Specialty Coffee Association

IRAN
 

بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *


بسته بندی قهوه سبز   Coffee bag *


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ با وزن 90 کیلوگرم نیز وجود دارد. بیشتر این کیسه ها از جنس کنف و فیبر برگها و درختان استوایی ساخته شده است که بسیار محکم می باشد.

استاندارد بین المللی تعریف شده ایی وجود دارد که بر اساس آن اطلاعات ضروری روی کیسه های قهوه نوشته می شود که کار شناسایی قهوه های مختلف را آسانتر می کند. امروزه حمل و نقل قهوه ها با سبد های بزرگ و یا کانتینرها انجام می شود ، مشهورترین بسته بندی قهوه مربوط به بلو مانتین در جامائیکا می باشد (استثنائا در وزن های 5 و15 و30و70 کیلوگرم) البته اصل خاستگاه آن مربوط به گوادلوپ می باشد.

اطلاعاتی که روی کیسه های قهوه نوشته می شوند برخی ضروری بوده و برخی دیگر ضروری نیستند و به دلخواه نوشته می شوند.

تولید کننده :

اسم و لوگوی مزرعه ایی که قهوه در آن کشت شده است، این کار معمولا برای مزارع بسیار بزرگ انجام می شود.  ( غالبا فقط نام صادر کننده نوشته می شود)

 

انجمن/سازمان/تعاونی :

می تواند ذکر شود اما ضروری نیست.

 

وارد کننده :

نام و لوگوی وارد کننده که این نیز ضروری نمی باشد.

 

مشخصات قهوه :

مربوط به گونه قهوه ، ارتفاع جغرافیایی است.

 

فرآوری :

مشخص کردن نوع فرآوری روی بسته بندیهای قهوه که معمولا برای قهوه هایی با کیفیت بالا انجام می شود و همچنین برای قهوه هایی که در منطقه بومی خودشان فرآوری نشده اند و از این رو شناخته شده نیستند.

ارتفاع جغرافیایی کشت :

در این مورد ارتفاع بر حسب متر نوشته نمی شود بلکه بر اساس مشخصه دانه قهوه ذکر می شود ، بعنوان مثال در قهوه گواتمالا بصورت SHB  که دانه هایی بسیار سخت بوده و بعد از آن نیمه سخت و سخت قرار می گیرند که اینها مربوط به ارتفاعات بالا هستند و دانه های دیگر که سختی کم و کمتری دارند بصورت prime , extra primer  مطرح می شوند و در ارتفاعات پایین تر رشد می کنند.

کشور صادر کننده / شماره صادرات :

روی هر کیسه قهوه اطلاعاتی با شماره و کد درج شده است که شامل موارد زیر می باشد:

شماره اول : مربوط به کشور صادر کننده می باشد که اغلب با صفر شروع می شود اما صفر آن در نظر گرفته نمیشود.

شماره دوم : شماره صادرات می باشد

شماره سوم : می تواند مربوط به ذخیره سازی و فرآوری گیاه باشد.

 

لوگوی کمپین :

این لوگو مربوط به کمپینهای حمایتی می باشد.(مانند حمایت از پرندگان مهاجر و ....)

 

کشور خاستگاه :

روی هر کیسه قهوه نام کشور بومی آن و اینکه از کجا منشاء گرفته است چاپ شده است.

 

نوار رنگی :

 این مورد به طور معمول روی همه کیسه های قهوه وجود ندارد ، این نوار برای تشخیص بهتر و ساده تر است ، بعنوان مثال برای کشور برزیل کیسه ها دارای خطوط سبز و زرد و 2 خط قرمز رنگ هستند.

 

جنس و مواد تشکیل دهنده کیسه بسته بندی :

این مورد اطلاعاتی اختیاری می باشد که می توان ذکر شود و اغلب در پایین کیسه مهر می شود و اطلاعاتی مربوط به جنس و نوع مواد تشکیل دهنده کیسه بسته بندی می باشد.

کیسه های مرسوم قهوه :

تمام کیسه هایی که برای بسته بندی قهوه مورد استفاده قرار می گیرند از 2 جنس مشخص می باشند :

1)    کنف هندی (Jute )

2)    گیاه آگاو مکزیکی (Sisal)

(گیاه آگاو ، گیاهی است با گلبرگهای باریک و تیز و خوشه های گل بلند که بومی جنوب ایالات متحده و امریکای گرمسیری می باشد و به طور کلی برای استفاده از فیبر آن کشت می شود.)

1)    کنف هندی :

تهیه شده از فیبر گیاه Corochorus Capsularis  و Cochorus Olitereus می باشد ، این گیاه بومی هندوستان و جزایر سوندا (جنوب شرق آسیا) می باشد ، گیاهانی یکساله هستند و ساقه آنها بصورت نواری و بلند و موازی یکدیگر می باشد. فیبرها بصورت رشته ایی ، از ساقه گیاه با انجام عمل Roasting  جدا می شوداما این Rosting به معنای واقعی کلمه نیست که توسط گرما عمل تجزیه انجام شود ، بلکه در اینجا از باکتری و قارچ استفاده می کنند و عمل تجزیه عناصر را انجام می دهند ، به این کار خیساندن هم گفته می شودکه باعث می شود هر فیبر به طور جداگانه بدست بیاید ، اگر پروسه خیساندن به موقع اتمام نیابد فیبرها دچار آسیب خواهند شد.

98% این گیاه در هندوستان و بنگلادش پرورش می یابد و 2% باقیمانده آن در برزیل  ، الجزایر و چین تهیه می شود . jute  امروزه از گیاهی آفریقایی که اصطلاحا جاوا نیز نامیده می شود بدست می آید ، این مربوط به گونه Hibiscus Cannabinus و Jute چینی مربوط به گونه  Abutilon avicennae  می باشد.

 

2)    Sisal :

از فیبرهای این گیاه نیز برای بافت کیسه های قهوه استفاده می شود ، نام این گیاه Agave sisalana می باشد ، اما از گونه های دیگری مثل A. Letonae و A. Lecheguilla نیز استفاده می شود. همانطور که در مورد کنف هندی هم گفته شد فیبرها از طریق خیساندن در آب جدا می شوند و در همین زمان هست که پکتین و کلروفیل از آنها جدا می شود. این گیاه تنها دارای 4-7% فیبر می باشد ، از مشخصات آنها سختی بسیار بالا و مقاومت کششی بالا می باشد ، این گیاه در ادامه کشت قهوه در کشورهایی که تولید قهوه دارند کشت می شود مثل : برزیل ، کلمبیا ، اکوآدور ، السالوادور ، هایتی ، کنیا ، ماداگاسکار ، مکزیکو و تانزانیا.

 

کانتینرها و کیسه های بزرگ حمل و نقل :

هنگامیکه حجم بالایی از قهوه سبز آماده پروسه حمل و نقل باشد دیگر نمی توان از کیسه های کنفی و کوچک استفاده کرد ، بلکه این مقدار زیاد که بصورت فله هست باید در کانتینرهای بزرگ حمل شود ، این مدل حمل و نقل دانه های قهوه بیشتر زمانی که تفت صنعتی مد نظر باشد (حجم بالا) اهمیت دارد ، در این حالت هزینه ایی برای تهیه و آماده کردن کیسه های قهوه صرف نمی شود ، حجم زیاد دانها بصورت اتوماتیک و با استفاده از جریان هوا به کانتینرها وارد و یا از آنها خارج می شود ، با این کار فشار کاری و هزینه های انسانی و حمل کیسه های کوچک توسط کارگران حذف می شود.

باید در نظر داشت که این روش تنها برای تاجران قهوه و کمپانیهایی مناسب است که فضای کافی برای ذخیره کردن قهوه سبز در سیلوهای مناسب در اختیار داشته باشند و بتوانند دانه های قهوه را در مدت زمان مناسب و محدود فرآوری کنند ، طوریکه روی کیفیت آن تاثیر نداشته باشد.

نوع دیگری از حمل و نقل برای حجمهای اندکی کمتر از حجم های ذکر شده در بالا نیز وجود دارد که درون کیسه های بزرگ انجام می شود که وزن آنها می تواند بین 300 تا 26700 کیلوگرم باشد .حداکثر سایز این کیسه ها با توجه به کانتینرهایی که می خواهند این کیسه ها را توسط آنها حمل کنند مشخص می شود.

جنس این کیسه ها اغلب از فیبرهای مصنوعی هست و این امکان وجود دارد که 2 مدل قهوه سبز و یا بیشتر بارگیری شود ، بدون اینکه مجبور باشیم کیسه های کنفی کوچک را حمل کنیم که ماکزیمم حجم آنها 90 کیلو گرم می باشد. این بدین معنی است که بسته بندی کمتری نیاز است و هزینه تولید می تواند خیلی پایین بیاید که نتیجه این ریزه کاریها را می توان در پایان پروسه حمل و نقل و به طور کلی مشاهده کرد.

                                       خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار


اخبار

آزمون عملی دوره آموزشی باریستا سازمان فنی و حرفه ای کشور
علاقمندان به دریافت گواهینامه بین المللی باریستا از سازمان فنی وحرفه ای می بایست پس از طی دوره های آموزشی در آزمونهای مهارتی شرکت و; نمرات لازم را کسب...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره چهاردهم کاردان قهوه
چهاردهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار ;گردید .;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ...


برشته کاری قهوه در منزل Home Coffee Roasting *
برشته کاری قهوه ساده است و یک مسیر خطی هنر آشپزی را دنبال می کند،;البته عوامل متعددی در آن می تواند تفاوتهای چشمگیری در نتیجه کار شما به وجود آورند.هر...


ترویج قهوه ترک در امریکای شمالی *
کامیونی با طراحی زیبای دوره عثمانی در کنار خیابان پنجم نیویورک ایستاده ، چند دختر و پسر با لباسهای سنتی ترکیه در حال سرو قهوه و پاسخ به سوالات رهگذران...


دوره آموزشی شکلات ساز با ارائه گواهینامه از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور
نام استاندارد آموزش شغل : شکلات سازشرح استاندارد : شکلات ساز شغلی است از مشاغل خدمات تغذیه که دارای شایستگی های انتخاب مواد پایه تشکیل دهنده شکلات و ک...


مقالات

هفت تا از بهترین قهوه سازهای سفری Mobile coffee maker *
وقتی با قهوه بیشتر آشنا می شویم وسواس و حساسیت بیشتری هم بهش پیدا می کنیم .قبلا هر جور; قهوه رو هر جائی می خوردیم برامون زیادمهم نبود و; به ریزه کاریه...


برداشت قهوه با کمک حیوانات Animal coffee harvest *
برخی از حیوانات علاقه زیادی به خوردن گیلاسهای رسیده قهوه دارند ، مخصوصا انهایی که شیرین بوده و عطر و طعم خوبی دارند ، گیلاسهای خورده شده توسط این جا...


قهوه و ورزش حرفه ای Coffee and professional sports *
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای و همزمان یک قهوه باز هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب نکاتی مطرح میشود که باعث علاقه و وابستگی بیشتر شم...


قهوه امریکای مرکزی و جنوبی قسمت اول Central and south America Coffee *
امریکای مرکزی و جنوبی مناطق جدید و مدرن تولید قهوه می باشند. علیرغم اینکه این مناطق جدیدترین مناطق کاشت قهوه در جهان محسوب می شوند ولی توانسته اند بر...


رواج قهوه بخش اول Coffee goes public *
اولین قهوه خانه ها;qahveh khaneh;در قرن پانزدهم در محلی که امروز شبه جزیره عربستان نامیده می شودبه وجود آمد و خیلی سریع به دیگر شهرهای خاورمیانه نفوذ ...


مزرعه

خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


بازده در کشاورزی قهوه Coffee Yield
منظور از این اصطلاح مقدار قهوه سبزی است که از گیلاس قهوه به دست می آید ، به عنوان مثال بازده 6 به آن معنی است که 6 کیلوگرم گیلاس قهوه می تواند 1 کیلو...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

قسمت 25-3- فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قسمت 25-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قسمت 25- 6- پرکولاتور perculator *
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قسمت 25-7- قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

جدا ساز چرخشی Cyclone Separator *
قسمتی از دستگاه برشته کاری قهوه برای جداسازی دود و ذرات (Chaff) که درفرآیند برشته کاری بوجود می اید ....


قهوه بدون کافئین Decaf Coffee *
قهوه بدون کافئین به روشهای متفاوتی تهیه می شود ولی نقطه اشتراک تمامی روشها این است که فرآوری بر روی قهوه سبز صورت می گیرد.دو روش رایج برای کافئین زدائ...


برشته کاری تیره Dark Roast *
درجه ای در برشته کاری قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای بسیار تیره یا مشکی در می آیند .این درجه از بو دادن باعث خروج روغنهای قهوه می شود و ظا...


سینی ریزش Drip Tray *
سینی در ماشین اسپرسو که فنجان را برای پر شدن روی ان قرار می دهند و برای جمع آوری سر ریز و چکه در زیر گروپ طراحی شده است....


دستگاه برشته کاری استوانه ای قهوه Drum Roaster*
دستگاه برشته کاری قهوه که دارای محفظه ای استوانه ای با حجم مشخصی برای فراوری قهوه می باشددر این روش برشته کاری قهوه; استوانه ها در حجمهای 100 گرم; الی...