Specialty Coffee Association

IRAN
 

معایب قهوه ناشی از برشته کاری Roast defect in coffee


معایب قهوه ناشی از برشته کاری Roast defect in coffee



برای جلوگیری از معایب برشت می توان از تجهیزات تخصصی مانند تحلیل کننده قهوه برشته شده استفاده کرد.  این تجهیزات از معایب جلوگیری نمی‌کنند اما می‌توانند در میزان ثبات برشت به شما کمک کنند.

همچنین می توان از برگه های کنترل کیفیت برای ثبت تغییرات فیزیکی در دانه قهوه و ثبت میزان افزایش که سرعت برشت را در هر دقیقه نشان می‌دهد استفاده کرد،  که به شما برای درک هر آنچه که برای قهوه اتفاق می‌افتد و تنظیم برشت برای جلوگیری از عیب ها کمک می کند.

ثبت و ضبط این اطلاعات به شما برای پیدا کردن بهترین و مناسب ترین پروفایل برشت هر دانه کمک خواهد کرد. پروفایل برشت فقط مربوط به رنگ دانه ها نیست زیرا ممکن است ۲ دانه از لحاظ ظاهری شبیه به هم باشند ولی پروفایل متفاوتی داشته باشند.

برشت یک علم است.  یک کشاورز ممکن است با دقت و عشق و فداکاری قهوه را تولید کند ولی اگر آن دانه به درستی برشت نشود مصرف‌کننده از آن استفاده نخواهد کرد.  بنابراین انتخاب بهترین پروفایل نیاز به دانش فنی و تجربه دارد،  ولی قدم اول شناختن معایب متداول در برشت است و بعد از آن  یادگیری و تمرین و برشت کردن برای رسیدن به پروفایل دقیق است.

 

شش عیب متداول در برشته کاری:

 

  • قهوه پخته Baked Coffee

این عیب زمانی رخ می‌دهد که قهوه بدون رسیدن به ترک اول بیش از حد گرم میشود.  این عیب به عنوان طفره رفتن از برشت هم شناخته می‌شود.

متاسفانه این عیب نامرئی است و فقط با مزه کردن قابل شناسایی است.  این دانه ها عطر و طعمی بی تنوع و کمی شیرین دارند. اغلب با طعم نان و کاغذ شناخته می‌شوند.

 

  • دانه های کامل برشت نشده Under Development

این دانه ها طعم گیاهی و فاقد شیرینی دارند. این عیب گاهی اوقات و البته نه همیشه زمانی رخ می‌دهد که برشته کننده قبل از تنظیم کامل پروفایل برشت، شروع به برشت کردن ضعیف میکند.

 

  • بیش از حد برشت شده Over Development

 این غیب با دانه برشته تیره متفاوت است. آن هم در برشت کردن در حالی است که هنوز خطاهایی وجود دارد. این دانه ها تیره و روغنی به نظر میرسند و نزدیک به سیاه هستند. در فنجان طعم سوخته، ذغال، دود و تلخی دارند


  • کویکر  Quakers

این عیب در زمان حذف دستی قهوه سبز به سختی شناسایی می شود و علت به وجود آمدن آن خاک فقیر در زمان کشاورزی که فاقد قند و نشاسته لازم برای رشد است. از نظر فنی این عیب مربوط به برشت نیست ولی اغلب بعد از برشت دانه، تشخیص داده می‌شود .

دانه ها با عیب کویکر معمولا رنگ روشن تری در میان بقیه دانه های برشت شده دارند و اگر حذف نشوند باعث طعمی خشک و مزه های غلات و کاغذ در فنجان می شوند.

 

  • سوخته Scorching

قهوه سوخته زمانی  می آید که دمای اولیه برشت بالاست و سرعت درام ماشین برشت کافی نیست.  تشخیص آنها از طریق رنگ تیره با قسمت‌های سوخته روی آن است.  در واقع به معنی کامل سوخته اند. این دانه ها طعم سوخته و روغنی و دودی دارند.

 

  • سر سوزی Tipping

 این دانه ها شبیه دانه های سوخته هستند با این تفاوت که لبه‌های دانه قهوه سوخته است و معمولاً در زمان ترک دوم و گاهی به دلیل دمای بارگیری بالا اتفاق می‌افتند.


نویسنده : اسکات راوو

ترجمه : آیسان خاورمیانه کالا

بازنویسی : خانه قهوه تخصصی



اخبار

هجدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی; با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء; در این مرکز;برگزار;;گردید;.;با آرزوی سلامتی و موفقیت روز ا...


یک پژوهش که به دنبال پایه‌های ژنتیکی برخی ترجیحات ما است، نشان داده افرادی که قهوه;،چای و;یا شکلات را تلخ می پسندند سویه ژنتیکی مشابهی دارند.;پژوهش ...


در اواسط فصل تابستان هستیم و اگر هنوز قهوه های سرد را تجربه نکردید بهتر است تا تابستان آینده صبر نکنید. در واقع دو روش عالی برای تهیه قهوه سرد وجود دا...


شرکت واکاکو اخیرا قهوه سازی را معرفی کرده که میتوان به عنوان کوچک ترین و سبک ترین اسپرسو ساز آن را شناخت .پیکوپرسو نام این اسپرسو ساز کوچک است .طراح...


هفدهمین آئین اهداء گواهینامه به هنرجویان خانه قهوه تخصصی;با حضور جمعی از هنرجویان و اعضاء مجموعه; قهوه آدنیس در این مرکز برگزار;;گردید;.این دوره به ...


مقالات

1- دوپیو ( Doppio) :; به اسپرسو ایی گفته می‌شود که از دو شات تهیه شده باشد یا در واقع از یک پرتافیلتر دابل; برای عصاره گیری; استفاده شود.; حجم این ن...


یک فنجان اسپرسوی خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد: کرمای منسجم فندقی رنگ همراه با راه راههایی به رنگ قهوه ای تیره(مانند بدن ببر)،تعادل بین اسیدی...


همه ی حواس پنجگانه ی ما در لذتی که از نوشیدن قهوه می بریم، نقش دارند. با آگاهی از اهمیت این حواس است که می توانیم قهوه ای با کیفیت و مطلوب، با هر رو...


حتما به این موضوع; آگاه هستید که محصولات به دست آمده از یک مزرعه در پایان هر سال کشاورزی تفاوت های بسیاری با هم دارند.;هویت اصلی محصول عوض نمیشود ولی ...


گونه های متفاوت قهوه که در کشورهای تولید کننده; رشد می‌کنند تا حدود زیادی تحت تاثیر اکوسیستم منطقه ای خصوصیات متمایز کننده کسب می نمایند.زمانی که ما م...


مزرعه

فرآوری خشک (طبیعی)در این روش که فرآوری خشک می باشد ، محصول نهایی ما قهوه طبیعی است ، ابتدا گیلاسهای قهوه را جداسازی می کنند ، سپس در آب شناور کرده ...


1);;; رشد زیر نور مستقیم خورشید (منطقه رویش برزیل)گونه هایی از گیاه قهوه در این مناطق وجود دارند که می توانند زیر نور کامل خورشید رشد پیدا کنند. قه...


کاشت گیاه قهوه در سرتاسر جهان در بخش استوایی یا کمربند استوایی زمین واقع شده است ، مناطقی که در این بخش قرار میگیرند مثل آفریقا ، آسیا و آمریکا می ب...


کاشت و تکثیر درخت قهوه;در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود.; در این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل ...


الف) دستگاه خشک کن عمودی;;در این دستگاه دانه های قهوه بر اساس خارج شدن هوای گرم از پایین دستگاه به سمت بالا حرکت می کنند و این جریان باعث خشک شدن د...


تجارت

تنها دانه های قهوه سبز خامی می توان به کشور وارد کنید که در کشور مبدا تمامی مراحل مختلف فراوری و آماده سازی جهت صادرات را گذرانده باشند.به طور معمول ...


دانه های قهوه سبز نه تنها براساس خاستگاه ، موقعیت جغرافیایی ، گونه و طبقه بندی بر اساس عیوب ، معامله می شوند ، بلکه سایز و اندازه انها در پروسه فروش ...


به طور متوسط وزن هر کیسه دانه قهوه سبز 60 کیلوگرم می باشد (برزیل) ، هر چند که در استرالیا کیسه هایی با وزن 20 کیلو گرم و همچنین در گویانا و گوادلوپ ...


ممکن است شما افرادی را دیده باشید که در رابطه با رنگ برشتهکاری قهوه بحث میکنند. هنگام بحث کردن در رابطه با رنگ قهوه،در حقیقت منظور روشنی و تیرگی قهوه ...


بالاترین قیمت برای قهوه سبز در پاناما با 803 دلار برای هر 450 گرم است. این قهوه از گونه عربیکای گیشا بوده و در مزرعه فامیلی لاماستوس در منطقة بوکوئت ک...


کتاب

1);;; خشک کردن طبیعی (زیر نور آفتاب)الف); خشک کردن در پاسیو (حیاط) یا فضای مسطحاین کار در زمینها یا تراسهای مختلفی می تواند انجام شود ، بعنوان مثال ...


دانه های قهوه قبل از اینکه وارد پروسه حمل و نقل گردند و درون بسته بندیهای مخصوص قرار بگیرند باید طبقه بندی و آماده شوند. ابتدا باید اجسام خارجی درشت...


یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است. در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی ...


این ﻗﻬﻮه ﺟﻮش که ظاهری شبیه; یک ﺳﺎﻋﺖ شنی دارد، از 3 قسمت اصلی تشکیل شده که بر روي ﻫﻢ ﺳﻮار میﺷﻮند.قسمت زیرین، ﻣﺤﻔﻈـﻪ شیشه ای است که در آن آب می ریزند و ...


ﻣﺘﺪ اُﭘﻦ ﭘﺎت ﺑﻪ معنی ﺟوشیدن آب و ﻗﻬﻮه ﻫﻤﺮاه ﻫﻢ می‌ﺑﺎﺷـﺪ. این ﻣﺘـﺪ اﺑﺘـﺪائی ترین روش دم آوری ﻗﻬﻮه می‌ﺑﺎﺷﺪ،برای تهیه قهوه به این روش شما فقط نیاز به یک ...


واژه نامه قهوه

تیغه های آسیاب های قهوه عموما به دو نوع صاف و مخروطی طراحی می شوند.در آسیاب قهوه با تیغه صاف , دو تیغه هم شکل و هم اندازه در روبروی هم قرار می گیرند ....


;گروهی از نژاد پرورش یافته خالص که منشاء آنها از آمیزش متقاطع بین هیبریدهای Timor ;و Caturra می باشد.این گیاه از سال 1980 انتشار یافته است ، دارای مح...


گونهای از قهوه ,;نژاد پرورش یافته خالص بوسیله انستیتو; (IAC); در برزیل ، منشاء ;catuai ;;مربوط به هیبرید بین : mundo novo ;و cuturra ی زرد می باشد ،...


یک موتانت خالص کوتاه قد از بوربون قرمزو یا زردرنگ که دارای میان گروهای کوتاه می باشد و در سال 1937 در برزیل یافت شد.دارای تولید محصول بالا، برگها و ...


در کشاورزی قهوه ,;پرورش مصنوعی دو گونه یاواریته متفاوت که نتیجه آن فرزندانی است که حامل بخشی از مواد ژنتیکی والدین خود هستند. والدینی که در اینجا است...