کاپ اف اکسلنس رقابتی است که در آن تولید کنندگان قهوه یک کشور شرکت دارند.
در این رقابت تولید کنندگان برتر قهوه از نقاط متفاوت کشور نمونه های خود را برای بررسی و درجه بندی و نهایتا رتبه بندی عرضه می نمایند.
بطور معمول در پایان برنامه بهترین نمونه ها در مزایده عرضه و بهترین پیشنهادهای خرید را دریافت خواهند نمود.
در مزایده علاقمندان خرید بصورت آنلاین از تمام نقاط جهان شرکت می کنند.
این برنامه وسیع و تاثیر گزار در سال 1999 توسط جورج هاول یکی از پیشگامان قهوه تخصصی ابداع و به مرحله اجرا رسید و تاکنون نیز ادامه دارد.
در این طرح تولید کنندگان می توانند محصولات خود را مستقیما به علاقمندان جهانی عرضه نمایند و در بیشتر مواقع با توجه به رقابت پیش امده بین خریداران قیمتها چند ده برابر افزایش می یابد.
بطور مثال در سال 2019 گونه ای از قهوه گیشا که بطور معمول در بازار به قیمت هر کیلو حداکثر 10 دلا فروخته می شد با شرکت در این رقابت و دریافت امتیاز 95 توانست علاقمندی تایوانی را به خرید به قیمت هر کیلو 2000 دلار جذب نماید.
قطع به یقین,کاپ اف اکسلنس تعداد زیادی از کشاورزان و حجم وسیعی از تولید قهوه یک کشور را پو شش نمی دهد ولی در معرفی کشاورزانی که دقت وتلاش بیشتری در بدست اوردن قهوه خوب دارند بسیار موفق است , همچنین حضور سالیانه این رقابتها در یک کشور تولید کنند تاثیر بسزاییدر کسب اعتبار و افزایش نسبی قیمت پایه قهوه آن کشور دارد.
کاپ اف اکسلنس در تمام کشورهای تولید کننده قهوه برگزار نمی شود و بسیاری از کشورها برنامه های مشابهی را اجرا می کنند مثل BEST OF PANAMA و.....
رضا حواله دار / خانه قهوه تخصصی ایران