Specialty Coffee Association

IRAN
 

بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *


بسته بندی قهوه سبز   Coffee bag *


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ با وزن 90 کیلوگرم نیز وجود دارد. بیشتر این کیسه ها از جنس کنف و فیبر برگها و درختان استوایی ساخته شده است که بسیار محکم می باشد.

استاندارد بین المللی تعریف شده ایی وجود دارد که بر اساس آن اطلاعات ضروری روی کیسه های قهوه نوشته می شود که کار شناسایی قهوه های مختلف را آسانتر می کند. امروزه حمل و نقل قهوه ها با سبد های بزرگ و یا کانتینرها انجام می شود ، مشهورترین بسته بندی قهوه مربوط به بلو مانتین در جامائیکا می باشد (استثنائا در وزن های 5 و15 و30و70 کیلوگرم) البته اصل خاستگاه آن مربوط به گوادلوپ می باشد.

اطلاعاتی که روی کیسه های قهوه نوشته می شوند برخی ضروری بوده و برخی دیگر ضروری نیستند و به دلخواه نوشته می شوند.

تولید کننده :

اسم و لوگوی مزرعه ایی که قهوه در آن کشت شده است، این کار معمولا برای مزارع بسیار بزرگ انجام می شود.  ( غالبا فقط نام صادر کننده نوشته می شود)

 

انجمن/سازمان/تعاونی :

می تواند ذکر شود اما ضروری نیست.

 

وارد کننده :

نام و لوگوی وارد کننده که این نیز ضروری نمی باشد.

 

مشخصات قهوه :

مربوط به گونه قهوه ، ارتفاع جغرافیایی است.

 

فرآوری :

مشخص کردن نوع فرآوری روی بسته بندیهای قهوه که معمولا برای قهوه هایی با کیفیت بالا انجام می شود و همچنین برای قهوه هایی که در منطقه بومی خودشان فرآوری نشده اند و از این رو شناخته شده نیستند.

ارتفاع جغرافیایی کشت :

در این مورد ارتفاع بر حسب متر نوشته نمی شود بلکه بر اساس مشخصه دانه قهوه ذکر می شود ، بعنوان مثال در قهوه گواتمالا بصورت SHB  که دانه هایی بسیار سخت بوده و بعد از آن نیمه سخت و سخت قرار می گیرند که اینها مربوط به ارتفاعات بالا هستند و دانه های دیگر که سختی کم و کمتری دارند بصورت prime , extra primer  مطرح می شوند و در ارتفاعات پایین تر رشد می کنند.

کشور صادر کننده / شماره صادرات :

روی هر کیسه قهوه اطلاعاتی با شماره و کد درج شده است که شامل موارد زیر می باشد:

شماره اول : مربوط به کشور صادر کننده می باشد که اغلب با صفر شروع می شود اما صفر آن در نظر گرفته نمیشود.

شماره دوم : شماره صادرات می باشد

شماره سوم : می تواند مربوط به ذخیره سازی و فرآوری گیاه باشد.

 

لوگوی کمپین :

این لوگو مربوط به کمپینهای حمایتی می باشد.(مانند حمایت از پرندگان مهاجر و ....)

 

کشور خاستگاه :

روی هر کیسه قهوه نام کشور بومی آن و اینکه از کجا منشاء گرفته است چاپ شده است.

 

نوار رنگی :

 این مورد به طور معمول روی همه کیسه های قهوه وجود ندارد ، این نوار برای تشخیص بهتر و ساده تر است ، بعنوان مثال برای کشور برزیل کیسه ها دارای خطوط سبز و زرد و 2 خط قرمز رنگ هستند.

 

جنس و مواد تشکیل دهنده کیسه بسته بندی :

این مورد اطلاعاتی اختیاری می باشد که می توان ذکر شود و اغلب در پایین کیسه مهر می شود و اطلاعاتی مربوط به جنس و نوع مواد تشکیل دهنده کیسه بسته بندی می باشد.

کیسه های مرسوم قهوه :

تمام کیسه هایی که برای بسته بندی قهوه مورد استفاده قرار می گیرند از 2 جنس مشخص می باشند :

1)    کنف هندی (Jute )

2)    گیاه آگاو مکزیکی (Sisal)

(گیاه آگاو ، گیاهی است با گلبرگهای باریک و تیز و خوشه های گل بلند که بومی جنوب ایالات متحده و امریکای گرمسیری می باشد و به طور کلی برای استفاده از فیبر آن کشت می شود.)

1)    کنف هندی :

تهیه شده از فیبر گیاه Corochorus Capsularis  و Cochorus Olitereus می باشد ، این گیاه بومی هندوستان و جزایر سوندا (جنوب شرق آسیا) می باشد ، گیاهانی یکساله هستند و ساقه آنها بصورت نواری و بلند و موازی یکدیگر می باشد. فیبرها بصورت رشته ایی ، از ساقه گیاه با انجام عمل Roasting  جدا می شوداما این Rosting به معنای واقعی کلمه نیست که توسط گرما عمل تجزیه انجام شود ، بلکه در اینجا از باکتری و قارچ استفاده می کنند و عمل تجزیه عناصر را انجام می دهند ، به این کار خیساندن هم گفته می شودکه باعث می شود هر فیبر به طور جداگانه بدست بیاید ، اگر پروسه خیساندن به موقع اتمام نیابد فیبرها دچار آسیب خواهند شد.

98% این گیاه در هندوستان و بنگلادش پرورش می یابد و 2% باقیمانده آن در برزیل  ، الجزایر و چین تهیه می شود . jute  امروزه از گیاهی آفریقایی که اصطلاحا جاوا نیز نامیده می شود بدست می آید ، این مربوط به گونه Hibiscus Cannabinus و Jute چینی مربوط به گونه  Abutilon avicennae  می باشد.

 

2)    Sisal :

از فیبرهای این گیاه نیز برای بافت کیسه های قهوه استفاده می شود ، نام این گیاه Agave sisalana می باشد ، اما از گونه های دیگری مثل A. Letonae و A. Lecheguilla نیز استفاده می شود. همانطور که در مورد کنف هندی هم گفته شد فیبرها از طریق خیساندن در آب جدا می شوند و در همین زمان هست که پکتین و کلروفیل از آنها جدا می شود. این گیاه تنها دارای 4-7% فیبر می باشد ، از مشخصات آنها سختی بسیار بالا و مقاومت کششی بالا می باشد ، این گیاه در ادامه کشت قهوه در کشورهایی که تولید قهوه دارند کشت می شود مثل : برزیل ، کلمبیا ، اکوآدور ، السالوادور ، هایتی ، کنیا ، ماداگاسکار ، مکزیکو و تانزانیا.

 

کانتینرها و کیسه های بزرگ حمل و نقل :

هنگامیکه حجم بالایی از قهوه سبز آماده پروسه حمل و نقل باشد دیگر نمی توان از کیسه های کنفی و کوچک استفاده کرد ، بلکه این مقدار زیاد که بصورت فله هست باید در کانتینرهای بزرگ حمل شود ، این مدل حمل و نقل دانه های قهوه بیشتر زمانی که تفت صنعتی مد نظر باشد (حجم بالا) اهمیت دارد ، در این حالت هزینه ایی برای تهیه و آماده کردن کیسه های قهوه صرف نمی شود ، حجم زیاد دانها بصورت اتوماتیک و با استفاده از جریان هوا به کانتینرها وارد و یا از آنها خارج می شود ، با این کار فشار کاری و هزینه های انسانی و حمل کیسه های کوچک توسط کارگران حذف می شود.

باید در نظر داشت که این روش تنها برای تاجران قهوه و کمپانیهایی مناسب است که فضای کافی برای ذخیره کردن قهوه سبز در سیلوهای مناسب در اختیار داشته باشند و بتوانند دانه های قهوه را در مدت زمان مناسب و محدود فرآوری کنند ، طوریکه روی کیفیت آن تاثیر نداشته باشد.

نوع دیگری از حمل و نقل برای حجمهای اندکی کمتر از حجم های ذکر شده در بالا نیز وجود دارد که درون کیسه های بزرگ انجام می شود که وزن آنها می تواند بین 300 تا 26700 کیلوگرم باشد .حداکثر سایز این کیسه ها با توجه به کانتینرهایی که می خواهند این کیسه ها را توسط آنها حمل کنند مشخص می شود.

جنس این کیسه ها اغلب از فیبرهای مصنوعی هست و این امکان وجود دارد که 2 مدل قهوه سبز و یا بیشتر بارگیری شود ، بدون اینکه مجبور باشیم کیسه های کنفی کوچک را حمل کنیم که ماکزیمم حجم آنها 90 کیلو گرم می باشد. این بدین معنی است که بسته بندی کمتری نیاز است و هزینه تولید می تواند خیلی پایین بیاید که نتیجه این ریزه کاریها را می توان در پایان پروسه حمل و نقل و به طور کلی مشاهده کرد.

                                       خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار


اخبار

موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


مقالات

چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


طیف رنگ بندی در دانه سبز قهوه و تاثیر آن بر نمودار برشته کاری- قسمت اول
;چگونه رنگ دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی در هنگام چیدن ، خشک کردن ، پوست کندن و درجه بندی دانه ...


حقایقی در مورد قهوه بدون کافئین
کافئینCaffeine;یک ماده شیمیایی خوراکی است که درگیاهان مختلفی ازجمله;قهوه،;کاکائو،;کولا;و;چای;یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از;خوابید...


نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...