Specialty Coffee Association

IRAN
 

خشک سازی قهوه زیر نور خورشید Natural Drying Coffee Parchment


خشک سازی قهوه زیر نور خورشید Natural Drying Coffee Parchment









الف)  خشک کردن در پاسیو یا فضای مسطح :

این کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال زمین آسفالتی ، شنی ، خاک رس ، بتنی ( سیمانی) و زمینهای ی با سنگهای طبیعی که این سنگها می توانند مسطح و یا دارای منفذ باشند.

ب) خشک کردن روی توریها و سبدهای پایه دار

ای توریها اکثرا پایه دار بوده و روی یک چارچوبی قرار گرفته اند ، در اینجا هوا از زیر منافذ و سوراخهای توری نیز می تواند با دانه های قهوه تماس داشته باشد که در اینصورت پروسه خشک شدن بهتر انجام می گیرد.


انواع زمین


زمین آسفالت :

در زمینهای آسفالتی به دلیل بافتی که آسفالت دارد دما به سرعت بالا می رود ( در ساعاتی که خورشید در حال تابش و زمین در حال گرم شدن است) ، خشک کردن در این زمینها منجر به ناهموار خشک شدن دانه شده و تاثیر منفی روی مزه قهوه دارد. خشک شدن سریع قهوه به این معنی است که قند فرصت کافی نخواهد داشت تا از پالپ روی دانه از طریق فرآیند اسمز وارد دانه شود ، در نتیجه دانه قهوه شیرینی لازم را نخواهد داشت ، بنابراین می توان گفت دانه ایی که روی زمین آسفالت خشک می شود دارای کیفیت لازم نخواهد بود ، علاوه بر اینکه زمینهای آسفالتی می تواند مواد سمی را به درون قهوه وارد نماید.

زمین سیمانی :

زمینهای سیمانی به دلیل وجود منافذ ریز که روی آنها وجود دارد رطوبت گیلاسهای قهوه را جذب می کنند ، این جذب رطوبت می تواند از تخمیر زودرس و همچنین پوسیده شدن جلوگیری کند ، اما اگر زمین سیمانی دارای این منافذ نباشد مسلما این اتفاق رخ نخواهد داد.

موضوع مهمی که قابل ذکر است اینست که تراسهایی که عمل خشک کردن روی آنها انجام می شود باید شیارهایی روی آنها ایجاد گردد برای حرکت کردن آب و دیگر مواد (زه کشی) ، در غیر اینصورت بطور غیر قابل کنترل ترک ها و شیارهایی بطور خود بخودی ایجاد می گردد که خیلی مناسب نیستند. به طور کلی می توان گفت که زمینهای برهنه سیمانی مناسب هستند برای خشک کردن گیلاسهای قهوه.

زمین خاک رس :

چنانچه گیلاسهای  قهوه روی زمینهای رسی  خشک شوند ریسک بالایی وجود دارد که این گیلاسها آلوده شود ، سنگهای ریز و کلوخ های موجود در زمین با قهوه مخلوط می شوند و این امری اجتناب ناپذیر است ، علاوه بر این نمک و ترکیبات فلزات موجود نیز روی طعم و مزه قهوه تاثیر خواهند گذاشت که این از معایب این روش می باشد . بهتر است این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که چون زمین خارج از زمان کشت و برداشت محصول برای اهداف دیگر نیز استفاده می شود به طور متناوب در معرض آلودگی قرار دارد.


زمین سنگلاخ :

فرآیند خشک شدن در زمینهای سنگی برای ما بهترین و بالاترین کیفیت را ایجاد می کند و بصورت متحد و کاملا یکدست قهوه را خشک می کند چرا که زمین به خوبی رطوبت را از گیلاسهای قهوه جذب کرده و در نتیجه تخمیر را کم می کند.

مقدار بالایی از رطوبت با سرعت به خارج تراوش کرده و توسط منافذ و سوراخهای مناسب روی سنگها جذب می شود . این امر باعث کاهش شوکی می شود که حین خشک شدن به قهوه وارد می شود. در این بستر گیلاس قهوه و یا پارشومنت قهوه می تواند خود را با پروسه خشک کردن بهتر سازگار کند. زمینهای سنگی (مخصوصا ماسه سنگی) اغلب نتیجه خیلی خوب و یکنواختی (ایده آل) را برای خشک کردن به ما می دهد.

 

خانه قهوه تخصصی ایران / رضا حواله دار


بازدید کننده گرامی : خانه قهوه تخصصی ایران Scairan مرکزی است تحقیقاتی،آموزشی که در زمینه آموزشهای تخصصی قهوه و همچنین پژوهش و مشاوره در صنایع قهوه فعالیت دارد.خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را جهت پیشبرد بهتر فعالیت این مرکز برای ما ارسال فرمائید. همچنین استفاده از مطالب ومحتوای وب سایت جهت امورمرتبط به آموزش قهوه باذکر منبع بلامانع می باشد.


اخبار

گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مقالات

چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


طیف رنگ بندی در دانه سبز قهوه و تاثیر آن بر نمودار برشته کاری- قسمت اول
;چگونه رنگ دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی در هنگام چیدن ، خشک کردن ، پوست کندن و درجه بندی دانه ...


حقایقی در مورد قهوه بدون کافئین
کافئینCaffeine;یک ماده شیمیایی خوراکی است که درگیاهان مختلفی ازجمله;قهوه،;کاکائو،;کولا;و;چای;یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از;خوابید...


نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قهوه ساز وکیوم پات Vacuum Pot
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...