Specialty Coffee Association

IRAN
 

اسپرسوی عالی Excellent Espresso


 اسپرسوی عالی Excellent Espresso


بر روی اسپرسویی که با دقت و مهارت درست شده باشد فومی به نام کرما نقش می بندد .

کرما امضا و شخصیت ظاهری اسپرسو محسوب می شود.

کرما از حباب های دی اکسید کربن و حرکت فشار آب بر روی قهوه‌ها ساخته می‌شود.

حالا شما می دانید برای ساخت اسپرسو دنبال چه می خواهید.

بیایید با هم یک شات اسپرسوی عالی بسازیم.

از ابتدا باید بدانیم کامل کردن یک اسپرسو از دیدگاه یک علاقمند به این کار، کاری است که یک عمر طول می کشد. این به آن معناست که همیشه فضا برای پیشرفت و بهتر شدن وجود دارد.

تا اندازه ای ساختن یک اسپرسو معمولی کار دشواری نیست, اما ساختن یک اسپرسوی عالی نتیجه آزمایش ها و خطاهای بسیار است.

خوشبختانه جایزه این فداکاری بسیار خوشمزه است.




ساختن چند اسپرسو همزمان

ماشین های اسپرسوی خانگی معمولا کوچک تر از ماشین های اسپرسوی تجاری هستند و به این نسبت ویژگی های متفاوتی دارند , مثلا مخزن بخار کوچک تری دارند.

وقتی می خواهید چند اسپرسو پشت سر هم درست کنید نیاز به زمان بازستانی فشار بخار دارید.

برای ۱ یا ۲ نفر این مشکلی نیست ولی آماده سازی اسپرسو برای گروه بزرگی با یک دستگاه کوچک شما را دچار سرخوردگی خواهد کرد.

با توجه به نیازتان دستگاه اسپرسو مناسب تهیه کنید.

اگر ماشین اسپرسو شما ویژگی ساخت ۲ اسپرسو همزمان را دارد از این حالت استفاده کرده و همزمان ۲ تا ۲ تا اسپرسو درست کنید. برای ماشین این حالت بسیار بهتر است چون از حداکثر توان حرارتی ماشین استفاده می شود. گرم کردن مکرر آب انرژی بیشتری از گرم کردن حجم بیشتری از آب به تناوب کمتر مصرف می کند.

لوازم مورد نیاز:

- ماشین اسپرسو به انتخاب خودتان

- آب سبک با خصوصیت part per million ۱۰۰

- اسپرسو آسیاب شده، ۷ گرم قهوه برای ۴۰ میلی لیتر آب برای یک شات اسپرسو، ۱۴ گرم قهوه برای ۶۰میلی لیتر آب برای دبل شات - اسپرسو

- آسیاب اسپرسو

- قهوه کوب

- فنجان اسپرسو ۳۰ میلی لیترحرارت داده شده

یک اسپرسوی عالی به راحتی می تواند به دو اسپرسو تبدیل شود.

علاقمندان اسپرسو معتقدند در گروپ ۲ تایی با یک بار دقت و تلاش می توانیم ۲ جایزه بگیریم و یا یک نوشیدنی بزرگ تر با یک اسپرسوی اضافی برای مهمان کردن یک دوست تهیه کنیم.


پاورقی

کرما لایه نازک و کف آلود بالای یک شات اسپرسو است.

با رنگی طلایی و گاهی اوقات تمایلش به قرمز.

این لایه نازک حاوی عطر و طعم شیرین و روغن اسپرسو می‌باشد.

لایه میانی شات اسپرسو بدنه اسپرسو نامیده می‌شود که معمولا به رنگ کارامل قهوه ای است.

پایین ترین قسمت اسپرسو در فنجان قلب شات اسپرسو نامیده می شود , که حاوی تلخی اسپرسو می‌باشد که همراه شیرینی کرما تعادل مزه اسپرسو را ایجاد می‌کند.


۶- راهنمای مشکل یابی اسپرسو

این لیست مشکلات و راه حل های سریع اسپرسو می باشد.


خانه قهوهَ تخصصی ایران / رضا حواله دار








اخبار

دالگونا کافی یا ویپد کافی ؟ Dalgona coffee Or Whipped coffee
چند ماه پیش خانم کتی انجل شرکتی به نام ویپ درینک در امریکا تاسیس و در اولین قدم کیت هائی را ارائه کرد که با آن می توان ویپد کافی به معنای قهوه غلیظ ...


سازمان جهانی قهوه International Coffee Organization
سازمان جهانی قهوه; ;International Coffee Organization;; ;در سال ۱۹۶۳ و در شهر لندن، تحت نظارت سازمان ملل متحد راه‌اندازی شد. این سازمان از توافق‌نامه...


داستان آشنایی من با قهوه My Coffee Story
شاید یکی ازسخت ترین کارها ، کوتاه تعریف کردن یک داستان طولانی باشد. من می خواهم; با هفت عکس و توضیحات کوتاهی برای هر کدام از عکس ها،; از دو دهه; آش...


میلاد مسیح و سال نو میلادی مبارک Merry Christmas & Happy New Year
کریسمس جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامی داشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار می شود.پیامبر مهر، عشق و صلح. مسیحیان سراسر دنیا این روزها، گرد خا...


گرمایش زمین و کاهش محصول قهوه برزیل در سال 2021
هرساله تا اواخر شهریورماه بیشتراز 90% محصول قهوه برزیل جمع آوری شده است و این دقیقا زمانی است که بازیگران جهانی صنعت قهوه شروع به بررسی و برنامه ریز...


مقالات

کافئین Caffeine
کشف کافئین ;Caffeine Discovery; کشف علمی کافئین در سال ;1819 نتیجه ملاقات یک شاعر آلمانی به نام گوئت و دانشمند جوانی به نام فردیناند رانج بود.شاعر آ...


گونه شناسی گیاهان قهوه Typology of Coffee plants
گونه ;species در تولید مثل ارگانیسم ها (گیاهان عالی مانند قهوه) ، گونه ها تشکیل شده اند از نمونه هائی که می توانند با یکدیگر آمیزش پیدا کرده و ایجاد...


گاز زدایی قهوه Coffee Degassing
چرا باید به قهوه بعد از برشته کاری اجازه گاز زدایی دهیم؟آیا قهوه هرچه تازه‌ برشت باشد کیفیت بهتری دارد ؟;جواب این سوال شما هم بله و هم نه است.; مطمئ...


مدیریت مشتری ناراضی Handling Complain
خوشبختانه درصد بسیار ناچیزی از فروش و خدمات منجر به شکایت و نهایتا مشتری ناراضی می گردد .;معمولاً این شکایات اکثر کوچک و قابل حل هستند . اگر در قهوه...


مزیت استفاده از آسیاب قهوه با تیغه های مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


مزرعه

کاشت و تکثیر گیاه قهوه Coffee Planting & Reproduction
کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


تولید گیاه قهوه
کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


خشک کردن قهوه با ابزار مکانیکی Mechanical Drying Process *
الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


شستشو و جداسازی درون حوضچه غوطه وری Flotation Tank and Sorting
دراین مرحله گیلاسهایی که جمع آوری شده اند درون حوضچه های آب قرار می گیرند ، آنهایی که شناور هستند وروی آب قرار می گیرند از آنهایی که به عمق رفته اند...


طرح های مختلف کاشت در مزارع قهوه Coffee plantation Layout
کاشت گیاهان قهوه بصورت نرمال در قالب اشکال هندسی در زمین صورت می گیرد ، بطوریکه;کشاورز اطمینان حاصل کند که هر گیاه فضای کافی برای رشد دارد و همچنین د...


تجارت

واردات قهوه سبز از کشورهای مبدا Importing Green Coffee Bean *
تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دسته بندی دانه های قهوه براساس اندازه Size Classification of green Coffee*
دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


بسته بندی قهوه سبز Coffee bag *
به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


مقیاس آگترون < Agtron Scale > چیست؟ *
ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


رکورد جدید 803 دلار برای 450 گرم قهوه پاناما گیشا فراوری خشک *
بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

فرآوری گیلاس های قهوه
فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


خشک کردن طبیعی قهوه ( زیر نور آفتاب )
خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب);;خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال زمین آسفال...


پروسه ی حمل و نقل قهوه سبز
دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


انواع کشت قهوه
1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


فرنچ پرس French Press
یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


واژه نامه قهوه

آسیاب مخروطی Conical Burrs Coffee Grinder
تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


کاتیمور Catimor
;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


کچوای Catuai
گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


کاتورا Caturra
یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


کراسCross
در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...