Specialty Coffee Association

IRAN
 

کشور های تولیدکننده و خصوصیات منحصر به فرد آنها


کشور های تولیدکننده و خصوصیات منحصر به فرد آنها

گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده  رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما می‌خواهیم به طور کلی در مورد خصوصیات بارز قهوه‌ های کشورها صحبت کنیم این کاراکترها را مد نظر قرار می دهیم.لیست زیر شامل گروهی از این کشور ها و خصوصیاتشان می‌باشد.


Brazilian santos : Smooth , full bodied , minimal bitterness and acidity .

 Byron Blue : flavor of sweet fruit juice , delicate marzipan and chocolate.

 Colombian Supremo : sweet and delicate , light – bodied , good aroma , slight nutty flavor .

 Costa Rican Tarrazu : bright , intensely fruity with hints of chocolate , fine woody aroma.

 Ethiopian Yergacheffe : smooth , rich and dark , floral , and fruity notes , tangerine –like acidity .

 Hawaiian kona : rich and delicate , complex flavor  of wine and  spice undertones.

 Jamaian blue mountain : strong , rich and very smooth , marked lack of bitterness.

 Kenyan AA : excellent aroma , strong fruity flavor , sharp acidity.

 Monsooned Malabar : nutty , caramel - like flavor , low acidity , full – bodied , earthy .

 Panama Geisha : Fruity and honey flavors , light – bodied , fine jasmine – like aroma.

 Skybury : rich aroma , complex flavor , full body , well rounded with bold , sweet , chocolaty finish .

 Sumatran Mandheling : sweet and strong , full – bodied , balanced fruitiness , mild acidity .

 Tanzanian Peaberry : sweet and vibrant , mild acidity , with hints of wine.

 Yuaco Selecto : exceptional body , buttery and creamy , soft .