Specialty Coffee Association

IRAN
 

قهوه، چای یا میو ؟


قهوه، چای یا میو ؟

 
شنبه گذشته اولین” کافه گربه” در شهر مونترال کانادا افتتاح شد .
تنها تفاوت عمده این قهوه فروشی با دیگر کافه ها در این است که هشت گربه چاق و چله در این محل بصورت شبانه روزی زندگی می کنند .در کنار میز و صندلی های متداول در قهوه فروشیها ، فضای این محل مملو از وسایل بازی برای گربه ها می باشد ، همچنین محلی چند طبقه برای زندگی آنها در نظر گرفته شده است.
 
خانم نادین اسپنسر مجری این طرح کسب در مونترال می گوید : این مدل کافه در آسیای جنوب شرقی بسیار متداول و به تازگی نیز طرفدارانی در اروپا پیدا کرده است.  ما فکر کردیم چرا ما این کار را در مونترال انجام ندهیم . به نظر ما شرایط مونترال به نحوی است که براحتی این مدل کسب را قبول می کند.
او معتقد است دانشجویان خارجی بسیاری در این شهر زندگی می کنند که موانع متعددی برای نگهداری گربه در آپارتمان هایشان دارند .یکی از عمده ترین موانع ، ممنوعیت حضور حیوانات خانگی در بسیاری از آپارتمانهای اجاره ای می باشد. 
 
خانم اسپنسر مدعی است که ما اولین” کافه گربه” امریکای شمالی هستیم و اضافه می کند که شعباتی در شهرهای تورنتو ، ونکوور و همینطور حومه شهر مونترال در دست احداث می باشد .
جمعیت بسیاری در روزهای شنبه و یکشنبه برای افتتاح”  کافه گربه” در خیابان Saint-Denis جمع شده و نظراتشان را به خانم اسپنسر و شرکا او اعلام کردند. یکی از این مشتریان خانم میشل لو است که از تورنتو آمده تا در افتتاح کافه گربه حضور داشته باشد . خانم میشل می گوید که عاشق گربه است و امیدوار است که شعبه تورنتو بزودی افتتاح شود . 
ایشان فضای اولین  “ کافه گربه  “ را بسیار جالب می داند و معتقد است که ما می توانیم ضمن نوشیدن قهوه با گربه ها بازی کنیم که به مراتب بهتر از بازی کردن با گوشی موبایل است .
 
یکی از اهدافی که خانم اسپنسر در این مدل کسب دنبال می کند این است که به تعدادی از گربه ها شانسی دوباره برای زندگی راحت در کنار انسانها بدهد. هشت گربه ای که در “ کافه گربه “ زندگی می کنند از مرکز حمایت از حیوانات SPCA به این محل آورده شده ان و حالا به جای زندگی در قفسهای کوچک ، در محلی راحت و در ارتباط مستقیم با مهر مردم زندگی می کنند.
در انتهای سالن کافه ، فضای خصوصی برای استراحت و محلی برای سرویس بهداشتی در نظر گرفته شده است که همواره در دسترس گربه ها می باشد .
نکته جالب این است که مدیریت “ کافه گربه”  با نامگذاری تک تک گربه ها به دنبال پیوند عمیق تری ما بین مشتریان و گربه ها می باشد .
 
بعنوان یک خواننده ایرانی ، اکثر ما به محض برخورد با چنین موضوعاتی سریعاً به مقایسه وضعیت خودمان با خارجی ها پرداخته و اغلب شروع به تمجید و تعریف از آنها می کنیم ولی بهتر است قبل از مقایسه گربه های تهرانی محله تان با گربه های"کافه گربه " مونترال ، به نکات ذیل توجه کنید :
 
آب و هوای تهران چهار فصل و معتدل است و شرایط زندگی برای گره ها خارج از محیط بسته نیز وجود دارد . ولی در مونترال گربه ای اگر جسارت به خرج دهد و در زمستان از خانه خارج شود ، با وجود سرمای منفی 20 درجه ، شانسی برای بازگشت نخواهد داشت !! در صورتی که گربه های تهران چنین سرمایی را هرگز تجربه نخواهند کرد .
 
گربه های تهرانی به صورت آزاد زندگی می کنند  ولی در مونترال گربه های بدون صاحب توسط  SPCA جمع آوری می شوند و این سازمان  مدت زمان معینی تلاش می کند تا سرپرستی برای حیوان پیدا کند و نهایتاً در صورت عدم موفقیت در پیدا کردن خانواده میزبان، بدلیل عدم وجود امکانات نگهداری کافی ، آنها را معدم می کنند !!
 
شرایط محیط زیستی گربه ها در تهران بسیار متفاوت است . بسیاری از آنها چه بخواهیم و چه نخواهیم در حیاط  و فضاهای خاص خانه ، رستورانها و غیره زندگی می کنند. معمولاً ایرانیان با ذوق ، اسامی نیز برای این گربه ها در نظر میگیرند و آنها را به اسم صدا میزنند.
 
کلام آخر ، با نگاهی به مدل “ کافه گربه”  مونترال و مقایسه آن با نحوه ندگی گربه های تهرانی ، می توانیم بگوییم که خوشبختانه گربه های ما اوضاعشان خیلی هم بد نیست !!
 
 
آدرس کافه گربه :
Le Café Des Chats, 3435 Rue Saint-Denis , Montreal   QC , H2X 3L1
Tell :  1 (514) 965-2138
 
برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت http://www.lecafedeschats.ca ذیل مراجعه فرمایید.
 
گردآوری : ح . مرتضوی
 


اخبار

آزمون عملی دوره آموزشی باریستا ( متصدی کافی شاپ ) سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


ترویج قهوه ترک در امریکای شمالی *
کامیونی با طراحی زیبای دوره عثمانی در کنار خیابان پنجم نیویورک ایستاده ، چند دختر و پسر با لباسهای سنتی ترکیه در حال سرو قهوه و پاسخ به سوالات رهگذران...


دوره آموزشی شکلات ساز با ارائه گواهینامه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور
نام استاندارد آموزش شغل : شکلات سازشرح استاندارد : شکلات ساز شغلی است از مشاغل خدمات تغذیه که دارای شایستگی های انتخاب مواد پایه تشکیل دهنده شکلات و ک...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...


سینی ریزش Drip Tray *
سینی در ماشین اسپرسو که فنجان را برای پر شدن روی ان قرار می دهند و برای جمع آوری سر ریز و چکه در زیر گروپ طراحی شده است....


دستگاه برشته کاری استوانه ای قهوه Drum Roaster*
دستگاه برشته کاری قهوه که دارای محفظه ای استوانه ای با حجم مشخصی برای فراوری قهوه می باشددر این روش برشته کاری قهوه; استوانه ها در حجمهای 100 گرم; الی...