Specialty Coffee Association

IRAN
 

اسپرسو ماشین ISSPresso ، رویای فضانوردان


اسپرسو ماشین ISSPresso ، رویای فضانوردان

سرانجام فضانوردان سوار بر سفینه های فضایی ، می توانند با قهوه فوری خداحافظی کنند . چراکه با اختراع ISSpresso ، آنها هر زمان که بخواهند می توانند اسپرسو بنوشند .
این دستگاه با 20 کیلو وزن براساس قواعد غلبه بر جاذبه صفر ، ساخته شده است .
طراحی و تولید آن  3 سال به طول انجامید و توسط دو شرکت ، گروه طراحی و مهندسی Lavazza و شرکت صنعتی آرگوتک که متخصص در کیترینگ فضایی هستند صورت گرفته است .
 
هفته گذشته " آی اس اس پرسو " توسط فضانورد ایتالیایی خانم سامانتا کریستوفورتی به ایستگاه فضایی اوربیتال حمل شد.
این خانم 37 ساله اولین کاپیتان در نیروی هوایی ایتالیا و اولین فضانورد خانم این کشور است و احتمالا اولین نفری خواهند بود که بزودی اسپرسو با طعم و سبک ایتالیایی را در ایستگاه فضایی اوربیتال بنوشد.
 
برای این اسپرسو ساز کپسولهای مخصوصی طراحی شده که می بایست در شرایط جاذبه صفر عمل کند .
این دستگاه اسپرسو ساز گامی بزرگ در تکنولوژی و ساخت دستگاههای اسپرسو ساز برای فضای خارج از کره زمین می باشد که در طراحی این ماشین دقت نظر بسیاری برای نکات ایمنی و امنیتی از طرف سازمان فضایی ایتالیا در نظر گرفته شده است .
 
یکی از چالشهای اصلی برای مهندسین طراح این بود که چطور در شرایط جاذبه صفر ، استخراج ایده آلی را برای اسپرسو که بصورت مایع می باشد داشته باشیم . همچنین طراحی قطعات فلزی این دستگاه می بایست به نحوی انجام می گرفت که توانایی بالایی در تحمل فشار داشته باشد . 
قهوه درست کردن در فضا کار راحتی نیست مخصوصاً اسپرسو که برای درست کردنش آب 94 درجه می بایست با فشار بالا از میان ریز قهوه ها عبور کند . 
برروی زمین جاذبه به ما کمک می کند و قهوه از بالا با پایین سرازیر می شود  ولی در فضایی که بالا و پایین نداریم و جاذبه مفهومی ندارد، کار خیلی مشکل می شود و در نهایت اسپرسو بطور طبیعی سرازیر نمیشود . همچنین آب و یا قهوه داغ براحتی می توانند در فضا حرکت کرده و به فضانوردان و تجهیزات حساس الکترونیکی آسیب جدی وارد نماید. 
 
براساس قوانین وضع شده در انستیتو ملی اسپرسو ایتالیا ، داشتن حداقل 9 بار فشار برای آماده سازی اسپرسو الزامی است . ولی در ISS presso تمامی قطعات و تجهیزات توانایی تحمل 400 بار را دارند تا جلوی هرگونه خسارت احتمالی گرفته شود . فضانوردان برای نوشیدن اسپرسو از نی استفاده خواهند کرد و فنجانی در کار نخواهد بود .
 
آقای چوزپه لاوازا ، نائب رئیس شرکت Lavazza بعد از نوشیدن اسپرسوی بدست آمده از ISSpresso طعم و عطر را کاملا مطابق با استاندارد این شرکت اعلام کردند. 
مرحله بعدی برای تکمیل این پروژه بررسی روشهایی برای پردازش شیر و ساخت کف شیر در فضا می باشد که هنوز راه حلی برایش پیدا نشده است .  
در دنیای بدون جاذبه ، جداسازی کف و شیر تقریباً غیر ممکن است و تنها راهی که در حال حاضر به نظر می رسد استفاده کردن از سانتر فیوژ می باشد . فرض کنید با سانترفیوژ کف شیر را جدا کردید ، چطور می خواهید  آنرا بر روی اسپرسو قرار  اده و کاپوچینو بسازید ؟ فعلا پاسخی برایش موجود نیست .
 
خانم کریستو فورتی که تا ماه می 2015 در ایستگاه اوربیتال اقامت خواهند داشت ، به همراه دیگر فضانورد امریکایی  Terry Virts و  فضانورد روسیه  Anton Shkaplerov توسط راکت Soyuz و از ایستگاه Baikonur در قزاقستان به فضا پرتاب شده اند .
 
شاید برای شما در نگاه اول ، اختصاص بودجه و انرژی کلان جهت طراحی ماشین اسپرسو ساز فضایی که صرفاً کیفیت قهوه فضانوردان را افزایش می دهد، عجیب به نظر آید ولی با این اختراع پیشرو ، شرکت  Lavazza بعنوان اولین برند قهوه جهانی می باشد که توانسته قهوه اسپرسو را در فضا به روش اصیل ایتالیایی سرو کند . همچنین با توجه به آینده گردشگری در فضا ، این اختراع به طور قطع خیال قهوه خورهای حرفه ای را هم راحت خواهد کرد !
 
با تشکر از افرادی که در جهت رشد و ارتقا دانش تلاش می کنند و آسایش و رفاه را به همنوعان خود هدیه می دهند .
 
 
برای کسب اطلاعات و مشاهده تصاویر به لینک http://www.argotec.it/argotec/index.php/about_us/ISSpresso مراجعه فرمایید .
 
 
 
 
 رضا حواله دار


اخبار

میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


مقالات

مدیریت مشتری ناراضی Handling Complain
خوشبختانه درصد بسیار ناچیزی از فروش و خدمات منجر به شکایت و نهایتا مشتری ناراضی می گردد .;معمولاً این شکایات اکثر کوچک و قابل حل هستند . اگر در قهوه...


مزیت استفاده از آسیاب قهوه با تیغه های مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


چگونه می توانید از مصرف بیش از اندازه کافئین بمیرید؟ How much caffeine it takes to kill an average person
چگونه می توانید از مصرف بیش از اندازه کافئین بمیرید؟مصرف متعادل کافئین می تواند اثرات مفیدی داشته باشد ، اما در مقادیر زیاد می تواند سلامتی و در موارد...


نحوه تهیه قهوه عربی Arabic Coffee
;مصرف این قهوه بیشتر در کشورهای عربی مشاهده میگردد ،در واقع مردم عرب برای نوشیدن قهوه مراسم و قوانین خاصی دارند و با اعتقاد و باورهایی که دارند آن را ...


مشکلات عصاره گیری با پورتا فیلتر ( بسکت ) سینگل و چگونگی حل این مشکلات
داستان از جائی شروع میشه که هفته قبل یک دستگاه اسپرسو تک گروپ صنعتی برای مصرف خانگی خریدم,البته قبلا یک دستگاه خانگی نیمه صنعتی داشتم ولی تصمیم گرفت...


مزرعه

کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...