستگاه برشته کاری قهوه نیاز به بررسی و تحقیقات طولانی دارد.

اغلب علاقمندان به کسب و کار برشته کاری قهوه تجربه عملی و اطلاعات علمی کافی در زمینه انتخاب دستگاه مناسب با نیاز خود ندارند و بیشتر مواقع احساسی عمل می کنند .

به ویژه آنهایی که برای بار اول می خواهند خرید کنند,  معمولاً این افراد تجربه کافی برای ارزیابی صحیح ماشین مورد نیاز خود را ندارند.

 توصیه می کنم قبل از انتخاب ماشینی حتماً از یک متخصص مشاوره بگیرید. 

 امروزه اکثر ماشینهای موجود در بازار باعث محدودیت در کیفیت و ثبات در محصول شما می شوند , طبیعتا نمایندگان فروش این ماشینها نیز ممکن است از گفتن این موارد به شما بنوعی طفره بروند.


 ویژگی هایی که باید هنگام خرید دستگاه برشته کاری قهوه  مورد توجه قرار دهید


  • ظرفیت Capacity

 ابتدا بایستی تصمیم بگیرید چه ظرفیتی نیاز دارید.  در گام بعدی به عنوان نقطه شروع با استفاده از ظرفیتی که سازنده بیان می کند میزان انرژی حرارتی را به منظور ظرفیتی که نیاز دارید مورد بررسی قرار دهید.

در نهایت با توجه به اینکه هر دستگاه کارایی انتقال حرارت متفاوتی دارد ,  از چند برشته کار که تجربه عملی استفاده از دستگاه مورد نظر شما را دارند مشاوره بگیرید . 

معمولا سوالات شما پیرامون مدت زمان برشته کاری و ظرفیت استوانه و همچنین تعداد برشته کاری در هر شیفت  می باشد.

 با استفاده از این اطلاعات شما باید احساس خوبی از ظرفیت واقعی دستگاه داشته باشید.


  •  شکل و پیکره دستگاه Configuration

 پیکره یک ماشین برشته کاری به احتمال زیاد بیشترین تأثیر را بر کیفیت تولید دارد. 

با توجه به تجربه و اطلاعاتی که طی مطالعه مباحث قبلی کسب کردیم , من برشته کن های تک جریانی single-pass را نسبت به برشته کن های دارای هوای برگشتی Re circulation با وجود کارایی انرژی بالاتر توصیه می نمایم.

من همچنین برشته کن های دارای استوانه با حرارت غیرمستقیم Indirectly heated drum یا یک برشته کن دارای استوانه دوجداره Double drum را نسبت به نمونه‌های حرارت مستقیم Flame on drum توصیه می‌کنم.

  یک برشته کن تک جریان هوایی Single -pass با استوانه دوجداره Double drum یا حرارت غیر مستقیم شانس تولید قهوه عالی را با حداقل از بین رفتن عطر و طعم به دلیل سوختن سطحی و بوی دود در محیط استوانه را افزایش می دهد.


  • استوانه The drum

اگر شما تصمیم به خرید یک برشته کن  با حرارت مستقیم به استوانه  هستید , ماشینی با استوانه فولادی Carbon-steel را انتخاب کنید.

برخلاف باور بیشتر آلمانی های قدیمی برشته کن های چدنی Cast-Iron دارای استوانه فولادی هستند و نه چدنی .

این ماشین ها و بسیاری دیگر اغلب دارای پره ،لنگرگاه و صفحه جلویی چدنی ولی استوانه فولادی هستند.

من یک ماشین با استوانه چدنی و یک ماشین با ورق آهنیSheet-Iron drum دیده ام. مابقی برشته کن هایی که من تا الان دیده ام دارای استوانه استیل Steel drum بوده اند.

بیشتر استوانه های برشته کن از فولاد ساخته می شوند، اما اخیرا سازندگان شروع به ساخت ماشین هایی با استوانه استیل ضد زنگ نموده‌اند که به نظر منطقی می آید  ولی من هنوز تجربه کافی کار با آنها را نداشتم تا نظری در مورد کارایی آنها ارائه دهم.

استوانه های از جنس استیل ضدزنگ ممکن است سبب توسعه نقاط داغ بیشتری از انواع فولادی شود که این معمولاً مشکل خیلی جدی نیست و با سرعت استوانه و ضخامت کافی حل می‌شود.



  • جریان هوا Air flow

  درمیان برشته کن ها من تعداد کمی با جریان هوای ناقص دیده‌ام،  اما چند ماشین با ضعف در روش تنظیم جریان هوا را مشاهده کرده‌ام. 

سرعت چرخش فن خروجی شما بایستی بر اساس دقیقه قابل تنظیم باشد. 

تنظیم دقیق میزان جریان هوا ایجاد پروفایل برشته کردن ملایم تری را می کند. 

ماشین های با دو و یا سه حالت تنظیم جریان جداگانه معمولاً توسط دمپر تنظیم می‌شود که هرچند قابل قبول است ولی محدودیت دارد.

محدودیت در تنظیمات باعث اجبار فرد برشته کار  به سازش و کنار امدن با یکی از تنظیمات پیشنهادی می شود ، همچنین تغییرات زیاد در جریان هوا هنگام تنظیمات باعث تغییرات ناگهانی در سرعت انتقال حرارت از طریق جابجایی میشود.

برخی از ماشین ها از یک فن برای جریان هوا درون  استوانه و سرد کردن دانه ها استفاده می کنند و من بیشتر این ماشین ها را توصیه نمی کنم،

انها مانع از مدیریت دمای استوانه هنگام سرد کردن دانه ها در بین دفعات برشته کاری می شوند.

 همچنین اگر  برشته کار بخواهد برشته کردن و خنک کردن را همزمان انجام دهد،  سبب محدود شدن گزینه جریان هوا در ابتدای هر دفعه برشت می شوند. 

تمامی برشت ها بایستی تا نزدیک دمای اتاق در مدت چهار دقیقه یا کمتر سردشوند.

توصیه من آزمایش قدرت برشته کردن قبل از خرید است. سرد کردن سریع از طعم نانی Baked flavor و کاهش شیرینی‌  Loss of sweetness  جلوگيري کرده و اجازه پایان دادن دقیق تری از برشته کردن را ارائه می‌دهد .


  • کنترل سوخت Gas Control

مهمتر از داشتن قدرت در حرارت و  شعله توانمند، یک ماشین برشته کاری باید قابلیت تنظیم میزان ورودی انرژی و کنترل شعله را نیز داشته باشد.

در واقع ماشین با ظرفیت سی کیلوگرم و بیشتر دارای قابلیت تنظیم سوخت Stepless gas adjustmentاست.

اما بیشتر ماشین های کوچک ممکن است این قابلیت  و یا تلفیقی از دو یا سه تنظیم را با هم داشته باشند Stepped gas adjustment .

این قابلیت انعطاف پذیری بسیار بیشتری را برای فرد برشته کن به منظور تلاش در تکرار پروفایل برشت مطلوب در تمامی اندازه نمونه های برشت فراهم می آورد.

من با سازندگان مختلفی در مورد اینکه چرا انها قابلیت تنظیم گاز محدودی را برای برشته کننده های کوچک میگذارند و قابلیت تنظیم کاملی را برای ماشین های بزرگ بحث داشته ام.

انها همیشه با اشاراتی مبهم که ماشین های کوچک فیزیک متفاوتی دارند خود را تبرئه می کنند. تا کنون هیچ استدلال قانع کننده ای برای محدودیت در تنظیم گاز ارائه نشده است.

حدس میزنم دلیل واقعی آن‌ها برای عرضه محدودیت در کنترل مشعل در ماشین های کوچک، این است که تولید با این مشعل ها بسیار ارزان تر است و سازندگان میخواهند قسمت رقابتی در بازار ماشین های کوچک را حفظ نمایند.


  • سرعت استوانه Drum speed

 قابلیت تنظیم سرعت استوانه احتمالا کمترین اهمیت را در بین دیگر کنترل های مختلف برشته کردن دارد  اما می تواند در تنظیم دقیق برشته کردن کمک نماید. 

در فرایند برشته کاری با افزایش حجم دانه‌ها روند چرخش آنها در استوانه تغییر پیدا می کند

 کمی افزایش تدریجی سرعت چرخش استوانه به حفظ چرخش ایده آل برای برشت یکنواخت همزمان با حجیم شدن دانه کمک شایانی می نماید.

 تنظیم سرعت چرخش همچنین هنگام برشت وزنهای مختلف بسیار مفید است.


نویسنده : اسکات راوو

ترجمه : آیسان خاورمیانه کالا

بازنویسی : خانه قهوه تخصصی 

 


اخبار

موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


مقالات

چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


طیف رنگ بندی در دانه سبز قهوه و تاثیر آن بر نمودار برشته کاری- قسمت اول
;چگونه رنگ دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی در هنگام چیدن ، خشک کردن ، پوست کندن و درجه بندی دانه ...


حقایقی در مورد قهوه بدون کافئین
کافئینCaffeine;یک ماده شیمیایی خوراکی است که درگیاهان مختلفی ازجمله;قهوه،;کاکائو،;کولا;و;چای;یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از;خوابید...


نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...