Specialty Coffee Association

IRAN
 

اسپرسوی عالی Excellent Espresso


 اسپرسوی عالی Excellent Espresso


بر روی اسپرسویی که با دقت و مهارت درست شده باشد فومی به نام کرما نقش می بندد .

کرما امضا و شخصیت ظاهری اسپرسو محسوب می شود.

کرما از حباب های دی اکسید کربن و حرکت فشار آب بر روی قهوه‌ها ساخته می‌شود.

حالا شما می دانید برای ساخت اسپرسو دنبال چه می خواهید.

بیایید با هم یک شات اسپرسوی عالی بسازیم.

از ابتدا باید بدانیم کامل کردن یک اسپرسو از دیدگاه یک علاقمند به این کار، کاری است که یک عمر طول می کشد. این به آن معناست که همیشه فضا برای پیشرفت و بهتر شدن وجود دارد.

تا اندازه ای ساختن یک اسپرسو معمولی کار دشواری نیست, اما ساختن یک اسپرسوی عالی نتیجه آزمایش ها و خطاهای بسیار است.

خوشبختانه جایزه این فداکاری بسیار خوشمزه است.




ساختن چند اسپرسو همزمان

ماشین های اسپرسوی خانگی معمولا کوچک تر از ماشین های اسپرسوی تجاری هستند و به این نسبت ویژگی های متفاوتی دارند , مثلا مخزن بخار کوچک تری دارند.

وقتی می خواهید چند اسپرسو پشت سر هم درست کنید نیاز به زمان بازستانی فشار بخار دارید.

برای ۱ یا ۲ نفر این مشکلی نیست ولی آماده سازی اسپرسو برای گروه بزرگی با یک دستگاه کوچک شما را دچار سرخوردگی خواهد کرد.

با توجه به نیازتان دستگاه اسپرسو مناسب تهیه کنید.

اگر ماشین اسپرسو شما ویژگی ساخت ۲ اسپرسو همزمان را دارد از این حالت استفاده کرده و همزمان ۲ تا ۲ تا اسپرسو درست کنید. برای ماشین این حالت بسیار بهتر است چون از حداکثر توان حرارتی ماشین استفاده می شود. گرم کردن مکرر آب انرژی بیشتری از گرم کردن حجم بیشتری از آب به تناوب کمتر مصرف می کند.

لوازم مورد نیاز:

- ماشین اسپرسو به انتخاب خودتان

- آب سبک با خصوصیت part per million ۱۰۰

- اسپرسو آسیاب شده، ۷ گرم قهوه برای ۴۰ میلی لیتر آب برای یک شات اسپرسو، ۱۴ گرم قهوه برای ۶۰میلی لیتر آب برای دبل شات - اسپرسو

- آسیاب اسپرسو

- قهوه کوب

- فنجان اسپرسو ۳۰ میلی لیترحرارت داده شده

یک اسپرسوی عالی به راحتی می تواند به دو اسپرسو تبدیل شود.

علاقمندان اسپرسو معتقدند در گروپ ۲ تایی با یک بار دقت و تلاش می توانیم ۲ جایزه بگیریم و یا یک نوشیدنی بزرگ تر با یک اسپرسوی اضافی برای مهمان کردن یک دوست تهیه کنیم.


پاورقی

کرما لایه نازک و کف آلود بالای یک شات اسپرسو است.

با رنگی طلایی و گاهی اوقات تمایلش به قرمز.

این لایه نازک حاوی عطر و طعم شیرین و روغن اسپرسو می‌باشد.

لایه میانی شات اسپرسو بدنه اسپرسو نامیده می‌شود که معمولا به رنگ کارامل قهوه ای است.

پایین ترین قسمت اسپرسو در فنجان قلب شات اسپرسو نامیده می شود , که حاوی تلخی اسپرسو می‌باشد که همراه شیرینی کرما تعادل مزه اسپرسو را ایجاد می‌کند.


۶- راهنمای مشکل یابی اسپرسو

این لیست مشکلات و راه حل های سریع اسپرسو می باشد.


خانه قهوهَ تخصصی ایران / رضا حواله دار








اخبار

موقعیت و محیط آموزشی
موقعيت و محيط آموزشی هر دو از عوامل بسيار مؤثر در يادگيرى هستند.منظور ما از محيط ممکن است هویت فيزيکى مکان آموزشی باشد، مانند نور، هوا، تجهيزات و امک...


تغییرات مهم چگونه رخ می دهند؟
وقتی یک تخم مرغ با نیرویی خارجی شکسته می شود یک زندگی پایان می یابد.وقتی یک تخم مرغ با نیرویی داخلی شکسته می شود یک زندگی آغاز می شود.تغییرات مهم همیش...


برای کمک جمع شویم Come together
در كشورهاى توسعه يافته ، ايده جديدى براى كمك به كافه هاى بحران زده از كرونا در حال شكل گيرى است . افراد خلاق با تشكيل گروههاى داوطلب به درخواست كمك از...


دوره آموزشی کاردان قهوه Barista/ Coffeologist
دوره آموزشی کاردان قهوهCoffeologist; /; Barista;مجری : خانه قهوه تخصصی ایرانوب سایت : www.scairan.irمهارت هایی که شما در طی دوره باریستا " کاردان قه...


مراسم اهداء گواهینامه های دوره پانزدهم کاردان قهوه
پانزدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء در این مرکز برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


مقالات

چگونه کیفیت دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد
;بعنوان یک علاقمند و یا یک متخصص قهوه شما احتمالا مطالب زیادی را پیرامون برشته کاری قهوه مطالعه کرده اید ، با این حال موردی که من یافته ام بطور خلاص...


گیاه شناسی قهوه The botany of coffee
انسان از دیر باز به گیاهان; علاقه و وابستگی داشته است.;از گیاهان به عنوان غذا، سرپناه، پوشش و مصالح برای ساختن ابزار بهره می گرفته. هم چنین توانست...


طیف رنگ بندی در دانه سبز قهوه و تاثیر آن بر نمودار برشته کاری- قسمت اول
;چگونه رنگ دانه های سبز قهوه روی نمودار برشته کاری تاثیر می گذارد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی در هنگام چیدن ، خشک کردن ، پوست کندن و درجه بندی دانه ...


حقایقی در مورد قهوه بدون کافئین
کافئینCaffeine;یک ماده شیمیایی خوراکی است که درگیاهان مختلفی ازجمله;قهوه،;کاکائو،;کولا;و;چای;یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از;خوابید...


نوآوری شرکت کافک در تهیه فیلترهای کاغذی قهوه
شرکت تجهیزات قهوه کافک ژاپن نسل جدیدی از فیلتر های کاغذی را طراحی و به بازار ارائه نموده است . شرکت کافک Cafec طراح و سازنده ;انواع دستگاه های قهوه...


مزرعه

تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


ارزش گذاری مقایسه ای Green bean Equivalent
اصطلاحی است که برای اهداف آماری توسط موسسه بین المللی قهوه معرفی شده است.برای داشتن 60 کیلوگرم قهوه سبز;120 کیلوگرم گیلاس خشک; مورد نیاز است.برای دا...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ Neapolitan coffee maker
6-4- قهوه ساز ناپولیتن فیلیپ قهوه‌جوش ناپولیتن بعضی‌ اوقات قهوه ساز دو طرفه نامیده می‌شود که نشان می دهد که این دستگاه چگونه کار می کند . ...


قسمت 25-5- قهوه ساز وکیوم پات
این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


پرکولاتور perculator
این دستگاه شامل محفظه‌ای برای جوشیدن آب، محفظه که فیلتر درون آن قرار گرفته و قهوه آسیاب شده را در درون آن می‌ریزیم است. در این روش آب در حال جوش به در...


قهوه ترک ایبریک/ ترکی/ گریک Turkish coffee
این ﻣﺘﺪ با اسامی بسیاری معرفی می شود که مشهورترین آنها می تواند قهوه ترک و یا قهوه گریک باشدوبا ریختن قهوه ای;که بصورت آردي آسیاب شده وآب بطور همز...


واژه نامه قهوه

کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...


کولتیوارCultivar
کشت انواع گونه های اصیل بوسیله دخالت انسان ، این کار را می توان از میان گونه هایی که کشت شده اند انتخاب کرد و یا از میان جمعیت وحشی. این عده گیاهانی ...