تعریف ابتدایی اکسایش، واکنش یک ماده با اکسیژن و ترکیب شدن با آن بودهاست، اما با کشف الکترون اصطلاح اکسایش دقیقتر تعریف شد و کلیه واکنشهایی که طی آن مادهای الکترون از دست میدهد اکسایش نامیده شدند. اتم اکسیژن میتواند در چنین واکنشی شرکت داشته یا نداشته باشد.
زمانی که مولکول اکسیژن (موجود در هوا و همچنین محلول در آب مورد استفاده برای دم کردن قهوه) تماس با ترکیبات مختلف قهوه اکسیداسیون قهوه رخ می دهد و باعث از بین رفتن عناصر عطر و بو در قهوه میگردد.
بطور مثال، زمانی که شما دانه های قهوه را برای تهیه اسپرسو آسیاب می کنید، سطح تماس قهوه را با اکسیژن هوا ده هزار برابر افزایشَ می دهید، به این علت است که می گویند دانه های قهوه را در زمان مصرف آسیاب کنید.