Specialty Coffee Association

IRAN
 

اسپرسوی عالی Excellent Espresso


 اسپرسوی عالی Excellent Espresso


بر روی اسپرسویی که با دقت و مهارت درست شده باشد فومی به نام کرما نقش می بندد .

کرما امضا و شخصیت ظاهری اسپرسو محسوب می شود.

کرما از حباب های دی اکسید کربن و حرکت فشار آب بر روی قهوه‌ها ساخته می‌شود.

حالا شما می دانید برای ساخت اسپرسو دنبال چه می خواهید.

بیایید با هم یک شات اسپرسوی عالی بسازیم.

از ابتدا باید بدانیم کامل کردن یک اسپرسو از دیدگاه یک علاقمند به این کار، کاری است که یک عمر طول می کشد. این به آن معناست که همیشه فضا برای پیشرفت و بهتر شدن وجود دارد.

تا اندازه ای ساختن یک اسپرسو معمولی کار دشواری نیست, اما ساختن یک اسپرسوی عالی نتیجه آزمایش ها و خطاهای بسیار است.

خوشبختانه جایزه این فداکاری بسیار خوشمزه است.




ساختن چند اسپرسو همزمان

ماشین های اسپرسوی خانگی معمولا کوچک تر از ماشین های اسپرسوی تجاری هستند و به این نسبت ویژگی های متفاوتی دارند , مثلا مخزن بخار کوچک تری دارند.

وقتی می خواهید چند اسپرسو پشت سر هم درست کنید نیاز به زمان بازستانی فشار بخار دارید.

برای ۱ یا ۲ نفر این مشکلی نیست ولی آماده سازی اسپرسو برای گروه بزرگی با یک دستگاه کوچک شما را دچار سرخوردگی خواهد کرد.

با توجه به نیازتان دستگاه اسپرسو مناسب تهیه کنید.

اگر ماشین اسپرسو شما ویژگی ساخت ۲ اسپرسو همزمان را دارد از این حالت استفاده کرده و همزمان ۲ تا ۲ تا اسپرسو درست کنید. برای ماشین این حالت بسیار بهتر است چون از حداکثر توان حرارتی ماشین استفاده می شود. گرم کردن مکرر آب انرژی بیشتری از گرم کردن حجم بیشتری از آب به تناوب کمتر مصرف می کند.

لوازم مورد نیاز:

- ماشین اسپرسو به انتخاب خودتان

- آب سبک با خصوصیت part per million ۱۰۰

- اسپرسو آسیاب شده، ۷ گرم قهوه برای ۴۰ میلی لیتر آب برای یک شات اسپرسو، ۱۴ گرم قهوه برای ۶۰میلی لیتر آب برای دبل شات - اسپرسو

- آسیاب اسپرسو

- قهوه کوب

- فنجان اسپرسو ۳۰ میلی لیترحرارت داده شده

یک اسپرسوی عالی به راحتی می تواند به دو اسپرسو تبدیل شود.

علاقمندان اسپرسو معتقدند در گروپ ۲ تایی با یک بار دقت و تلاش می توانیم ۲ جایزه بگیریم و یا یک نوشیدنی بزرگ تر با یک اسپرسوی اضافی برای مهمان کردن یک دوست تهیه کنیم.


پاورقی

کرما لایه نازک و کف آلود بالای یک شات اسپرسو است.

با رنگی طلایی و گاهی اوقات تمایلش به قرمز.

این لایه نازک حاوی عطر و طعم شیرین و روغن اسپرسو می‌باشد.

لایه میانی شات اسپرسو بدنه اسپرسو نامیده می‌شود که معمولا به رنگ کارامل قهوه ای است.

پایین ترین قسمت اسپرسو در فنجان قلب شات اسپرسو نامیده می شود , که حاوی تلخی اسپرسو می‌باشد که همراه شیرینی کرما تعادل مزه اسپرسو را ایجاد می‌کند.


۶- راهنمای مشکل یابی اسپرسو

این لیست مشکلات و راه حل های سریع اسپرسو می باشد.


خانه قهوهَ تخصصی ایران / رضا حواله دار