Specialty Coffee Association

IRAN
 

اسپرسو ماشین ISSPresso ، رویای فضانوردان


اسپرسو ماشین ISSPresso ، رویای فضانوردان

سرانجام فضانوردان سوار بر سفینه های فضایی ، می توانند با قهوه فوری خداحافظی کنند . چراکه با اختراع ISSpresso ، آنها هر زمان که بخواهند می توانند اسپرسو بنوشند .
این دستگاه با 20 کیلو وزن براساس قواعد غلبه بر جاذبه صفر ، ساخته شده است .
طراحی و تولید آن  3 سال به طول انجامید و توسط دو شرکت ، گروه طراحی و مهندسی Lavazza و شرکت صنعتی آرگوتک که متخصص در کیترینگ فضایی هستند صورت گرفته است .
 
هفته گذشته " آی اس اس پرسو " توسط فضانورد ایتالیایی خانم سامانتا کریستوفورتی به ایستگاه فضایی اوربیتال حمل شد.
این خانم 37 ساله اولین کاپیتان در نیروی هوایی ایتالیا و اولین فضانورد خانم این کشور است و احتمالا اولین نفری خواهند بود که بزودی اسپرسو با طعم و سبک ایتالیایی را در ایستگاه فضایی اوربیتال بنوشد.
 
برای این اسپرسو ساز کپسولهای مخصوصی طراحی شده که می بایست در شرایط جاذبه صفر عمل کند .
این دستگاه اسپرسو ساز گامی بزرگ در تکنولوژی و ساخت دستگاههای اسپرسو ساز برای فضای خارج از کره زمین می باشد که در طراحی این ماشین دقت نظر بسیاری برای نکات ایمنی و امنیتی از طرف سازمان فضایی ایتالیا در نظر گرفته شده است .
 
یکی از چالشهای اصلی برای مهندسین طراح این بود که چطور در شرایط جاذبه صفر ، استخراج ایده آلی را برای اسپرسو که بصورت مایع می باشد داشته باشیم . همچنین طراحی قطعات فلزی این دستگاه می بایست به نحوی انجام می گرفت که توانایی بالایی در تحمل فشار داشته باشد . 
قهوه درست کردن در فضا کار راحتی نیست مخصوصاً اسپرسو که برای درست کردنش آب 94 درجه می بایست با فشار بالا از میان ریز قهوه ها عبور کند . 
برروی زمین جاذبه به ما کمک می کند و قهوه از بالا با پایین سرازیر می شود  ولی در فضایی که بالا و پایین نداریم و جاذبه مفهومی ندارد، کار خیلی مشکل می شود و در نهایت اسپرسو بطور طبیعی سرازیر نمیشود . همچنین آب و یا قهوه داغ براحتی می توانند در فضا حرکت کرده و به فضانوردان و تجهیزات حساس الکترونیکی آسیب جدی وارد نماید. 
 
براساس قوانین وضع شده در انستیتو ملی اسپرسو ایتالیا ، داشتن حداقل 9 بار فشار برای آماده سازی اسپرسو الزامی است . ولی در ISS presso تمامی قطعات و تجهیزات توانایی تحمل 400 بار را دارند تا جلوی هرگونه خسارت احتمالی گرفته شود . فضانوردان برای نوشیدن اسپرسو از نی استفاده خواهند کرد و فنجانی در کار نخواهد بود .
 
آقای چوزپه لاوازا ، نائب رئیس شرکت Lavazza بعد از نوشیدن اسپرسوی بدست آمده از ISSpresso طعم و عطر را کاملا مطابق با استاندارد این شرکت اعلام کردند. 
مرحله بعدی برای تکمیل این پروژه بررسی روشهایی برای پردازش شیر و ساخت کف شیر در فضا می باشد که هنوز راه حلی برایش پیدا نشده است .  
در دنیای بدون جاذبه ، جداسازی کف و شیر تقریباً غیر ممکن است و تنها راهی که در حال حاضر به نظر می رسد استفاده کردن از سانتر فیوژ می باشد . فرض کنید با سانترفیوژ کف شیر را جدا کردید ، چطور می خواهید  آنرا بر روی اسپرسو قرار  اده و کاپوچینو بسازید ؟ فعلا پاسخی برایش موجود نیست .
 
خانم کریستو فورتی که تا ماه می 2015 در ایستگاه اوربیتال اقامت خواهند داشت ، به همراه دیگر فضانورد امریکایی  Terry Virts و  فضانورد روسیه  Anton Shkaplerov توسط راکت Soyuz و از ایستگاه Baikonur در قزاقستان به فضا پرتاب شده اند .
 
شاید برای شما در نگاه اول ، اختصاص بودجه و انرژی کلان جهت طراحی ماشین اسپرسو ساز فضایی که صرفاً کیفیت قهوه فضانوردان را افزایش می دهد، عجیب به نظر آید ولی با این اختراع پیشرو ، شرکت  Lavazza بعنوان اولین برند قهوه جهانی می باشد که توانسته قهوه اسپرسو را در فضا به روش اصیل ایتالیایی سرو کند . همچنین با توجه به آینده گردشگری در فضا ، این اختراع به طور قطع خیال قهوه خورهای حرفه ای را هم راحت خواهد کرد !
 
با تشکر از افرادی که در جهت رشد و ارتقا دانش تلاش می کنند و آسایش و رفاه را به همنوعان خود هدیه می دهند .
 
 
برای کسب اطلاعات و مشاهده تصاویر به لینک http://www.argotec.it/argotec/index.php/about_us/ISSpresso مراجعه فرمایید .
 
 
 
 
 رضا حواله دار


اخبار

اگر میخواهید قهوه ای کاملا متفاوت و خاص را تجربه کنید قطعا Wine Processed Coffee ;یعنی قهوه فرآوری شرابی ارزشش را دارد.قهوه ای که به شما تجربه ی عطر...


نوروز 1402، این عید باستانی و خوش یمن بر شما و خانواده محترمتان مبارک باد .برایتان دراین سال نو تندرستی ، نیک ورزی ، کامروایی و شادمانی را آرزومندم ...


شرح محصول :PCC یک پودر رسوب بر و جرم گیر دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز می باشد و با جرم گیری سریع و اصولی ، باعث افزایش طول عمر ماشین قهوه ساز شد...


هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


مقالات

مطابق گزارشات سازمان بین المللی قهوه ، ژاپن پس از ایالات متحده آمریکا رتبه سومین کشور بزرگ مصرف کننده قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. واردات...


1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...