1- اسپرسو
اﺳﭙﺮﺳﻮ یک ﻧﻮع ﻧﻮشیدنی از ﻗﻬﻮه اﺳﺖ و داراي ﻏﻠﻈﺖ ﺑﺎﻻ میﺑﺎﺷﺪ. دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ ابتدائی تهیه این نوع نوشیدنی ثابت بوده و در ﺗﻤﺎم کافی شاپهای جهان استفاده می شود.
گروهی از علاقمندان ﺑـﻪ اﺷـﺘﺒﺎه آن را اکسپرسو ﺗﻠﻔﻆ می کنند که این اﺷﺘﺒﺎه شاید ﺑﺮداشتی از ﺳﺮﻋﺖ ﺑـﺎﻻ در تهیه این نوشیدنی باشد.
ﺑﺮاي تهیه اﺳﭙﺮﺳﻮ ﻣﺎ نیاز به یک اسپرسو ماشین خوب داریم . اغلب این ماشینها از دو ﻗﺴﻤﺖ ﺑﺪﻧﻪ و ﻣﺤﻔﻈﻪ ﺑﺨﺎر تشکیل میﺷﻮﻧﺪ. وقتی آب در ﻣﺤﻔﻈﻪ ﺑﺨﺎر ﺑﻪ اﻧـﺪازه کافی ﮔـﺮم ﺷﻮد، ﭘﻤﭗ اﺟﺎزه می دهد که آب داغ ﺟﺎري ﺷﺪه وارد ﻫﺪ ﮔـﺮوپ ﺷـود.
همراه ﺑﺎ ﻓﺸﺎر ﺑﺨﺎر ماشین آب داغ نیز ﺑﺎ ﻓﺸﺎر از میان ﻗﻬﻮه ﻫﺎ عبور می کند و در ﭼﻨـﺪین ثانیه اﺳﺘﺨﺮاج ﻗﻬﻮه ﺻﻮرت می گیرد واسپرسو از پائین هد گروپ ﺑﻪ داﺧﻞ ﻓﻨﺠﺎن ﺷﻤﺎ میریزد.
ﻣﻌﻤﻮﻻ اﺳﭙﺮﺳﻮ ﺑﻪمیزان 25 تا 30 میلی لیتر ﺳـﺮو می ﺷـﻮد. این میزان ﺑﻪ اﻧﺪازه ﻫﺪ (ﮔﺮوپ) ماشین ﺷﻤﺎ نیز بستگی دارد.
اﺳـﺘﺎﻧﺪارد ﺻـﻨﻌﺖ ﻗﻬـﻮه اﺳﭙﺮﺳـﻮ را 30 میلی لیتر ﺑﺎ ﻋﻨﻮان یک ﺷـﺎت تعریف می کنند.
بنابرین وقتی ﻣﺸـﺘﺮي ﺷـﻤﺎ درﺧﻮاﺳﺖ اﺳﭙﺮﺳﻮي 3 ﺷﺎت میکند باید ﻣﺘﻮﺟﻪ باشیدکه او 90 میلی لیتر اﺳﭙﺮﺳـﻮ ﺳـﻔﺎرش داده اﺳﺖ.
ﻋﺪه اي اﺳﭙﺮﺳﻮ را ﻗﻮي ترین و سنگین ترین نوع ﻗﻬﻮه ﻗﻠﻤﺪاد می کنند.
این باور کاملا اﺷـﺘﺒﺎه میﺑﺎﺷﺪ و اﺳﭙﺮﺳﻮ پائین ترین میزان کافئین را دارا اﺳﺖ. افرادی که ادﻋﺎ می کنند با نوشیدن 1 ﻓﻨﺠﺎن اﺳﭙﺮﺳﻮ فوق العاده هیجان زده میﺷﻮﻧﺪ، شاید تجربه تلقینی را دارﻧﺪ که ﻗﺒـﻞ از ﻧوشیدن ﺑﻪ آن فکرکرده اﻧﺪ. اﻟﺒﺘﻪ اﮔﺮ از ﻗﻬﻮه اي اﺳﺘﻔﺎده کنید که میزان رﺑﻮﺳﺘﺎي آن ﺑﺎﻻ وکیفیت آن پائین ﺑﺎﺷﺪ، ﺷاید ﺗﺎثیرات نامتعارفی روي ﺷﻤﺎ ﺑﮕﺬارد.
در این ﺑﺨﺶ با ﺷﻤﺎ این ﻣﻮارد را مرور می کنیم :
اﺳﭙﺮﺳﻮ ﺑﺮاي ایجاد ﺳﺮﻋﺖ در ﺻﻨﻌﺖ ﻗﻬﻮه اﺧﺘﺮاع ﺷﺪ ولیﻣﺎﻧـﺪﮔﺎري و ﻫﻤـﻪگیر ﺷـﺪن آن، بدلیل توانائی در ایجاد ﻃﻌﻢ ﻗﻮي ودیگر قابلیتهای ﻫﺎي ﻣﺘﻔﺎوت آن ﺑﺎ دیگر متدهای دم کردن ﻗﻬﻮه ﺑﻮد.
خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار