Specialty Coffee Association

IRAN
 

بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *


بسته بندی قهوه سبز   Coffee bag *


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ با وزن 90 کیلوگرم نیز وجود دارد. بیشتر این کیسه ها از جنس کنف و فیبر برگها و درختان استوایی ساخته شده است که بسیار محکم می باشد.

استاندارد بین المللی تعریف شده ایی وجود دارد که بر اساس آن اطلاعات ضروری روی کیسه های قهوه نوشته می شود که کار شناسایی قهوه های مختلف را آسانتر می کند. امروزه حمل و نقل قهوه ها با سبد های بزرگ و یا کانتینرها انجام می شود ، مشهورترین بسته بندی قهوه مربوط به بلو مانتین در جامائیکا می باشد (استثنائا در وزن های 5 و15 و30و70 کیلوگرم) البته اصل خاستگاه آن مربوط به گوادلوپ می باشد.

اطلاعاتی که روی کیسه های قهوه نوشته می شوند برخی ضروری بوده و برخی دیگر ضروری نیستند و به دلخواه نوشته می شوند.

تولید کننده :

اسم و لوگوی مزرعه ایی که قهوه در آن کشت شده است، این کار معمولا برای مزارع بسیار بزرگ انجام می شود.  ( غالبا فقط نام صادر کننده نوشته می شود)

 

انجمن/سازمان/تعاونی :

می تواند ذکر شود اما ضروری نیست.

 

وارد کننده :

نام و لوگوی وارد کننده که این نیز ضروری نمی باشد.

 

مشخصات قهوه :

مربوط به گونه قهوه ، ارتفاع جغرافیایی است.

 

فرآوری :

مشخص کردن نوع فرآوری روی بسته بندیهای قهوه که معمولا برای قهوه هایی با کیفیت بالا انجام می شود و همچنین برای قهوه هایی که در منطقه بومی خودشان فرآوری نشده اند و از این رو شناخته شده نیستند.

ارتفاع جغرافیایی کشت :

در این مورد ارتفاع بر حسب متر نوشته نمی شود بلکه بر اساس مشخصه دانه قهوه ذکر می شود ، بعنوان مثال در قهوه گواتمالا بصورت SHB  که دانه هایی بسیار سخت بوده و بعد از آن نیمه سخت و سخت قرار می گیرند که اینها مربوط به ارتفاعات بالا هستند و دانه های دیگر که سختی کم و کمتری دارند بصورت prime , extra primer  مطرح می شوند و در ارتفاعات پایین تر رشد می کنند.

کشور صادر کننده / شماره صادرات :

روی هر کیسه قهوه اطلاعاتی با شماره و کد درج شده است که شامل موارد زیر می باشد:

شماره اول : مربوط به کشور صادر کننده می باشد که اغلب با صفر شروع می شود اما صفر آن در نظر گرفته نمیشود.

شماره دوم : شماره صادرات می باشد

شماره سوم : می تواند مربوط به ذخیره سازی و فرآوری گیاه باشد.

 

لوگوی کمپین :

این لوگو مربوط به کمپینهای حمایتی می باشد.(مانند حمایت از پرندگان مهاجر و ....)

 

کشور خاستگاه :

روی هر کیسه قهوه نام کشور بومی آن و اینکه از کجا منشاء گرفته است چاپ شده است.

 

نوار رنگی :

 این مورد به طور معمول روی همه کیسه های قهوه وجود ندارد ، این نوار برای تشخیص بهتر و ساده تر است ، بعنوان مثال برای کشور برزیل کیسه ها دارای خطوط سبز و زرد و 2 خط قرمز رنگ هستند.

 

جنس و مواد تشکیل دهنده کیسه بسته بندی :

این مورد اطلاعاتی اختیاری می باشد که می توان ذکر شود و اغلب در پایین کیسه مهر می شود و اطلاعاتی مربوط به جنس و نوع مواد تشکیل دهنده کیسه بسته بندی می باشد.

کیسه های مرسوم قهوه :

تمام کیسه هایی که برای بسته بندی قهوه مورد استفاده قرار می گیرند از 2 جنس مشخص می باشند :

1)    کنف هندی (Jute )

2)    گیاه آگاو مکزیکی (Sisal)

(گیاه آگاو ، گیاهی است با گلبرگهای باریک و تیز و خوشه های گل بلند که بومی جنوب ایالات متحده و امریکای گرمسیری می باشد و به طور کلی برای استفاده از فیبر آن کشت می شود.)

1)    کنف هندی :

تهیه شده از فیبر گیاه Corochorus Capsularis  و Cochorus Olitereus می باشد ، این گیاه بومی هندوستان و جزایر سوندا (جنوب شرق آسیا) می باشد ، گیاهانی یکساله هستند و ساقه آنها بصورت نواری و بلند و موازی یکدیگر می باشد. فیبرها بصورت رشته ایی ، از ساقه گیاه با انجام عمل Roasting  جدا می شوداما این Rosting به معنای واقعی کلمه نیست که توسط گرما عمل تجزیه انجام شود ، بلکه در اینجا از باکتری و قارچ استفاده می کنند و عمل تجزیه عناصر را انجام می دهند ، به این کار خیساندن هم گفته می شودکه باعث می شود هر فیبر به طور جداگانه بدست بیاید ، اگر پروسه خیساندن به موقع اتمام نیابد فیبرها دچار آسیب خواهند شد.

98% این گیاه در هندوستان و بنگلادش پرورش می یابد و 2% باقیمانده آن در برزیل  ، الجزایر و چین تهیه می شود . jute  امروزه از گیاهی آفریقایی که اصطلاحا جاوا نیز نامیده می شود بدست می آید ، این مربوط به گونه Hibiscus Cannabinus و Jute چینی مربوط به گونه  Abutilon avicennae  می باشد.

 

2)    Sisal :

از فیبرهای این گیاه نیز برای بافت کیسه های قهوه استفاده می شود ، نام این گیاه Agave sisalana می باشد ، اما از گونه های دیگری مثل A. Letonae و A. Lecheguilla نیز استفاده می شود. همانطور که در مورد کنف هندی هم گفته شد فیبرها از طریق خیساندن در آب جدا می شوند و در همین زمان هست که پکتین و کلروفیل از آنها جدا می شود. این گیاه تنها دارای 4-7% فیبر می باشد ، از مشخصات آنها سختی بسیار بالا و مقاومت کششی بالا می باشد ، این گیاه در ادامه کشت قهوه در کشورهایی که تولید قهوه دارند کشت می شود مثل : برزیل ، کلمبیا ، اکوآدور ، السالوادور ، هایتی ، کنیا ، ماداگاسکار ، مکزیکو و تانزانیا.

 

کانتینرها و کیسه های بزرگ حمل و نقل :

هنگامیکه حجم بالایی از قهوه سبز آماده پروسه حمل و نقل باشد دیگر نمی توان از کیسه های کنفی و کوچک استفاده کرد ، بلکه این مقدار زیاد که بصورت فله هست باید در کانتینرهای بزرگ حمل شود ، این مدل حمل و نقل دانه های قهوه بیشتر زمانی که تفت صنعتی مد نظر باشد (حجم بالا) اهمیت دارد ، در این حالت هزینه ایی برای تهیه و آماده کردن کیسه های قهوه صرف نمی شود ، حجم زیاد دانها بصورت اتوماتیک و با استفاده از جریان هوا به کانتینرها وارد و یا از آنها خارج می شود ، با این کار فشار کاری و هزینه های انسانی و حمل کیسه های کوچک توسط کارگران حذف می شود.

باید در نظر داشت که این روش تنها برای تاجران قهوه و کمپانیهایی مناسب است که فضای کافی برای ذخیره کردن قهوه سبز در سیلوهای مناسب در اختیار داشته باشند و بتوانند دانه های قهوه را در مدت زمان مناسب و محدود فرآوری کنند ، طوریکه روی کیفیت آن تاثیر نداشته باشد.

نوع دیگری از حمل و نقل برای حجمهای اندکی کمتر از حجم های ذکر شده در بالا نیز وجود دارد که درون کیسه های بزرگ انجام می شود که وزن آنها می تواند بین 300 تا 26700 کیلوگرم باشد .حداکثر سایز این کیسه ها با توجه به کانتینرهایی که می خواهند این کیسه ها را توسط آنها حمل کنند مشخص می شود.

جنس این کیسه ها اغلب از فیبرهای مصنوعی هست و این امکان وجود دارد که 2 مدل قهوه سبز و یا بیشتر بارگیری شود ، بدون اینکه مجبور باشیم کیسه های کنفی کوچک را حمل کنیم که ماکزیمم حجم آنها 90 کیلو گرم می باشد. این بدین معنی است که بسته بندی کمتری نیاز است و هزینه تولید می تواند خیلی پایین بیاید که نتیجه این ریزه کاریها را می توان در پایان پروسه حمل و نقل و به طور کلی مشاهده کرد.

                                       خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار


اخبار

استنوفیلا ، تعویض طلایی صنعت قهوه
بیش از صد گونه شناخته‌شده قهوه در جهان وجود دارد. دو گونه قهوه در بازار جهانی کنونی عربیکا و ربوستا میباشند. به طور کلی گونه عربیکا گونه خوش عطر و طعم...


دالگونا کافی یا ویپد کافی ؟ Dalgona coffee Or Whipped coffee
چند ماه پیش خانم کتی انجل شرکتی به نام ویپ درینک در امریکا تاسیس و در اولین قدم کیت هائی را ارائه کرد که با آن می توان ویپد کافی به معنای قهوه غلیظ ...


سازمان جهانی قهوه International Coffee Organization
سازمان جهانی قهوه; ;International Coffee Organization;; ;در سال ۱۹۶۳ و در شهر لندن، تحت نظارت سازمان ملل متحد راه‌اندازی شد. این سازمان از توافق‌نامه...


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


مقالات

دم آوری قهوه Brewing Coffee
در حال حاضر که ما پایه و اصل نخستین قهوه را می دانیم،سرگرمی و بازی واقعی شروع می شود . یادگیری و دانستن صحیح دم آوری قهوه ، می تواند کیفیت قهوه شما ...


اندازه اسیاب مناسب قهوه برای متدهای متفاوت دم آوری Suitable Coffee Grinder Size for Different Brewing Methods
به طور کلی برای انتخاب آسیاب مناسب باید ابتدا نوع قهوه آسیاب شده خود را انتخاب کنید . بیشتر تازه کار ها قهوه را بسیار ریز آسیاب می کنند اما بهتر است ا...


انواع آسیاب قهوه Types of Coffee Grinders
بهترین آسیاب آن است که ذرات یک سایز و همسان تولید کند . واضح است که تشخیص این نوع آسیاب کار آسانی نیست. برای این کار آزمایشی به نام Ro-Top;; میزان است...


آسیاب کردن قهوه Grinding Coffee
آسیاب کردن در عمل آوردن قهوه به طور یقین مهم ترین قسمت هنر به وجود آوردن قهوه ای می باشد . اینکه دانه های قهوه چه اندازه فوق‌العاده هستند و اینکه به چ...


جدا سازی دانه های سبز قهوه براساس اندازه Size Classification
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه ذرات هم در پروسه فر...


مزرعه

فرآوری گیلاس های قهوه Coffee Processing
فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


انواع کشت برای گیاه قهوه Types of Coffee Cultivation
1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

انواع خشک سازی دانه قهوه سبز درون غلاف پارچمنتDrying Coffee Parchment
1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


سورتینگ قهوه سبز قبل از پروسه ی حمل و نقل Cleaning & Sorting Green Coffee Bean
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


قهوه هیئتی Open Pot/Cowboy/Campfire Coffee
ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...